Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson #17139 üzenetére
Olyat én is tapasztaltam, hogy vannak funkciók amik csak drágább típusoknál érhető el de egy integráltnál elérhető. De nem haltam bele.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
fotobolond #17136 üzenetére
DAC-os témában nem tudok mit mondani(topikjában érdeklődj szerintem). De ahogy olvastam optikának sincs túlzott jelentősége.
Kovy: tesztelted is már?
(#17137) Epiph: szerintem valami másik topikban kellene ezt a gitáros témát körbejárni. Esetleg a hifis részlegen hátha tudnak útbaigazítást adni.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
fotobolond #17131 üzenetére
Jól látod, ezek a különbségek. Nem tudom mennyi haszna van a "pajzsnak" de ha OEM is elég azzal se lesz bajod.
-
Bodz
nagyúr
válasz
SharpSA #17128 üzenetére
Szerintem sokkal jobb az összkép hangzás terén. Az Asus nekem kissé zavaros. Az X-Fi HD USB-nél jobban a helyükön vannak a zenészek, valóságosabb az énekesek hangja, kellemesebbek a mélyek. Illetve úgy összességében is simább.
Driverrel ne foglalkozz továbbra sem, nem kell feltelepíteni, igazából csak pár felesleges szoftveres bizbaszt vesztesz, ami a Creative vezérlőpultban van. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
fotobolond #17129 üzenetére
A mélyebb tónusokat többen szeretik.
-
fotobolond
tag
válasz
F_Zolee #17127 üzenetére
Köszi!
MIvel nem klasszikus zenét fogok hallgatni, így hangkártya tekintetében sem szeretnék 50-60-100ezer Ft-t költeni.
A D2X tekintetében ami lényeges különbséget mutatott számomra a 118 dB-es jel-zaj arány, mind a hang be- és kimeneténél, illetve a Coax digitális kimenet. A kérdés csak az, hogy ez 2dB mennyire nyilvánul meg a hangzásban.Mit értesz az alatt, hogy az SB Z hangzása populárisabb?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
fotobolond #17126 üzenetére
SB hangzása populárisabb. Mélyeket jobban "kezeli". Z-nél többet hangkártyára pénzt kiadni nem feltétlen szükséges.
-
fotobolond
tag
Sziasztok!
Hangkártya vásárlás elött állok, de nehezen tudok dönteni a típusok között. Elsősorban zenehalgatás céljából keresek egy jónak mondható megoldást. A 2-3db típus mellyel szemezgetek: Soundblaster Z és Xonar DX illetve esetleg Xonar D2x.
Ahogy olvasom megoszlanak a vélemények. Egyesek a Soundblastert tekintik jobb választásnak, mások a DX-t.
Van e számottevő különbség a két modell között zenehalgatás oldaláról nézve?. Emellett a D2X nyújt e annyival többet, hogy érdemes legyen rááldozni azt az árkülönbséget.
Köszönöm, üdv:
-
smiti
veterán
Először nem igazán esett le, hogy konkrétan melyikről is írsz? Akkor most egyik sem ér meg 25k-t? Az első szavazat az a tied volt a Creative Sound Blaster X-Fi HD USB-re.
Egyetlen ami zavar az X-Fi-vel, az a nagy üles és mikrofon csatlakozó. Nem nagyon szeretem az átalakítós dolgokat, de biztosan együtt tudnék vele élni ha megbarátkozom a hangzásával.
-
Bodz
nagyúr
válasz
SharpSA #17099 üzenetére
Jobban szól, illetve még a Creative drivert se muszáj hozzá telepíteni, jól elvan a win sajátjával.
(#17107) smiti: Nem éppen a kedvencem, de hallottam már szépen zenélni is, pl. Superlux HD681 Evoval. 25e pénzt nem ér szerintem. Kissé felfelé húzó hangja van amúgy. Inkább az X-Fi még mindig.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Annak idején nagyon dicsérték az alaplapom SupremeFX hangkeltőjét. Egy ideig használtam egy Asus Xonar DGX hangkarit, de most fentebb szeretnék lépni egy kategóriát. A DGX-et kiszerelve kifejezetten dobozhangja van a Mode Com hangfalaknak.
Hallgatván az itteni tanácsokra, most egy USB-s hangkártyában gondolkodom.
A két kiszemelt az Asus Xonar U7 USB és a Creative Sound Blaster X-FI HD.Vagy még talonban van egy ASUS Xonar U5 USB is, amit it az apróban hirdetnek 14k.-ért.
Már van egy "erős" szavazat egy fórumtárstól a Creatíve termékére, de jó lenne több vélemény is, hogy melyiket érdemesebb. Pro és kontra mindkettő mellett , ellen.
-
aladarka
tag
válasz
gyenesmartin #17115 üzenetére
Köszönöm szépen, olvasgatok tovább a leírtak fényében.
-
bob143255
csendes tag
válasz
gyenesmartin #17115 üzenetére
Megmondom nektek hogy nekem egy asus p8z68 vpro gen 3 alaplapom van és a hangzása az igényeimet 100% osan kielégiti természetesen az emberi természet ilyen hogy bármennyire is jó mindig érdekel hogy milyen ami annál is jobb igazából ezért nyitottam ebbe az irányba a beszélgetést
-
gyenesmartin
őstag
válasz
aladarka #17104 üzenetére
Nekem D1 van (ugyanaz, mint a dx csak pci-s), valamint hallottam haverom Phoebusát, de csak egy Superlux HD 681 evo-ról, már azzal is lényegesen jobb hangja volt a fejhallgatómnak, mint a D1-emről (természetesen van egy pár fejhallgató erősítőm így az nem szempont, hogy ebben nincs).
Supreme fx-től még egy DX is sokkal jobb.
Szerintem, ha csak fejhallgatóhoz illetve sztereo vagy 2.1-es hangrendszerhez kell, inkább nézz egy Musiland 02 US dragont vagy 03 US dragont.
Esetleg FIIO E10k. -
bob143255
csendes tag
válasz
F_Zolee #17111 üzenetére
annyi kérdésem van ezzel kapcsolatba hogy volt nekem egy audigi se hangkártyám és driver probléma volt windows 8.1 alatt ezzel is lehetséges ilyen probléma?
magyarán azt a hangkártyát csak windows 7 el vagy régebbivel lehetett használni
vagy ezt így nem tudod megmondani? -
bob143255
csendes tag
sziasztok szeretnék segitséget kérni hogy miylen hangkártyát vegyek Genius SW-HF 5.1 6000 hangfalam van zene halgatáshoz szeretném használni és film nézéshez egyaránt
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson #17101 üzenetére
Van itt aprón Audigy Fx esetleg vagy Xonar DGX.
(#17100) Atci: elég könnyű a dolgod, mert PCI és PCI-E-s hangkártya is belemegy. A lap hangzása meg kiderül ha megvetted. De ha cserélnéd akkor 10k+ feletti kategóriát kell nézni.
-
Epiph
tag
Üdv!
Milyen hangkártyát tudnátok ajánlani?
Amire használnám: "minőségi" Zenehallgatás, illetve főleg gitár felvételre (ASIO)
Érdekelne a legolcsóbb verzió is(Hogy mi az ami még jó) , és az ajánlott is
Köszönöm! -
Tomacko
őstag
válasz
bob143255 #17103 üzenetére
Szia.
Ugyan én érdemben nem tudok hozzászólni sajnos a kérdésedhez de.......
A helyesírás mint olyan fórumokon nem annyira szokott zavarni, de amit te itt "írtál", nem tudtam megállni, hogy ne szóljak rád. Legalább ennyivel tiszteld meg a fórumozókat, hogy megpróbálsz olvasható mondatokat írni. Ez itt több mint gyalázat, mégegyszer mondom, pedig nem vagyok rá túlérzékeny. -
aladarka
tag
válasz
aladarka #17095 üzenetére
Senkinek nincs tapasztalata mind a Phoebus Solo mind a DX/XD Xonarokkal? Vagy legalabb egy SupremeFX vs. valamelyik Xonar osszehasonlitasaban.
-
bob143255
csendes tag
Sziasztok
van egy asus p8z68vpro/gen3 alaplapom a hang része érdekel mert elég jól szola mostani 5.1 es Genius SW-HF 5.1 6000 hangfalam és kiváncsi vagyok ha beruházok egy hangkártyára vajon mitörténik? elösször is mennyi pénzt kéne rá áldozno mhogy a hangminöséget a csucsra vigyem és milyet ? mert nekem volt egy CREATIVE Sound Blaster Audigy SE OEM amit eladtam kellet a pénz amit az a hangkártya nyujtot plusz hangminöséget az észrevehetö volt ráadásul az összes hangszoró szol atto lfüggetlenül hogy youtuboztam játszottam media player vagy játék
na most azt szeretném hogyha van rá lehetöség ami nyilván van mert az elözö hangkártya is képes volt rá hogy fokozzama hang minöséget ami alapból kirás és nyilván a jobb sose rossz a másik hogy ne csak 5.1 es filmeknél szoljon mindegyik hangszoro hanem mindig mit szolto khozzá mennyi mpénzt kéne befektetnem hogy a hangra azt mondhassam hogy ez igen persze a tipus lényeg mert akkor rá is keresek iponon hogy mennyibe kerül esetleg valami tapasztalat az alaplapommal kapcsba esetleg valami beálitás modoitás is jó kezdetnek mert nem értem hogy kell profi szinten be hangolni az alaplapot windows 8.1 en a legujjab szoftverral amennyi pénzt nekem megérne a plussz hangminöség az max 8 ezer talán 9
láttam hogy a youtubos tirexihd nek van egy sb recon3d fatal1ty pro kártyája és most tényleg ennyi pénz kel lahoz hogy elégedett legyek? mert nagyon úgy tünt pff -
Rison77
senior tag
Végül megérkezett az új alaplap, így kispadra került a xonar dg egy superlux hdm660 mellől így most az alaplapi ALC 1150-el fut, ami nekem hangzás téren a dg után eléggé csalódás. Olyan doboz hangja van a zenének, túl sok magas, állítgattam az alap sample alapján is, illetve saját belátásom szerint, de sehogy se tudtam javítani. A mélyet ha felhúztam 100%-ig is, alig hallatszott valami. Így a holnapi nap érkezik az ajánlott Creative Sound Blaster X-FI HD, bár így utólag támadtak kételyeim, több véleményt is elolvasva róla, de majd kiderül.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Téma összefoglalót nem nagyon látok, úgyhogy kérdezek;
6-7-8e Ft-os kategóriában kapni olyan értelmes hangkártyát, amit már érdemes megvenni az alaplapi helyett? Lehet használt is, csak legyen megbízható hardveresen és driveresen is.
Csak PCI csatlakozós játszik.Superlux HD681 Evot és Genius SP-HF1250B-t hajtana meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest