-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz CoroStar86 #58200 üzenetére
Szia!
Eleve a 2-4-es az ajánlott,de maradhat,ha ott jó neked,mert nem lesznek útban.
Szerintem mATX lapnál már sanszos,hogy beleér majd az első ram slotba,de nem számít az alacsony ramok miatt.
Azt meg,hogy milyet küldenek,célszerű megkérdezni a bolttól.Teljesen jó a gyári paszta(Chillfactor 3),jó minőségű nagyon.
Ami hátránya,az az,hogy eléggé fukarkodtak vele a gyárban,úgyhogy hosszútávon beszerezhetsz még egy MX-et is.[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Milyen olcsóbb CPU hűtőt vegyek?
Cél: jól hűtsön, ne legyen hangos.AMD FX-6300-at szeretnék vele hűteni. (a gyári hangos, és kicsit melegszik)
ATX alaplap (asrock 970pro3)
Cooler Master Silencio 551 ház (van benne 2 venti)Maximum 10 ezret adnék ki érte, de ha 5-6k körül lehet kapni a gyárinál halkabbat, és erősebbet, annak jobban örülnék.
(ui.: a házat is most venném meg, illetve bővítenék 1 terrás HDD-vel, ezért nem szánok túl sok pénz a hűtésre.
Jelenlegi házam már 5 éves -akkor is 5-10 ezer közti kategória volt, elég gagyi, és hangos.)Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz Victoryus94 #58203 üzenetére
Mivel házad Max 154mm-es coolert bír el én ezt ajánlom
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/raijintek-aidos/5838 az ára se rossz és biztos halkabb mint a gyáriAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Picturemaker
őstag
válasz Victoryus94 #58203 üzenetére
Üdv!
Thermalright True Spirit pont 10 alatt van kicsivel.
(92mm-es ventis hűtőt ne vegyél, mert kevés lehet tuningra)A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Intel 1150-es lapba keresek i5 4670k vagy i7 4770k fölé hűtőt. Elsődleges szempont a csend, aztán a hűtési teljesítmény.Amik felmerültek:
- Noctua D14
- Alpenföhn K2
- Be Quiet Dark Rock 3Fractal R4 házikóba lesz. Ram még kérdéses, gondolom ezek alá alacsony profilú kell.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Zs
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Ma elkezdtem piszkálni a procimat. Az I5 4670K-val 4GHz-ig jutottam most el, egyelőre 1.2V-al.
A procihűtő egy Prolimatech Megahalems 1 db Coolink Swif2 1201 ventivel.Egy rövidke 20 perces tesztelés után így néztek ki a hőmérsékletek, ekkor már stabilan ennyire be voltak állva:
Még a feszültséget megpróbálom kicsit vissza venni hátha kevesebbel beérné a proci.
Mit gondoltok, ez elfogadható eredmény egyébként vagy inkább keressek valami komolyabb hűtőt?
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Nálam Thermolab Baram szintén Swif2-essel (120P) 4,2-őn ez a teszt 78 fokos a legmelegebb mag. Elméletileg a Te hűtőd pedig egy kicsit jobb. Milyen pasztával kented be?
Legalább 28.1-es Prime Large FFT-s tesztet mindenképp futtasd, mert a C3-as procik ott el szoktak vérezni.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Potzee
addikt
-
smiti
veterán
válasz jookomak #58208 üzenetére
Megnézem még majd alulfeszelve is.
Venti esetleg jó lehet a Bitfenix Spectre PWM ? Esetleg kettőt is rá tudok rakni a Prolimatech-re.
(#58209) Picturemaker - Arctic MX-4 -et használok, Prime 95-ből 27.9-el próbáltam, de akkor mindjárt leszedem ezt a 28.1-et.
Egyébként neked mennyi fesszel megy a 4.2 ? Mert ugye az sem mindegy.
-
GeriCool
aktív tag
válasz Potzee #58212 üzenetére
Igen tudom, hogy egy 120-as jobban hűtené, de attól megijednének, hogy milyen magas (ja igen - nem nekem lenne hanem rokonnak és egy corsair 200R-be).
Igazán a gyári venti is lég lenne Nekik csak gondoltam, hogy egy picit nagyobb teljesítményű legyen benne, amibe van valami tartalék. És ha jól tudom, akkor a gyárik egy éven belül megadja magát ill. hangosak lesznek. Kilencvenes ventit meg filléreért lehet venni. -
jookomak
őstag
A borda és a hőcsövek melegek? Ha nem, akkor vagy a hűtő van rosszul feltéve, vagy kupaktalanításra szorul a proci. Próbáld ki a házventidet csutkán járatni a proli-n. Ha jobb hőfokokat kapsz, akkor a jelenlegi szélkerék hibája a dolog.
Alapórajelen is irreálisan magas hőfokot kapsz?
Töltsd le a linx 0.6.4 avx verzióját, és ereszd rá a procira, az még jobban megdolgozza.
Ha semmi változás, akkor még az is lehet, hogy a szenzor mér félre. -
tajcsi
őstag
noctua NH-D14 hutore lehet kapni kulon bolt kit-et s1155/1156/2011 foglalatra?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
pipo112
őstag
Sokszor nem mindegy milyen ventit teszel a bordára minden borda más ugyan úgy mint a ventik pl én probáltam alpendhön wingboostot rakni a cooleremre ott rá kellet jöjjek a machon nem úgy mükszik ahogy kéne 1500-on tekert mindkettő azt még is csapkota a kupak a 68-69C-t .
ugyan olyan beállításon 2 AC f12 pwm Max kupak 64C 1200 rpm-én Prime alattui: és a Wing boostnak 1500 volt egy fajta sugárhajtómű hangja de 1200ig hangtalan
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Picturemaker
őstag
Ha AVX-es Prime alatt 4.2-őn elmegy a procid 1,141V-on, akkor nagyon jó a procid! Nekem adaptívon van a cpu VCORE így normál terhelés alatt annyit kap, mint nálad, de AVX esetén felnyomja 1,25V-ra.
Nálam MX2 van, ami állítólag szintén gyengébb kicsit, mint az MX4. Nem lehet, hogy kicsit sok paszta van a hűtő alatt?A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
smiti
veterán
válasz Picturemaker #58220 üzenetére
Sajna nem megy csak 4000-en, 4200-n még auto fesszel sem bootol. A paszta meg szerintem nem sok, elég sűrűn csinálom, plusz ez már legalább a 10. hűtőm, de ilyen meleg még semmi sem volt eddig.
-
Picturemaker
őstag
Nem vonom kétségbe, hogy tudod mit csinálsz , csak csodálkozom, hiszen a hűtőd és a pasztád is jobb egy kicsit annál amit én használok. Az nézd meg, hogy a cache vagy ring voltage mennyin van. Nálam azt pl. szereti túlfeszelni a lap és okozhat ez is plusz melegedést.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
tajcsi
őstag
válasz Glaz-dozfhut #58223 üzenetére
Koszonom! Bar jobban orultem volna ha van egy all in one csomag...
-
tajcsi
őstag
válasz Glaz-dozfhut #58225 üzenetére
3 db nyolc centis ventilt kuldtek egyszer ingyen...
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Az Alpenföhn Matterhorn Pure Edition hűtő az hasonlóan jó mint a Scythe Mugen 4? Mert 3k-val drágább a Mugen, de amiket olvastam róluk nem igazán látom jobbnak /szerelhetőség, hűtés, hang/. Szerintetek? -
benvolio
őstag
válasz Picturemaker #58228 üzenetére
Bennem is ez merült fel.
-
maki12
senior tag
Sziasztok!
Sajnos járatlan vagyok a témába, és nem találom a megfelelő adatokat, félek rosszat néznék.
Egy THERMALRIGHT HR-02 Macho egy ASUS M5A97 EVO R2.0-ra KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1600Mhz KIT alá beférne? És mindez egy Corsair 200R házba beférne? Nagyon szépen köszönöm az idejét aki segít nekem!HTC U11 & Nikon D5300
-
bombibmw
veterán
válasz maki12 #58230 üzenetére
Szia!
Kezdjük ott,hogy AMD-re csak úgy szerelhető fel a Macho,hogy felfelé fújjon a venti.
Másodszor,nem biztos,hogy a Beast-ek elférnének így alá.
Harmadszor meg be sem férne sajnos.Szerintem végy egy CM 212 Evo-t,vagy Alpenföhn Matterhorn Pure-t elég jó kis coolerek!
Az FX 6300-at lehűtik simán.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Picturemaker #58232 üzenetére
A pi..ába!
Múltkor is benéztem az Ashura-nál!
Még jó,hogy volt már mindkettő.
Inkább meg sem szólalok többet.Azért beférni nem fog.
-
bombibmw
veterán
válasz maki12 #58234 üzenetére
Próbáld meg a fránya Macho-t!
Most átnéztem a házas topicba és pont a 200R-ről volt szó.
Shellkretor,a házguru szerint 165mm is belefér hűtőügyileg.
Tehát Macho vagy egy Scythe Ashura.
A gyártók mindig egy kicsivel kisebb értéket adnak meg,hogy biztosan elférjen benne az általuk megadott méret.(#58235) Potzee :
A vásszer külung már nem is annyira,de a Phanti annál inkább
És most már láthatom is mindig.[ Szerkesztve ]
-
Majka26
csendes tag
Sziasztok, egy problémával fordulnék felétek. Egy amd x2 5050e procim van. A hűtője már nagyon hangos, és szeretném lecserélni. Egy új procit is tervezek venni (x4), úgyhogy annak kell majd a hűtés. Lényeg a lényeg, nem tudom milyen hűtőt nézzek, 5-6 ezret szánnék rá. Az alaplapom Asrock 770 de+, a ház: plexi, típust márkát nem tudok (ajándékba kaptam), de rendes álló ház. Magas, tágas. Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz bombibmw #58240 üzenetére
Mindjárt más!
Bedolgozást vállalsz?
Összekéne rakni a gépem, fekete, kék harisnyázás!
Haf megy festésre, kapja a nagytesó fekete belsejét, elüt az összképtől
Ha találok egy jó eladót, 4670K-ra váltok, ez a héten elis dől.
Ilyen amd-s árak mellett kár bohóckodni ezzel a teljesítménynek néha alig nevezhető valamivel.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bombibmw
veterán
válasz Majka26 #58237 üzenetére
Szia!
Vedd meg ezt! [link]
Nem lehet hirdetést linkelni,de mindent a kérdezőkért.(#58241) Apollo_21:
Persze,jó pénzért összerakok én mindent.
Én mondjuk hagynám a Haswell-t,ha tuningolni is szeretnél.
Ivy alacsonyabb fesszel és melegedéssel nagyobb órajelre képes.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Majka26 #58243 üzenetére
Ez jó minden laphoz és eléggé alacsony cooler is.
Kétlem,hogy ne férne el.
A gyárinál minden halkabb meg hatékonyabb,még az is,ha simán szájjal fújkálod a procit.
Ez fényévekkel halkabb lesz.
A felfogatók meglétéről konzultálj az eladóval!
Ha megvan minden gyári alkatrész hozzá,akkor minden laphoz,procihoz jó. -
nindzsavagyo
tag
Üdvözletem.
Le fogom cserélni a cpu hűtőmet ami egy Zalman CNPS7000C-AlCu íme pár kép és leírás róla:[link]
Egy Asus p6t se lap+i7 920(130W) a ramokon nincs nagy hűtés.Mindössze 8000ft a keret használtan kapi ezen az áron Scythe Mugen 4-et vagy Arctic Cooling Freezer 13 személy szerint a Mugen4 tetszik a legjobban.
Bolti árakat tekintve ezért a pénzért kaphatok:
Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1 [link]
Spire SP996S1-V1-PWM CoolGate 2011 [link] (Már ezt se kapni mindenhol 8e-ért)
Thermalright True Spirit 90 THE-TS90 [link]
SCYTHE Katana 4 [link]A mostani Zalman hűtő 39-43°tartja asztali használat,videók,böngészés,filmezés mellet.Terhelve eddig a legnagyobb kihasználtság mellet amit eddig tapasztaltam 50° Átlagosabb gépigényű játékok mellet nem megy fel 50°alatt marad.
A legfőbb elvárás hogy ennél hűvösebb legyen illetve hogy ennél csendesebb is legyen mert ez elég "hangos"
Használtat vagy újat?De persze ezekhez sem ragaszkodom ennél ami van minden jobb lesz[ Szerkesztve ]
-
Jolet
őstag
Lassan összeáll a kép:
ebbe a házba belefér a Mugen4?
a meglévő és az esetlegesen további ventiket hogy és hová kötitek?
ha a Mugen4-re teszek még egy ventit azt hogy közösítem a meglévővel?WOT - lunczgabo youtube: http://www.youtube.com/user/lunczgabo http://ph3lan.hu/replays?uploader=lunczgabo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest