- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Egérpad topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
Ch4os
aktív tag
válasz
Dare2Live #4653 üzenetére
HD 2-es sorozata körbeveszi az XL-es fülem? Azt nem szeretem, mikor a fejhallgató-perem valahol nyomja a fülem (még ha puha is az a perem), annak csak körbe kell venni azt szerintem.
Összeszedtem pár árat, esetleg ezek?
SONY MDR-V900 12e
SONY MDR-V700 11e
SONY MDR-XD200 4,5e
AKG K530 LTD 16e - az a baj, hogy nyitott
AKG K 512 8eSony V700, V900-ra írták, hogy hibásak szoktak lenni, néha eltörnek idő előtt.
Igazak ezek? -
vili13
őstag
válasz
Dare2Live #1368 üzenetére
Nem ismerem ezt a 2-t, de mire és mikor melyik a jobb? Pl. szomszédok idegesítésére? Tőlem akár egyforma szinten is lehetnek másképp jók, de hallani kellene, ahhoz, hogy a tőlem várható lesújtó kritikát írhassam az akusztikus változatra, még ha az is a jobb...
A modernebb hagnszer viszont önmagában biztosan kevés, sajnos a modern technikát többnyire a zenében is főleg a kereskedelmi tömegtermékek előállítására használják. De szerintem pl. Mozart is tudott volna mit kezdeni egy szintetizátorral, ha lett volna akkoriban. -
vili13
őstag
válasz
Dare2Live #1366 üzenetére
''Neked pl a komoly zene nem igazi. Hanem? Mert?''
Egyes vájtfülűek remekül el tudnak vitatkozni pl. azon is, hogy két hegedű hangja miben különbözik (naná, még 2 teljesen egyforma sincs), de nekem hangzásvilágukban teljesen ugyanazt jelentik, akár nagyobb testvéreikkel együtt a nagybőgőig bezárólag. Elektronikus oldalon már azért nagyot csökken a szememben egy előadó, ha merő fantáziátlanságból két különböző albumon is ugyanazokat a ''hangszereket'' használja. Azon is lehet nyammogni, hogy különböző hangversenytermekben mi hogyan szól, de én már csak jobban kedvelem a szélsőségesen kihasznált ''virtuális'' tereket, és unom pl. a zongorát folyton egy helyről hallani, bár belátom, hogy pusztán a kedvemért nem fogják a hangszereket föl-alá tologatni a kezelőszemélyzettel együtt. Úgy gondolom, hogy a modern elektronikus zenei irányzatok nem csak mondanivalójukban képesek jobban idomulni a mai kor szelleméhez, de egyúttal sokkal tágabb értelemben használják ki az emberi hallás által biztosított lehetőségeket.
''2füles lesz''
Ez bennem is felmerült, hogy jó lenne egy zárt meg egy nyitott is. Tekintve, hogy pl. Beyerdynamic DT770/990-nél is ugyanaz a hangszóró, szvsz kivitelezhető lenne egy cserélhető hátlapos, vagy még egyszerűbben átalakítható füles, ami mindkettő tud lenni... (Nekem egyelőre egy Sennheiser HD595 a kompromisszumos megoldás, de nagyon nézegetem az AKG K701-et is... Harmadiknak meg DT770, majd egyszer.)
-
vili13
őstag
válasz
Dare2Live #1346 üzenetére
Valószínűleg pont az árkategória miatt nem lehet sehol meghallgatni. Nyilván kevés ilyen fogy, még raktáron sem feltétlenül tartják, nem hogy bemutató darabot tartsanak belőle. Az olcsóbbakat persze több helyen is meg lehet hallgatni...
A 880-at valóban sokan dícsérik, szvsz nem igazán lehet vele mellé nyúlni. Bár valószínűleg jobb a letűnt korok elavult akusztikus hangszereinek gyönge basszushiányos hangjának reprodukálásához, mint a modern, haladó elektronikus műfajokhoz... -
vili13
őstag
válasz
Dare2Live #1336 üzenetére
És tényleg, az alig több mint egy éves árlista szerint a dt880 hazánkban is kapható, bár akkor is az oszág túlsó végéről kell rendelni. Szvsz ennél az ebay sem bonyolultabb, legfeljebb sokkal olcsóbb. Legalábbis amíg nincs garis probléma.
Valóban jó lenne ezeket személyesen is meghallgatni, sajnos még egy rendes Beyer-t sem láttam a MM-ban kiaggatva, de más helyet sem tudok. Ahol a 770-et linkeltem talán meg is hallgatható, de ott csak 770/990 van. A különféle egyéni véleményeket csak többszörös egyezésnél gondolom mértékadónak, ezek alapján viszont egtyértelműen a 880 a nyerő, persze ha nem létkérdés a teljesen zárt rendszer. Én a helyedben mindenképp ilyet vennék, meg egy pár füldugót az asszonynak, hogy ne zavarja! -
vili13
őstag
válasz
Dare2Live #1333 üzenetére
Szvsz pont zenéhez kell az igazán komoly basszus (- persze nem a ''komoly'' zenéhez, hanem az igazihoz).
Amúgy a sokkal jobbat pl. úgy gondolom, hogy az értékelésüket is olvastam ([link], [link]), és a 770 jóval meggyőzőbbnek tűnik - számomra.
880-at még itthon nem láttam sehol, de pl. ebay járható út lehet a beszerzéshez. Viszont szvsz zárt fejhallgató sosem fog úgy szólni, mint a nyitott (bár a 880 csak ''félig nyitott''), vagyis teljesen felesleges olyat keresni...
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy ruhás topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest