- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Új gépre váltottam. Mindig is idegesítettek az alaplapi hangkártya megoldások, (főleg azért, mert én halknak éreztem őket), így gépeimbe mindig vettem egy középkategóriás (kb. 10 000 Ft-os) jó ár/érték arányú kártyát.
Régi gépemben egy Creative SB Audigy SE 7.1 volt, a minőségével meg voltam elégedve, viszont az új gépem alaplapján már nincs sima PCI, csak PCI-E csatlakozó, ezért hangkártyaváltásra kényszerülök.
Mivel a CREATIVE márkával meg voltam elégedve, így ezt a kártyát választottam:
https://www.pcx.hu/creative-sb-audigy-fx-5-1-049899
Kérdések:
- Jobb a hangminősége ennek, mint az előző kártyámnak?
- Van ebben az árszegmensben ennél jobb hangminőséget tudó kártya?Köszönöm előre is a válaszokat!
-
ezoro12
tag
válasz
Peddy789 #22096 üzenetére
A baj, hogy nem nagyon vannak friss kártyák. Új játékok, új OP rendszer, és még mindig az elődjeire optimalizált kártya viszi a frontot. Az elvárások nagyobbak szerintem, mint maga a kártyák tudása, így olvasgatva. Játékhoz keresek én is, de nem tudtam magam meggyőzni még a vétellel. És is olyat keresek, ahol az ellenséget lehet hallani fejhallgatóval, de a fejhallgatónak is megvannak a maga korlátai, így nehéz összehozni. A virtual 5.1, 7.1 meg nem igazán pontos.
-
Peddy789
őstag
válasz
Baliga Tamás #22095 üzenetére
es win10 el hasznalod? mert a weblapon csak win8 tamogatast lattam
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Peddy789 #22094 üzenetére
...nem X-fi Usb HD-t akartàl írni esèlyesnek..? - mert a linkjeiden ez szerepel..!
Szval nyugodtan megveheted - pont annyi esèly van rà hogy elromlik - mint pl. a tv-dre; igen - normàl méretű jack csatlakozói vannak, semmi gond az àtalakítóval - semmit nem ront a minőségen; én is így hasznàlom az egyik fülesemmel az ilyen kimenetem, ill. hirdetnek most itt is nagyon jó àron..!
-
Peddy789
őstag
válasz
Baliga Tamás #22090 üzenetére
Annyi csak a gond amikor ezeket olvasom:
https://www.amazon.com/gp/customer-reviews/R10FHRRT7G97O4/ref=cm_cr_arp_d_rvw_ttl?ie=UTF8&ASIN=B004275EO4Es ez nem tobb eves hanem 1 hetes review... most akkor megis mi a helyzet vele? szar vagy nem?
jah meg ez hogy 18 honap utan meghalt...
Mar ott voltam hogy ranyomok a vasarlasra de ezek elriasztanak valahogy
-
Peddy789
őstag
válasz
Baliga Tamás #22092 üzenetére
SB X-Fi USB Surround 5.1 Pro -nak adok egy eselyt. De ahogy latom ebbe a nagyobb fajta jack dugo megy? Atlakito nagyon ront a dolgokon? Illetve honan ajanlott beszerezni? Itt csak 3000 forint korul altok azert kicsit tulzasnak erzem
-
Peddy789
őstag
válasz
Baliga Tamás #22090 üzenetére
Oke es milyen konkret modellek vannak? Pl kulso usb vagy optikai csatolosbol?
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Peddy789 #22089 üzenetére
Szia - évek óta SB felhasznàló vagyok ( mai napig hasznàlom az összes valmire való példányát PCI-tól Pcie slotig) de vannak külső usb-s példányaim is; szóval próbàlkoztam a jobb Xonarokkal is - de végül mégiscsak az SB-k nőttek a füleimhez..@
Nekem sosem (talàn az esetek 5-6%-àban) voltak problèmáim velük; a gyári driverek eleinte tényleg problémásak voltak néhény user-nek; de erre voltak anno az alternatív drivok - az újabb szériákkal nincs gond - esetleg a folyamatos frissítéssel lehet majd még rajtuk finomítani..!
Szval mozira/jàtékra véleményem szerint mindenképp SB-t ajànlanék a dinamikusabb hangképük miatt - ha kicsit zeneibb lágyabb hangzás kedvelő vagy - akkor jó lesz a Xonar is; csak a Dgx-et felejtsd el - minimum a Dx-től indulj..!
-
Peddy789
őstag
Tervezek egy hyperx cloud alphat venni 65 ohm, es alitolag joblenne a alc1220 alaplapi hang helyett egy hangkartya hozza.
Olvastam itt a forumon hogy sokszor a sounblaster Z / Zx van ajanlva. Nezegettem reviewokat es nagyonsok negativumot talaltam amazonon pl. Volt aki 5 eva alatt a 3.-at vagta tacsra, egyszeruen tonkrementek. A sound blaster cuccokrol meg ugy altalaban rengeteg negativumot talaltam a driver / software miatt, hogy sokszor hirtelen elszall, ujrainditas kell, van aki atkelett hogy rakja masoik pcieslotba stb. Plusz a hollan oldalon is 3/5 ertekeles es sokan irjak meg 2017es postban is hogy driver kuka, a customer service meg heteken belul lesse szarta a dolgot.
Szal ez igy nekem nagyon negtivnak tunik, gyulolom ha valamivel vacakolni kell, meg nemukodik stb.
Furcsallom hogy pedig sokszor van itt megis ajanlva akkor mi lehet az igazasg, azota megjavultak a driverek vagy?
Illetve valaki irta hogy nagyobb fps melett nagyobb statikus zaj volt. Gondolom ez a vga terheltsegtol fugg valahogy, mivel kozel vannak egymashoz, es a venti forgasa vagy egyebb elektromos zaj keletkezik a vga miatt?
Kulso megoldasokbol van valami 50 euro korul ertelmes? Asztalomon van hely, a gepbe meg roszabb otletnek tunik a sok zaj meg berrego videokartya melle. Amibe belemegy a cloud alpha mikrofon meg hang jack is? Az itteni holland oldalon nemlatok szinte semmi ertelmeset nemtudom merre induljak.
Asus xonar DGX-et neztem 33 euroert nagyon baratsagos arnak tunik.
Nincsenek nagy igenyeim wow, hots, battlefield1, neha enyhe zene halgatas (csakis spotify) , de csalodni se akarok, ha folosleges elkolteni a 33 eurot ra akkor inkabb legyen valami dragabb. Tehat keret 50 euro korul, nagyon indokolt esetben elmegyek 100ig. -
törölt tag
válasz
Baliga Tamás #22087 üzenetére
Akkor nem variálok
-
törölt tag
DragonFly DAC-ról lenne bármi értelme hangkártyára váltani 2.1-es hangrendszernél?
-
petertoth10
tag
Hello! PS4-et szeretnék 3.5 jack csatlakozós fülhallgatóval használni. A kontrollert jelenleg nem használom. USB-s hangkártyára van szükségem? Valaki tudna ajánlani egyet? (Olcsó megoldás érdekelne maximum 2-3 ezer forintért)
-
válasz
nerozol #22083 üzenetére
Az Omni- ról nem is tudtam hogy ilyen gondjai vannak. X-Fi Surround 5.1 Pro- t használok, avval van tapasztalatom, stabil évek óta. A line/mic in is megy rendesen.
(#22078) szabeska : az X-Fi HD- ről írták régebben hogy nem stabil hosszú kábellel. Viszont a fent említett X-Fi Surround 5.1 Pro 3m- es kábellel stabil, de hozzá kell tenni hogy saját tápos USB HUB- ra csatlakozik nálam, ilyen felállásban nincs gond vele.
-
nerozol
tag
Sziasztok!
Laptopomhoz szeretnék egy külső hangkártyát vásárolni. Rendelkezem egy Logitech X-540 5.1 hangrendszerrel azt szeretném használni. Creative Sound Blaster Omni Surround 5.1 néztem ki, viszont az amazonon nagyon sokat írnak a problémáiról. Többek közt, hogy a mikrofon bemenet gyakran tönkremegy, illetve, hogy nem stabil, többször random lecsatlakozik. Ha esetleg rendelkezik valaki ilyen kártyával, mennyire stabil? Tényleg lecsatlakozik? Esetleg van stabilabb külső hangkártya ebben az árkategóriában? Árban max 20-25k-ra gondoltam. Segítséget előre is köszönöm.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
hulk111 #22080 üzenetére
...ha van még Pci csatolód a lapon - akkor ajánlott lehet bàrmelyik Xfi Fatal1ty hangkàrtya az előlapi fejhallgató erősítővel (külső modul) kiegészítve - nekem sokàig nagy kedvenc volt..!
...ha már csak Pcie csatolód van - akkor pedig minimum egy Sound Blaster Z/Zx ajánlott - abban sem fogsz garantàltan csalódni..!
-
hulk111
csendes tag
válasz
Baliga Tamás #22077 üzenetére
Értem, ezek lennének az adatai:
Frekvencia átvitel: 20-20.000 Hz
Impedancia: 32 Ohm
Érzékenység: 95 db -
szabeska
addikt
Sziasztok! x-fi hd hangkártyát 3 méteres usb kábbellel is ráköthetek a pc-re? Csak hogy a hangfalak mellett lehessen.
És akkor már megragadom az alkalmat, 25k-ig van jobb alternatíva, mint az említett hangkártya?
-
hulk111
csendes tag
sziasztok, alaplapot váltottam, a régi alaplapomban egy alc1200 volt, ami elég jól szólt, a mostaniban pedig egy alc887 van, ami elég halk és minőségében sem az igazi. egyébként csak fejhallgatót használok főleg zenehallgatásra.
a kérdésem az, hogy melyik hangkártyát ajánlanátok, akár a régebbiek között is, hogy legalább hangerőben elérje az alc1200-at?
-
sanyi0627
senior tag
válasz
Baliga Tamás #22074 üzenetére
ajjaj.
sajnos csak ennyit ennyit hasznalhatot talaltam rola.https://www.head-fi.org/threads/asus-xonar-u3-vs-creative-sound-blaster-x-fi-go-pro-usb.627553/
-
sanyi0627
senior tag
válasz
Baliga Tamás #22069 üzenetére
szia
sajnos valtozott a helyzet...
olcsobb verziot kell vennem. a lenyeg az lenne hogy az alaplapinal(alc 892) jobb hangot adjon ki azert.
asus xonar u3, creative sb play 3, xfi go pro?
ebbol a hárombol melyik lenne a jobb.
koszi -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
hozelujiz #22071 üzenetére
...valamit olvastam anno a különbsègükről - de annyira elenyésző volt hogy meg sem jegyeztem..!
Azt tudom hogy az Omni a "frissebb" modell.., nekem viszont van egy Usb Surround 5.1 Pro-m és nagyon szeretem a hangjàt - direkt a laptopom mellé vettem ha dühöngeni akarok velük nèha kicsit egy Cambridge 5.1 rendszerre kötve.., hát mit mondjak - teljesen rendben van; nincs hiànyérzetem..!
-
hozelujiz
tag
válasz
Baliga Tamás #22052 üzenetére
Köszi a választ.
A korábbi hsz-ek olvasgatása közben is a SB tűnt jobb választásnak...
Azt lehet tudni melyikben van a kettő közül jobb/erősebb fejhallgató erősítő? vagy bármit a HW-es különbségről etéren? Aztán, hogy egyéb különbség van-e köztük a távirányító és a beépített mikrofonon kívül (amelyek nekem annyira nem lényegesek)?Ahogy nézegettem a legolcsóbb elérhetőségeket:
X-Fi Pro - 15.900 Ft
Omni - kb. 18.000 Ft (55€)Ha nincs semmi használható plusz a szempontjaim alapján, akkor inkább az olcsóbbat választanám, főleg, hogy az az országon belülről jönne...
Köszöntem ismét.
-
skt
tag
Sziasztok!
Van egy logitech x530-as rendszerem, és ezt én egy laptopon szeretném használni. Tudnátok ajánlani egy külső hangkártyát amin az összes csatornát tudnám használni? (5.1) A keret max 10 k
[link] ez esetleg megfelelne nekem? -
sanyi0627
senior tag
válasz
Baliga Tamás #22067 üzenetére
Gondolom driver problémák nincsennek?
Koszi -
sanyi0627
senior tag
válasz
Baliga Tamás #22064 üzenetére
Viszont jol latom, hogy a creative-on van kulon jack es rca resz? Gondolom egyikre mehet az fejhallgato a masikra erosito. Es a 2 kozott lehet valtogatni?
-
sanyi0627
senior tag
válasz
Baliga Tamás #22061 üzenetére
Leginkább játék.(ss siberia 200 fulessel lenne hasznalva.)
Nagy ritkan film es zene. Az elony lenne ha a bemenetek varialhatoak lennenek szoftveresen.
Pl 2 dugasz a fejhallgatonak. 2 az erositőnek.
Koszi -
Szejke13
csendes tag
Az Asus Xonar DX/XD-n azok jack kimenetek? Bocsánat, abszolút tudatlan vagyok ezen a téren. A hangszóróm, meg a fejhallgatóm jack csatlakozós.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Kinéztem 2db kulso hangkartyat.
Asus xonar u5.
Creative xfi 5.1 pro.
Melyiket erdemesebb venni?
Vagy esetleg mas kulso kartya van 15k korul amit ajanlanatok?
Koszi
Udv -
Szejke13
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asrock b150m pro4 alaplapom. Gondolkodom, hogy vennék egy hangkártyát jobb hangminőség érdekében. Igazándiból a cél nem egy elrugaszkodott dolog, szóval zenehallgatás, film stb.
Megéri, vagy nem lenne nagy változás? Szóval ilyen belépő szintűben gondolkodom, 10-16 ezer forint erejéig.Előre is köszönöm a választ!
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Baliga Tamás #22054 üzenetére
Köszönöm. Bocsánat, hogy akadékoskodom, de az is természetes, hogy az egyik csatornán (bal) jóval hangosabb a "reléhang" mint a másikon?
Oké, ezek után tényleg befejezem. -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Baliga Tamás #22052 üzenetére
Üdv, drága uram, visszatértem a klubba, a garanciálisan javított Mackie-vel. Igaz ugyan, hogy öt hét kellett hozzá, de így utólag azt mondom, megérte. Tegnap este kicsit fékevesztetten hallgattam őket, hát csak ismételni tudnám magam...
Viszont rákérdeznék egy érdekes jelenségre. Ha az Essence II-t szoftveresen átkapcsolom a hangfalakról fejhallgató kimenetre, a hangfalakon éles kattanás hallható. Az is jellemzően a bal csatornán, a másik jóval halkabban csinálja. Természetes ez, vagy kezdhetek gyanakodni, hogy valami nem stimmel? -
-
hozelujiz
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni USB-s külső hangkártya vásárlás ügyben.
Egy ASRock B250M Pro4 alaplapban lévő Realtek ALC892 Audio Codec helyet szeretnék valami nem túl drága megoldást. Egy AKG K550 MKIII -öt és egy Harman/Kardon Soundsticks III - at kellene kiszolgáljon.
A fejhallgatót többnyire játékra használnám, amit jó volna rendesen meghajtani és egy AKG Y 50-es mikrofonnal (headset kábel), aminek nem ártana némi javítás az alaplapi hangkártyához képest. Ezen kívül még zenehallgatásra is lenne, de filmezésre egyáltalán nem.
Aztán lehessen könnyen kapcsolni fejhallgató és 2.1 között.Amiket néztem:
-ASUS Xonar U5
-Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 PRO
-ASUS Xonar U7 MKII
-Sound Blaster Omni Surround 5.1Melyik volna a legmegfelelőbb és miért a fent említettekhez?
Esetleg más megoldás, ebben a nagyon max. 20k-s árkategóriában?
Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ps5 Slim lemezes (Garanciás/játékokkal/2 kar)
- Olympus (OM-System) OM-5 fényképező 3 év gari 2300 expo
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ThinkPad 14,1"FullHd IPS,core i5(4x3Ghz)8-16GB RAM,256GB-512GB SSD,Dupla akku,nagyon szép állapot
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest