Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz dqdb #68970 üzenetére

Azt mondja már meg nekem valaki, hogy ezek a 65%-os billentyűzetek miért olyan népszerűek. Brutális a különbség ha összeveszem a mai divatos, custom szférát, hogy hány TKL vagy akár 75% vs 65%-os van. Még ANSI vonalon is.

Mert kicsi. Oké. Aztán?

Bár őszintén még előbbi érvet sem értem teljesen. Abban van ráció szerintem is, hogy mondjuk egy jobbkézzel egerező embernél, abba az irányba minél kevésbé terjeszkedjen a keyboard, több hely marad egerezni, nem kell ide-oda pakolgatni semmit, vagy nem kell messzebb nyúlni semmiért (bár nyilván full size változatokkal is lehet együtt élni, valahogy nekem is sikerült kb az elmúlt 1-2 évig...). Szóval TKL-t preferált lehet valakinek, aki nem használja a numpad-ot. Ez vili. Még azt is megértem, hogy ugyanezen logika mentén egy 75%-os népszerűbb, mint a TKL (ami egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy igaz így a custom szférán belül).

De hogy a 65% miért népszerűbb a gyártók kínálata alapján? mint egy 75%? Azt tényleg nem bírom felfogni. Oldalra nem nagyon kisebb, csak felfelé. AZ meg nem totálisan mindegy? Mindenki Hong-Kongban meg Szingapúrban él, mikrolakásokban ahol nem fér el egy 50 centis mélységű asztallap? :U

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

• dqdb

nagyúr

válasz dqdb #68970 üzenetére

Kimaradt, hogy egy deskmat határozottan ajánlott a billentyűzet alá, ha a halkság a cél, mert csilapítja a gépelés közben az asztalba átvezetett rezgéseket.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák