Hirdetés
Aktív témák
-
Zinho
aktív tag
válasz
- = Zk = - #11997 üzenetére
Jó mazsolázást!
Amit én találtam egy perc alatt és hasznosabbnak tűnt: ez meg ez. -
- = Zk = -
félisten
#11972-re valaki, aki....
-
bigmasterg
addikt
Ha már szóba került a Stax.
Ez mit érhet?
(Mondjuk ennek a hajtásával szerintem én is meg lennék lőve.) -
bigmasterg
addikt
válasz
Cyberpunk #11986 üzenetére
Hangkártya + fejhallgató erősítő helyett igen jó választás lehet, a nem sokára érkező Hivox Lupus D MK II (itt nagyjából az utolsó oldal erről szól.)
Hangzásban ugyan azt kell hoznia, mint a Lupus Junir. Ugyan az a fejhallgató erősítő, ugyan az a DAC.Azért ennél már rendben van a hangzás.
-
baluka26
veterán
válasz
dudika10 #11989 üzenetére
Mivel a Stax elektrosztatikus fejhallgatókban, bocsánat "fülhangszórókban" utazik, ezért ezzel tisztában vagyok. Ezért kérdezem, hogy ahhoz milyen erősítő kell...
A Sennheiser Orpheus erősítője azt hiszem 10000 ohmos kimenettel van ellátva, ezért tartom soknak a több, mint százezer ohmos Stax fejhallgató impedanciáját. -
baluka26
veterán
Így van.
Sokan azt hiszik, hogy az AKG jobb, ami tévedés. Az AKG más.
Más a hangzása, más a felépítése, más a kinézete.
A 100 ezer forint körüli fejhallgatóknál is ugyanez van, ott 5-10ezer forint semmi, és az egyik fejhallgató nem jobb mint a másik, hanem más.
Egy szó, mint száz HD650-ig vagy K601/701-ig meg sem állj, ha HD555-öt cseréled! (ÁHa csak Senn/AKG vonalon maradunk)
Más...
A Stax Omega 007 alá speciális erősítő kell, hogy meghajtsa a 150 kOhm-ot? -
Cyberpunk
félisten
válasz
hoffman_ #11984 üzenetére
Még nem késő. Még nincs eldöntve hogy melyiket vegyem.
baluka26: hát hangkártyával elmennék olyan 50k-ig max ehhez kéne még egy jó fajta fejhallgató erősítő. És persze egyszer cserélem a HD555-öst is. Azt viszont nem lesz egyszerű ami lényegesen jobb az horror áron van, de értelem szerűen feljebb akarom tenni a lécet. Lehet hogy átpártolok AKG-re
Hát kell a kakaó muszáj még egy GTX470-nek jönnie. Főleg most hogy csökken az ára.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
baluka26 #11982 üzenetére
Hát arra amire egy hangkártyát lehet használni
A viccet félre téve annyiért amennyiért anno vettem (fél ár) jó vétel volt. De már szeretném lecserélni egy komolyabbra. Elsősorban külső hangkártyára gondoltam mert tervbe van véve még egy GTX470-es. Túlzsúfoltság és ez esetben használhatatlanság miatt. Persze vehetnék PCIe-st is, de akkor már legyen egy kicsit komolyabb. -
Cyberpunk
félisten
válasz
baluka26 #11978 üzenetére
Hát ízlések és pofonok
Nekem is van itthon egy HD555 eszem ágában nem lenne hogy utcára felvegyem egyrészt igaz hogy kényelmes, de még is csak nagy dorong. A másik ugye a kábel hacsak nem vágja méretre akkor max a dereka köré tekeri. Aztán ott van a nagy jack dugasz persze adnak hozzá átalakított, de elég gázul néz ki szerintem egy főleg kicsi lejátszó mellett.
És végül nincs az a hordozható lejátszó ami azt ki is tudja hajtani maximálisan erősítő nélkül. -
baluka26
veterán
Ha hordozható cucc kellene tuti, hogy iemet vennék.
Nem nézel ki benne hülyén, elszigetel a külvilágtól, és a cigányok sem akarják ellopni rólad.
Amúgy én mmár láttam Pesten embert, aki HD555-öt hordozható fejhallgatóként használt. -
Zinho
aktív tag
-
Cyberpunk
félisten
Hát köszi a válaszokat. Mindenképp meghallgatom őket és úgy döntök. Összehasonlítási alapom van a Koss személyében. Elég jól szól csak hát ne lenne ennyire gagyi a fejpánt része.
Nekem az jött szét és esélytelen hogy normálisan össze tudjam rakni, így viszont nem nagyon lehet összehajtogatni, bár használni azért még tudom. A gari az meg szintén kétséges ez esetben.Bling95: Engem egyáltalán nem zavar. Sokáig agyba dugós füleseket használtam, de számomra a minél jobb hangzás a lényeg eléggé audiofil vagyok. És hát egy jó fajta fejhallgatóval nem veszi fel a versenyt egy fülhallgató sem.
Ha meg zenét hallgatunk akkor az legyen a lehető legélvezetesebb minden körülmény között.
Az meg hidegen hagy hogy mit gondolnak mások. Nekem az egyik munkatársam aki füleseket használt eddig majd lepadlózott a Koss-tól. Most meg már meg is akarja venni még ilyen állapotban is persze jóval kevesebbért mint egy új. -
- = Zk = -
félisten
halihó...
jártam már errefelé, de gondoltam kérdeznék ismét
ez a fejes megfelelő lenne mély illetve basszussal teli zenék hallgatásához?...
Sennheiser HD 228 Explosive Bass
maradnék a sennheiser márkánál leginkább.... -
-
Bling95
őstag
Egyébként az utcán mennyire nézik hülyének az ember fejhallgatóval a fején ?
-
baluka26
veterán
Ne felejtsetek el órát állítani holnapra
-
riam
tag
válasz
Cyberpunk #11965 üzenetére
A px100 tényleg nagyon jó hangú füles, de utcára nem túl jó sajnos. Teljesen nyitott, behallatszik minden zaj, és kifelé is hangos
A px200 zárt, de annyira nem jó a hangja mint a px100-nak
Az akg k420 hasonlít a legjobban a px100-ra kialakításra és hangzásban is, de annak ellenére hogy félig zártnak mondják, majdnem annyira hangos kifelé az is mint a px100.
A k420 vagy a k430-t (zárt) azért érdemes lenne meghallgatnod pl az MM-ben, de innen az apróból éri meg inkább megvenni. (kb 5k)
Jól néz ki a Sennheiser is amit az előbb linkeltél, de azt sajnos nem ismerem... -
Cyberpunk
félisten
Hát szépen elbeszélgetek itt magamban
No de van egy másik jelöltem egy Sennheser PX100, ez még olcsóbb is és eléggé dicsérik.
És egy kicsit talán jobb is mint a Porta Pro hangzásra állítólag -
Cyberpunk
félisten
Hali.
Nekem tudnátok ajánlani egy jó fejhallgatót utcai használatra? Koss Porta Pro-n kívül.
Ami sajnos nem bizonyult elég strapabírónak. De természetesen legalább ilyen hangzású kéne persze lehet jobb is
Árat illetően nincs nagy megkötésem, de lehetőleg ne legyen annyira túl drága. -
Bling95
őstag
ez viszont szerintem szörnyű
azért ennyire nem extrém
meg 19.990 ami azért már nem az én árkategóriám
ő jönne be nagyon, vagy valami ilyesmi krix krax-os
de szerintem az AKG lesz a befutó
-
Bling95
őstag
válasz
baluka26 #11942 üzenetére
porta pro bejön. de azt elfelejtettem beleírni hogy annál "nagyobbat" szeretnénk . ilyen DJ stílusút vagy nemtudom hogymondják
.
AKG nemrossz
skullcandy-ket nézegettem még, azok hogy szólnak? mert kinézetre iszonyú jók szerintem.
egyébként iphone-hoz lesz, szóval lejátszó se lesz valami audiofileknek való.
-
monguz82
tag
válasz
AtiBoa #11935 üzenetére
Ezt a GameCom 367-et használom pár hónapja. Ahogy nagyjából az összes "gémer" headset, ez is a magasakra és a középtartományra van kihegyezve (de azok legalább tisztán szólnak), ez a trend manapság. Multiplayer fps-ekben pedig pont ez kell, Ahogy néztem vásárlás előtt, 10k környékén csak a Steelseries 4H van még, de az sem jobb mélyek szempontjából, de a Plantronics hangja jobban tetszett NEKEM, valahogy tisztábbnak tűnt a hangja, nem volt olyan "fátyolos" mint a 4H. Persze kinek a pap...
Egyébként kényelmes, jól körbeveszi a fület, a fülpárna és a pánt párnázása nagyon jó, viszont kegyetlen módon gyűjti a szöszöket. A kábelére sem lehet panasz, igen strapabíró.
A mélyekről: vanni van, de valahogy zenére nem az igazi. Persze lehet tologatni az equalizeren, de akkor se.
Zenére a régi 2500Ft-os A4Tech AH-810-es fejesem is jobb volt anno, pedig az nem nagy szám, de igazából nálam a játékos szempontok voltak elsődlegesek.A TEAC-kel kapcsolatban sajnos nem tudok nyilatkozni.
Ha mindenképp mikrofonos fejes kell neked, akkor szvsz 18-20k alatt nem kapsz "normálisabbat".
Én is azért nézegetek most jó fejest, mert új helyre költöztem, sokat hallgatok zenét (dnb) a játék mellett és az új környezet nem tolerálná, ha a hangfalon tolnám
Ahogy gyorsban körülolvasgattam, inkább gyűjtögetek még, nem sietek sehova.
A Shure SRH750DJ és az Audio Technica A500 megfogott...Nem kicsit, nagyon
-
baluka26
veterán
-
Bling95
őstag
Sziasztok!
Tudnátok mondani valami olyan fejhallgatót, ami viszonylag jól szól, de kinézetre is jó ,fiatalos. Árban olyan 10 körül keresek. Utcán használnám elsősorban.
-
AtiBoa
csendes tag
Valojaban nem megtort a zsinor, hanem (mivel basszusnal rezeg) a zsinoron levo elemtarto+hangeroszabalyzo allandoan beakadt a szekbe, es igy kirangatta a kabelt a fulesbol. Nem mondom, jol birta, hisz ez volt a kb 1000 + 1.-ik alkalom, de ez most vegzetesnek bizonyult
Szoval belul szakadt el valami kabel, s csak az 1ik oldal megy. Mivel eleg bonyolult a belso felepitese + nincs mivel megforrasszam, igy nyugdijba kuldom. Igyis boven kiszolgalta az idejet/arat
-
AtiBoa
csendes tag
válasz
monguz82 #11933 üzenetére
Hello,
Nezegettem ezt a peldanyt is, viszont ahogy irtad is, allitolag nem az igazi a melyhang ezzel.
Tudom, jatekra nem feltetlenul az a fontos, DE azt szeretnem, ha legalabb olyan jol szolna mint a regi TEAC-em. Szoval ha van esetleg osszehasonlitasi alapod (esetleg PONT ezt a modellt probaltad), akkor legyszi oszd meg velem.
Ha sikerul meggyoznod, valoszinu, hogy ennel maradok -
bal10
csendes tag
hali,
laptophoz zenét hallgatni és filmet nézni milyen fejhallgatót vennétek?
keret: 5kkösz
-
monguz82
tag
válasz
AtiBoa #11927 üzenetére
Ha csak játékra kell, akkor én például a Plantronics GameCom 367-et ajánlanám 10k környékén.
Zenére nem igazán alkalmas, mert a mélyek szvsz nem elég erőteljesek(bejáratás után azért finomodik),de elég jó a tere.
De az biztos hogy egy CS:S vagy MW2 meccs alatt minden kis zörejt is meghallasz a megfelelő irányból! -
Hocsika
tag
Nézegettem én is a Sennheiser HD555-öst. Csak nem tudom, hogy mennyire lesz zavaró a páromnak, ha használom (mivel nyitott) zavarni fogja, ha játszom, vagy zenét hallgatok. Ezért gondolkoztam zártban. A mostani PC150 (ami szintén sennheiser ugye, és már úgy 6-7 éve szolgál, hálistennek működőképesen) helyett gondoltam. Ezzel csak az az 1 bajom van, hogy mivel a fülre fekszik fel és nem a fül köré, így egy idő után nyomja a fülem, kényelmetlen. Nézegettem a Steelseries különböző fejhallgatóit (5H V2, Siberia V2, 7H), csak szerintem a "gamer" címke miatt nagyon fel vannak ezek árazva...
-
AtiBoa
csendes tag
válasz
Recon666 #11926 üzenetére
Hello,
Segitsegeteket kernem
Epp ma romlott el a fulesem (FEJhallgatom). Ez egy TEAC HP5 volt. Kb 5 evet hasznaltam szinte napi szinten.
Nem volt a vilag legjobbja, de arahoz kepest kiemelkedoen jol mukodott.
Beke poraira.Nostehat.
A kerdesem az lenne, milyen fejhallgatot ajanlanatok? (leginkabb jatekra; filmet egyaltalan nem nezek vele, zenet is csak ritkan).
"Kriteriumok":
-legyen kenyelmes (de nem ez a legfontosabb)
-mivel nem akarom tonkretenni a dobhartyaimat, nem kell hangosan szolnia, de legalabb tisztan menjen
-legyen mikrofonja
-es a kabel birja a strapat (jo-jo, tudom olcsoert nem kapok wireless-t).Es az ar, ... haaaat. Semmikepp nem szeretnek 10k-nal tobbet kiadni erte, de ha csak egy ezresa kulonbseg, es van olyan ami PONT megerei azt a pluszt, akkor ... miert ne.
Elore is koszi a segitseget.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
krisztianAMG #11925 üzenetére
Így igaz arra is, erős mély kiemelés.
-
Dave™
nagyúr
Kedvet kaptam én is egy kis modhoz, gondoltam nyitott fejhallgatót csinálok a HD 485-ből (eredetileg szerintem közelebb áll a félig nyitotthoz). A probléma háttere egy nagyon vastag textil+szivacs anyag, ami a hátulját beteríti. Gondolom szándékosan van "leárnyékolva" vele, így kisebb a soundstage. Szerencsére egy úttörő már dokumentálta a folyamatot, így én ettől most eltekintek (ha valaki kér képet, akkor persze csinálok), az enyém is kb. ilyen lett
Próbáltam szépen roncsolás-mentesen kiszedni a textilt, de ragasztva van, lehetetlen. Gondoltam akkor kivágom - na ez az ami nem egyszerű. Egy tök éles késsel is izomból kell csinálni - nem tudom milyen textil, de marha sűrű szövésű és erős. Viszont végül én nyertem
Az eredmény: érezhetően nagyobb soundstage, részletesebb közép/magas, 1 fokkal kevésbé csúnya, plusz egy bukott garancia, de megérte
-
válasz
benvolio #11920 üzenetére
Hallgasd meg, hogy tetszik-e. Valószínűtlen, hogy kiderüljön, hogy kicsi a basszusa, de lehet, hogy neked ez tetszik.
Ezt igazából munkaeszköznek szánják. Azért van ekkora basszusa, hogy a DJ nagy alapzajú környezetben is meghallja a ritmust. Csak ez a lényeg, minden más nem számít. Munkaeszköznek tökéletes. De ez pont olyan mint a munkaruha. Gyárba kiváló, utcára használhatatlan.
-
-
hoffman_
nagyúr
HD 555 és fogszívas, síró tárca, nehéz öröm, DE szerelem. Laposra verte a K 530-at.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
monguz82 #11906 üzenetére
Szerintem elsősorban hallgatás után válassz A hd448 általában kint szokott lenni a mediamarkt-ban. Az akg és az audio-technica kipróbálásához a zaj áruházat ajánlom, rendesek az eladók, mert bármelyik fejest kipróbálhatod amelyikből van náluk raktáron, én is náluk vásároltam nem olyan régen fejhallgatót.
-
baluka26
veterán
Úgy látom reggel óta olvasható az összehasonlító tesztem. Akit érdekel elolvashatja. Remélem azért tetszik a többségnek
-
monguz82
tag
válasz
szaszayanou #11885 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Utánaolvasok/járok még a dolgoknak!
-
benvolio
őstag
válasz
bigmasterg #11900 üzenetére
Köszi!
Még elkalandoztam de a 30ezer az tényleg a plafon. /ezért az AT-A500 ezért kiesett/
De itt ez a Shure SRH750DJ ez így elsőre nagyon bejön külsőleg és ez is fül körüli. Szerintetek? Amit most hirtelen elolvastam, nem rossz ez se otthonra hiába DJ.
Egy kis összehasonlítás -
hoffman_
nagyúr
K 530-al senki nem találkozott? Nem sok mindent találtam róla. Sajnos fehér, de a felépítése szerintem kényelmesebb, és olcsóbb is picit(5k). Ezen a szinten nem akarok 5 ezret sajnálni, de feleslegesen kidobni sem...
Aktív témák
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest