Hirdetés
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- HP EliteBook / ZBook topik
- OLED TV topic
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Akciókamerák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Panasonic V770 kamera mikrofon beállitásában tud valaki segiteni?
van ilyen hogy [FELV. BEÁLL.] # [MIKROFON SZINT] # kívánt beállítás
Felvételkészítés közben állítani lehet a beépített mikrofonok és a külső mikrofoncsatlakozó
bemeneti szintjét.
[AUTO]: Működésbe lép az AGC, és a felvétel szintje automatikusan beállítódik.
[BEÁLLÍT ] +AGC ON: Itt állítható be a kívánt felvételi szint. Aktiválódik az AGC és
mérséklődik a hangok torzulása.
[BEÁLLÍT ] +AGC OFF: Itt állítható be a kívánt felvételi szint. A hangok rögzítése
természetes minőségben történik.ha erősitőn keresztül kapott hangot rögzit a képre akkor a fentiek közül melyiket érdemes használni?
illetve a kivánt felvételi szint az melyik álláson az alap, az optimális? -
flash-
veterán
Panasonic v770 üzemmódjaiban tud valaki segíteni?
olyannak kellene beállítani valami használható automatikus módra a kamerát aki nem ért ilyenekhez.szóval beltérben lenne használva közepesen megvilágitott helyen.
az auto móddal az a baj hogy hiába csak egy embert vesz a kamera folyamatosan akár másodpercenként többször is ugrál a fényerő látványosan pedig semmi változás nincs a képen fényerőben csak max az hogy az emberünk aki a képen van az gesztikulál.(gondolom azért változik állandóan a fényerő mert váltogat automatikusan a téma módok között leglaábbis a képen ez látható hogy hol gyergyába vált hol portréba stb.stb,eleve nem értem attól hogy autó miért a módok között vált miért nem csak a fényerőt állítja automatikusan ha kell mint egy telefon)portré mód jó lenne de sok esetben az pedig elég sötét képet vesz fel.főleg ha távolítok. ha belezoomolok egy emberbe akkor javul a dolog.
gyertya mód: ha egy emberre van a kamera irányítva akkor 80% ban eltalálja a fényerőt de különben meg azon is sötét ha távolítok és egyszerre több embert kell venni.
nincs olyan mód ami mindig belövi a nagyjából jó fényerőt? nyilván nem kell hogy tűpontos legyen de ahogy most van az így eléggé gyenge.
nem hiszem el hogy nem lehet olyan módba rakni hogy a ráálitom egy emberre akkor is a szemre nagyjából jó fényerőt lője be és a távolítok akkor pedig állítsa hozzá (jelen esetben pont hogy felfelé kellene vennie a fényerőt nem pedig lefele. oké van az ablakokból egy kis ellenfény,ami a témára szűrődik meg világit az ablak, lehet az a baj? akkor azt hogy lehet kiküszöbölni?)
vagy bugos a kamera,esetleg kellene egy fw frissités? gyári van rajta de nem is tudom hogy kellene fw frissités rá...legalább úgy működne mint egy mobil.az sem váltogatja másodpercenként a fényerőt.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz
qnadam #14914 üzenetére
érem. akkor hát bármi más fejet keresek ami megbízható.
ilyen helyett keresek valami stabilabbat.
hát amig működött jó volt de elég hamar elkezdett lötyögni a vízszintes számozással ellátott gyűrű felett.tesztek szerint ez elég jó. hát nekem nem vállt be meg aztán amikor meghúzom oldalt a tekerőt közbe is állítódik ... nem tudod úgy meghúzni hogy stabilan tartson nameg ha nem tartod addig sem kellene másznia gondolom fel - le..
olyan kellene amivel ilyen problémákkal nem szembesülök.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
videókamera gömbfejben mi az ajánlott?
(az ebay-os kinai fluid-es már lötyög)
valamit tudtok ajánlani ami stabil semmi nagy dolog nem kell tudjon fel le forogni meg jobbra balraheti 1-2x lenne használva, ennyit tegyen meg rendesen relative hosszú élettartammal
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Panasonic V770 beállításaiban valaki tud segíteni?
ha egy embert kamerázok beltérben akkor általában picit aláexponál, ha pedig mondjuk egy csoportot vagy kórust akkor pedig érhezhetően jobban aláexponál szinte mindig.(főleg ha nappal van az ablak meg ugye világos, mintha ahhoz mérne nem pedig a témához)
(portré módot használom, mert ha az automata ,ia módot használom akkor ezekben folyamatosan állítja a fényerőt akár másodpercenént és pl egy statikus témánál (pl.vki előadást tart) eléggé zavaró a folyamatosan villogó' kép.mondjuk ebbe a módba viszont a fényerő vagy tökéletes(vagy pedig fölé lő mert kevés fénynek érzékeli és gyertya módba vált. nem értem miért nem tudja az automatika a kettő közé akkor belőni hogy se túl fényes ne legyen se pedig ellenkezőleg. illetve talán középre súlyozott fénymérés lenne a jó de az meg nem tudom van e)tehát melyik auto(vagy előre beállított program) beállítás jó ami úgy általában eltalálja mindig a fényerőt?(kézi nem játszik, kamerán nekem kivitelezhetetlen ott nyomogassam, mire beállitom lemaradok a lényegről stb. szóval csak valamelyik automatikus vagy program mód lenne jó de ezek viszont nem képesek a fényerőt-fénymérést jól belőni.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Udv
Ezek a videókamerák hogy mukodnek egyébként a fényképezőkhoz viszonyitva?
Pl egy panasonic v770 kamerát beállítok portré módba és zoomolok (optikai) akkor hogy a fényerő ne valtozzon ő mit csinal emeli az ISO - t?
A záridő pedig mindig 50 hiszen 50fps ben vesz a kamera?A masik kérdés hogy neha zoom(in vagy out) után nem jól méri fel a fényerőt túl világos lesz a kép ilyenkor távolitok majd vissza akkor mar jo lesz, erre valami mas negoldas? (full manual mod nem jatszik)
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
egy panasonic v770 támogatja azt hogy miközben hdmi-n pcre kötve közvetít élőben youtubre, addig ezzel párhuzamosan rögzítse a felvételt a saját sd kártyára 1080pben?
DGery: én az 5 éve használatban levő v770-el még pont 2 órát tudtam felvenni saját akksijával 1080p ben(igaz ritkán van az akksi használva).a kijelző végig ment úgyhogy kikapcsolt kijelzővel még többet bír!
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
üdv!
videós állványban kellene egy kis segítség!
Pro FANCIER FT wf 6662A állvány van egy YT-950-es fejjelnem tudom hogy én vagyok e a béna de nem lehet gyorsan bepozicionálni pl egy emberen és rögziteni,kell másodperceket állitgatni fel,le stb, hogy úgy álljon be a kép ahogy szeretnénk..
(pl ráfordítom más emberre aki mondjuk magasabban van, akkor picit feljebb kell húzni mert valamennyit mindig süllyed, stb, ezek hosszú másodpercek)
vagy ez egy gyors beálltásra nem is való?olyan állványt szeretnék amivel gyorsan be lehet pozicionálni a témán a képet és pontosan, ne
kelljen 5-10 másodpercet még mókolgatni.folyadékcsillapítás nem kell..persze ne legyen horrárr nem filmet akarok forgatni, csak valami normális használható minőség kell, stabilabb lábakkal..
mit ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz
Ottó58 #14654 üzenetére
rendben.
ia, ia+ ban pedig folyamatosan változtatja a fényerőt, használhatatlan ..
lehet manual mod lesz akkor?
ott milyen beállitásokat használjak ?fix téma lenne..(ember egy helyben beszél)
pl a záridő mindegy? vagy azt fontos ahhoz állitani hogy hogy veszem fel hány fpsben?(50el szoktam felvenni) a leírás ezt a hálózati hz-hez köti, nem tudom mi köze a kettőnek egymáshoz?a van fény azt jelenti hogy egy közepesen világos beltéri helyiségben jó világítással.
lehet hogy a tárgyak is de az arcokon jobban észrevehető.olyan terminátorosak.de akkor próbálkozok ma módokkal[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Panasonic V770 videókamerában tudtok segíteni?
1080p, 26Mb/s bitrátával,50 fps,
portré módban, és valamiért az arcok olyan kicsit blokkosak, érdesek az élek..(csak pm-ben küldhetek minteképet)
(MP4 kiterjesztésben rögiztem, AVC formátumban)
szemcsés az arc pedig van azért fény(beltérben)
mondjuk 5-8 méterről kamerázok, ez ilyen? ez a max vagy valami el van állitva?[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
egy kérdésem lenne a Panasonic V770 videókamerával kapcsolatban:
beltéri előadások rögzítésénél használjuk intelligens auto+ módban, és az a gond vele, hogy hiába van az előadóra a kamera fókuszálva, ahogy mozgatja a kezét, beszél stb, de sokszor random, változik a fényerő, hol világosodik, hol sötétedik, pedig a megvilágítás az fix..
ötlet?
-
flash-
veterán
panasonic v770-el milyen módban videózzak, hogy a záridő és a rekesz ne magától változzon, de a fehéregyensúly ne?
-
flash-
veterán
válasz
access_denied #13192 üzenetére
panasonic-esetén legalábbis létező dolog:
amúgy az olyan class10 es kártya aminek 40mb/s az írás sebessége, az bőven elég fullhd felvételre?
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz
access_denied #13187 üzenetére
sajnos van, a panasonic ilyen...
-
flash-
veterán
Panasonic v770 el 2-3 óra full hd video rögzitéséhez mekkora méretű sd kártya kell?
És meg egy kerdes:ugy tudom 3-4 gigá ként megszakitja a felvételt.(gondolom a fat32 szabvany miatt)
Ki lehet ezt kerulni?mi erre a megoldas? -
flash-
veterán
120-160 ezerig kb milyen full hd videókamera ajánlott beltéri használatra?
nyilván minél szebb jobb képminőséget szeretnék..A gyors mozgások rögzítése nem szempont, nem sportesemény lenne vele rögzítve inkább előadások..Panasonic v770? vagy egyéb?
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
egy fontos kérdésem lenne:
van a Panasonic HCV700 camcorder.
van rajta mikrofon bemenet.ez azt jelenti, hogy ha külső mikrofont csatlakoztatok rá, akkor a felvett videót automatikusan a külső mikrofon által felvett hanggal rögzíti?ilyen egyszerű?
(akkor gondolom keverő kimenetét is rá lehet csatlakoztatni ) -
flash-
veterán
üdv
olyat hallottam, hogy ha egy digitális videókamera usb porton küldi a pc-re a képet, akkor a gép automatikusan átkonvertálja a videót, és sokat ront a minőségen.
vagy ez már nem igaz?Ez pontosabban valaki le tudná írni, illetve azt hogy mit lehet ez ellen tenni?
(kamerát vennék és webstreamingre használnám, valami hd kamerát 100e alatt)
ehhez kellene pár infó. -
flash-
veterán
online webmkameraként szeretnék közvetítésre beltérben használni videókamerát.
érdemes ezért venni mondjuk egy ilyet?
Panasonic HC-V160vagy nem lennék sokkal előrébb mint egy webkamerával?
kifejezetten a képminőség és a fényerő miatt gondolkodom hogy nem webkamera kellene hanem inkább videókamera.
mi a véleményetek?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby elektronika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...