Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zwiebi

    tag

    válasz direwolf #84228 üzenetére

    Szia!

    Egy par dolog eszembe jutott igy hirtelen:

    - A Wing Boost 3-nak van egy kis rezgese, lehet hogy a gyari gumi nem eleg, vagy valahol a nem tompitott resz hozzaer a bordahoz. Ha van kedved probalkozni, akkor lehet meg alatenni egy kis extra anyagot.
    Amugy biztos, hogy a WB3-nak van hangja? Megneztem a 140-eset 550RPM-en es szinte hangtalan, kiveve ha szilard feluletre tettem le a keretevel, amikor az atvitt rezgest lehet hallani. Ahogy mar emlitettem, megtomnem a borda es venti kozott egy kis extra szivaccsal amennyire csak lehet. :D

    -Ez a masodik egy kicsit egy kicsit komplikaltabb, de amugy sem art:

    A leghasznosabb dolog amit zaj szempontjabol tehetsz az megfeleloen beallitani a ventit. A Brocken Eco is egy eleg konnyen atszelloztetheto borda, szoval konnyen lehet, hogy az alaplapod teljesen feleslegesen porgeti a ventit. Ha van valamilyen szoftvere az alaplapodnak, vagy van valami kedvenced amivel tudod a ventit vezerelni manualisan, akkor izzitsd be a Prime95-ot, vagy AIDA stress tesztet 100%-os venti mellett es utana kezd csokkenteni a fordulatszamot. Ahhoz, hogy bealljon egy nyugalmi allapot kell mindig idot hagyni, de ezen a proceduran eleg egyszer vegigmenni. :) Konnyen lehet, hogy az 1000 es az 1600 RPM kozott nincs jelentos kulonbseg, csak az alaplapi vezerlo probalja tul huvosen tartani a procit. Ha Prime95 megall 70 fokon, akkor semmi nem fog kozelebe sem menni (najo, videokodolas tud) ami egy teljesen megfelelo pont.

    A szoftverhez kapcsolodoan: neked is hibrid aljzataid vannak, tehat a BIOS-ban at tudod allitani, hogy PWM, vagy feszultsegalapon legyen szabalyozva a ventid.
    En most jatszottam egy kicsit a 140-es Wing Boost 3-al:
    PWM: 450 - 1050 RPM-ig tudtam szabalyozni
    DC: 33%-on indul el 380RPM-en. A ventiknek az indulasi feszultsege magasabb, mint a mukodese, szoval ha mar megy, akkor 20% / 240 RPM-ig tudom stabilan levinni.
    19%-on mar ugral a sebessegvisszajelzes, 18%-on pedig megall.
    En az Argus Monitort hasznalom szabalyzasra, ennel az az alapbeallitas, hogy amikor el kell inditani a ventit (bekapcsolaskor, vagy beallitott gorbe alapjan) akkor 2mp-ig 60%-ot ad, es utana viszi le a beallitott ertekre. Igy stabilan el tud indulni a venti. Nem tudom mindenhol megvan-e ez a funkcio, de azt tudom, hogy nem ritka.

Új hozzászólás Aktív témák