Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Felújított ősi tekercsekre hangol az új AMD Software
- OLED monitor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Gumidómos halk billentyűzet háttérvilágítással, milyen opciók vannak?
Jelenleg egy ozone blade-t használok, nekem igazából eddig megfelelt. Extra makró gombok hasznosak ha vannak. Mechanikust próbáltam, elsőre nem tudtam megbarátkozni vele.Üdv,
Tibi -
almi
senior tag
Sziasztok!
Milyen billentyűzetet ajánlotok max. 20k-ig ami szinte hangtalan és esetleg világít is?
A világítást el tudom engedni, a lényeg, hogy halk legyen. Ezen kívül nincs semmi extra igény, még csak az sem baj, ha nem mechanikus. Vezetékes is lehet.
Sokat írok esténként, és elég zavaró szokott lenni a környezetemben. Nagyon minimális játékra lenne használva, leginkább munka.Köszi!
Üdv.,
almi -
jeva
csendes tag
Sziasztok,
Mechanikus billentyűzetet szeretnék, de kissé el vagyok veszve.
1. az árkategória attól függ mennyire az amit szeretnék, de 30-40k lenne az optimális (nem hiszem, h ennyi lesz)
2. nem hiszem, h lesz használt ami olyan amilyet szeretnék
3. microsoft designer keyboard van most, túl nagy (és mivel bt ezért van egy kis lag)
4. leginkább munkára : motion design (after effects, ps, 3d apps)
5. mechanikus billentyűt szeretnék
6. pl. keychrone k6,k4, varmilo 65%, színekben SK61 60% (fehér, szürke, pár piros)
7. iso magyar ha lehet, de ha pl. német és cserélni kell a gombokat az sem baj
8. tkl vagy kisebb, de egy 65% amin van del/pgup/pgdn (home/end már extra) lenne az ideális (kisebb már nem jó)
9. halk legyen amennyire lehet, vezetékes és bt ha lehet, csak win elég (mac nem kell), esetleg hotswap, világítás max. fehér az esti meló miatt, de disco nem szükséges, double shot keycap mert a hotkey-ek a meló miatt extra terheltek.
Amit eddig legjobbnak találtam (kész megoldások között) az a varmilo 65% custom összerakós bill, de ott is elég sok az opció ...
Köszönöm! -
almi
senior tag
Sziasztok!
Milyen billentyűzetet ajánlotok az alábbi paraméterekkel?
1.Mekkora összeget szánsz rá? max 30k
2.Használt szóba jöhet? Újat szeretnék.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech K120, 5 éves, kopott, nagyon zajos.
4.Mire használnád a billentyűzetet? munka, játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Igazából mindegy, a lényeg, hogy minél halkabb legyen.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs még
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) A legjobb magyar lenne, ha létezik ilyen bill, jó minőségben. Ha nagyon nincs, akkor angol.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Jöhet minden.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Háttér világítást mindenképpen szeretnék. Sokat használom este, sötétben, így fontos a zajmentesség is. Ha vannak rajta multimédiás gombok, az nem hátrány, de nem ragaszkodok hozzá.
Köszi!
Üdv.
almi -
stickermajom
addikt
Megjött a Gateron Brownnal szerelt CK550 most délelőtt, el is kezdtem használni. Egyelőre úgy néz ki nem ezeket a droidokat keresem. Nekem hosszan jár és a leütés nagyobb erőkifejtést igényel, ami miatt kényelmetlen, illetve nekem valószínűleg kéne mellé csuklótámasz is. A PMW-es ledektől még statikus módban is kifolyik a szemem, pedig nem a billt nézem gépelés közben. Tehát ha amúgy sem használom, akkor felesleges az abs kupakkal arra várni mikor kopik le.
Hangról nem tudok nilyatkozni, ez az első mechanikus billentyűzetem, gondolom a membránosnál az összes hangosabb.Közben persze az igényeket is jobban átgondoltam:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Már a CK550 árát is sajnáltam rá, de ~50-60-ig elmegyek az igazira várva.
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Membrános 1500 forintos Hama. Nem tudom miért cserélem, elkapott a mecha láz.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Munka. Sokat gépelek, gyorsan.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
CK550 féle letisztultság tetszik.
7.Milyen kiosztást szeretnél?
ISO, de ANSI-ra is át tudok szokni. Magyar kupak nem létszükség, nem szeretném, ha fél év múlva lekopna.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Full size, mert numpad kell.
9.Extra igények
Leszedhető kábel, mert hurcolnám melóba is. Open office, szóval minél halkabb megoldást keresek. Valami normális nem PWM-es világítás jó lenne (elég a statikus, nem kell hogy diszkózzon), de ha ez a kupak minőségének a rovására menne, akkor inkább hagyjuk. -
andronymus
tag
Sziasztok!
Szeretném tanácsotokat kérni klaviatúra választásban + egér (de azt a másik fórumon bedobtam, de ha tudtok egy ilyen packot az király lenne, ha egységes a dolog)
Hát flexibilis vagyok 0-45.000Ft közötti összeget szánok rá.
2.Használt szóba jöhet?
Nem
Logitech 520
Sok éve szolgál és már kicsit viseletes + ezt szeretném a tv-hez befogni mert vezeték nélküli.
Jaték főként FPS (COD: Warzone), Net, Munka
Strapabíró viszonylag halk(persze ez elég relatív) megoldást ami minőségi. Ha jól tudom a mechanikus a legjobb így abba mozognék főként.
Nem igazán, nyitott vagoyk mindenre
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Hát ISO amit megszoktam, de szerintme megbékülök ANSI-val is simán.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad kell, FN sor jó ha van de max media gombok de nem a világvége ha esetleg nincs.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Valami háttérvilágítása legyen, de nem kell nekem itt disco fény
Köszönöm a segítséget! -
Fenix007
csendes tag
Sziasztok!
Maximum 15-20e
2.Használt szóba jöhet?
Újat szeretnék
Cougar 200k billentyűzetem nem lehetett javítani, és már kapni sem lehet újat. A cougar vantar nem tetszik.
Munka,programozás,gépelés.
Ollósat szerettem volna,de ahogy láttam nem igen vannak már a preferenciámnak megfelelők.
Így egy viszonylag halk mechanikus is megfelel, ha nem tudtok jó ollósat, red és brown switchek tetszenek.
SPC geat gk630k-t néztem, de nem tudom,hogy szükségem van e erre, illetve van e valakinek tapasztalata vele kapcsolatban.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar kiosztást szeretnék,de ennek hiánya nem kizáró ok.
Teljes vagy tenkeyless,de ez se szükséges.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Rgb világítás(nem kell túl hivalkodó) és ennek programozhatósága fontos lenne.
Cooler master masterkeys pro l-t találtam 11e-ért az nekem tökéletes lett volna(úgy vélem), de sajnos mire megrendeltem elfogyott.
Abban az árkategóriában pedig nem találtam minőséginek tűnőt.Előre is köszönöm a segítséget!
-
ypn
újonc
válasz
Csandi #61365 üzenetére
Köszi!
CK550-t láttam piros kapcsolóval is (bár nem tudom, jelenleg kapható-e ilyen, pláne magyarban) - az azt jelenti, hogy halk is? Vagy kifejezetten csak a silent-ektől várható, hogy másokkal egy szobában meg tudok maradni?
HP Pavilion 550-ről pl. azt olvastam, hogy halk, a piros kapcsolók miatt. Erről esetleg tapasztalat valakinek?
@DewiL: Köszi! Lehet, akkor összeszorítom a fogam és kiperkálok egy mechanikusat...
-
ypn
újonc
Sziasztok,
kéne kis segítség billentyűzet-vásárlásban, mert sajnos a néhány napnyi guglizás után sem sikerült megtalálni az igazit.
A paraméterek:1.Mekkora összeget szánsz rá?
Jöhetnek drágák is, kb. 60e-ig, de nem baj, ha olcsóbb.2.Használt szóba jöhet?
Nem. (Esetleg alighasznált, ha újonnan nagyon nincs semmi az igényeimre.)
Laptopon pötyögök, átállnék dokkolóra. (Egyébként a Lenovo laptopok billentyűzetével jó tapasztalatom van.)
90% gépelés, 10% programozás, mindezt napi akár 8-10 órában.
Mindegy, csak legyen minél jobb a gépelési élmény, és legyen HALK, hogy körülöttem ne őrüljenek meg! (Mechanikussal jó tapasztalatom van, csak hangos volt, amit próbáltam - jót és halkat, pláne magyarban még nem volt szerencsém próbálni.)
Csak netről, nem biztos, hogy kipróbálva is tetszenének, ráadásul valamin majdnem mind elvérzett: Microsoft Desktop Sculpt Ergonomic, Microsoft LXM-00013, Razer Pro Type, Razer Black Widow-ok, Das Keyboard 4 Ultimate, Logitech ergonómikusai stb. (Még akár HP Business Slim-féle is).
Mindenképp magyart. Esetleg szóba jöhet keycap-csere, ha lehet kapni az adott billentyűzetre magyarokat és megmarad a gari. Illetve nem szívesen, de ha tudtok ajánlani jó minőségű matricát, azzal is kiegyezek.
Minél több minden van rajt, annál jobb. (Extra médiavezérlő stb. gombok nem kellenek, de nem kizáró ok, ha vannak.)
Világításnak nagyon örülnék, de nem feltétel. (Nagyon csicsa ne legyen.)
Csuklótámasz, ergonomitás nagy pluszok, de nem feltételek, programozhatóság még kevésbé.
Ha csak lehetséges, vezetékes legyen!
Legyen halk! (Ez ügyben is hajlandó vagyok sufnituningra, ha tapasztalat nélkül megoldható és nem jár garivesztéssel.)Köszi előre is!
-
sutyesz96
őstag
sziasztok,
Nem jött be a mechanikus bill, úgyhogy visszaváltanék valami membrános megoldásra.
Nagyjából 10k körül szánok rá, csak legyen halk, meg sima fehér háttérvilágítása, hogy sötétben is jól lehessen látni a betűket.
Van ilyen ennyiért?
-
steewcv65
őstag
válasz
sanya53 #61168 üzenetére
Az én tapasztalatom az,hogy a mai membrános billek se igazán tartoznak a halk verziókba.Nekem is arra volt szükségem,de az összes membrános is viszonylag hangos volt.Ami már nem ,az meg túlárazott volt egy membrános billhez képest.Ezért akkor vettem inkább egy mechanikus billt ami halkabb mint a membrános billem...
Cherry mx 3.0s silent red -
cptskorzeny
csendes tag
Sziasztok!
Éppen most fejlesztem az eddigi home office setupom és pár napja értem el a billentyűzethez. Amilyen ügyes voltam, a keresésemre a fórum egyik 2017-es hozzászólását dobta ki. Szóval üdv mindenkinek közel 4 év elolvasott hozzászólás után
Annyi adat és eltérő információ került be a fejembe, hogy jelenleg jobban kétségbe vagyok esve, mintha nem olvastam volna egy sort sem. De jöjjön a lényeg.
Max. 60.000 Forint2.Használt szóba jöhet?
Nem3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Elég régóta egy Razer Blackwidow Chroma v1-et, de alapvetően egy 16' Macbook Pro a mostani munkaállomásom.4.Mire használnád a billentyűzetet?
Elég egyértelmű, hogy a játék jelen esetben kizárt, de tervezek új PC-t építeni (a régi maradt öcsémnél). Vár rám még egy szakdolgozat írás és a kutatásom is, vagyis gépelnék egyelőre.5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Természetesen mechanikus, viszont azokból a halkabb verziók preferábilisek (lineáris).6.Van konkrét modell ami tetszik?
A Mac miatt fontos, hogy mindkettő általam használni kívánt operációs rendszerrel kompatibilis legyen, így pár kiesett.Anne Pro 2
IQUNIX F96
Varmilo VA87M
Ducky One 2
GMMK TKLbudget megoldás a CM CK550 és az Xtrfy K4
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - a billentyűkre nyomtatott / felfestett nyelv lehet angol/magyar/teljesen üres.
Kedden beugrottam a Pixelbe megnyomogatni a billeket és azt vettem észre, hogy zavar a magyar kiosztás. Vagyis megtartanám a mostani US ANSI-t. Megszokta a kezem, hogy szétpakolgattam az karaktereket.
TKL, mert az F kiosztásokat néha használom. A numpadot pedig beszerzem külön, ha megint Excel varázsolnom kéne az MTA-nál és zavarna a hiánya.9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Fehér/bézs színeket keresnék, minimális fehér megvilágítással, de az már csak a hab lenne a tortán. -
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Újfent kérnék tanácsot, hogy mit válasszak.
Pár hónapja egy Genesis Rhod 400 RGB-t vettem, de ezzel katasztrófa gépelni, ha egy kicsit a billentyű szélét találom el az ujjammal már nem ütődik le, vagy nagyon nehezen. Ehelyett kellene más.Tehát a paraméterek:
- Max 20e Ft
- nem mechanikus, de ha van halk belőle akkor az is jó
- legyen numpad
- legyen magyar kiosztású
- legyen világítása (szín mindegy), de csak a karakterek, alulról nem
- ha épp nem világít, a karakterek akkor is látszódjanak mondjuk félhomályban
- a világítás erőssége legyen állítható
- ne kopjon le egy év alatt mint pl. az A4tech Bloody B120
- amire kell: 25% játék, 75% munkaKöszönöm!
-
Norbi1984
csendes tag
sziasztok
előre szólok, hogy nem értek a billenytűzetekhez, évek óta laptopot használok (mostanában egy elitebook 840est). Mivel azzal számolok hogy idén is még sokáig home office-ban leszek, ezért átállok asztali gépre. Ehhez keresnék billentyűzetet a lenti paraméterekkel:
1.Mekkora összeget szánsz rá? 25-30e lenne ideális
2.Használt szóba jöhet? Csak új
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Évek óta laptopon dolgozok, lemaradtam a billentyűzetek terén. Egy Logitech K400ast használok most ideiglenes megoldásként (okostévéhez vettem még évekkel ezelőtt, csak ez van itthon)
4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai munka, sok gépelés, semmi extrém/különös felhasználás nincs
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Nincs elképzelés, nem használtam eddig ilyeneket
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs, csak elkezdtem nézelődni.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO, magyar kiosztás preferált
8. Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Nem kell numpad, vmi kompaktabb méret kellene helyhiány miatt
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Mivel sokat dolgozok este/éjjel amikor a család már alszik ezért világítás jó lenne, és minél halkabb működés preferált. Kábeleket nem szeretem, ezért előnyben részesítem a vezeték nélküli megoldást.Előre is köszönöm a segítéget.
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Relatív egyszerűbb billentyűzet ( ha egérrel jön az sem baj de nem katasztrófa ha nincs) szeretnék venni és ebben kérném a segítségeteket.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Max 16k
2.Használt szóba jöhet? Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Rapoo 8200m / Sokszor amikor kezdenék gépelni akkor kihagy leütéseket de máskor is van ilyen. Teljesen mindegy, hogy új az elem vagy sem.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai felhasználás, fordítás, koca játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) mindegy csak relatív halk legyen
6.Van konkrét modell ami tetszik? nincs. Ezeket nézegettem de nem osk véleményt találtam róluk:
CM MS110
CM Devastator 3 Plus
Redragonokat nézegettem még
Cougar Deathfire
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.): ISO magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb): Teljes méretű
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.): A világítást előnyben részesítem (elég ha csak fehér a szivárványhoz nem ragaszkodok). Lehet vezetéknélküli is ez nem szempontKöszi
-
betegphiu
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék valami extra halk billentyűzetet venni.
Ami a lényeg :
-NEM mechanikusat keresek
- Világítson - az éjszakai használat miatt.
Ára nem érdekel, de ne legyen nagyon drága.Előre is köszönöm.
-
-
kistusik
tag
15-20k
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz leginkább? / Miért cseréled le?
-
Gamelésre
5.Milyen tipusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Elsősorban jó lenne mechanikus
Redragonokat, HyperX. Ezeknekna stílusa tetszik. Ami csak a gombokig ér.
Magyar!
8.Milyen nagy billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
100%-os kéne! Multimédia nem kell.
9.Extra igények (világitás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság stb.)
Háttér világítás jó lennen. És lehetőleg ne a leghangodabb. Ha jol tudom a kék switches a leghangosabb. Olyan nem kéne. Szóval minnél halkabb annál jobb lenne. -
M.Adam1995
újonc
Sziasztok,
20-25k
2.Használt szóba jöhet?
igen
Redragon Kumara RGB (K552RGB) https://www.arukereso.hu/billentyuzet-c3111/redragon/kumara-rgb-k552rgb-p325128521/
Nekem nagyon magas a billentyűzet, így egyáltalán nem komfortos
Főleg játek(fps)
nem fontos, a lényeg, hogy halk legyen (ha mechanikus a kék szóba se jöhet)
nincs,
Magyar vagy német. Lényeg a nagy enter és hogy legyen hosszú I
szeretem a kis méretű billentyűzeteket, de az sem gond ha van rajta numpad.
9.Extra igények
Nagyon jó lenne ha low profile lenne mint pl a logitech g815
hangerőszabályzó jó lenne ha lenne, de szerintem ebbe az árkategóriába nem fér bele -
Steve1207
veterán
válasz
Archttila #60831 üzenetére
Nálam nem jellemző, talán alulról a negyedénél van egy pont, amit erősebb nyomáskor kattan egyet a műanyag, de ilyen erővel sose szoktam nyomkodni. Mondjuk úgy inkább, hogy nyekereg a műanyag.
Más: pont ezt a K400 Plus-t szeretném lecserélni, de lehet csak háttérbe szorítani, mert alternatívának teljesen jó kis bill.
1.Mekkora összeget szánsz rá? - 15e max
2.Használt szóba jöhet? - nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - K400 Plus, KB216
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Office, szerkesztés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? - Kipróbálnám a mechanikus billenytűzeteket
6.Van konkrét modell ami tetszik? - BlitzWolf BW-KB1
7.Milyen kiosztást szeretnél? - lényegtelen, megszokom
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? - kompakt, kurzor gombok legyenek normálisak, home del pup pdw-t szeretném teljesbe, de az említett BW-nél megszokható lenne, hogy ki van emelve a normál J K L sorokra, így ez jobbnak tűnik, mint a jelenlegi
9.Extra igények - vezeték nélküli, világítás jöhet
Szóval lehet tennék egy próbát ezekkel a mechanikus cuccokkal. A jelenlegi K400 se halk, a KB216-ot viszont szeretem munkára, egyik legjobb évek óta.Amitől tartok: szeretem a lapos billentyűzeteket, de kompakt, wireless, világító laposat nem találtam. BW-KB1-nél talán minimálisnak is tekinthető a bill sorok emelkedése, talán belefér.
Ami kérdés, mindig is ilyen halkság fanatikus voltam, de ahogy nézem a mostaninak is van bőven hangja gépeléskor. A Brown és Red swicheket halknak mondják, viszont a Red-et nem kell kattanásig lenyomni, hogy érzékeljen, így talán sokkal halkabb gépelés kihozható belőle, igaz ez? Melyik lehet jobb számomra?
Elnézve vezeték nélküli hasonló alternatíva nem sok lehet a piacon. Érdemes lehet ezzel a BlitzWolf billel tenni egy próbát?
-
Worthag
csendes tag
Sziasztok! Első mechanikus billentyűzetem lenne. Sajnos a kapcsolók pontos tulajdonságával nem vagyok tisztában. Remélem megfelelő a leírás
30k alatt főleg 20 30 közt de ha van olcsóbban az sem gond.
2.Használt szóba jöhet?
Nem
Spirit Of Gamer K5. A kialakítása miatt a szélei vágnak és kényelmetlen használni számomra.
50-50% Játék és Call Center feladatokra.
Mechanikus. Itt is olyat keresek ami lehetőleg relatíve halk az az a kék kapcsolós kattogást nem igazán
szeretném úgy olvastam hogy a piros barna és fekete ami halkabb de hogy ebe 3 felsorolt közt melyik lenne az
ideális nem tudom sajnos nem találtam magyar nyelvű forrás ezek megkülönböztetésére.
Red Dragon és Cooler Master Illetve 1-2 Spirit Of Gamer ami megtetszett de nem izgat a márka.
Kizárólag Magyar
Teljes méretűt numpad kell.
Letisztult kialakítás,Háttér világítás,Strapabíró (mert nagyon püfölöm néha) Csuklótámasz nem kötelező de jó opció. Macro gombok sem kellenek feltétlenül.
Köszi az ajánlásokat. -
DewiL
senior tag
válasz
gaben88 #60683 üzenetére
ahogy chopin42 is írta mechanikusból nincs ilyen, csak építeni tudsz, de ott is nehéz találni magyar kupak szettet. (esetleg valami silent redet nyomkodj meg valahol, mert lehet már az is elég halk lesz számodra - ducky-nak vannak ilyenjei (magyar és világít és silent red) pl shine 7 vagy one 2 tlk) +1 a deskmatra
Viszont korábban előkerült már itt a topicban a GWINGS GW470kb, nézd meg, hogy neked megfelel-e, aki vett olyan visszajelzést adott, hogy neki bevált.
-
dqdb
nagyúr
Azokra is csak akkor lehet adni, ha ugyanaz az ember készíti a videót ugyanolyan körülmények között.
és ennek a vége nagyon tetszik
Ez a halkság elérhető mechanikussal is, mármint a szilikonretteneté, a lapos Apple borzalom könnyen megugorható szint. Persze nem boltból, gyári állapotban, hanem megfelelően építve és/vagy erre alkalmas alanyt pimpelve. -
qltsar
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni billentyűzet vásárlásában.
Az alábbi paraméterek alapján próbálok keresni, és sajnos elég kevés opcióm van ahogy láttam, de lehet, hogy valamit rosszul keresek.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Max. 20.000 Forint
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Genius SlimStar i222 / Szeretném, ha lenne a billentyűzetnek BT csatlakozási opciója.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Főként munka, ritkán játék.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Szeretném, hogy lehetőleg minél halkabb legyen, ezért a mechanikus kiesik.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Egyetlen alternatívát találtam erre, ami sajnos a BT be/ki kapcsolás funkció miatt kiesik (sok hotkey-t használok a munkám során, és ez köztük van, amivel a BT funkció kapcsolható (CTRL + 1)) Kensington KP400
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Kizárólag ISO jöhet szóba - a billentyűkre nyomtatott / felfestett nyelv lehet angol/magyar/teljesen üres.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Numpad, kurzorblokkra szükségem van, fn nem szükséges.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Bluetooth és vezetékes csatlakozási lehetőség, preferáltan tölthető beépített akkumulátorral, szigetes elrendezésűt szeretnék, ha van csuklótámasz annak örülök, világítása semmiképpen se legyen, vagy legyen teljes mértékben kikapcsolható, nincs szükségem a programozhatóságra.Köszönöm előre is
!
-
Peace
nagyúr
Spirit Of Gamer K500-ról mi a vélemény? Nem volt még soha mechanikus billentyűzetem. Igazából valami viszonylag halkat szeretnék háttérvilágítással. Egyszínű világítást szerettem volna, de látom, hogy mindenhol ezt a rohadt RGB-t erőltetik.
Megéri tenni vele egy próbát? Vagy ez is jó eséllyel olyan hangos lesz, mint a mostani kis 1200 Ft-os klaviatúrám?
Nem játszok, de rengeteget szoktam gépelni......
-
chopin42
őstag
válasz
Chrassidis #60248 üzenetére
Kb összefoglalom: 20k-ért gumidómost venni, bűn, mert ugyanolyan szar, mint ami 5k. Vagy 3. Vagy 10. Mindegy, itt nyunyu kifejtette.
Mechanikusból olyan, ami mindenki kívánságát kielégíti, pedig nincs, ha nem épít az ember, az is le van írva. Köszönhető az általad felsorolt 3szarkeverő balfaszgyártónak.
Iso van, teljes van, 20k kevés, de ez 26 körül már lefedi a használható, jó billentyűzetet átlag felhasználónak. Világít is. Kapcsolóból a kék "clicky" és hangosan kattog, de gépelni nagyon jó, a barna nem kattog de taktilis, a piros pedig nem kattog és nem taktilis, hanem egyenes mint a gumidóm, de végig egyforma, végén nem keményedik, és kb. félúton kapcsol (többé kevésbé mindegyik kapcsoló). Hangosabbak mint egy új gumidóm, de fél éáv múlva a barna és a piros sokkal halkabb lesz, szóval hosszabb távon nyerő.
Membrán után én pirosat használok, és soha többé membrán. -
moma
őstag
Végig gondoltam jobban az igényeimet. És esetleg ISO-ban létezik olyan, hogy ollós és TKL, vagy aránylag kicsi és halk? A kicsin azt értem, hogy ne legyen num pad és legyen aránylag lapos, nem mély vagy hosszú, de arra nem vonatkozik, hogy irreálisan összelegyenek sűrítve a gombok, mert fontos a kényelmes gépelés azért. Lehet vezetékes most már.
A Rapoo 9300M tűnik ilyesminek, de nem ISO, meg nekem fontos a home és end gomb normális helyen (Vagy valami amit ilyenre át lehet programozni). Vagy a logitech mxkeys, de ez meg numpados és hosszú, meg kicsit sok is árban. Van esetleg valami tippetek, létezik ilyesmi?
Olvastam vissza, hogy CHERRY STREAM 3.0-at szoktatok ajánlani, de nekem az túl nagy.
És még egy független kérdés: ha használtan veszek egy mechanikus billantyűzetet ott mire figyeljek kipróbálásnál?
-
cybermage
csendes tag
Sziasztok!
Billentyűzetet keresnék, az alábbi paraméterekkel.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 25-35k
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Van egy hangos noname régi cuccom, mar regen le kellett volna cserélni ...
4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai munka, általános felhasználás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mindegy
6.Van konkrét modell ami tetszik? Egyelőre nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Mindenképpen csak magyar kiosztás
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Tenkeyless
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Örülnék a vezeték nélkülinek, de ha van vezetékes, ami jobb akkor megfontolom. Fontosabb, hogy tenkeyless legyen és halk.
Mi tudnatok ajanlani? -
Nikla
tag
1.Mekkora összeget szánsz rá? 20k max
2.Használt szóba jöhet? akár
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech k200 - kopott, koszos, kényelmetlen az egésznapos homeofficera
4.Mire használnád a billentyűzetet? Munka - flancos manager
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? halk mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Das keyboardok tetszenek, de annyit nem adnék érte
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? ISO - numpad nélkül tudok élni
9.Extra igények: rendes enter (nem a shift méretű), csuklótámasz, RGB NEM KELL, ne legyen nagyon "magas" - a rövidebb oldala na -
Sziasztok,
aki esetleg küzd mechanikus vásárlásával, és a CM CK550 a kiszemelt, de aggódik a kopogás miatt, annak javaslom az O-gyűrűket: [link]
Ma jöttek meg, egyből be is lettek pattintva, 8x5x1.5mm, színtelen verzió és egyszerűen szuper-szuper-szuper. Sokkal halkabb lett, kicsit a nyomásérzet is változott, lett egy érezhető végállása, olyan gumiszerű, nekem bejön. És a párom sem kap agybajt mikor dolgozom és verni kell a betűket. -
nyunyu
félisten
válasz
_AnTi_ #59719 üzenetére
Ducky One 2 RGB TKL MX Silent Red HU
Abban is csak a kapcsolók hangtompítottak, viszont a plate+ház ugyanúgy felerősíti a rugók pengését, meg a keményen bottom-outot, mint a legtöbb floating dizájnos billzetnél.
Probléma az, hogy 60-70k-ért sem lehet halk magyar mechanikus billzetet venni, mivel a nemszeretem márka sem halkabb, mint a Ducky.
-
phanzetomox
őstag
Sziasztok!
Munkára (és ritkán játékra) keresek billentyűzetet 20-40 ezer forint környékén, de nem olyan egyszerű a dolog, mint elsőre gondoltam. (Újonnan vásárolnám)
Jó lenne ha ezeket tudná:
- Magyar kiosztású
- Állítható világítás
- Makrózható és/vagy dedikált gombok
- Csuklótámasz
Nem lényeges, hogy tudja:
- Mechanikus gombok (sőt, néha még előny is ha halk, tőlem lehet membrán is)
- Nagyon Gamer kinézet (egyszerű letisztult darabok is bejönnek)
Ha esetleg valaki tud ezek alapján javasolni típust, azért nagyon hálás lennék.
Példaképp kinéztem egy Legion K500-as típust de egyből jött a bibi, hogy nem magyar nyelvű, így jobban bele se ástam magam, hogy mit tud. -
dqdb
nagyúr
válasz
gordonfreemN #59531 üzenetére
magyar kiosztás + ollós + wireless = sok szerencsét
Ha az elsőt elengeded, akkor MX Keys, ha az utolsót, akkor Cherry Stream 3.0, ha egyiket sem, akkor időgéppel vissza kell ugrani 3 évet egy K850-ért.
ittakary: szerintem a lapos kialakítás hozza magával a csendességet
Ez nagyon nem igaz, pár ollós is tud szépen csattogni, membránosok is, a pillangó mechanikás Apple billentyűzetek pedig eléggé távol állnak a halktól. És persze van clicky low profile billentyűzet is a piacon.Mindkettőtöknek az a pechje, hogy az ollós asztali billentyűzetek kihalóban vannak. Ezeket korábban prémium árazással árusították, aztán a mechanikusok felülről, a csillámpónis membránosok alulról megették a kategóriát, és mára pár tipikusan lifestyle prémium kategóriás darab maradt csak mutatóba.
-
dqdb
nagyúr
válasz
jano_77 #59356 üzenetére
Mi az a deskmat?
Nagyméretű egérpad, amelyből jut a billentyűzet alá is, tipikusan 900×400 mm-es. Anélkül még hangosabbak lennének ez a billentyűzetek,Van olyan billentyűzet ami halk marad abban az esetben, ha ennyire "verik"?
Van. Azonban az összes olyan mechanikus billentyűzet hangos lesz a kapcsoló típusától függetlenül, amelyik a floating designt követi, azaz kilátszanak a kapcsolók. A Vigort nem ütötte erőből az illető, csak jó minőségű mikrofont használt, a hulladék minőségű stabilizátorok így csörögnek sajnos. A CK550-et tényleg kissé erősebben ütötte a felhasználó egy némileg visszhangzó szobában és túl volt erősítve a mikrofon, de halk az sem lesz.Azt hittem amúgy hogy a Cherry MX Red kapcsoló már csendes?
Csak a csendesített kapcsoló csendes (Cherrynél a Silent Red, valamint egy rakás akad még, de azok mainstream billentyűzetbe építve nem elérhetőek), ha azt megfelelő házba építik be, és mellé jó minőségű, megkent stabilizátorokat használnak. Ilyet nem fogsz találni gamer billentyűzetben. Amíg nem jött el az RGB mánia, addig halkabbak voltak a billentyűzetek, amióta mindenki csillámpónit gyárt kilátszódó kapcsolóval, azóta hangosak. -
micafighter
nagyúr
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
Egy
+ mechanikus,
+ hotswapos billentyűzetet szeretnék,
+ 65%os méretben
+ minél halkabb (szívesen modolnám is (lube, foam, band aid stb)),
+ lehetőleg PBT keycapekkel.
+ Kiosztás mindegy, ANSI vagy ISO.
+ Az ár szintén mindegy.
+ Mount az nem tudom, hogy halkság szempontjából mi a legjobb, talán a gasket mount?
Jo ha van, de nem létszükség:
- Ergonomikus
- Optikai mechanikus switch
- wireless
- IP rating (vízálló/vizlepergeto)
- világítás
Találtam egy ilyen kínai csodát: Geek Customized SK64S
https://banggood.app.link/SlGYQ94l2ab
Ennek a billentyűnek egy hátrányát látom, a hiányzó állítható magasságú lábakat, illetve nyilván a minőség kérdéses.
Szeretnék hozzá magyar feliratos keycapeket, nem kell teljes szett, csak a magyar ékezetes betűket szeretném felrakni mindenképp, mert más is használná. Ez alapján: https://youtu.be/tZM4IbY_beA a fentebb linkelt SK64S az GSA profilu PBT keycap. Ehhez jó vajon a GMMK magyar keycap szettje? Úgy látom, a kupakok iveltsege eltér, de lehet még így is használható lenne ha kompatibilis.
Ehhez képest egy 200$+os épített megoldás miben és mennyivel lenne jobb? Van egyáltalán ilyen vagy ehhez hasonló funkciókkal bíró, de minőségibb billentyűzet? Ha igen, tudnátok ilyet ajánlani magyar feliratos keycapekkel együtt?
Bármilyen ajánlást, alternatívát szívesen veszek és előre is köszönöm -
Dester31
tag
Sziasztok! Bocsánat, nem olvastam végig az összes kommentet, de hátha tudtok célirányosan segíteni.
A barátnőm panaszkodik, hogy hangos a billentyűzetem. (Cherry MX Blue, nem csodálom, szerintem is hangos, de hát ezt kaptam régebben, ez van.) Elgondolkodtam rajta, hogy lecserélném (a billentyűzetet, mielőtt még...
).
Cherry MX Brown kapcsolós vagy ennél halkabb mechanikus billentyűzetet vennék, de két gondom van: egyrészt nincs tapasztalatom másik kapcsolótípussal, nem tudom, melyik mennyire csendes, egyedül a Brown és a Blue van meg. (Youtube összhasonlító videókon túl vagyok.) A másik gondom, hogy a Das Keyboard kínálatán túl nem igazán ismerem a piacot, főleg nem az egzotikusabb/ritkább márkákat.
A jelenlegi blue keyswitches billentyűzet egy Razer Blackwidow Chroma, de nem vagyok megelégedve vele. Ha épp olyan szögben találom el valamelyik gombot (zömében a DELETE gombot szoktam), akkor simán lerepül a keycap. A másik billentyűzetem egy Das Keyboard 4 Ultimate, az hibátlan, imádom, a cégnél használom, és oda nem kell háttérvilágítás, sőt.
Kinek mi vált be?Van 1-2 követelmény részemről:
- ne legyen a bal oldalon makróknak oszlop (eltéved a kezem, nem tudom megszokni)
- legyen gombonként címezhető RGB
- mechanikus legyen (nyilván)
- legyen hangerőszabályzó
- USB 3.x passthrough nagy előny
- hogy US vagy EU kiosztás, mindegy
- Brown keyswitch már viszonylag halknak számít (meginterjúvoltam a hölgyet), szóval Brown vagy annál halkabb játszik.Alapból vennék Das Keyboard 4Q-t vagy 5Q-t, de érthetetlen módon ezeken USB 2.0 portok vannak (pedig már a bő két éves Das 4 Ultimate-en is USB3 van), másrészt ahogy olvastam, nem eléggé okos a szoftverük.
Minden tanácsnak örülnék. Elsősorban SAJÁT vélemény érdekelne, mert papíron és marketingszövegben minden jól mutat, de az nincs ott a marketingszövegben, hogy le tud repülni a keycap normál használat esetén - ugye értitek.
Köszi előre is.
-
Diocles
aktív tag
válasz
laci06 #58476 üzenetére
Részben hasonló okokból váltottam MX Brown-ról G915 TKL tactile-ra (brown). Jóval halkabb, mondjuk ezt inkább az MX Brown-nak rovom fel, az elnyomta az utcában zajló útfelújítási munkálatok zaját is.
Igazából ez a leghalkabb mechanikus, amivel dolgom volt, ha érdekel a dolog készíthetek róla hangfelvételt. Én egyébként a scissor-osakat is ajánlom (pl. Logitech K750), személy szerint én szeretem is rajtuk a gépelési élményt, és azok ennél is halkabbak.
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok,
Halk billentyűzetet keresek. Korábban volt egy red switches random kínai mechanikusom, arra panaszkodtak. Vettem emiatt egy membrános spirit of gamer fost, ezen meg nyikorog a space.... Ajánljatok valamit, 20k max. Mechanikuson sokat halkítanak a gumigyűrűk?
-
dqdb
nagyúr
Mechanikus viszonylatban halk létezik, de az még mindig elég hangos -- ráadásul elég erős prémiumot kell fizetni rá.
]Mechanikus viszonylatban halk létezik, ami abszolút értelemben is halk, ollós szinten halk, de nem 100%-os méretű, hanem kisebb, nem a polcról szeded le, hanem vadászni és várni rá, és az erős prémiumot úgy kell érteni, hogy inkább kettes az első számjegy az árból, mint egyes. És világítani sem fog, mert a fény és a hangosság kéz a kézben járnak, ami jó a sok fénynek, az rossz a halkságnak.Elfogadhatóan és membrános szinten halk egy jó minőségű, high profile, silent reddel szerelt billentyűzet lehet, mint a Varmilo, ami ugyancsak túl van a kereten, de bőven kettes szorzón belül. És ez sem fog világítani.
-
7
addikt
válasz
spyduck #58334 üzenetére
Mechanikusból nem igazán létezik extra halk semmilyen árkategóriában. Mechanikus viszonylatban halk létezik, de az még mindig elég hangos -- ráadásul elég erős prémiumot kell fizetni rá. A Tesorod hangjával mennyire vagy megelégedve?
Ergonomikus mechanikusok pedig emlékeim szerint $200 felett kezdődnek, és a legtöbbnek nonstandard kiosztása van, úgyhogy szerintem az nem igazán fekszik neked.
Én ilyen árkeret mellett inkább nem mechanikus, de ergo billentyűzeten gondolkoznék. Az több checkboxot kipipál.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Most egy Tesoro TS-G11SFL GRAM Spectrum billentyűzetet használok. Sajnos az "L" betűket duplán üti. Ha már úgy is lecserélem szeretnék tanácsot kérni. Korábban azért választottam ezt mert jól néz ki és viszonylag halk a többi mechanikus billentyűzethez képest. Persze feleségem rühelli, mert neki hangos
Olyat keresek ami világít (nem szükséges RGB led) és amin jó gépelni is, elég sokat írok. Az ár annyira nem lényeg, jót szeretnék, bár 40.000Ft fölé nem fogok elmenni. Jó lenne ha ajánlanátok több ársávban is billeket. Már nem játszok, ha ez fontos információ.
Előre is köszönöm a segítséget!
Most látom a kérdőívet:
1.Mekkora összeget szánsz rá? - Max 40.000Ft de lehet olcsóbb is
2.Használt szóba jöhet? NEM
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Tesoro TS-G11SFL GRAM Spectrum - duplán üti az "L" betűket, hibás
4.Mire használnád a billentyűzetet? csak gépírás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Jó lenne egy extra halk mechanikus bill, háttérvilágítással
6.Van konkrét modell ami tetszik? nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Kell numpad! - Tesoro TS-G11SFL GRAM - ilyen legyen
9.Extra igények - világítás -
dqdb
nagyúr
válasz
Tanisz #58279 üzenetére
Cherry Stream 3.0: ollós, magyar, fehér (így világítás nélkül is látszódik a monitor fényénél) és bőven belefér a keretbe. Más ollós ezenkívül alig akad, magyar feliratos pedig egyáltalán nem.
Ha mindenképpen kellenek a fények (amelyek munkára feleslegesek, hiszen munkahelyen alapvetés a megfelelő minőségű világítás), akkor bármely random membrános, ahol nem szerepelnek a félmechanikus, hibrid, memchanical, mechamembrane, slider over dome és hasonló
marketing bullshit hívószavakkifejezések, mert azok nem halkabbak egy mechanikusnál, cserébe gépelési érzetre rosszabbak. És időnként cserélni, mert a membrán úgyis felkeményedik és hangos lesz. -
válasz
Domonkos #58251 üzenetére
Hát, a munkahelyen több leletező állomáson dolgozom, ahol a legolcsóbb billentyűzetek vannak, úgyhogy van összehasonlítási alap... Ez sokkal jobb. De, majd kipróbálom a G15-öt is egy idő múlva, most direkt pihentetem egy kicsit.
Még anno anyám mechanikus írógépén tanultam gépelni, úgyhogy a mai napig elég durván nyomom le a gombokat, ez tény. Mondjuk tövig... vagy még tovább, idegállapottól függően.
A ma esti munkáknál megpróbáltam olyan finoman pötyögni, amennyire csak tudok. Értem miről beszélsz, de ez egyelőre kurva nehéz. Vissza kell fognom magam, több hibát is vétek, és gyorsabban fáradnak az ujjaim az aktív gátlás miatt. De, halkabb lett a gépelésem, ez tény. Így már kezdem látni, miről beszéltek a kapcsolók, meg a kupakok, billentyű hangok, érzések terén.
Meg fogom tanulni, de ez nem pár nap lesz. Köszi a tippet. -
nyunyu
félisten
válasz
Vagany #58244 üzenetére
jó lenne minél halkabb lenne, ebben meg a membránosok a jobbak egyértelműen.
Ez azért nem annyira egyértelmű.
O-ringgel halkított, jól bejáratott MX Brownos Cherry 1800-am * kifejezetten a halkabb billzetek közé tartozott az irodában, elnyűtt mínusztechek, géniuszok hangosabbak voltak nála, meg a hipszter aluékek is, ha gorilla módra püfölte a kolléga.
Egyedül a csörgő stabilizátorok miatt voltam hangos, ha gyorsan és nem finoman gépeltem.
Más kérdés, hogy ezt a zajszintet a mostani mechanikus kínálatban elég nehezen lehet elérni, köszönhetően a mai divat szerinti nyitott kialakításnak, a fém platenek, a tejfölösdoboz kupakoknak, a nyikorgó Outemu rugóknak, meg eleve nem tudod a mostani Dustproof Outemukat o-ringezni.
*: Mostani 65k-s kínálat sem halkabb nála!
-
nyunyu
félisten
válasz
Vagany #58227 üzenetére
Erre nehéz mit mondani, hiszen az év elején még 23-24k-ba kerülő CM CK550-et már alig találni 30k alatt, köszönhetően a brutálisan romló forintnak, meg az akadozó utánpótlásnak...
Olcsóbb tesója a CK350 is felment 17-18k-ról 23k-ra, és abból is hiánycikk a barna kapcsolós.Esetleg ott vannak még huszonegynéhányezerért a különböző Redragon modellek, de azoknál is meg kell nézni, hogy éppen milyen kapcsolós példányt árulnak.
Halk egyik sem lesz, mivel mindegyik teteje csupasz fém, ami visszhangzik.
Kapcsolókat rendesen takaró házas, nem floating dizájn mechanikus billentyűzetet már alig látni a piacon. -
dqdb
nagyúr
válasz
sebald #58135 üzenetére
Egy red tövig nyomva fikarcnyival sem halkabb, mint egy barna. Az összes olyan mechanikus billentyűzet hangos lesz, ahol a kapcsolók kilátszanak (= floating design), még a silent red is. Ha a fém "borítást" designnal kapcsolatos megfontolásból hajlítással leviszik a ház oldalára, akkor még hangosabb.
Az O-gyűrű csak az egyik hangforrást tompítja, a másikat nem, és a házból eredő hangokkal sem tud mit kezdeni.
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok
1.Mekkora összeget szánsz rá? Lehetőleg 10e Ft alatt, de akár nyújtózkodhatok tovább is.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech K310, hangos
4.Mire használnád a billentyűzetet? Gépelés, szövegírás, általános felhasználás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Lehetőleg olyat, ami hajaz egy laptop billenyűzetre. Tehát rövid billentyűutak, semmiképpen sem mechanikus, flat billenytűkialakítás, minimális közök/távolságsok az egyes billentyűk között, halk (membrános??), vezetékes
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO - magyar nyelvű
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Mindenképp teljes értékűt (numpaddal), szükség esetén állítható dőlésű legyen (emelőpöckökre gondolok)
9.Extra igények? Nincs.Köszönöm szépen!
-
dqdb
nagyúr
válasz
Doki16 #58066 üzenetére
létezik olyan mechanikus ami nem hangos és 20 alatt van
A nem hangos kifejezés definíciója eléggé relatív tud lenni. Ha a nem hangos alatt azt érted, hogy halk, akkor a válasz az, hogy nem. Ha úgy érted, hogy egy új membránoshoz képest, akkor is az, hogy nem. Ha úgy, hogy egy öreg, felkeményedett membránoshoz képest, akkor a válasz már talán.A kapcsoló hangja csak egy részét adja a billentyűzet hangjának. Az M1-nél is használt floating design eredményeképpen több fény jut a szemedbe, cserébe több hang is a füledbe, így aztán egy átlagos mai gamer billentyűzet nem lesz halk, még halkított kapcsolókkal sem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
birorichard #58057 üzenetére
Pixel → Varmilo
A DAS inkább csak a nevéből él, a Ducky Shine a csillámpóni hatásról szól főleg. Ha EU-n belüli vásárlás is szóba jöhet, akkor a Varmilo mellett még ott van a Leopold a MyKeyboardtól és a Candykeystől. A kapcsolókat próbálgasd végig, hogy tudd, körülbelül mire van szükséged, mert egyáltalán nem biztos, hogy a barna kapcsoló jön be. A Leopoldnak és a Varmilónak lehet számodra olyan előnye, hogy Cherry profilos kupakokat használnak, amelyek alacsonyabbak a többi mechanikus OEM kupakjánál 1-2 mm-rel.
Csuklótámaszra lehet, hogy szükséged lesz, de azt könnyű venni utólag, a billentyűzethez adott csak az árat nyomja fel sokszor. És ajánlott egy deskmat is, sokat javíthat a hangon a halkabb-mélyebb irányba tolva a hangot.
Mechanikus vonalon a választék itthon vagy Európában elérhető része jelenleg a világításról szól elsődlegesen, a billentyűzet jelleg az határozottan sokadlagos szempont.
-
nerozol
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítséteket kérni, mert nagyon nehezen találok megfelelő billentyűzetet számomra. Programozáshoz keresek billentyűzetet num paddal. Irodában dologzok több emberrel, ezért szükséges lenne a halk billentyűzet.
Válaszaim a kérdésekre:
10-12k maximum
2.Használt szóba jöhet?
Nem
Cougar 200K elromlott, nagyon szerettem, de használhatatlan lett.
Prgramozás, szövegszerkesztés
ollós vagy gumiharangos.
Nincs szeretnék egy tartósabb modellt
Magyar nagyon jó lenne, de nem zárkózok el a német vagy a UK kiosztástól sem.
numpad az amit gyakrabban használok.
Világítós billentyűzet, hogy ne kopjon a felirat, de ha van tartós felirat az is érdekelne. Csuklótámasz nem kell. -
betegphiu
senior tag
Sziasztok.
Létezik 20 ezerig bezárólag olyan billentyűzet, ami mechanikus magyar kiosztású és a lényeg,hogy nagyon HALK legyen.
Előre is köszi -
copass
veterán
válasz
danilla #57806 üzenetére
T-DAGGER Bora T-TGK313 TKL, mechanikus, kék hangos, barna halkabb.
-
dqdb
nagyúr
válasz
baboss #57787 üzenetére
Ha használom idővel nem lesz halkabb a mechanikus ha bejáratódik ?
Halkabb nem lesz, legfeljebb simábban jár majd. Az a Razer ellenben hangosabb lesz, ha bejáratódik.Halk mechanikus billentyűzet létezik, de az nem fér bele a keretbe, és nem is világít. Halk mechanikus billentyűzet csillámpóni világítással nem létezik. A többinél halkabb mechanikus billentyűzet csillámpóni világítással létezik, silent red kapcsolósat kell keresni (Ducky One 2 RGB, Fnetic STREAK), de azok sem lesznek halkak, csak ahogyan írtam, csak halkabbak a többinél.
Konkrét ajánlás helyett csak megismételni tudom a pár órával korábbi hozzászólásomat: az óhajtott tudású világítással nem fogsz halk billentyűzetet találni, a tökéletes karácsonyfa érdekében a gyártók olyan tervezési döntéseket hoznak meg, amelyektől egyúttal hangosabb is lesz a billentyűzet, mert ahol a fény kijut, ott a hang is.
-
baboss
őstag
MediaMarkt.
Kipróbáltam pár billentyűzetet, q...a hangosak voltak a mechanikusok, bármilyen árkategóriában.
A leghalkabb a Logitech G széria és a Razer Ornata Chroma volt.
Az asszony 5 perc után levágná a csatit a mechanikusról, vagy lenyomná a villanyórát.
Ha használom idővel nem lesz halkabb a mechanikus ha bejáratódik ? -
ZS3NI
őstag
Sziasztok,
Új billt keresek, ami számít fontossági sorrendben:
Minél halkabb legyen
Anti-ghosting - szoktam játszani.
Numpad
Magyar
Nagy enter
Lehetőleg vezeték nélküli
Az sem baj ha világít.Most mechanikus van, de igazából nekem nincs gondom a membránnal sem, azért váltanék mert hangos.
Ha ezek közül pár teljesül már örülni fogok.
Árban max 30k.
Mit ajánlotok? Logitech márkát szeretem alapvetően, de bármi szóba jöhet.
-
nyunyu
félisten
válasz
Zizi123 #57729 üzenetére
Melyik kapcsoló a legjobb témában nehéz megmondani a tutit, mert az nagyon függ a tesztelő személy ízlésétől, preferenciáitól, plusz zavaró tényezőnek ott van még a billzet felépítése (van-e benne plate, miből van a plate, halmozottan súlyosbításnak floating-e), kupakok anyaga, vastagsága, formája.
~5 éve egy MX Brownos Cherry MX-Board 2.0-val kezdtem (~mechanikus billzetek K120-a...)
Eeredetileg alkatrészbányának vettem az akkoriban nagyon a fejemben lévő Natural Mechanix 4000 projektemhez (amiből azóta se lett semmi, plusz a döglött Ergo4000-eket is kidobtam valamelyik lomtalanításkor.)Aztán sokat olvasgattam arról, hogy az MX Brown nem az igazi, nem elég taktilis, így az ErgoClear modon (MX Brownba MX Clear stem, vagy Brown rugós Clear) gondolkoztam sokáig, illetve az abból "kinőtt" modernebb kapcsolók mozgatták a fantáziámat. (Zealio V1 volt az első? Utána jött az Outemu "Purple")
Közben volt afférom Gateron Clearrel, Brownnal is, legalábbis a felülről könnyen bontható állatorvosi lovamban kipróbáltam a Gateron Clear extrapuha rugóját, meg a lineáris stemjét, de pár hét alatt rájöttem, hogy nem tudok rajta gépelni, mert elég ránézni, és már bottom-outol, így visszaépítettem Cherry Brownra.
Aztán átépítettem Gateron Brown rugóra+stemre, amit használtam is vagy egy évig, de aztán visszacseréltem a rugókat az MX Brown eredetijére, mert azzal kevesebbszer bottom-outoltam, mint a puhább Gateron Brown rugóval.
Aztán bolhapiacon találtam egy Cherry MX 1000-et, abba átvándoroltak a Gateron Brown stemek, mivel nem szeretem az MX Blue ketyegését. (1000 volt a Cherry fő billzete a Win gomb előtti időszakban, Win gomb után már csak az olcsóbb 3000-eket tartották meg, aztán 98-00 körül a kupakokon is elkezdtek nagyon spórolni.)
Technikailag ez a két felállás (MX Brown vagy Blue, Gateron Brown stemmel) egy MX Brownnal egyező keménységű, de annál simábban járó és kicsit taktilisebb kapcsolót eredményez. (Ettől a z ErgoClear valamivel taktilisebb lenne.)
Aztán melóra építettem egy Kailh Speed Copperes 75% billzetet, de azt nem szerettem, mert túl hamar kapcsol (1.3mm!), és csak addig tart a taktils púpja, utána döglött lineárisként viselkedik bottom outig.
Ezt hsaználtam ~3 hónapig, de meguntam a táskában cipelést, és inkább összeraktam egy eldobható ócó1800-at a tönkrement MXB2 eredeti MX Brown rugóival és stemjeivel, mert az eredetileg benne levő MX Blacken nagyon nem tudok gépelni. (kemény+lineáris...)Amikor megjelent a modern taktilisek sokadik felvonásaként az Outemu Sky, akkor szereztem egy billzetnyi 68gr rugót, meg Outemu V2.2 stemet (ez volt az első széria, ami MX specifikáció szerint méretezett!!!)
Ez került a másik, eredetileg MX Blackes 1000-be, és azt használtam jó egy-másfél évig fő billzetnek.
(ennek a kenés után is nyikorgó Outemu rugói miatt anyáztam eleget.)Közben szereztem egy szép1800-at, amit a melós1800-am leváltására szántam, de az évekkel korábban vett Outemu "Purple" V1 kapcsolók nem igazán passzoltak bele, és a Cherry kapcsolóházak kifúrása után derült ki, hogy a régebbi 62gr Outemu rugók is nyikorognak, mint a fene, és a "Purple" stemek is reszelnek, de nagyon.
Sokkal hangosabb és kellemetlenebb tapintású/taktilitású lett a szép billzet, mint a ronda billzetbe lévő jól bejáratódott MX Brownok, így egy hónapnyi melóra használat kísérlet után visszacseréltem a rondábbik 1800-ra, mert azon sokkal kényelmesebben lehet gépelni.Aztán tavaly összel jött egy akciós GMMK, amit meg akartam építeni halkra, de az erősen hiú ábrándnak bizonyult.
Eredetileg fillérbuzerálásból Gateron SilentBrownokat vettem bele (mert sokallottam az Aliaz, pláne a Zilentek árát), de az szokás szerint túl puhának bizonyult (~50gr bottom out? MX Brown 55gr körül van), így második körben vettem egy csomag 68gr-os Outemu Sky Silentet, de az meg túl kemény, és Outemu szokás szerint nyikorog a rugója
Plusz a GMMK kifejezetten rezonálóra tervezett háza nem igazán akar kooperálni egy halk billzet építésében, így ez a vonal ideiglenesen félre lett téve, amikor nekiálltam habgumit szabni a plate és a PCB közé. (lassan arra sem emlékszem hány hónapja volt.)Így home office idejére visszavettem elsődleges billzetnek az előző fő billzetemet, a 68gr Outemu rugós+V2.2 nem Silent stemes MX 1000-et. (Amiről tavaly? viccelődtem azzal, hogy kb. olyan kemény, és úgy esik át a taktilis púpján, mint egy friss, még nem felkeményedett K120)
Aztán egy hónapja doksit kellett napokig faragni, de elegem lett a Outemu V2.2 stem éles taktilitásából, hangjából, meg a 68gr rugó keménységéből, hosszabb távon fárasztó rajta gépelni, így kénytelen voltam valami kényelmesebb és halkabb billzetet keresni a félbehagyott romhalmazaim között.
Végül a sokszor lecserélni kívánt ronda ócó1800 akadt a kezembe, amiben az első billzetem MX Brown rugói+stemjei vannak.
(FrankenCherry sokadik iterációja az o-ringek hiányán vérzett el, pedig technikailag a Gateron Brown stemre cserélt MX Blues MX 1000 elektronika a "magyar" MY 3000 házában+vastag doubleshot kupakjaival jobb, mint az ócó1800 erősen költségcsökkentett háza, vékonyPBT kupakjai, akármelyik porcikáját nézem)Meglepő módon élvezet gépelni a jól bejáratott MX Brownokon, hiába van olcsóvékony PBT kupak a billzeten.
Persze az 1800 kiosztását még mindig nem szeretem annyira, mint a rendes 100% kiosztást, mert túl sűrű a kurzorok környéke, meg az Ins/Del hatost sem olyan könnyű eltalálni a numpad fölött.Pár hete nézelődtem Pixelben, hátha rá tudom beszélni magamat egy nekem tetsző egyedi dizájnú billzet megrendelésére, így vittem magammal pár o-ringet, hogy megnézzem mennyire lehet a nemszeretem márkát hangtompítani. (elvileg jó eséllyel indultak a rendes (zárt!) billzetház+közepesen vastag, Cherry-szerű profilos PBT kupakok miatt)
De sajnos a plate miatt még mindig nem tetszett a hangja, o-ringgel sem.Ráadásul a barna kapcsolós holdfény elég friss, nem nagyon használt demó billzet lehetett, benne lévő MX Brownok határozottan keményebben, reszelősebben jártak, mint az ócó1800-amban lévő sokat látott/kapott MX alkatrészek.
Tanulság?
Nem kell mindig felülni az új kapcsoló hájpnak.
Közben én is jól elvesztettem a fonalat a hogyan építsünk kellemesen taktilis, de nagyon halk billzetet fronton.
Az látszik, hogy kiszerettem a 68gr bottom-outos rugókból, valószínűleg egy 62-es keménység jobb lenne, akár megmaradni az MX Light kapcsolók (Red/Blue/Brown) 55gr-jánál.
(Gateron(Silent)Brown 50gr rugója sosem volt a kedvencem.)
Meg úgy tűnik taktilitásra nekem az Outemu V2.2 stem (Sky/Sky Silent széria) már túl sok, nagy az ellenállása a púp tetejéig, majd onnan túl hirtelen, hangosan esik át.
Gateron Brown/SilentBrown/Aliaz púpja viszont túl kereknek tűnik, az meg nem elég taktilis.
Valami kettő közötti taktilitású stem kéne... (talán az MX Clear stemje?)Vagyis sikerült visszajutnom oda, ahol 4-5 éve voltam, hogy kéne egy ErgoClear kapcsolós billzet...
Bakker, poszt megírására elpazarolt pár óra alatt lecserélhettem volna a FrankenCherry "magyar" kupakszettjét a fő billzetemen lévő hangtompított dyesub PBTre.
(Pár mellékszálat így is kihagytam a felsorolásból, mint Alps White, ócóOutemuBlues kínaiTKL, Kínából méregdrágán importált 140% számológép MX Clearekkel, súlyosan iFüggő sith nagyurunk bosszantására vett hangtompítós Alps billzet SJ középső ujjának hegyével...
Simán lehetett volna dupla ilyen hosszú is a mondókám.) -
dqdb
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #57675 üzenetére
mintha felszakadna a pad és viára kéne átforrasztani
Ha felszakadt a pad, akkor az user error volt forrasztásnál (nem a gyárban, hanem akinél felszakadt), és nem biztos, hogy javítható/könnyen javítható. A megrepedő ólommentes forrasztás ellenben rendszeresen előforduló dolog, az ilyen forrasztás merev, a billentyűzet pedig állandóan kapja a mechanikus terhelés és mozog az egész belseje, amit egy idő után a forrasztás nem biztos, hogy tolerál. A viás részt nem tudom dekódolni.Illetve ez forrasztós móka ugye?
Igen, az.Valaki írta hogy az alsó sor másmilyen, de nekem egyforma.
Az a kupakokra, pontosítva azok szélességére vonatkozott, a Tesoro nem a szabványos alsó sort használja, hanem a Razer hülyeségét másolva szívatja a vásárlóit.Nem várnék hónapokat kínából, inkább legyen 4x300 forint mint 4x30 forint és 2 hónap.
Itt akad, meg is lepődtem, hogy találtam a 7-8 európai bolt egyikében, mert a DIY vonalon a kutyát nem érdekli a Cherry, így a boltok sem tartanak belőle készletet a többi gyártóval ellentétben. Bár lehet, hogy csak annyi van a háttérben, hogy a 3-4 évvel ezelőtt rendelt készlet náluk még nem fogyott el.Lehet-e bele forrasztani ledeket utólag?
Ha van LED-nek hely a nyákon, akkor igen, azonban ebben az esetben másik kupakkészlet is kell, amin átmegy a fény. Csodálkoznék, ha így lenne.Gumikarikákat érdemes lenne-e tenni a kupakokra? Halkít és még mit csinál?
Kék kapcsolóra teljesen felesleges, az így is, úgy is hangos. A lefelé úton halkítja a bottom outot, de előtte a kék kapcsoló még kattan egy marha nagyot. És egyúttal membránosan nyúlóssá teszi a bottom outot. -
Sziasztok
Billentyűzetet keresek az irodámba.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Nincs korlát.
2.Használt szóba jöhet? Nem csak számlás.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech MK330.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Gépelés főleg.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Lehetőleg halk legyen puha gombokkal amin kényelmes a gépelés.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Logitech Craft. (sajnos nincs magyar )
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Csak magyar kiosztású.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb). Numpados teljes kivitel.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Vezeték nélküli és világítós.Köszönöm mindenkinek aki segít.
István -
Falcon C.
aktív tag
Sziasztok!
Laptopot cserélek asztalira, ahhoz keresek billentyűzetet.1.Mekkora összeget szánsz rá?
A kényelem a fontos, de hogy mondjak egy összeget, kb. 10k.
2.Használt szóba jöhet?
Ha más megoldás nincs, igen.
Acer V3-574G laptopom van. Azért cserélem, mert megöregedett a hardver. Új laptopot viszont nem szeretnék.
Sokat, sokat, nagyon sokat gépelek. Nagy néha játszom.
Halkat, mint a mostani.
A mostani formája, kialakítása, hangja, háttérvilágítása tökéletesen megfelelne, csak asztali billentyűzetben.
Magyar vagy angol.
Kell numpad és kurzorblokk.
Ha lehet, legyen háttérvilágítása. Kábel lényegtelen, asztalnál használnám.Nagyon, nagyon köszönöm előre is a segítséget!
-
dqdb
nagyúr
válasz
copass #57345 üzenetére
plusz azt még hogy halk mechanikus nincs!
Van, csak drága lesz, mert a belépő ebbe a klubba a silent reddel szerelt Varmilo.Ez amúgy egész jól hangzott, de a hosszabb stabilizált billentyűkre lennék kíváncsi (bár a Razer megoldásában az 1u is stabilizált már, de ki tudja).
-
RWD
tag
Sziasztok! Olvastam összefoglalót, de nem jutottam előrébb. Munkához keresek szettet (bill+egér), lényeges hogy vezeték nélküli legyen és a lehető leghalkabb működéssel bírjon. Egy laptophoz lesz illesztve, home office kiegészítőként.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Max 10k NETTÓ körül.
2.Használt szóba jöhet? Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? -
4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai munka, sok numerikus bill használat, dedikált page up/down, home, end gomb használat
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Ezt passzolom, laikusként.
6.Van konkrét modell ami tetszik? NIncs, de a csendesség témakörben mintha Cherry-t ajánlottatok volna sokszor. Kérdés hogy minden rovar bogár-e, azaz minden Cherry csendes és ajánlott minűségű-e.
7.Milyen kiosztást szeretnél? Magyar.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Kell numpad!
9.Extra igények Vezeték nélküli, lehetőleg halk, numpad, legyen kényelmes amennyire lehet.Őt találtam, de lehet hogy egy marék csavar csak (?):
https://www.bestmarkt.hu/cherry-dw-3000-wireless-billentyuzet-hun-eger-fekete-p322356
Az irodában 5+ éves, klasszik beépő szintű vezetékes Logitechek vannak, azokkal nincs gondom. Mondjuk a hangjuk az szerintem füllel erősen hallható.
Köszi -
dqdb
nagyúr
A Cherry mindig is budget kategória volt. Nem gyártanak rosszat, csak arra mennek rá, hogy minél olcsóbb legyen. Az MX Keys (és elődjeként a K800) ellenben a prémium kategóriát célozza meg, bár az ár egy eléggé jelentős részében a vezetéknélküliséget és a háttérvilágítást fizeted meg.
KC6000-ről még nem láttam semmi infót, sem itt a topikban, sem máshol. Egyáltalán nem, nem csak szerintem megbízhatónak nevezhető helyen nem. Ha ezt választod, akkor majd dobj be pár fotót.
majdnem 40 ezerbe kerül az MX keys
Német Amazonon 68 euróért látok K800-at és 90 euróért MX Keys-t. Ezeket nem érdemes itthon venni, mert magyar változat nincsen belőlük.Varmilo tényleg jó-e, vagy pedig csak simán túlárazott
A Varmilo és a Leopoldok tényleg jók, igazából a 40e forint környéki és feletti gamer billentyűzetek vannak túlárazva hozzájuk képest (ha az ember billentyűzetként értékeli őket világítótest helyett).A slim mechanikus billentyűzetekkel az a baj, hogy a floating design nevében készülnek oldalfalak nélkül, így hangosabbak eleve, valamint nincsen halkított slim kapcsoló sem. Kupakból csak a gamer festett-mártogatós kategória létezik. Kétféle vonal van: Cherry MX Low Profile, ami nem sokkal alacsonyabb, mint egy normál Cherry, ilyen például a Cooler Master SK650, Corsair K70 MK.2. A másik vonal a Kailh LP alapú kapcsolók (és azok klónjai), ezek alacsonyabbak, cserébe törékenyebb a kupakoknál a stem, és macerás a kupakok beszerzése. Ilyen például a Tesoro Gram XS vagy a Logitech G915.
Ha Varmilo mellett döntesz, akkor a korábban említett két cég mellett a caseking.de-nél is érdeklődj, hogy tudnak-e neked adni magyar változatot.
-
Üdv. Kollégák segítséget szeretnék kérni. Létezik 10eFt-ig valami ultrahalk sima irodai billentyűzet? Agyamra megy már a kollégámnak a gépelése. Ha nincs akkor szimplán csak széttöröm a fején.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 10e
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Genius KB-110X, de már amúgy sem kapható és hangos
4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai használat
6.Van konkrét modell ami tetszik? -
7.Milyen kiosztást szeretnél? Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Num pados
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Halk legyen! -
dqdb
nagyúr
Ha nem mechanikus, akkor a ollós Logitech MX Keys jó lehet, de abból magyar kiosztású nincsen, csak UK ISO, DE ISO és US ISO. Ha pedig mechanikus, akkor ...
vagy valami "fél-slim" mechanikus
Van, olyan sokat nem nyersz magasságban (Kailh LP-nél többet, Cherry MX LP-nél kevesebbet), rövidebb lesz a billentyűút, de nem tudok a Varmilóhoz mérhetően jó minőségű billentyűzetet.Van, de elég drága, reménykedem, hogy van ettől némileg olcsóbban
Sajnos az az építési minőség annyiba kerül. Itthon a Pixel, Európában a Candykeys (Németország) és MyKeyboard (Belgium) forgalmazzák, átmeneti készlethiány bármikor előfordulhat. Többféle kapcsolóval (sajnos mind Cherry) és többféle színű kupakkal érhető el, kupakok terén az összes gamer kategóriás darabot megveri. A Varmilo mellett alternatíva lehet még a Leopold, szintén a fenti két bolt forgalmazza, de ebből egy-egy ISO darab beszerzése tovább tarthat. Ha ezt az utat választanád, akkor bármiféle rendelés előtt érdemes rájuk írni (Candykeysre levélben, MyKeyboardra a Discordjukon), hogy mikorra tudnának olyat hozni, amilyet te szeretnél.Olyat, ami nem túl hangos, de jó a nyomáspont és tartós.
Ha a halkság a cél, akkor készen nem árulnak billentyűzetet halkított taktilis kapcsolóval (pedig vannak), így sajnos maradt a Cherry MX Silent Red (pedig lineárisban is vannak jobbak). Ott érezhető nyomáspont nem igazán van a lineáris jelleg miatt, még annyi sem, mint a barnánál a minimális taktilis hupli.nem tudom, a nagyon magas gombokat, a hosszú leütést, a kattanást meg tudom-e szokni
Thinkpad billentyűzetről váltottam, amit akkor jónak találtam, ma már nem igazán tudok a billentyűzetén anélkül gépelni, hogy ne azt érezném, milyen kényelmetlen is valójában. Elszoktam tőle, szóval lehet, hogy a mechanikusra váltás neked az ellenkező irányban lenne furcsa, de ez csak gyakorlati tapasztalatra derül ki.A Varmilo és a Leopold Cherry profilos kupakokat használ, ezek alacsonyabbak körülbelül 2 mm-re az átlaggamer billentyűzet OEM kupakja. A hosszú leütés igaz, de nem kell tövig nyomni a billentyűt az érzékeléshez, a legtöbb kapcsoló 2 mm-nél kapcsol. Kattanás háromféle dolog miatt lehet: olyan a kapcsoló, hogy kattan (kék és más clicky kapcsolók) vagy halkan hallod a taktilis huplit (barna és taktilis társaik), feleslegesen tövig nyomod a kapcsolót (bottom out) és amikor felengeded a kapcsolót és a rugó a stemet a háznak lövi (ez halkabb, mint a bottom out). Az első kapcsolótípustól függ, a második halkított kapcsolóval van O-gyűrűvel csökkenthető, a harmadik elkerüléséhez halkított kapcsoló kell.
Menjél el a legközelebbi Mediamarkt/Saturn boltba, és nyomogasd meg a választékot. Billentyűút tesztelésére jó lesz, az alap kapcsolótípusok megismerésére is, építési minőségre és kupakokra nem.
Nem kell csuklótámasz.
Ezt lehet, hogy átértékeled majd, de egy tetszetősebb fa vagy egy kényelmes szivacs később is beszerezhető.nem létezik valami olyasmi, mint az apple billentyűzete, csak USB vezetékkel, és a speckó maces billek helyett a normál kiosztással?
Matiasnak van ilyenje, magyar biztosan nincsen, ISO talán, minősége passz. De ez inkább a látványról szól és nem a gépelési élményről. -
SirRasor
addikt
Szép estét mindenkinek!
Keresem azt a lehető legolcsóbb billentyűzetet, ami halk és könnyű leütése van.
Van egy Dell KM636-om, ami halk, de szerintem nehéz lenyomni.
Most egy Logitech K120-at tesztelek, amit már egész könnyű lenyomni, de hangos.
Igazából laptopoknak a billentyűzete az egész jó; halk és könnyű lenyomású, de létezik ilyen *teljes* kivitelben, esetleg multimédiás gombokkal együtt?10k a keret, tehát mechanikusok kilőve, pedig kíváncsi volnék arra, hogy tényleg annyira jók-e...
-
F4ther
tag
Sziasztok,
Milyen billentyűzetet ajánlanátok munkába, irodába? Szomszédok idegösszeroppantása nélkül.
Amit keresek:
Mechanikus lineáris preferált de a taktilis is lehet.
ISO (Angol vagy Magyar) kiosztás preferált.
Gyors / rövid utú kapcsolás. (<2mm)
Lehetőleg halk, pl mx silent red / gateron silent brown.
Inkább puha kapcsolás / kis ellenállási erő.
Anti ghosting.
Főbb felhasználás: Irodai / gépelés (és néha otthoni, játék)
Világítás: nem érdekel.
Max ár: 60k hufElőre is köszi!
-
Selynelar
aktív tag
Köszönöm a segítséget. Egyébként valaki tudja,hogy hol lehet kapni o gyűrűt?
Főként CherryMx Red-hez lenne. Ezek egy méretűek általában vagy vannak különböző méretek? Az én mechanikus billentyűzetemet hangtompítóznám egy kicsit.MSI Vigor GK80-hoz lenne.
Ui.: Megtaláltam a tökéletes billentyűzetet. Halk és minden igényemet kielégíti
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #56740 üzenetére
Nem válasz akart letti, szerkesztéssel sikerült duplázni ...
Selynelar: Azért van amit ajánlanál? Membrán és mechanikus közül?
A mecha-membrane, hibrid, félmechanikus, memchanical, mechanical feel néven/jelzővel futó termékek elkerülését, mert azok nem lesznek halkabbak, mint a hasonló kategóriás mechanikusok, cserébe a membrános technológia hátrányaival is bírnak. Konkrét terméket nem tudok/fogok ajánlani, mert nem ismerem az aktuális kínálatot, a másfél-két évvel ezelőtti nyomkodás pedig ma már nem releváns. -
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #56740 üzenetére
Ennél azért bonyolultabb a helyzet mostanában, az O-ring halkít, de messze nem elég, ahogyan a lineáris kapcsoló sem old meg mindent. Ne felejtsd el, hogy túl a floating design, vékony alumínium plate, ami az oldalfalakra is lehajlik, hogy arra is rezegjen, alatt nagy üres hangkamra, hogy a visszhang se maradjon ki, nincsen oldalfala a billentyűzetnek, így a kapcsolók hangja szabadabban jut ki, a hulladék minőségű stabilizátoroké pedig főleg. Az előző körös, még nem floating designt követő billentyűzetek egyszerűen halkabbak voltak, cserébe nem világítottak olyan szépen, de a népnek az RGB fontos most, így a gyártók elmentek ebbe az irányba.
Van ollós hangerejű mechanikusom (kivéve a Space-t, azt a stabilizátort meg kell kenni jobban, az egy kicsit hangosabb, mint kellene), de egy ilyen kicsit többől áll, mint silent red kapcsoló → halk lesz.
-
dqdb
nagyúr
válasz
scream #56557 üzenetére
Hát ez nem túl jó hír, mert már nagyon szenvedek a mostanival.
Kupakok és házak terén jobb dolgok jelentős része eleve group buy 4-6 hónapos átfutással, ami nem, azt pedig a CNY óta nem sikerült visszatölteni rendesen, KBDfans korábban raktárkészletről rendelhető darabjaira sok százas várólista van. Ha gyorsan kell valami, akkor bemész a boltba és megveszed, vagy mondjuk Varmilo esetében megvárod, míg megjön a szállítmány és megveszed akkor, még úgy is gyorsabb lesz. Ha custom kell, akkor az egyik legfontosabb hozzávaló a türelem, amit végtelen pénztárcával lehet csak kiváltani.A másik kettő is tetszik, de ha nem kapni, akkor max neten nézegetni tudom és csorgatni a nyálam.
A népszerűbb kapcsolókból ellátási problémákkal küzdenek mostanában, akkora a kereslet a legyártott mennyiséghez képest, hogy egy-egy sok tízezer darabos batch percek alatt fogy el előrendelésben, és az Alpaca vonal népszerűnek számít. Így ha az kell, akkor ott kell lenni akkor, amikor rendelhető. A másikat szimplán a gyártó tolta arrébb a kis mennyiség miatt (értsd 20-30e darab), hogy a nagyobb megrendeléseket tudja teljesíteni.Nem ragaszkodom a 100-hoz, főleg, ha tudok több layert használni, így szinte mindenre nyitott vagyok ISO kiosztás mellett.
Layout és layout között hatalmas különbség van, és a layouttól erőteljesen függ a kínálat nagysága és ára is. Érdemes lenne kitalálni a kívánt méretet és úgy általában a költségkeretet, mert ugyan lehet nagyon halk mechanikus billentyűzetet építeni, de akkor felesleges belemenni jobban a dolgokba, ha nem akarsz annyit rászánni, amennyit kellene. Vagy nem akarsz hónapokat várni.n inkább az egysíkban lévő billekhez vagyok szokva (Apple Wired kb, Cougar 200K, Cougar Vantar, ez a mostani K375s). Durandalon lévőt magasnak érzem - bár nem tudom, hogy az milyen profil. A magyar kupakhoz mint írtam, nem ragaszkodom, jó nekem a blank is.
A Durandal OEM profilos és magas mondjuk egy Cherryhez képest is. Nem lépcsős kialakítású profilokból DSA, XDA, KAM, SA R3 és G20 a lehetséges választék, ezek közül a legutolsót ki is lehet húzni, mert kihaltnak tekinthető.DSA-ból háromféle akad: olcsó kínai, jó minőségű kínai és SP. Az utóbbi képviseli a legjobb minőséget, készlettől függően ABS doubleshot vagy PBT dyesub kupakokról van szó, de rettenetesen drága, amit még a rettenetesen drága szállítás fokoz tovább. Jó minőségű kínai alatt a KPrepublic kínálatából a drágább darabokat értem, mint DSA Retro Beige vagy DSA Granite. Az olcsó kínai alatt az ezeknél olcsóbb és minőségben alattuk álló kupakokat kell érteni. Blank DSA esetében nem tudom, mekkora minőségi eltérések akadnak kupak és kupak között, ez talán jó lehet.
XDA-ból a minőségű választék szintek kihalt, az XDA Canvason kívül más az elmúlt 2-3 évben nem jelent meg. AliExpress tele van XDA-val (blank és dyesub). Szerintem ez egy nagyon nem jó profil, ha használni is kell, nem csak nézegetni, mert a DSA-val ellentétben nem különülnek el eléggé a billentyűk egymástól és könnyű melléütni.
KAM profilos kupakot kizárólag group buy keretében kapsz. Most fut a KAM Ghost, ezt jövő januárban fogják szállítani, év elején futott a KAM Wraith és KAM Little Pilot, azokat valamikor a nyáron szállítják, akkor elfordulhat belőlük megvásárolható extra.
Az SA R3 az amúgy lépcsőzetes kialakítású SA profil azon variánsa, ahol minden kupak az R3 sor formáját kapja. Néha akad ilyen kupakkészlet is, azonban mivel az OEM-nél is magasabb, így felesleges jobban belemenni.
A legyen lapos kívánalomhoz Kailh LP kapcsolóra kellene építkezni, de ahhoz kupakot nem találni, kivéve ortolineárishoz, nyákot is csak kis méretű ortolineárishoz valót.
-
nemmaradtnév
tag
Sziasztok!
Tesoro durandalom kezdi megadni magát (nincs képességem hogy forrasztgassam)és amúgy is szeretnék világítósat, szóval kérlek segítsetek!
Rendszeresen földhöz fog verődni egy kis másfél éves krumplifej miatt (na nem őt dobálom vele, ő dobálja néha) ezért szeretném, hogy vagy bírja (a durandal nyilvánvalóan nem bírta), vagy ne legyen olyan drága és ne sírjak ha jövőre is kell egy új
Mindenképpen olyat szeretnék ami világít, de állítható erősséggel/nem túl fényesen (csak a karakterek sejthetőek és nem vált ki egy 50wattos izzót) , lehetőség szerint minél kevésbé gamer-pomádéban, kábeles legyen, főleg magyar kiosztású. Örülnék ha relatíve halk lenne, de ha azt mondjátok maradjunk a mechanikusnál akkor értelemszerűen ez nehézkes... Ha mechanikus akkor a brown-clear vonal tűnik szimpatikusnak (de saját tapasztalat nélkül, mert az csak a blackről van).
Szóval:
A; max 20-ig ollós/gumidómos mert halkabb és olcsóbb (na ez az ami nem létezik az ajánlott listában)
B; 40 alatt ami a fentebb felsoroltakat a a legjobban közelítiKöszönöm ha tudtok segíteni
-
gabber01
addikt
Milyen billentyűzetet tudnátok ajánlani 15-20e Ft körül, ami egyszerűen csak jó.
Sima átlagfelhasználásra+átlag gaming-re kellene.
Jelenleg egy Trust Tecla (18051-03) típust használok, amit anno egyszerűen csak megvettem, mert kellett vmi. Nyilván nem egy nagy szám, de óriási gond nincs vele, csak azért jobbra váltanék. Gombok lötyögősek, de legalább nem túl hangosak, viszont a spacet sokszor nem érzékeli, ha a szélein nyomom le, és hát 2KRO-s a drága, amivel együtt lehet élni, csak minek.Nem kifejezetten érdekel, hogy membrános vagy vmi mechanikus, csak jól megépített legyen, halk (!) és többet tudjon nyújtani, mint a jelenlegi. Mechanikusban gondolom MX Black vagy max Brown jöhetne szóba.
Normál méretű érdekelne, lehetőség szerint wireless, mint a mostani is.
Mit tudnátok ajánlani? Mert eléggé el vagyok veszve. -
TromF
tag
1.Mekkora összeget szánsz rá? 0-50
2.Használt szóba jöhet? igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? MS Comfort Curve 3000 / space meghalt
4.Mire használnád a billentyűzetet? Kodolasra, Irodai munka, linux (shift-insert,control-insert, home end legyen dedikalt gombon)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Halk legyen, igy gondolom mechanikus kizarva
6.Van konkrét modell ami tetszik? Ergonomia alapjan a mostani
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO UK angol
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? teljes külön kurzor blokk es numpad
9.Extra igények multimedia start stop hangero, vezetekes vagy a nelkuli Funkcio gombok kellenek, nem gond ha Fn switchel erheto el par funkcioNem gond ha kulfoldrol rendelheto, itthon nem forgalmazzak.
Koszi!
-
zovifapp111
senior tag
válasz
nyunyu #56414 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nekem nagyon tetszik ha élesen kattognak a kapcsolók. Sokáig nem is tudtam, hogy léteznek egész halk swichek is. Ha mechanikus akkor kattogjon, úgy van varázsa
Ha tényleg halk billt szeretnék, akkor van egy rakás membrános lehetőség. De én kattogósat akartam. Nagyon zsír!
Viszont annyit tényleg nem használom, hogy sokkal több pénzt bele öljek egy drágább modellbe. Ez tényleg egy amolyan "kapcsoló teszt platform"
-
Joccc07
addikt
Sziasztok,
Mekkora összeget szánsz rá?
Max 5000
2.Használt szóba jöhet?
Nem
Semmilyet.Vagyis volt de eladtam mert hangos volt. Azóta nem találtam semmi érdemlegeset.
Alap feladatok, játékon belüli chat. Mert gépen kontrollerrel játszom.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?(ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Halk (minél halkabb annál jobb). Alacsony profilú.
Nincs.
7.Milyen kiosztást szeretnél? MagyarKöszönöm a segítséget előre is.
-
arcitec
addikt
válasz
zovifapp111 #56314 üzenetére
A Redragon K579RGB -ból van magyar kiosztású is? Csak mert nem találtam ...
robesz26 : Mechanikusból túl halkat szerintem nem fogsz találni
Ahhoz jobban zsebbe kell nyúlni, de talán még akkor sem .. -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
1.Mekkora összeget szánsz rá? 15-30e
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? K375s
4.Mire használnád a billentyűzetet? Gépelés, programozás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) rövid
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO Nordic ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Teljes (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
9.Extra igények legyen háttérvilágítás (egyszínű) (esetleg állítható), vezetékes, halk és slim esetleg aluminium (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Előre is köszönöm! -
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Muszáj lesz vennem egy új billentyűzetet és a segítségeteket szeretném kérni a választáshoz, vagy legalábbis javaslatokat várnék inkább.
1.Mekkora összeget szánsz rá? - 10.000 - 20.000.- Ft között
2.Használt szóba jöhet? - Ha rendben van, miért ne.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - Egy ezer éves Genius 2-3 ezer ft-os, billentyűzetet. Beragadnak a gombok, elöregedett, nem mindig érzékel.
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Internet böngészés, chat, casual gaming.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - A mechanikust hangosnak gondolom (mások állandóan behallatszódnak discordon) és mivel nem gamelek hardcore ezért nem is számít annyira a pontosság, kattanás stb, szóval gumiharangos elég lenne.
6.Van konkrét modell ami tetszik? - Razer Cynosa Chroma például, de nem ragaszkodok az RGB-hez.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - ISO vagy ANSI, mindegy.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - Numpadet és kurzort szeretnék, esetleg hangosítás, halkítás multimédiát, de az se gond ha ez csak FN gombbal együtt megy.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) - Ha van RGB akkor jöhet, de nem ragaszkodom hozzá, elég az egy szín is, USB csatlakozás, vagy wireless, mindegy, csuklótámasz jó ha van, de nem muszáj.Nos ezek lennének a válaszok a kérdésekre. Ahogy látszik elég casual szinten mozgok, így nincsenek nagy igényeim sem, de azért gondoltam kikérem a profik véleményét.
Előre is köszi!
-
dqdb
nagyúr
válasz
Domonkos #56215 üzenetére
Igazából az egész o-gyűrűzés csak kényszermegoldás olyan problémára, amelyet megfelelően tervezéssel meg lehetett volna oldani a billentyűzet és/vagy kapcsoló szintjén.
en peldaul furcsalnam, ha egy linearis kapcsolo jobban bejonne, mint egy (akar a cherry) barna
Én is így voltam ezzel (azaz taktilis helyett lineáris), amíg nem találkoztam a megfelelő lineáris-megfelelő mountot használó billentyűzet kombinációjával. Van olyan design, ami taktilissel jobban működik, és van olyan, ami lineárrsal.Mechanikus kapcsolot nem
szabadkell tovig nyomni.
Ez kapcsolótól is függ és billentyűzettől is függ. Van olyan rögzítés, ahol a bottom out a tervezés része.vince: ahogyan Domonkos is írta, egy kapcsoló nem kapcsoló, egy nem gépelési szögben nyomkodott kapcsoló szintén nem kapcsoló, menj el kipróbálni élőben is. Jártam úgy, hogy a kézben nyomogatva wow érzés hotswap billentyűzetbe pattintva meh lett.
A kék és zöld Cherry pedig halk (és nem jó más clicky kapcsolókhoz képest). A clickbaros Kailh Box már hang és érzés terén is rendben van, aztán az ember kezébe kerül egy SKCM White Alps ... Amúgy a kattogó billentyűzet egyáltalán nem zavarja a legtöbb gépelőt, hanem inkább élvezi ezt, és benne nem csapódik le olyan hangosan gépelés közben a hang, mint amilyen hangos valójában. Az, hogy a környezetét zavarja-e, már teljesen más téma
-
7
addikt
Lehetsz háklis, de azzal nem jutsz előrébb.
Mechanikusból csak 2 billentyűzetről tudok, ami küllemben legalább emlékeztet az Apple billentyűzetére (Cooler Master SK651 és SK631), de nagyon sok róluk a negatív visszajelzés, plusz csak és kizárólag ANSI elrendezéssel kaphatóak. Ha mechanikusra adod a fejed, akkor szerintem fontold meg, hogy a magyar feliratozást és a lapos kivitelt is majdnem biztosan elengedheted (hacsak nem akarsz rá ordenáré sokat költeni, de akkor is szerencsésnek kell lenned -- kérdezd meg nyunyut).
A kérdésedre visszatérve -- leghangosabbtól a leghalkabbig kb. ez a sorrend:
- Kattogós kapcsolók (pl. Cherry MX Blue)
- Taktilis, de nem kattogós kapcsolók (pl. Cherry MX Brown, Topre)
- Lineáris kapcsolók (pl. Cherry MX Red)
- Direkt halk működésre kihegyezett kapcsolók (pl. Cherry MX Silent)Viszont önmagában a kapcsoló csak egy része az egész bulinak -- számítanak a billentyűzet egyéb részei is: a ház méret, anyaga, tömörsége, a billentyűsapkák, a stabilizátorok, hogy milyen felületen van a billentyűzet stb. Rengeteget lehet halkítani azzal, hogy kened a kapcsolót, ilyen-olyan formában modolod a hosszú gombokhoz tartozó stabilizátorokat, puha anyagot teszel a billentyűzetházba a nyák alá, stb. Demonstráció: [link]
-
bjergerking
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni billentyűzetválasztásban!
15-30k HUF között lenne az ideális, de értelemszerűen minél olcsóbb annál jobb.
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
NATEC Genesis Thor 300 (cherry red switch)
Játék, programozás.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Mechanikusat mindenképpen, viszont a mostaninál halkabb kellene, a barna switch-eket nézegettem, hogy talán az halkabb, illetve hallottam még a cherry-nek a silent red és silent brown switch-eiről. Ezek között gondolkodtam, de a lényeg, hogy halkabb legyen a mostaninál.
Razer Black Widow Tournament, de ez elég drága.
Magyar vagy angol.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Low profile kialakítású mindenképp, nem kell numpad! Illetve jó lenne ha a gombokon nem lenne shield.
9.Extra igények
Az RGB világítás lenne a legjobb, de az is megfelel, ha nem RGB csak legyen benne pár szín, amiket lehet állítani.Köszönöm a választ előre is!
-
dabadab
titán
válasz
#25954560 #56006 üzenetére
nezegettem en is videokat a billencsek hangjarol es a silent red-esek is eleg hangosnak tunnek
Az a baj, hogy referencia nélkül baromi nehéz ezt megítélni, hogy valójában milyen hangos is az a billentyűzet. Például a fenti két varmilós videóban, amiről a t. kolléga azt mondta, hogy "kurvaszar hangja van már a videókon keresztül is", valójában nagyon halkak - mármint nem "ahhoz képest, hogy mechanikus", hanem abszolútértékben, tulajdonképpen látatlanban lefogadnám, hogy halkabb, mint a mostani billentyűzeted (én is csak azért tudom, mert ilyesmim van, és tudom, hogy milyen hangot produkál élőben).
-
pixta78
senior tag
Sziasztok!
Ajánljatok 20k körül mechanikus(halk) vagy fél mechanikus billentyűt.Szerk: jah és nagy Enteres legyen...:-)
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Mechanikus billentyűzetet keresek.
- max 30k ig, ha olcsóbb nem baj
- Magyar kiosztásút
- halkat (brown black vagy red)
- numpaddal normál méretben
- ISO kisztásút, ha lehet. -
dqdb
nagyúr
válasz
dseres #55742 üzenetére
A lista utolsó négy elemét illetően megvan az egyetértés, azonban a kapacitív billentyűzetek besorolása meglehetősen megosztó, sokszor kapja meg a Topre a fancy rubber dome jelzőt, ami lényegében igaz, mégis más, mint egy átlagos membrános rettenet.
Ha mechanikusnak számít, akkor egy RealForce vagy egy kapacitív Leopold a leghalkabb mechanikus billentyűzetek egyike.
dabadab: és az a DAS inkább a hype-ról szól, mint a mindenáron minőségről. Tekerő a gamer billentyűzetek mellett (ezek sose lesznek halkak) a custom kategóriában fordul elő. És láttam még tényleg bal oldalon is valamelyik kisebb gyártónál (szó szerint a billentyűzet bal oldalán) , de nem ugrik be, hogy kinél (nem a Keychron, azt megnéztem).
-
dqdb
nagyúr
válasz
dseres #55737 üzenetére
te is tudod, hogy mechanikus és csendes gyakorlatilag egymással ellentmondó tulajdonságok
A mechanikus szót nyugodtan kihagyhatod a fenti mondatból: a billentyűzet és a csendes egymásnak ellentmondó tulajdonságok, még egy érintőkijelzőn gépelve is kopogó hangot ad az ember keze, minden más esetben pedig anyag ütközik anyaggal.Attól, hogy az emberek fejében az ragadt meg, hogy a mechanikus billentyűzet egyenlő a hangossal, ez még téves. A legtöbb persze ilyen, a legtöbb gyártónál nem szempont a hang, csak a világítás, azonban ettől függetlenül össze lehet hozni olyan mechanikust, ami a legcsendesebb billentyűzetek kategóriában indul. A silent red kapcsoló önmagában még nem jelent semmit, ahhoz a körítésnek is megfelelőnek kell lennie. Az ajánlott Varmilo a belépő szint ebbe a klubba, és van tovább, de az a halkításért kötött kompromisszumokról szól. Jelenleg egy olyan 60%-os billentyűzeten gépelek, amit leheletnyivel halkabbnak neveznék (vagy a mélyebb hangja miatt kellemesebb tónusúnak), mint a laptopom ollós billentyűzete, de itt minden a halkságnak lett alárendelve, az volt a kísérlet célja, hogy lehet-e extrém halk mechanikus billentyűzetet építeni. Lehet.
De semmit sem ér a halk billentyűzet, ha a használójának "nehéz" a keze, mert akkor minden csattogni fog, még az amúgy halk billentyűzet is.
A linkelthez hasonló tesztvideók sajnos semmit sem mondanak abszolút értelemben a hang erejéről, sokkal több múlik a mikrofon beállításain, mint magán a billentyűzeten. A hang tónusáról szerencsére már többet, a stabilizátorokról is sokat, és ha több billentyűzetet is tesztel ugyanazon körülmények között, az már remek relatív összehasonlítás is tud lenni.
-
ADAM1337
nagyúr
Lecserélném a jelenlegi G510s billentyűzetemet.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Nincs keret limit
3.Milyen billentyűzetet használsz most? Logitech G510s felesleges a G key bal oldalt feleslegesen hatalmas, a scrollos hangerő szabályzó kicsit bugos, illetve a kijelző se kell
4.Mire használnád a billentyűzetet? munka illetve játék (főleg online fps)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? mechanikus érdekelne, de valami nagyon halk kivitel
6.Van konkrét modell ami tetszik? Standard formákat szeretem, nem kell rgb csilivili dolog, ha leveszem a g key sort a kijelzőt a mostanimról kb a tökéletes billt meg is találtam.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO Nagy enterrel.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Standard numpaddal rendelkezzen, multimédia key-ből hangerő szabályzást használom aktívan az legyen, nem kell különösebben egyéb key, esetleg win key kikapcsoló.
9.Extra igények: Csukló támasz, hangerő scroll, winkey tiltás, szolid minimalista design.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest