-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
senior tag
-
pip
aktív tag
válasz Potzee #59443 üzenetére
Kosz a tippeket, utananezek ezeknek is. Igazabol most is egy top flow van a hazban, egy Zalman 7500 AlCu, 110-es legkavaroval es jol huti a Phenom II 555 BE-t (80W TDP). Hamarosan valtok FX6300-ra es valamiert ugy gondoltam, hogy egy heatpipe-os megoldassal jobban jarnek.
-
h1mpi
félisten
válasz Howkeddlee #59452 üzenetére
nem jártam Nálad csak előtted oké lehet akkor megfordítom
Fully electric lifestyle!
-
mouzrr
őstag
Üdv. Intel q6600(lga 775) processzorra szeretnék hűtőventilátort(4 pineset, ami szabályozható BIOS-ban).
Hűtőbordám van, arra kéne egy ventilátor ami minél csendesebb legyen. Köszönöm előre is! -
senior tag
Ezek szerint akkor kipróbáltad úgy is a ventiket,hogy azok kifelé - át a radiátoron - fújják a meleg levegőt?
Így akkor jobb hogy befelé fújnak a gépházba?
Anno én is kipróbáltam úgy,de nekem rosszabb volt a hűtés hatékonysága úgy,de ez lehet azért,mert nekem a gépház oldalán nincs venti! (sajnos zárt az oldal!) -
bombibmw
veterán
válasz Howkeddlee #59465 üzenetére
A CPU-nak biztosan jó,de semmilyen más komonensnek a házban,az biztos.
h1mpi:
És terhelve milyenek így a hőfokok?[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz Howkeddlee #59465 üzenetére
Nem próbáltam ki csak azt figyeltem, hogy idle cpu alatt a GPU 26-27 fok, ha beterhelem 100%-ra a CPU-t lynxel, akkor elvileg tolja be keményen a meleget, de a GPU csak 28-29 fok lesz. Tehát annyit nem jelent, de ha jön az új lap, akkor kipróbálom fordítva is.
Fully electric lifestyle!
-
C0d3r
addikt
Sziasztok!
AMD Ahlon II X4 630 gyári hűtését szeretném lecserélni, mit tudnátok javasolni? Tuning nincs, csak az a lényeg, hogy majd a melegben ne üvöltsön annyira a gép terhelés alatt.
Elsősorban hardverapróról gondoltam a beszerzését, ha tudtok jó eladót, de legfőképpen jó ár/érték arányú terméket ajánlani, azt előre is megköszönöm! -
Potzee
addikt
Ha jól látom a házikód Xigma Asgard II, oda max. 150 mm-es cooler fér.
Nézz szét ITT. Biztosan találsz valami finom bordát, amire már csak egy venttit kell felapplikálni... pl. [link]
Az apró-ról egy AC Freezer 13 vagy egy CM TX2 vagy Alpenföhn Sella költséghatékony megoldások.
120 mm-es ventis coolerek közül Thermalright Macho 120 / True Spirit 120M, Deepcool Gammaxx S40 ami befér.
Esetleg topflow hűtők, be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1, Scythe Grand Kama Cross (ezek jól elvannak a magas ramokkal is)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Novics
senior tag
Ahojj totyiklakók!
A csillagok jelen állása szerint egy ASUS A88XM-PLUS lapon egy AMD A10-6800K procit kéne hűteni egy mATX házban. Tuning nem lesz! dVGA sem. (Gondolom a hely miatt ez nem mellékes.)
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
rudi666
csendes tag
Sziasztok CPU hűtő vásárlása előtt állok.
Jelenleg FM1-es konfigurációval rendelkezem.
A közel jövőben szeretnék FM2+ -ra újítani, ezért olyan hűtő kéne ami mind 2 típust támogatja.2 hűtőt találtam, amik megfelelnek, és árban is jók:
Cooler Master Hyper 212X és Hyper 212 EVO
A Hyper 212X jobban tetszik, viszont itthon nem találtam.Kapható lesz egyáltalán kis hazánkban?
Esetleg érdemes lenne külföldről rendelni?
Valakinek tapasztalat bármelyik típussal?[ Szerkesztve ]
-
tigerxx
csendes tag
Hello!
Egy IN WIN Dragon Slayer házba keresek i5-3470-nek(1155) társat. Kb. 145-150mm magasságot bírhat el, de hivatalos adatokat nem találtam (egy francia tesztben belement a 155 is). Alternatívának jó lehet a Hyper TX3 Evo max. ~10-11 ezerig vagy jobban megéri pl. a Potzee által ajánlott Scythe Grand Kama Cross 2? Viszont az nincs ipon-on és onnan szeretném venni. Shadow Rock Topflow már van, de bőven többe kerül és nem biztos, hogy szükségem van rá. Különösebb zajfóbiám nincs, és nagy tuningolás sem lesz ugye, viszont játékok igen . Köszi! -
Potzee
addikt
válasz tigerxx #59476 üzenetére
Van Grand Kama Cross az ipon-nál és jobb cooler mint a TX3 (92 mm-es ventivel 7.5k-ért egy kicsit túlárazott)
Nekem megérne +3-4 ezret egy halkabb és hatékonyabb cooler. A házadba befér a 120 mm-es ventis Thermalright True Spirit 120M és a Deepcool Gammaxx S40 is, ha esetleg mégis szóba jöhet más üzlet.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz tigerxx #59478 üzenetére
Mérési eredményeim nincsenek, de én az alábbi sorrendben venném a coolereket.
Ha befér a 150 mm-es magasságával akkor Thermalright Macho 120 (van egy az aprón 10k-ért), be quiet! Shadow Rock Topflow SR1, Scythe Grand Kama Cross, True Spirit 120M, Deepcool Gammaxx S40...utána a 92 mm-es ventis holmik, közöttük az élen a Scythe Ninja Mini egy 92-es ventivel (használtan az apróról), Raijintek Aidos (4 hőcső), Xigmatek Loki II., CM TX3, EKL Cold Tower, Alpenföhn Sella.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Merlinclub
senior tag
válasz CsIrKeRaToR #59446 üzenetére
Igen, lényegesen jobb, és bővíthető!
-
Milgram1
aktív tag
Hali!
Szerintetek egy i7 860-ra jobb lenne egy Cooler Mastet Hyper TX3 mint egy Artic Freezer 7 Pro ha kicsit tuningolni is akarom? -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
i5 4570-es procira tudnátok javasolni ár/érték arányban jó hűtőt? Olvastam, hogy a Thermalright Macho 120 nem rossz... mik vannak még amik abban az árkategóriában jó vétel lehet?
-
Potzee
addikt
válasz Milgram1 #59487 üzenetére
Figyelj a házad méretére, nehogy nagyobb coolert vegyél, mint ami befér...
CM K350 (RC-K350-KWN2-EN) - CPU cooler height: 148.5mm [link]
Ide a legjobb választás egy Thermalright True Spirit 120M, Deepcool Gammaxx S40 vagy valami jóféle topflow...pl. be quiet! Shadow Rock Topflow SR1, Scythe Grand Kama Cross...
Bár egyes vélemények szerint nagyobb hűtő is befér. Érdemes pontosan lemérni a rendelkezésre álló helyet!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
Apollo_21
addikt
-
NoOne1976
őstag
Van annak tényleges jelentősége, hogy milyen pasztát kenek a procira? Mármint ha nem az érdekel, hogy az egyikel 3 fokkal hűvösebb, és nem 54, hanem csak 51fokos.
Amit viszontnem tudok, hogy kb. hány gyufásfejnyi pasztát kell szétkenni?
-
veterán
válasz NoOne1976 #59494 üzenetére
van, de értelemszerűen nem 10 fokokról dönt általában (bár van rá eset). A jó paszta amellett hogy jó a hővezetése, nem büdös, kellően viszkózus de nem túlságosan, szépen letakarítható, tartósan képes fenntartani a hővezető képességét, és persze nem vezeti az áramot/nem okoz rövidzárt. Én tipikusan úgy vagyok vele, hogy ne ezen múljon a dolog, úgyhogy általában mx-2-est kenek fel (1300 Ft, és kb 3-4 pasztázásra simán elég nálam). A felkenés pedig tényleg embere válogatja. Vannak akik csak középre raknak egy keveset, mert a venti majd eloszlatja, vannak akik középre tesznek valamennyit, és a négy sarkába egy-egy picit, illetve vannak akik rendesen szétkenik. Én utóbbi kettőt szoktam alkalmazni, bár szétkenésnél általában az ember több pasztát használ
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
bombibmw
veterán
válasz Menthirist #59495 üzenetére
1300-ért gondolom a 4 grammosra gondolsz.
Annak elégnek kéne lennie vagy 10 pasztázásra.
Nem kensz fel kicsit sokat? -
veterán
válasz bombibmw #59497 üzenetére
Ezekszerint igen nekem az oldalán vannak jelzések (a 4g-snél talán 3), úgy vettem hogy kb annyit kellene, ehhez képest én még kevesebbet is tettem rá . Néztem jó pár youtube-os videót, ott is hasonló mennyiségben nyomtak rá mint én szoktam, egy rizsszemnyi középre, és 1-1 pici pötty a négy sarokba, aztán vagy szétdolgozni, vagy nem. Mindenesetre kifolyni nem folyik ki oldalt, tehát annyira sokat csak nem rakhatok, ebből pedig azért 10 nem jön ki max 6
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Belako
tag
Hola!
Scythe Asura-ról van valakinek véleménye?
Vagy van más gyártónak is ilyen úgymond eltolt hűtője?
Választ köszi
B.Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Milyen egeret válasszak?
- Asztalos klub
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen program, ami...?
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
Állásajánlatok