- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Dell notebook topic
Aktív témák
-
Ti4x
aktív tag
Azért ez itt elég forró , így leértékelve...
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Elkezdtem beszerezni a gépemet , vééégre
Csak sajna elég macerás :
vinyó ( 640-es WD ) , procihűtő ( hiper 212 ) : A4teamból
vga ( sapphire 4850 toxic ) : ebolt.hu
többi , és összeszerelés : ipon.huvinyó , procihűtő hétfőn lessz meg
vga-t hozza valamikor a futár
utána ( kedd? ) meg megyek iponba a cuccokkal.Ugye szerintetek se rontottam el semmit , és jó módon szerzem be a dolgokat?
-
Ti4x
aktív tag
válasz
newgamer #15484 üzenetére
Én is amikor a 86GTm vettem , 4et kellett volna rádobnom , hogy x1950pró legyen vagy x1950gtre , már nem is tudom , de aztán mégis maradt a GT... Mondjuk az a 256 bit meglátszik az Atin. A Sapphire tényleg jó márka Atiban. Az Asusnak meg jó alap hűtése van néha , mint pl a 8600GTmnél , azt írják , Up to 14fok
cooler than the reference boards. És tényleg jó a hűtése.
-
Gordiann
őstag
Oks. akkor ráteszem azt az 5k-et... 3850 lesz.
Köszi
-
newgamer
aktív tag
Én is inkább vennék egy Xbox360-at, de két dolog tart vissza, pár játék, ami csak PC-re jelent meg, vagy jelenik meg, és az Xbox360 híresztelések, hogy sok elromlik belőle és egyéb hibái.
De azért kíváncsi leszek, a megint újított Xbox360-ra, az hogy fog szerepelniStratégiai és FPS ami jobb PC-n
-
Guargumi
tag
aki otthon van a notebook vga kártyákban segitsen pls:
ATi Radeon HD3470 256MB vagy
nVidia GeForce 8400M-G 256MBmelyik a kevésbé gyenge?
-
Gordiann
őstag
válasz
sagesz93 #15407 üzenetére
Köszi szépen!
Ezt megfogadom.
Gigabyte 11k-es lap és 2180 tökéletes. 2x1gb 1066mhz ram, hozzá FSP300 (kérdeztem, viszi a 3850-et is)
De most nem tudom hogy megéri-e nekem ehez venni egy 3850-et, vagy elégedjek meg egy 8600-al...?!?!
Moncsi felbontásom 1680x1050, de hát hozzászoktam a kisebb felbontásokhoz eddigi "pályafutásom"-ban.GTA-t szeretnék majd én is játszani mindenképpen... vegyem szerintetek a 3850-et?
Köszike
-
TreZ4
csendes tag
Amúgy megvan a gép Ipon oldalról számolva,hát lefele kerekítettél de teljesen oké
Winyót Sata250Gb-ről váltottam Sata2 80Gb-re.És PALIT 8600GT Sonic 256MB DDR3 PCIE-vel.Optikai meghajtót kihagytam mert az van.Igy a vege kicsivel 65K fölött tehát teljesen oké
Már csak felkell hívnom ha elintéztem a kiadásaim és megvan
Vállalnak amúgy ott összeszerelést?
*Elvileg ez a Sonic kiadás rendesen felül teljesít a szimpla Gf8600GT társainál...Hát ha ez igaz az csak jó,bár nemtudom
-
Ti4x
aktív tag
válasz
szasanyi #15461 üzenetére
És amikor meglátom , hogy ami játék PCre 8000Ft , konzolra meg duplaannyi (16), akkor megintcsak elgondolkodom. (
) Ha meg kijön az emuja , akkor szintén. A 90k-s PC viszi az xbox360as gráfot , ha most én hirtelen a Geas Of Warra gondolok például. PCre is ugyanúgy lehet venni joyt , kormányt , hogy kényelmesebben játszuk a gamékat , plusz még filmre , netre , programozásra, szerkesztésre , stb....... jó. Mindenfélét lehet vele alkotni is , konzollal sokkal kevesebbet , és ha konzol mellett ezeket is szeretné valaki csinálni , venni kell egy igaz olcsóbb gépet , ami szintén lóvé. Bár az újabbakat (PS3 , X360) talán már böngészésre lehet használni , ezt nem tudom. Aztán beszélhetek ilyen csunyaságokról , hogy bizonyos alkatrészt szoktak még a konzolokba teteni , hogy vigyen olyan DVDket , amiket addíg nem vitt...
Szerintem szépen fogalmaztam és ez is plusz 20-25 ezer forint általában. Nagyon sokáig konzoloztam , tudom azért a dolgokat és még vannak konzolok körülöttem , ismerőseimnél. Én pedig simán játszok autós játékot PCn is , ha épp ahhoz van kedvem , semmi különbség nincs. Egy X360 kiadástól számolva 3 év múlva is ugyanolyan marad a vasa miatt , egy PC 3 év múlva pedig igaz addíg már lesz benne cserélve , de jobb kinézetet biztosít a játékoknak. Gondolok itt mondjuk egy Bloodlines-Gears of War párosításra , amik ászok voltak gráfban nálam a maga idejükben , pont 3 év van közöttük és gépet csak egyszer cseréltem , mindkettő full gráfon ment. Én meg maradok egyenlőre a PCnél , de simán leülök 360 mellé isjátszani. Ezt az egészet nem is neked írtam szinte , hanem magamnak... A fene akar téged meggyőzni...
Aki PCt választ , jól teszi , aki konzolt , az is , aki meg mindkettőt , annak meg sok pénze van.
-
válasz
szasanyi #15468 üzenetére
Kívancsi vagyok, milyen lesz a Burnout Paradise PC-re...
Remélem, méltó marad a sorozat híréhez.
Nekem soha nem volt konzolom, de az analóg Joy-t egyszerűen nem bírtam megszokni, amikor haverral egy hétig N64-en toltuk a Beetle-t meg a Perfect Darkot. Annyira más világ a kettő. Nekem WASD + egér, meg a MOMO, neki meg a Joy a természetes.
Ha utánam dobnák, szívesen elfogadnék egy PS3-at, tudnék vele azért mit kezdeni, de nekem még tökéletesen jó a PC is. Néha van egy kis nyálcsorgatás a konzolos játékokra, mint pl: GT5, dehát sajna ez van. Mondjuk, ez fordítva is igaz lehet, mondjuk a STALKER, meg a Crysis esetében. -
szasanyi
félisten
válasz
zoli03 #15467 üzenetére
A jelenlegi PC-t és PC gameket nem is PS2-vel, hanem PS3-mal vagy X360-nal kell összehasonlítani. Nekem előbbi van (PC mellett), és csak egy 82cm HD tévé, de egy MGS4 vagy Burnout Paradise, UDF - és sorolhatnám - ütős grafikával és hibátlan játszhatósággal párosul. És ehhez nem kell semmit tenni, csak a lemezt be. Imádom!
Ennek ellenére FPS => PC. Ez határozott vélemény, mert kontrollerrel 1szerűen nem meg olyan gyorsan és pontosan, hogy jó legyen.
És az ominózus kormány egy Logitech Momo Racing volt, amit azárt nem mondanak rossznak a kategóriában.Nálam nem nyert.
Na, de tényleg, már be is fejeztem, és nem OFFolom szertendő szét a topikot. -
zoli03
őstag
válasz
szasanyi #15465 üzenetére
Én nagyon is szeretem a kormányt (lehet hogy Te valami rosszabb félét próbáltál, és emiatt nem szereted őket). Játszottam PS2-n többféle játékkal is, köztük a Test Drive Unlimited-del is, és össze se lehet hasonlítani a PC-s TDU grafikájával. Irányíthatóságban is sokkal jobb PC-n (persze csak kormánnyal, nem billentyűvel). És nemcsak a grafika miatt játszok, az F1 Challenge 99-02-vel nagyon sokat játszok, meg a GTR 2-vel is, és egyik se igazán szép, de a játékélmény kárpótol.
Az emulátorok szerintem is hülyeségek, még teljesen jól működő PS2 emulátor sincs tudtommal (nem tudom minek PS2-es emulátor, amikor szinte ingyen meg lehet venni ma már). -
TreZ4
csendes tag
válasz
szasanyi #15465 üzenetére
Ugyanúgy fejlődik,optiomalizáció stb...Tapasztalat nekem Classic Xboxom volt,na jo az fps nem olyan yo rajta,de rakat olyan szoszerint játékélményre gyurt gamma van rá hogy Pc meg csak hirből sem hallasz olyat
Na meg az az érzés hogy megveszed/letöltöd és ahogy azt megalkották ugy fog menni,nem kell Low detail meg egyébb kompromisszumokba belemenni
de nem is kell ezeket összehasonlitani
Amugy Off a téma sztem
-
szasanyi
félisten
válasz
zoli03 #15462 üzenetére
Nem, mert anólag karokkal sokkal jobban irányítható. Én kimondottan útálom a kormányt, mert NEM olyan mint az igazi.
És ez sem, mert a grafika fejlődik. Jól érted, nem a PS3, hanem a grafika. Játszottál PS2 konzollal? Nézz meg egy 6-8 éves gamet, és nézd meg a God of War-t, majd annak a 2. részét! Nem véletlenűl kapott technológiai díjat.És a PS2 ugyan az 10 éve.
Igaz, nem lesz akkor változás mint a PC-s grafikában, de cserébe a játékélmény és játszhatóság többnyire jobb. Mert a grafika nem minden.
Ezzel NEM akarok PC vs. konzol vitát nyitni, de azért még is nagy hülyeség, hogy PC-n emuláló szoftverre ugyanolyan jó játszani egy konzolos játékkal mint egy konzolon. -
zoli03
őstag
válasz
szasanyi #15461 üzenetére
És 6-8 év múlva is ugyanúgy fog kinézni rajta a játék, mint most. Körülbelül olyan lesz az akkori képi világhoz képest, mint most a PS2. Szerintem meg autós játékot mindegy hogy melyiken játszik az ember, ha van egy jó kormánya meg egy 24"-os monitora, PC-n is jó az.
-
szasanyi
félisten
Csak az az apró különbség van egy 90k-s " PC és egy PS3 vagy X360 között, hogy ha a PC most még jó játékra, a konzolok meg 6-8 év múlva is ugyanolyan jók lesznek.Azaz az akkori legújabb gamek is épp úgy futnak majd, mint a mostaniak! És ez igen csak nem lényegtelen körülmény!
Addig te az kb. 5-6 alkalommal cseréled/fejleszted a konfigod.
Egy gamer PC egyedűl csak az FPS gamekben jobb egyértelműen. Eszembe sem jutna már pölö autós játékot játszani PC-n, sőt már TPS-t sem.
És egy PS3 esetében ennél sokkal de sokkal többről van szó. -
TreZ4
csendes tag
Remélem nem off,de mennyire nehéz hozzájutni egy 22" Flat CRT monitorhoz?
Pont most csusztam le egyről :s -
Ti4x
aktív tag
Hát pedig haver is 7600GTn tolta 1 GBrammal meg valami gyengébb AMD procival , amit vagy két éve vett és maxon (igaz nem tudom , mekkora felbontáson , de minimum 1024*768) szaggatás nélkül ment neki... Nálam 1650*1080on E4400zal , 8600GTvel (most már) 3GB rammal teljesen folyamatos , igaz csak keveset játszottam azóta , amióta megjött a 22es monitorom , meg a +2GB mem. Amikor még 1GB ramom volt 1024*768on full-highon még a legnagyobb városokban sem szaggatott semennyire , ha sokan voltak.
-
m@x
csendes tag
sziasztok a következö konfogot szántam 3d grafikusi munkára+na meg játékra is
GIGABYTE GA-EP45T-DS3R
INTEL Core2 Quad Q9450 2.66GHz 775 BOX
OCZ 4096Mb DDR3 1600Mhz Platinum KIT
SAPPHIRE HD4850 1GB GDDR3 Lite PCIE
SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
LOGITECH Cordless Desktop MX 5500 Revolution
COOLERMASTER RC-1100-KKN1 Cosmos S
ENERMAX MODU82+ 625W
+proc hütőnek COOLERMASTER Hyper TX2!
az lenne a kérdésem hogy ez a hütő megfelel ennek a procinak?egy picit húzni is szeretném!
A másik h mennyivel lesz gyorsabb 3dmax meg játékok alatt a ddr3 mint mondjuk 4gb ddr2-es 800-as?!
elöre is köszönöm -
Ribi
nagyúr
Max grafon ha sokan vannak2.8G c2d+ 8800gts alatt is lattam 13 fps-t szoval rohadtul keves neki az a gep! Low detailen el lehet jatszani azt nem vitatom, de hogy nem megy flottul az biztos. Na hagyjuk...
sagesz93 wowban tetves sok poligon van amikor mindenki ontja magabol a spelleket, amit egy mostani kari sem szeret, nemhogy egy 2 generacioval elobbi kozepkategorias...
-
Ti4x
aktív tag
Hát szerintem valaki olyannak tudnád eladni például , akinek netre , filmre kell a gép , persze akkor is 15nél többet nem ér... Egyik ismerősöméknél volt az a helyzet , hogy 13 év körül volt a kislányuk és vettek egy gépet neki ismerkedni a nettel , filmet mesét nézni stb. . Van egy 20 colos Sony Trinitronom , aminek van egy kis hibája , cserélhetünk...
-
TreZ4
csendes tag
Amúgy szerintetek ha már az új gépemről van szó régitől meglehet még szabadulni?
ADM Athlon Thunderbird 950
384 SD RAM
GF3 Ti200
15Gb Winch.
Abit KT7A alaplap
Teac Cd író
Midi Házban...
Nem mondanám hogy überyo állapotban mert azert az idő vas foga...
De akár egy nagyobb CRT-re is elcserélném -
Ti4x
aktív tag
válasz
newgamer #15441 üzenetére
Számomra ez sosem volt kérdés : PC...
Ez régen is így volt , nyomtam rajta a Snest , Sega Genesist , N64et , PS1et , most már van működő PS2 emu is , és várom a PS3 emut...
Majd még azért elgondolkodom rajta , meg megnézeem az árakat , de PS3 90 körül van , ha jól tudom és ennyiért egész jó gépet kapni már.
A Morrowind a 3. Elder Scolls játék már , az Oblivion meg a 4. . És az Oblivion 1024*768ban full kakaón fog menni 8600GTvel... Sőt , a Gears Of War is 1280*800on megy highon 30+ fpssel. -
sagesz93
addikt
válasz
newgamer #15441 üzenetére
hát igen ez nagy dilemma! a konzolt nem kell fejleszteni a pc-n meg nem csak jáccani tudsz!
a pc-t meg 1-2 évente fejleszteni kell ! haladni kell a korral! azért már ps2-re se tudnak kiadni valami atomjó grafikát mert azért az se 1 uj darab!!!!de azért az optimalizálásra is odafigyelhetnének! mondjuk a GRID-nél nagyon jol van optimalizálva a játék! még a mostani gépemen is fut 1024×768-ban low-medium grafikán! és mégis mekkora grafikája van a játéknak! remélem a GTA IV-nél is odafigyelnek erre és akkor nemlesz gond a 8600GT-vel 1024×768-ban az eljáccogatás
-
sagesz93
addikt
hát nekem a geforce 4-esem volt kb 2,5 éve azok voltak a régi szép idők
aztán jött a 9600 amit azért utáltam mert minden játék PONT szagattott rajta -.- pl( nfs pro street , TDU) amugy az jo kis kártya volt meg a hűtése is baromi hangos volt -.-
aztán most ittvan a HD2600pro ez már sokkal jobb mint a 9600 pro de hát agp-s a rendszerem és 15k-ból ezt a "gyengébbik 2600-ast tudtam kihozni(ddr 2)" dehát mindegy holnap ugylátszik utazik vissza a pcx-be(hőmérő hiba
) aztán ha nem javíthato a cucc és lehet cserélni másra akkor az uj gépbe valo cuccokbol kérek 2-t!!
fejlődik a világ (az a baj hogy túl gyorsan -.-
)
-
newgamer
aktív tag
Szerintetek, melyek azok az alaplapi chipsetek, amik a legkevesebbet fogyasztják asztali PC-ben?
Szeretnék egy netes, filmes gépet összerakni, fontos lenne a fogyasztás
-
Ti4x
aktív tag
Hát szerintem tartósabb lesz a HD4850 , hacsak nem Cryenginere jönnek ki az elkövetkező gammák...
Igazából annyira nem buktam , mert még a mostani játékokat is elviszegeti fullon egy 1280*800as felbontáson. A WOW is 1680*1050ben hasít rajta rendesen , nincs panaszom...
Egyébként teljesen jó , hogy egy kis off megy addíg , amíg nincs "munka"...Mert elnéztem például a TFTknél valamelyik nap szinte egy Hsz sem volt. Így meg legalább nem a száraz P31-DS3L megy , hanem kicsit színesebb... Szerintem
Bár ha jobban belegondolok , így több arhívum lenne asszem.
-
Ti4x
aktív tag
Hát énis észrevettem... Sajnos... Nincs egy éve , hogy az Asus 8600GTmet azzal a gondolattal vettem 35ért , hogy most pár évig nem kell VGAra költenem , mert egy jó drága kari. És tessék...
10ezer forintért osztják. Most 30ért lehet egy HD4850et venni , ami sokkal tartósabb.
-
sagesz93
addikt
valaki elmondja hogy milyen progival lehet megnézni hogy bad sectoros-e a winyó? köszi!
miller=gazdag, pénzes -
sagesz93
addikt
válasz
sagesz93 #15411 üzenetére
Na összeraktam a konfigot az iponból!!
Alaplap: Giga GA-P31-DS3L - 11.185 Ft
Proci: Intel E2180 2,00GHZ - 12.120Ft
Memória: Kingmax 2GB ddr2 800mhz - 7.500 Ft vagy
CSX 2gb ddr2 800mhz CEC FAN KIT - 9.312Ft ez gyorsabb mert 2X1GB dualba megy (de annyival drágább is
Vinyó: SEAGATE 160GB 7200rpm 8MB SATA2 - 8.748Ft
SEAGATE 250GB 7200rpm 16MB SATA2 - 10.824 Ft vagy
SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA2 - 11.532Ft ugye itt ha elég a kissebb is akkor azzal spórolsz
Táp: FSP ATX-300PNF - 4.632Ft nemtom hogy birni fogja a konfigot de elvileg birnia kell!
Gépház: COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite - 7.680Ft nagyon jó ház nagyon jó áron!!
VGA: na itt sok versenyző van itt lehet válogatni a kisebbtől a nagyobbig
PALIT HD2600XT Sonic 256MB DDR3 PCIE - 10.441Ft
Palit 8600GT sonic 256mb DDR3 PCIE - 11.280Ft
Sapphire HD3850 256mb GDDR3 - 16.764Ft
PALIT HD3850 256MB DDR3 PCIE - 19.920Ft
Nem számoltam ki hogy összvissz mennyi lenne attól is függ hogy miket választasz! -
Ti4x
aktív tag
-
TreZ4
csendes tag
válasz
sagesz93 #15403 üzenetére
Lehet tök naív megallapitás de nekem akarmelyik ati került a kezembe mind szép képet adott de dög lassú volt....Most egy 9200Se-t probaltam bele az regi gepembe a GF3 Ti200 helyett aminel elvieleg siman jobb de a tesztek akarmilyen ati hoztak ki jobbnak a GF-eknél nekem gyakorlatban mindig pont forditva volt kivetel nelkül...Lehet mar tudat alatt is az Nvidia mellett voksolok
-
sagesz93
addikt
válasz
Gordiann #15406 üzenetére
ASROCK ALIVENF6G-GLAN lap ezt szerintem felejtsd el és helyette vagy
GIGABYTE GA-EP35-DS3 17k-ért
GIGABYTE GA-P31-DS3 11k-ért
GIGABYTE GA-P35-DS3L 15k-ért ezek a giga lapok nagyon megbizhatóak!
és intel processzort válasz inkább!
pl: INTEL Dual Core E2180 2,00GHz 775 BOX 12k-ért
és a ramok helyett inkább 1066mhz-eseket vegyél mert azok kicsit gyorsabbak és jobb chippekkel vannak felszerelve!!
az FSP 300W-os táp hát nemtom hogy elbirja-e a 3850-es karit
és ahhoz sem értek nagyon hogy az E2180 kihajtja-e a 3850-es karit!!
mod: az asrock lap microATX-es a giga lapok pedig ATX-es ! milyen házad van? nemmindegy hogy microATX vagy ATX!! -
Gordiann
őstag
Üdv
Ezt az összeállítást néztem ki, szerintetek van ennyiért ennél jobb? Illetve összeillenek az alkatrészek, vagy visszafogná egyik a másikat? (csak játékra lesz)
FSP 300 táp
AMD X2 4600+ proc
ASROCK ALIVENF6G-GLAN lap
Sapphire ATI HD 3850 512mb
2x 1Gb Ram (800Mhz Kingmax)Ez így Iponnál 50.500 -ra jön ki.
Köszike
SZERK: Vagy vehetnék némi plusz pénzért vmiből jobbat amivel megsoxorozódhatna a teljesítmény? (vagy legalábbis megéri a többletet)(gondolok itt max +7-8k-re)
-
Ti4x
aktív tag
Halgass Nyxre... FSP-PNF 350 + valamilyen ház táp nélkül. Hosszútávra is biztosabb és sokkal nagyobb az FSP teljesítménye , mint egy Codegen 350esnek. Kábé 500W (ha keveset mondtam , szóljatok...
) Codegen felelne meg neki...
Sagesz : Régen nagyon jók voltak az Atik én emlékszem , csak nemrég jött be az Nvidia dömping , ami mostanra szépen visszafordult.
Nyx : A Codegen házak nem olyan rosszak egyébként , csak táp nélkül kell kérni őket...
-
Nyx89
aktív tag
Asrock lapokat irodai elketyegős konfigokra találták ki , ahol szépen megállják a helyüket.
A codegen ház+táp nevezetű papírnehezéket tessék gyorsan elfelejteni,mert nem biztos h beindul vele a gép...
Fsp PNF 350es szerintem elég 5,5k és veszel valami szép csilli-villi házat.
Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autószerelők, autószerelés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- EAFC 25
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple TV eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest