Hirdetés

Aktív témák

• DBAtti

aktív tag

válasz SkyLaci #33996 üzenetére

Az igaz, hogy sokan errefelé nem foglalkoznak ezzel a kategóriával. Én is kíváncsi lennék egy nagyobb összehasonlításra olcsóésjó termékek kapcsán, csakhogy erre nem akaródzik pénzt áldozni egy meglévő jobb minőségű rendszer mellett, ezért nem készül ilyen teszt. Amit megtanultam, hogy ami 1800-2500HUF-ba kerül, ott hangminőségről nem érdemes beszélni, csak arról, hogy szól, és mennyire kényelmes (van nekem is Philips SHP1900-am, vagymi, a létező legolcsóbb, és 10 év után még ma is működik).
    Emellett az 1. hsz-ben tényleg ki van emelve, mi az ami ajánlható 10k alatt, én nagy barátja lettem az SHP5401-nek, 5k-ért elég korrekt hangja van, mélyben kicsit szegény, és a pántja kicsi, nagyfejűek hátrányban, de tisztán szól, és nincs brummogás, dübörgés alul. Ha össze akarod hasonlítani, a Senn HD201-nél pl jobb.

Hogy kitérjek a márkákra is:
    ez az a kategória, ahol a nagy nevek sem biztosítanak minőséget. A Senn/AKG belépő modelljei nem feltétlenül nyújtanak többet egy Sony/Philips/... márkánál (típusszámokat nem tudnék megjelölni sajnos, neten 50USD alatti kategória besorolás), azért vannak ebben a szegmensben is termékeik, mert sokan megveszik, ha látják az emblémát, és utána el vannak ájulva, hogy vettek 4k-ért egy SENNHEISERT! Tudom, mert én is sokáig vágyódtam anno egy 201 után. De elég egyszer meghallgatni egy komolyabb darabot, és onnantól tudni fogod mi a különbség, és miért nem tud a fórumozók java része segíteni ebben a kérdésben.

Aktív témák