Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz pandur99 #35589 üzenetére

    A legolcsóbb camdiox-ot vettem kizárólag, a gyengefényes helyzetek és a dof miatt, saroktól sarokig élesség nem érdekel és nem is teszteltem sarkakban milyen, mert ha élesség kell arra ott a sigma 60, ami nyitva is penge.
    Gondolom azt nem kell ecsetelnem, hogy növeli a látószöget (m4/3 2x crop factorból 1.44x lesz) és a fényerőt is egy fényértékkel.
    Amikkel használom: revuenon 55mm F1.4, 135mm F2.8, helios 44-2, meyer 50mm F2.8.
    Látószög, dof: íme ez a kép normál adapterrel, ez camdiox-al lett kattintva ugyanolyan távolságból, ez meg normál adapter és próbáltam kb ugyanazt a képkivágást elérni mint a camdioxal, tehát hátráltam picit. Még egy tesztjellegű portré kézből de nagyjából ugyanolyan távolságból normál adapterrel és camdiox-al.
    Tapasztalatok eddig: építési minőséggel nincs gondom, olyan mint egy normál adapter, csak majdnem fele olyan vékony és nehezebb a benne lévő üveg miatt. A képe... képközépen mintha picivel élesebbek az üvegek vele, CA jóval szerényebb és furcsa módon a bokeh kevésbé ideges. 55/1.4-el F1.0-ás fényerőt nyújt, ami elég durva, szokni kell, gyakorlatilag kültéren nd nélkül szinte soha nem megy A módban a záridő 1/4000 alá, szal kötelező az nd ha szeretsz nyitott rekesszel fotózni.
    Szerk: néhány kép amit eddig vele klattyantottam

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák