-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Thermalright HR-02-t (162 mm) be tudok majd gyömöszölni egy 160 mm-es hűtőt fogadó házba?
A házban elfér magasabb hűtő is (185 mm), ha az oldalsó HDD panelt kiveszem.
Ezen a videón mutatják is, 8:36-tól kb. 30 másodpercig.(A proci 4670K lenne.)
-
ST05
őstag
válasz BomiBoogie #58701 üzenetére
a videós link nem jó, illetve ugyanaz a TR hűtés oldalára visz..
mouzrr: ilyen helyzetek megoldására egy könnyen/olcsón szerezhető : zalmann fan mate ventiszabályzó nagyon hasznos tud lenni.. viszont játéknál ,terhelésnél érdemes odatekerni a fordulatot, kérdés ugye hogy gyári hűtés ( már ha az van) elegendő-e egyátalán, mert ok hogy lehet halkítani, csak valoszinű most is azért nem szabályozza, mert azok azért elég meleg procik... Ha cserélni akarod, én aprón vennék helyedben, szinte féláron meguszható használtba...
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
muszty
tag
Üdv
A procit szeretném felhúzni legalább 4.5-ig és ahhoz keresek megfelelő léghűtést. Nézegettem, találtam is árban megfelelőt, csak kérdés, hogy mennyire válna be. Max 7 ezerért keresek, tudnátok ajánlani olyat ami bevált?
A ház: Sharkoon Vaya (nem Value) Elvileg 185 cm széles.[ Szerkesztve ]
-
mouzrr
őstag
Egy Hi-Tech 7 házam van, amin van ugye szabályzó meg hőmérséklet kijelző is. A Bios-ban beálíltottam hogy automatikusan állítsa a ventilátort, de nem tette. Azt mondták, hogy lehet a "kínai" tápommal tönkre vágtam az alaplapomon pár áramkört vagy bármit is, és ezért nem jó. Azt mondták hogy a CPU_FAN kis kábelt húzzam is le az alaplapról, mivel a hűtőm ami a hűtőbordára van téve, az tápról megy. Na de ha nincs bedugva a CPU_Fan, akkor minden indulásnál F1-et kell nyomnom hogy bootoljon a gép. Szóval én visszadugtam ezt a kábelt, semmi bajom nincs így a géppel.
Viszont zavar hogy nem automatikus, és állandóan 2000+ RPM-en pörög. -
Mirman
őstag
Sziasztok Define Mini házba (160mm ) egy i5 hűtésére minel kevesebb pénzből mit ajanlanatok ? Nem vagyok nagyon vájt fülű, most egy AMD A10 gyári hutojevel is elvagyok.
Ja es bordás Corsair vengeance ramjaim vannak es a lapom mATX.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz mouzrr #58706 üzenetére
Jól értem, hogy a cpu hűtő ventije a tápról kapja a feszt és van még egy kis csati amit meg a lapon a cpu fan csatira dugtál? Ami a lapra megy abban gondolom csak 1 szál van. Gyanítom, hogy ez a fordulat monitorozására szolgál, ha így van akkor így nem is tudja szabályozni a lap. Biosban vagy valami progival látod a cpu hűtő fordulatszámát?
-
h1mpi
félisten
A gyári vízhűtés ide tartozik?
Fully electric lifestyle!
-
MaxxDamage
félisten
Én a héten szedtem le a kis Phanteks -et mert 20-as ventit nem tudtam berakni (felűlre) és az original pasztát hagytam rajt... minden megegyezik mint levétel / felrakás elött volt (temperature) /nálam/
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
h1mpi
félisten
válasz MaxxDamage #58715 üzenetére
Akkor nem tudom, azért újra pasztázom van még itthon egy kis mx4
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Thermalright Macho 120 az öt hőcsöves, a HR-02 Macho meg 6, illetve kicsit magasabb, érdemes utóbbit venni, vagy bőven jó az első?
-
L4D1K
őstag
Sziasztok, érdeklődnek h egy Intel g3220 as procit milyen hűtővel lehetne passzívvá tenni? A ház egy fractal design Node 304, a proci mögött igy lesz pár centire egy 14cm es légkavaró, szépen leszabályozva. Alaplap, ga-h81n (m-itx), normál magasságú memóriával. Új és használt egyaránt érdekel.
Köszi előre is.
# ANTAL Tuning #
-
ST05
őstag
ha lesz ott mellette huzat, akkor szerintem bármivel hűtheted passzívba, ami jobb kicsit is mint a gyári..
Azt előre azért jó tudni, egy -0,2V offsetet minden probléma nélkül elbír a pentium, ami jelent is magoknál 10-20 fok csökkenést... ( passzivnál mindenképp érdemes lesz alulfeszelni .)[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Felmerült a kérdés, a milyen hűtőt vegyek...lassan 2 hete egy i5 3570K-t nyúzok. néha alap órajelen néha 4ghz-en.
Core temp kiírás szerint 60-65közötti tartományba mozog...most egy Alpehföhn wasser van rajta...
Ez elfogadható? barátkozzak meg ezzel?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #58718 üzenetére
Seeegítség.
-
smiti
veterán
válasz BomiBoogie #58718 üzenetére
Milyen konfigot kellene kiszolgálnia?
Nekem volt már mindkettő az általad felsoroltakból, ha a Nagy Macho-t veszed biztosan nem bánod meg.
Ha mATX a lap akkor jó alternatíva a Macho 120.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
mATX (vagy VANGUARD vagy GRYPHON) lenne a lap, és vagy K-s i5, vagy nem K-s.
Csak ugye 160mm vs. 162mm lenne a nagy Macho, bár ha kiveszem a HDD keretet, akkor 185-ig jó.
Bevallom, nagyon szemezek egy ilyennel...
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz BomiBoogie #58724 üzenetére
-
smiti
veterán
válasz BomiBoogie #58726 üzenetére
Bírja bizony, nekem is az van. Nem volt vele gond.
-
h1mpi
félisten
-
NoOne1976
őstag
A venti vásárlás két versenyzőre szűkült: Használt Arctic Cooling Freezer 64 Pro vagy bolti Cosmo Cool LC-CC95. Melyik ventilátor teljesít jobban? Árban azonosan jönnék ki.
Ha jól nézem a gyártói weboldalakat, akkor az első 150W, míg a másik 130W max. (Továbbra is Athlon 64 X2 6000+-ra lenne.)
Ki melyiket vinné, és miért? (Jobban hűt, halkabb a ventilátor, jobban szerelhető stb.) -
h1mpi
félisten
válasz BomiBoogie #58729 üzenetére
Akkor a kisebb is elég szerintem. Extrémre ott van Noctua NH-D14
Nekem a Scythe Ashura mellett elférnek a heatsinkes ramok is simán.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Windows alól melyik progival lehet a legjobban monitorozni a ventik fordulatszámát?
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
1155/1156/1150-es foglalatokhoz egyforma hűtő kell?''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
alienpapa
senior tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
Csak azért kérdeztem, mert van egy Cooler master z600-as hűtőm, és a világért nem találnék hozzá egy 1150-es foglalatot. Eddig a 775ös lefogatót használtam a régi deszkán, de az meg nem kompatibilis az újjal sajnos.''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
dodoroli
aktív tag
Helló urak!
Megjött a Coller master eisberg 120L vízhűtő!
Első benyomás a csomagot kibontva,nagyon minőségi alkatrészek és összeszerelés van jelen ennél a hűtőnél,viszont később kiderül,hogy a hozzákapott 2 db ventilátor közül az egyik nem jó nem indul akárhova csatlakoztattam az alaplapra.
Na ezt lehet lebeszélem az üzlettel,hogy visszaküldöm garanciába.
Összeszerelés viszonylag könnyen ment,beüzemelést követően tesztek jöttek amik a képen látható végeredményről beszélnek!Szerintem nagyon jó eredmények lettek core I74770k proci Asus Z87pro lapon.
[link][ Szerkesztve ]
-
dodoroli
aktív tag
És az igazi kép;
[link] -
h1mpi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorolaj, adalékok és szűrők topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- iPhone topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok