Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
törölt tag
Folytatás a DVB-T, DVB-S, DVB-C eszközök (USB, PCI, PCI-e, STB) topicban.
Ezt zártam.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Tagnap kipróbáltam egy 1,5m koax kábelre aplikált mini hifi antennával, hogy mire számíthatok DVB-T ügyben a szobában és a Duna HD, Duna Autonómia (MindigTV) kivételével minden tökéletesen bejött. Az említett két Duna TV is elindult kisebb antenna áthelyezés hatására.
A XI. kerületben lakom.
Milyen antennát vegyek, amivel biztosan sikerül megfelelő minőségben fognom a MindigTV alapcsomagot? Lehetőleg passzív legyen, mert nincs kedvem még egy konnektort felszabadítani a TV közelében, így is kábel dzsungel van. -
danee91
senior tag
Üdv!
MindigTV-t szeretném én is használni, mivel HD mostanság nem várható a kábelszolgáltatómnál...A kiskőrösi adótól durván 40-50km-re lakom, a tetőtérről gyakorlatilag ~tiszta a rálátás az adóra. Két antennát néztem, de igazából ha vkinek van jobb ötlete, az sem gond, de antennára 8e Ft-nál többet nem szeretnék költeni.
Az egyik a Funke ODSC-100
Ezt nem tudom hova besorolni típusra, viszont 5V-os tápellátást igényel az erősítője, ami nem tudom mennyit ér valójában, de 1 tulaj szerint az aktív erősítője nélkül is használható.
A másik az Inglar 4591
Olvastam, h Magyarországon vízszintes polarizációval sugározzák az adásokat, ez rám vonatkozva mit jelent?
Köszönöm a válaszokat!
-
aag
őstag
válasz
sityupityu #9 üzenetére
4,2KM. Viszont pont a mellettünk lévő (családi)ház árnyékában vagyok. Szóval nem az, hogy használhatatlan, csak nem tud sokkaltöbbet mint a drótdarab. nekem arra lenne szükségem, hogy mind a két kupacot egyszerre tudja fogni. Sajnos ezt nemtudja. Gondolom azért, mert a kér hullámhossz-tartomány (794/642) annyira messze van egymástól, hogy a visszaverődések miatt máshová kerül a "jópont". Ezt lenne jó kibeszélni valakivel, hátha lenne rá megoldás.
-
-
aag
őstag
...nah, én mozsmá' semmitsem értek. Semmivel nem vagyok előrébb egy drága, erősítős beltéri antennával, mint egy 9cm-es lecsupaszított kábelvéggel. Sőt...
De valamire azért jó ez a kínlódás. Ennyit 3 év alatt nem gugoltam, hajladoztam összesen. Olyan izomlázam van, hogy csoda. Centiméterenként tapogattam lle a kábelvéggel az összes (esztétikailag) nem kizárt helyet a szobában. Találtam is több pontot ahol hol az egyik kupac. hol meg a másik kupac működik 100%-osan. Sajnos olyan helyre nem bukkantam, ahol a kettő együtt lenne 100%-os. Afeneseértiezt... -
aag
őstag
válasz
sityupityu #6 üzenetére
Sajnos nem oldódtak meg. Jó lenne valaki tapasztalt emberrel Skype-on beszélgetni néhány percet. Valószínűleg éveket tudnék tőle okosodni.
-
-
aag
őstag
Sziasztok!
Vettem egy STRONG nevű erősítős szobaantennát. Mit rontok el, hogy egy 9cm-es lecsupaszítással több DVB-T-csatornát behoz? (Természetesen vízszintesen próbálkozom.)
Az egyik kupacot 642-ezrest kifogástalanul tudom venni a drótdarabbal, de a 794-ezres másik kupacot sajnos sehogyan sem.
Valami tipp?
-
kovecses
aktív tag
Még mielőtt elfelejteném:
A DVB-T adóhálózat összes adóantennája vízszintes polarizációra van tervezve. A jó vételhez vevőoldalon is vízszintes polarizációjú vevőantennát kell biztosítani.
Az antennát (SRT ANT 15) el kellett forgatnom úgy hogy vízszintesen álljon, mert függőlegesen nagyon gyenge volt a jelerősség...
-
kovecses
aktív tag
Ha olyan lesz a beltéri egységed/tunered ami tud a koaxon keresztül tápot adni az antennának akkor feltétlen olyan beltéri antennát vásárolj ami beépített erősítős és tudja a vonaltáplálást.
Nekem egy (ilyen) Strong DVB-T antennám van ami kültéri és beltéri egyaránt, beépített erősítője van és egy Wayteq Set-Top-Box hajtja meg (mert alkalmas a vonaltáplálásra).
De ehhez az antánnához pl adtak egy olyan egységet dugaszolható tápegységgel amit ha beleteszel a koax rendszeredbe, megtáplálja az antenna erősítőjét. Ha úgy tetszik ez arra az esetre jó, ha a tuner amit vásárolná nem tudná a vonaltáplálást és nem tudna a koaxon adni tápot az antennának...Nekem ilyen antennám van:
Itt vásároltam meg:
[forgat-sat]Adatai:
* Beépített UHF/VHF szűrő a jobb vételért
* Kompatibilis az összes aktív antenna kimenettel (5V)* rendelkező DVB-T készülékkel
* Gyors és könnyű telepítés – Plug & play
* Vízálló burkolat és csatlakozó
* Beépített alacsony zajszintű erősítő
* Falra és csőre szerelhetőTechnikai adatok:
- Frekvencia tartomány: VHF 47-230MHz, UHF 470-870 MHz
- Gain: 21dB+/- 3dB
- RF Output Impedancia: 75 Ohm
- Táp ellátás: 5V/ 40mA
- A DVB-T RF portján keresztül vagy 9V DC/100mA külső 230V AC/DC adapterrelTartozékok a csomagolásban:
- Aktív DVB-T kültéri Antenna
- Több irányban forgatható talp
- Fal kit
- Árboc kit
- Koaxiális kábel
- Táp adapter csatlakozó
- AC adapter
- IEC male to IEC female koaxiális kábelNálam tökéletesen működik (Tolna megye/Németkér/Mindig TV/az antenna Úzd-ra néz)
(A távolság légvonalban kb. 15 km, nem tiszta a rálátás, ki is helyeztem az antennát kültérre, mert beltéren gyengébb volt a jelerősség és rossz időben a HD csatornákkal voltak gondok, de most már hibátlan és az erősítőt mindenképpen be kell kapcsolni, anélkül nálunk még gyenge a vétel, majd ha felemelik a jelerősséget jobb lesz...)Remélem tudtam segíteni!
-
vampire17
addikt
Hello, egy HTPC-m van, amihez venni készülök egy DVB-T tunert. Az a gond, hogy a tetőantennánk már nem üzemel, (kábel TV-k van) De én szeretném ha az alap digitális csatornák jönnének a HTPC-n is. Szal a tuner ilyen: MSI DigiVox mini II V3.0 (igazából ez most mindegy is
)
Szóval milyen Beltéri DVB-T antennát ajánlotok?
Adatok:
legközelebbi adó: Kékes
Távolság: légvonalban 25 Km
Akadály: semmi, teljes a rálátás az adóraOlyan 3-4 ezer forintos árban gondolkozom, van pár találat a neten, de azért megkérdem, hátha valaki jártasabb ebben.
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest