- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
válasz koncsik #5934 üzenetére
Köszi Épp most rendeltem meg Japánból valószínűleg az utolsó optikai meghajtómat, mert döglődni kezdett a Pioneer Blu-ray íróm.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Joshi
titán
válasz koncsik #5653 üzenetére
Fura helyzet ez, mert általában a BD-R XL írók már eleve M-DISK képesek. Azok az írók amik már tudták a BD-R XL írást, de az M-DISK-et nem, azok nagyon ritka jószágok. Ez kb olyan, mint tévéknél a 4K felbontású tévé, de a HDR-t nem tudták.
A lemez írása a MID alapján történik. Tök mind1, hogy a lemez anyaga miből van, lehet az parafából is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz koncsik #5647 üzenetére
Tudtommal az M-disk csak a lemez adathordozó rétegének anyagában és felépítésében tér el a hagyományos lemezétől. A MID az ugyan az is lehet. Nekem van Verbatim M-disk és nem M-disk lemezem, de mindegyiknek ugyan az a MID-je.
Természetesen az írásminőség nem csak a lemeztől függ, nem véletlen hogy vannak kimondottan M-disk meghajtók is. Viszont ha az M-disk lemez MID-jét ismeri egy nem M-disk dedikált meghajtó, akkor azt biztosan meg fogja írni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz koncsik #5361 üzenetére
Ezt már korábban is írtam hogy működik, az a lényeg hogy a lejátszó tudjon mit kezdeni a megosztott fájlokkal. Igazság szerint nem tudom hogy ilyenkor minek látja az Oppo, lehet hogy BD mappa struktúrát lát nem pedig optikai lemezt.
ui.: a megírt 60GB lemezt nem látta az Oppo, habár az is lehet hogy az újraírható lemezzel van gondja.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
válasz koncsik #4580 üzenetére
Én adott Blu-Ray íróval kapcsolatban (Samsung Slim USB-s) csak rosszat olvastam (felhasználói tapasztalat) és nem tudtam hova tenni... én saját tapasztalat alapján csak jót tudok mondani róla , USB-n keresztül kapja az energyt.(én is elsődlegesen noti mellé vettem, mert abba az ODD helyén van a 2.-ik meghajtó, HDD). Pio BDR-209 EBK -t (az elsőm) használtam USB-s ként (is), aminek külön adaptere volt és az sem volt rossz ! (EH-525B -vel)
Samsungról még annyit, hogy fő hátránya az a Pio -val szemben, hogy míg Pio-hoz kaptam eredeti ArcSoft TotalMedia Extreme 2 programot, addig a Samuhoz semmit nem adtak...L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz koncsik #4573 üzenetére
Én használtam korábban 209-EBK -t és én pont kifogtam egy olyan példányt ami behalt (2 év gari volt rajt így no para) és az az író 50-60 lemezt ha megírt... nem igazán volt használva. megesik ez is.
Most beszereztem egy ezzel megegyező verziót, ugyanaz a gyártási év és hónap is. (Germany) (dobozos, minden tartozékos teljesen újszerű) és gondoltam, megélt már pár évet, akkor ez nem is megy tönkre úgy mint a másik, amim volt.
továbbá van egy Samsung USB Blu-Ray íróm is és eddig amiket írtam vele lemezeket /BD-R , BD-DL - 25 és 50GB -os lemezek/ (Verbatim) azt mind sikeresen meg is írt és nem volt vele / velük semmi gondom ! (ToTalMedia Extreme 3 -al írva)
Saját tapasztalatból írok, nem flame keltés a cél a Samsung USB-s íróval kapcsolatban.
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
M107
addikt
válasz koncsik #3298 üzenetére
Remélem én sem maradok le, róluk, várom a fizetést, remélem addig lesz is még belőle, s lesz utánpótlás is mert ha nem szomi leszek.
Nem csak az lesz, hogy feltűnik aztán eltűnik..... Bár drága dolog de a fontos dolgaimnak CSAK ILYET.[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
FefeeX
veterán
válasz koncsik #3151 üzenetére
Dune HD Realtek vagy Sigma chip? Rákeresve sok modellen szerepel a Dune HD
Egyébként köszi, valami ilyesmire számítottam. Ez már elég ahhoz, hogy nekiálljak kísérletezni, hogy mennyivel lesz jobb Igazából valami olyasmi beállítás lenne az igazi, mint az Audio Xciter mobilon, ahol gombot nyomsz és megmutatja milyen volt a zene előtte és utána; minél több idő telik el a kettő közt annál nehezebb az összehasonlítás
-
M107
addikt
válasz koncsik #2583 üzenetére
Meg is a mai lemezek tisztelet a régi lemezek előtt.
Tömegtermelés + amit ma felírsz az nem fog 5-10 évig rajta maradni mint például VBB vagy Flashget (Kicsirigó-t) ki ne felejtsem egyes minőségi lemezein.
+ Magas PIE PIF s még a hengerek-ben is nagy lemez 25-35% eltérések akár 2-3 lemez között is.
Talán a régi minőségi írókkal lehet rajtuk javítani...Még mindig azt ajánlom nézzetek szét itt a fórumban és szerezzetek be minél több régi minőségi lemezt, aki még DVD-ben gondolkozik, mert utána pápá....
UI:
Én is ezt teszem bár én már év elején szakítottam a dvd-vel de minőségi lemezt még szívesen veszek a beszerzési forrásomtól (aki mellesleg szakértője is a témának).
Persze már neki sincs sok gondolom mert magának is kell
S nincs az pénz amiért megszabadulna tőlük és jól is tesziA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
MODERÁTOR
válasz koncsik #2208 üzenetére
Folyt. SD90 full hd kamera mts file-ok, mkv-k égetett ill. könyvtárban levő sub/dub-bal (tényleg a subidubi-nak van ehhez köze? muhahaha) sima adatlemezként megírva, BDP6000 gyönyörűen játssza (érdekes, hogy ha a ratio-t autofit-re állítottam, az mts file-ok akadoztak, kép megáll, hang torz, kimarad: 16:9 hibátlan).
Tulaj örül, bár ez itt már kicsit off, de majd copy paste a BD játékos topic-ba...Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
M107
addikt
válasz koncsik #2199 üzenetére
Az újraírható lemezek ügyében GG72 nél érdeklődj, ő egy tuti ember
Verbatim 2X BD-RE én anno 3000 Ft kaptam Cupp Cupp és tökéletes.
UI: az 50 GB Verbatim BD-RE gondoltam.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Multibit
nagyúr
válasz koncsik #2199 üzenetére
Amiket kérdeztél más sokszor megválaszolásra kerültek.
50GB lemezek
Omega lemez felejtős, de ha szeretsz magadnak gondot okozni, belevághatsz...
BD-lemez írásra az ImgBurn a legjobb (data-ra is!). Ráadásul ingyenes.Ha a Full HD m2ts vagy mts file-jait csak rámásolom a lemezre
Ezt - gondolom - adatlemezként érted. Lejátszója válogatja, hogy ODD-ről mit hajlandó olvasni. Tanulmányozd a usermanualt![ Szerkesztve ]
-
-
McDog
aktív tag
válasz koncsik #2067 üzenetére
Az EBK már támogatja az új BDXL lemezeket...igazán még nem találkoztam egyenlőre ilyennel, ez valami olyan még számomra, mint régen tudtam, hogy létezik több rétegű 17 GB-os DVD, csak soha nem láttam...
meg ha ír is valaki ilyet, akkor is utána kell nézni, hogy az asztali lejátszója támogatja-e egyáltalán...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!