- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5154 üzenetére
-
jeni
félisten
válasz
bigrobika #5155 üzenetére
hello!
a használt piacon talán van még ilyen de lehet nem mennél vele semmire mert a ma kapható CD korong nem 4x sebességű íróra lett legyártva.
maga az író programok sem tudnak 4x sebességet megadni.talán egy régi gépben,régi író programokkal,régebbi gyártású írókkal lehetségesek,a kérdés,hogy ezekhez találsz még korongokat? bár nekem vannak még ilyen lemezeim.
tomaszka88
nincs kínálat már
Pioneer vagy LG
Lemezekből elfogadható árban Verbatim.
-
bigrobika
csendes tag
Üdv mindenkinek. Egy kis segítség kellene. Valószinűleg a végét járja a dvd-íróm. Létezik még olyan író ami képes cd lemezt négyszeresen írni? Nem vagyok jártas a témában. Előre is köszönöm a válaszokat. Robi
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, Blu-ray író vásárláshoz (nem kölcsönre lenne szükségem
) milyet érdemes venni ,s írható lemezekből milyet ? Kezdenék 25 gigással. Itmedia oldal..
Köszönöm!
-
Piruluk
újonc
Azt hallottam érdemes rendelni az itmediatól, mégis nagyon lassan dolgozzák fel a rendelést(délelőtti rendelés se email se hivás nem érkezett), vagy ilyen lassú ügyintézés várható?
-
TBT
addikt
Van egy ilyenem: ASUS BW-12B1LT
Ezzel nem lehet gyári BD lemezeket olvastatni? CD/DVD-ket viszi szépen, de a BD lemezekre folyton azt írja, hogy "Tegyek lemezt a meghajtóba."
Vagy valami speciális kábel/program kellene hozzá? PS4 Pro kérdés nélkül viszi azokat a lemezeket, ez meg nem. Rossz lenne a meghajtónak ezen része? Vagy csak olyan BD-t tud olvasni, ami írva lett vele? -
Belmondo
kezdő
Köszönöm.
Első körben arra gondolok, hogy ezt a korlátozást a gyárak azért építik be, hogy az emberek
vegyék meg az új terméküket. Tehát a tervezett avulás már nem elég nekik, gyorsítják újabb technológiák
kifejlesztésével (profit mindenek felett).
De mi a helyzet firmwire megpatkolásával.? Például valamilyen costum firmwire kiadása lehet, hogy
megoldást jelentene a problémára.
-
Belmondo
kezdő
Sziasztok!
Nekem van egy apró problémám, mivel Blu-Ray UHD-t szeretnék nézni.
Ha jól tudom az egyetlen UlraHD képes író a Pioneer BDR-211UBK. Ezek a UHD cuccok Blu-ray XL-en
érkeznek (lemezekben gondolkodom).
Nekem van egy Pioneer BDR-XD05B, ami BD-XL képes író, de nem kezeli az UHD-t. Tudom ez egy
másik formátum.
Magyarázza már meg nekem valaki, miért nem tudom megkerülni ezt a korlátozást software-sen?
Úgy értem az UHD XL lemezen lévő file-kat látnia kellene BDR-XD05B-nek, a filédekódolást pedig a
legújabb PowerDVD csinálná, ami simán viszi H-265-öt.
Köszönöm
-
jeni
félisten
Ezt még nem próbáltam,hogy mint a Pioneer miként kezeli? Az,hogy tudja-e az csak az addig kiadott firmware történetében lehet megkeresni.
Csak bizonyos firmware kezeli. Hivatalosan nem támogatják.
A Pio BDR- 205 megjelenési idejében még csak laborban voltak M-disk lemezek és írok.A keresőbe írd be a típust és akkor kifog adni egy két infót, hogy melyik író kezeli?
-
mokiber
tag
válasz
SpongyaBob #5116 üzenetére
ezt választanám: LG BH16NS55 ehhez van letölthető teszt? Ezek közül mit lehet lejátszani rajta?
M disk,
bluray.
köszönöm. -
gaben22
senior tag
válasz
mokiber #5122 üzenetére
Sajnos az idő előrehaladtával minden lemez romlik. Ki vannak téve környezeti hatásoknak, hőmérséklet ingadozásnak, párának, fénynek, pára rárakodik egyéb légkörben levő anyagokkal a lemez felületére, amik korrodálhatják azt, így a lézer félre fog fókuszálni. Talán a 150-320-as nanométer tartományban a vákumnyomás még nem releváns, még akár 10000 év viszonylatában se, de ugye az is létezik és hathat a lemez minőségére.
Nem kardoskodnék az MDisc ellen, mert a gyakorlatot nem tudom, de az 1000 év az biztosan egy nagyon erős marketing. Azt sem gondolnám, hogy lineáris a lemezek minőségének romlása az idő előrehaladtával. MDisc-nél szerintem megnézték adott idő alatt mennyit romlik a minőség, aztán valahogy (mondjuk lineárisan) extrapolálták. És persze a mérést laboratóriumi körülmények között tették (fix hőmérséklet, pára...), lehet még a neutrínóktól is védték (sok szerencsét hozzá
). Mi nem igazán tudjuk a lemezeket laboratóriumi körülmények között tartani.
Azt viszont nem tudtam, hogy ilyen alapos backup planed van, duplikálás különböző típusú médiumon a legfontosabb szerintem, emellett ha hiszel az MDiscben, szerintem még ha nem is jön be lesz B terved (azaz tartalék backup másik médiumon), ha meg bejön, akkor pedig akár még jól is járhatsz. Sajna úgy látszik nincs itt senki, aki meg tudna nézni neked egy pár éves MDisc lemezt hogy épp milyen állapotban van. Esetleg valami külföldi nagy fórumon nézz körbe, hátha találsz véleményt.
-
mokiber
tag
válasz
gaben22 #5121 üzenetére
minden 3 helyen van meg. 1 hdd és egy külső tároló+dvd ken kiírva. Most egy másik több mint 10 éves külső tároló nem indul el, ezért jutottam el oda, hogy a fent említetteken kívül kellene még valami tárolásra. Vannak 15-20 gigás filmek, amik csak blurayen férnek el. Az m disk biztosnak tűnik, de ha az írás mégis eltűnhet róla, akkor nem értem az egészet...
-
gaben22
senior tag
válasz
mokiber #5120 üzenetére
Tesztképes író csak azt mondja meg, hogy épp milyen állapotban van a lemez, ha nem teszteled mondjuk évente a lemezeidet (az összeset! az kb. lemezek száma x 12-15 perc), akkor egyszercsak ott lehetsz hogy volt videó, nincs videó. Én még mindig azt mondom (és a világon kb. mindenki más is), hogy, ami fontos, azt duplán kell tárolni. Esetedben jelenleg 600 gigáról beszélünk, ez semmi. Ezt akár triplázhatnád is, akkor se lenne drága. MDisc ügyben nem foglalok állást, ha ragaszkodsz hozzá, akkor vedd azt. De a duplikálást én akkor se engedném el. Mindezt úgy, hogy kb. 12-15 (nagyon ideális esetben 20) év múlva a kor technikája szerint frissítened kéne a backupot, legyen az akkor épp disk, cloud, akármi.
-
mokiber
tag
Köszi a válaszokat. Elmondom kire kellene igazából: elmúlt 10-15 évben felvett családi videók archiválására. Ez jelenleg kb 25 db 25 GB-s lemez megírását jelenti. A jövőben mondjuk évi egy vagy két lemez íródna. Ha az író elromlik x év múlva, az kevésbé gond, mert ez minden géppel előfordulhat. Ha a megírt lemezek mennek tönkre az már gond! Ezért lenne jó tesztre képes író. Persze azt nem tudom, hogy milyen esetben kellene újraírni és egyáltalán mit lehet tenni ha a teszt alapján valami nem jó. A BH16NS55 tesztes vagy letölthető rá? Ez lejátszó is egyben igaz?
-
M107
addikt
Ő tesztképes, mint általában a buffalo írók, és simán ráver minden mai íróra írásminőségben és lemezkezelésben ( 2014-2019 között ), viszont ára is van és külső házzal együtt ennyi
Vagy szerzel be egy Sony BD-RW-t pl :
Blu-ray RW SATA Sony black 12x BD-5300S
-
jeni
félisten
válasz
SpongyaBob #5116 üzenetére
egyelőre csak a típusát adtam meg amiből ki lehet indulni.,utána tudunk segíteni ha már rendelkezik vele.
-
jeni
félisten
válasz
mokiber #5113 üzenetére
Sajni épen az LG-vel vannak később a legtöbb gondok.
Azstali megbízhatóbb ,strapa termék. A külső USB slim gyengébbek főleg a mechanika miatt is.
Egy.két moddell tesztképespl.:
16NS40
ez most rendelhető a Bestmarkt boltban,amúgy az egy hardverker bolt is egyben.
Be-Va Chip boltban van raktáron. -
mokiber
tag
olvasom a másik fórumot,a véleményekről. az érdekelne még, hogy melyik LG képes tesztelni megírás után? vagy ez az írósoftwertől függ?
-
jeni
félisten
-
mokiber
tag
sziasztok, milyen blu ray írót ajánlotok, ha az a cél hogy M diskeket írjak? árban nem tudom, de nem akarok sokat költeni. a végeredmény fontos persze, hogy tényleg úgy írja meg, hogy elálljon sokáig.(ez az 1000 év amit olvasok, kicsit túlzásnak tűnik, de jó lesz 100 is) köszönöm.
-
M107
addikt
válasz
SpongyaBob #5102 üzenetére
Ilyen lemezre írok un havi párszor PIO206D-vel
Egyáltalán nem tartozik a minőségi lemezek közé, vettem a anno ( 2014 szeptembere körül ) belőle 5 darab 10 hengert és a mai napig az 1 henger 1 lemezét használom
2 havi olyan 4-5X írom újra.A minőségi lemez használatával egyetértek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest