Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tivi103
tag
-
Tivi103
tag
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
FullHD Multi-single játék egyaránt + VR (Oculus Rift) játék.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Rendelkezem Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 SSDvel.+ billentyűzet, egér.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Összeraktam magam egy konfigot, nem tudom mennyire lenne jó..:Alaplap: ASUS TUF B360-PRO GAMING
CPU: INTEL Core i5-9400F 2.90GHz 1151 300 BOX Intel hűtő ventilátorral
RAM: HyperX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 KIT HX426C16FB2K2/16
GPU: ASUS TUF-RTX2060-O6G-GAMING GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 TUF Gaming OC PCIE
HDD: TOSHIBA P300 3TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 HDWD130UZSVA
Ház: COOLERMASTER MasterBox MB600L
Táp: FSP Hexa+ 500WEz így 288e Ft lenne. Bármi észrevétel? Ötlet?
4. Mennyi a kereted rá?
300-330 Ft. De inkább 300.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Monitorom jelenleg egy 60 hz 22"os LG. De szeretném később lecserélni egy ASUS VG248QZ-re ami (144hz), bár 60hz-es játékkal is megvagyok, szóval ez képlékeny még.+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Lehetőleg intel/nvidia konfig legyen. Világítás, megjelenés nem fontos.
Minden választ és segítséget/észrevételt köszönök!
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz palfitom #147678 üzenetére
Köszi a segítséget! Gondoltam ha a lap-kártya egyaránt TUF akkor kompatibilitásilag jobb úgy a konfig (legalábbis szebb).
Ezek az Asrock lapok tényleg ennyire jók? Vagy csak ár-érték arányilag.
Úgy gondoltam hogy a gépet én magam szerelem össze itthon, így a BIOS frissítést is nekem kellene megoldanom. De gondolom egy USB stick-el megoldható a művelet.
mATX méret tényleg jobb lenne..nézegettem ezt a házat is hozzá: COOLERMASTER MasterBox Q300L ablakos fekete nem tudom mennyivel jobb/rosszabb mint egy Kolink Citadel TG pl.[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz Paxker315 #147677 üzenetére
Köszi a segítséget!
Mindenki ellene van ezeknek a "TUF-oknak." Pedig azt gondoltam jó választás, de akkor gondolkozok inkább másba.
Bitnefix Formula tápokról nem hallottam még nagyon semmit. FSP tápom volt csak eddig, gond nagyon nem volt velük, talán hogy kicsit hangosabbak. -
Tivi103
tag
[Bocsi ha egy kicsit OFF topik,de..]
Van egy meglévő konfigurációm, amit elszeretnék adni.Mennyit lenne reális kérni érte, hogy én se járjak rosszul? Köszi!
Alaplap: ASUS H81M-A microATX
Táp: FSP HEXA+ 400W
Processzor: Intel i5-4460 CPU @ 3.20GHz, 3201 Mhz, 4 mag, 4 logikai processzor
Videókártya: ASUS STRIX GTX 950 2 GB 128 bit
RAM: 12 GB DDR3 (HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz + 4 GB Kingston DDR3 1600Mhz )
Merevlemez: Toshiba P300 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3
SSD: KINGSTON 120GB A400 SATA 3 2.5" SA400S37/120G
Ház: ASUS matt fekete ház mATX. -
Tivi103
tag
válasz Dávid40 #147699 üzenetére
Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az iPon illetve Pcx nevezetű cégeknél van ilyen gép összeszerelős és utánvétbe szállítós lehetőség. Az iPon-tól már több mindent rendeltem az évek során, mindig korrektek voltak, így őket merem ajánlani. De pcxről se hallottam nagyon rosszat még. Szerintem ez a két cég a legnépszerűbb ilyen téren itthon.
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
[OFF]
Miért vesznek sokan AMD procit, akár egy i5-9400F helyett? Ahogy néztem benchmarkot, ugyanaz a kategória kicsit drágább is AMD-ből és pár százalékkal le is van maradva. (persze ha nincs tuningolva.) Ennyire jók ezek az AMD-k? Nekem egyszer volt egy régebben, de csak a gond volt vele, aztán váltottam Intel-re.[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
Értem hogy több mag meg szál. De rengeteg játékban egy intel - amd duót nézve (egy kategóriában) az intel legalább produkál annyit, vagy ha még több FPS-t is mint mondjuk egy AMD. A magonkénti kihasználhatósága jobb. Azt aláírom hogy aki videókat szerkeszt, vág, vagy hasonló szoftverekkel dolgozik amik több processen futnak, vegyen AMD-t, de nekem valahogy a megbízhatóság terén az intel van előrébb. Meg hogy itt van ez az i5-9400F-es processzor kevesebbért mint 50e, szerintem igen jó vétel, persze aki tervez mellé venné egy gpu-t is.
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz ArthurShelby #147725 üzenetére
Szerintem ennyiből már össze tudsz rakni majdnem egy 2060-as konfigot, ami hoz egy 1080 as szintet. Persze nem 1 TB-os SSD-vel. De a tápod pl. olyan lesz amilyet te szeretnél, meg a többi alkatrész is. Na meg a gari.
-
Tivi103
tag
válasz jokeph #147733 üzenetére
Ahogy nézegettem a piacot az i5-9400F tűnt a legjobb választásnak középkategóriából..ha egy szinttel jobb processzort kellene vennem akkor ezután már csak az új i7-esek között nézegetnék ami jelentékeny teljesítmény növekedésben is..persze az áruk több mint a másfélszerese ezért nem mondanám ár-érték arányba jónak az új i7-eket, ezért valóban egy régebbi i7 8700/8700k érné meg JÓ áron. De valljuk be mostanában nem lesz olyan sok eladó belőlük, épp emiatt.
De ha az i5-9400F-et belépő szintnek mondod, akkor mi a közép aranyút (mondjuk közép kategóriának), ami még persze nincs egy új i7 árában.. Mert itt pl. az i5-9600k +20e Ft-ért,de teljítménybe max 7-8%-al tud többet mint egy 9400F. Persze ha nincs tuningolva.[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz ArthurShelby #147736 üzenetére
Tudok küldeni egy konfigot, olyan alkatrészekből amiket többiek is ajánlottak itt.
Alaplap: ASROCK B365M PHANTOM GAMING 4
Processzor: INTEL CORE I5-9400F 2.90GHZ 1151 300 BOX INTEL HŰTŐ VENTILÁTORRAL
RAM: CORSAIR 16GB VENGEANCE LPX DDR4 3000MHZ CL16 KIT CMK16GX4M2D3000C16
Videókártya: GIGABYTE GV-N2060GAMINGOC PRO-6GD GEFORCE RTX 2060 6GB GDDR6 GAMING PRO OC PCIE + CALL OF DUTY: MODERN WARFARE JÁTÉK AJÁNDÉKBA - RTX BUNDLE
vagy 1660 helyette, az ~40e-el olcsóbb.
HDD: TOSHIBA P300 3TB 3.5" 7200RPM 64MB SATA3 HDWD130UZSVA
(de persze mehet 1 TB is, vagy amennyi kell ebből, csak szerintem ez a 3-as jó ár-érték arányú most.)
SSD: SAMSUNG 250GB 970 EVO PLUS M.2 PCIE M.2 2280 MZ-V7S250BW
Ház: KOLINK CITADEL
Táp: BITFENIX FORMULA 550WÍgy kb. az egész ~280 (1660-al)
Én az iPontól szoktam vásárolni, eddig minden rendben volt velük, így ajánlani tudom őket. Kérni tudsz tőlük összerakást, meg BIOS frissítést is. Amit mindenképp kérdezz meg előbb, hogy kell -e frissíteni a lapot, ha igen akkor kérd azt is.
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz Trabecan #147750 üzenetére
Akkor gondolom van olyan processzorod ami megy majd a lapba, hogy meg tudjad csinálni. Én most azon filózok hogy ha rendelek egy teljesen új konfigot, aminek az alaplapja BIOS frissítést igényel az új processzor miatt, akkor hogyan tudnám megoldani magam - ha nincs olyan proci amit beletudnék tenni akár csak a frissítés erejéig. Nincs szívem 7000+ Ft-ot fizetni a cégnek, akitől rendelném, hogy összerakják + BIOS update. Mert persze az összerakás nélkül nem lehet alaplap BIOS frissítést kérni (gondolom én, mert a stickboxos lehetőség az oldalukon csak a szerelés bepipálása után vállik elérhetővé)... + szeretném saját magam összeszerelni már csak az igényesség miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
Sziasztok! Korabban mar kerdeztem itt a forumon geposszeallitassal kapcsolatban, azonban most szeretnem lefixalni - hogy pontosan miket is rendeljek. Itt a konfig:
Haz: Kolink Citadel Számítógépház
Alaplap: Asrock B365M PHANTOM GAMING 4 alaplap
CPU: Intel Core i5-9400F BX80684I59400F processzor
RAM: GSkill Aegis 16GB DDR4 3000MHz F4-3000C16S-16GISB memória
VGA: GIGABYTE RTX2060 6GB GDDR6 GV-N2060GAMINGOC PRO-6GD videokártya
HDD: Toshiba 3TB 64MB P300 HDWD130UZSVA OEM merevlemez
Tap: BitFenix Formula 550W BP-FM550ULAG-9R tápegység(SSD-nek mar van egy meglevo Samsung 500GB 860 EVO otthon.)
Ez igy osszesegeben akkor jo lenne szerintetek ? :
- A RAM nem baj, hogy 3000 Mhz-es, mikor a lap csak 2666ig tamogat? Gondoltam 3000es jobb a 16os kesleltetes miatt. (2666os cl 19-es)
- A tapbol jo lesz az 550 es, vagy tulzas es eleg lenne egy 450-es is? (bar par ev mulva lehet upgradelve lesz a gep, meg nem tudom.)
- Akkor ehhez a laphoz kerni kellene egy BIOS frissitest a processzorhoz, igaz?
Minden valaszert halas koszonet!
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz Paxker315 #147821 üzenetére
ID-COOLING SE-213V2 helyett tudnal ajanlani esetleg egy hasonlo jot? Mivel ahonnan terveztem rendelni ott most pont nem latom hogy lenne ilyen tipus, csak ez ID-Cooling SE-214 processzor hűtő
Illetve akkor egesz pontosan PATRIOT 2x8GB DDR4 3000MHz Viper 4 errol a RAM-rol lenne szo?Koszonom a segitseget!
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz Paxker315 #147823 üzenetére
Koszonom a segitseget!
Megrendeltem az Aegis-el es kaptam egy uzenetet az aruhaztol:
Rendelésében a 3000 Mhz-es DDR4 memóriát az
alaplap 2666 MHz-en tudja csak kezelni, így a memória a jelen
összeállításban nem lenne teljesen kihasználva.
Ettől függetlenül az összeállítás megfelelő, az alkatrészek
kompatibilisek egymással.
Várjuk szíves visszajelzését, hogy maradhat ez az összeállítás, vagy
inkább módosítani kíván a konfiguráción?Igazabol a 2666-os 21 966 Ft
Ezt meg 23,895 Ft-ert rendeltem..Erdemesebb lenne tenyleg 2666-os, vagy maradhat szerintetek? Azt gondoltam volna, hogy a kesleltetes is mervado, hiaba hogy csak 2666ig tudja kezelni a lap Gondolom nem erdemes joval dragabban egy olyan lapot venni ami kepest kezelni...
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz palfitom #147829 üzenetére
Bocsi az OFF miatt, emlitetted hogyt a RAM-ot KIT-ben kell venni. Ez beszerelesnel is szamit peldaul az alaplapba illik ugy berakni hogy egy hely kimaradjon a ket modul kozott? Vagy ezeknek az uj lapoknak mar mindegy hogy helyezkednek el benne, mindenhogy tudnak dual-ban dolgozni...?
Koszi!
-
Tivi103
tag
-
Tivi103
tag
Sziasztok! PCX-nel leadtam a rendelesem, es most kuldek egy emailt hogy az alaplap nincs raktaron..pedig mar kifizettem, meg amikor vasaroltam azt irta hogy van naluk.. (ezert is valasztottam oket, mert ugy tunt minden ami kell van naluk.) na mindegy...
Ez a konfig:
Haz: Kolink Citadel Számítógépház
Alaplap: Asrock B365M PHANTOM GAMING 4 alaplap
CPU: Intel Core i5-9400F BX80684I59400F processzor
RAM: GSkill Aegis 16GB DDR4 3000MHz F4-3000C16S-16GISB memória
VGA: GIGABYTE RTX2060 6GB GDDR6 GV-N2060GAMINGOC PRO-6GD videokártya
HDD: Toshiba 3TB 64MB P300 HDWD130UZSVA OEM merevlemez
Tap: BitFenix Formula 550W BP-FM550ULAG-9R tápegységMilyen alaplapot tudnatok ajanlani helyette? Amig legalabb ilyen jo, vagy jobb. Elore is koszonom megegyszer mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz Paxker315 #147864 üzenetére
Koszonom! Esetleg ami picit dragabb microATX, de jobb is? Ezekben ahogy nezem meg bent a regi VGA/DVI csatlakozo ami eleg felesleges, foleg hogy 9400f-el lenne hasznalva. Asrock B365M PHANTOM GAMING 4 alaplap ugy tunt a tokeletes valasztasnak..esetleg valami ami meg jobb nala?
Koszi!
-
Tivi103
tag
-
Tivi103
tag
[OFF]
Sokan ajanlottatok a Kolink Citadel microATX-es hazat. Valaki megtudna mondani, hogy mire szolgal - miert van ket ujraindito gomb rajta? (vagy az egyik rajta masra szolgalna?) Valaszokat koszi ![ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
Sziasztok!
Ha valaki tud egy jó, netezős gép konfigot-ne tartsa magában.
Processzornak i5-9400 vagy egy i3 teljesítmény között gondolkoztam. AMD-k közül nem tudom mi a felhozatal most, de ha valakinek van tapasztalata-megéri -e nézegetni most közölök ebben a kategóriában, szívesen meghallgatom.
Háttértárnak csak egy 250GB-os SSD-t gondoltam..pl Samsung evo. Illetve még 8 GB RAM minimum. +VGA nem kell, elég lenne az integrált.+ Lehetőleg minél kisebb ház lenne jó neki, az se baj ha konzol méretű sőt..
(budget 130-140 körül max, de jobb ha minél kevesebb )Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
válasz Tivi103 #154495 üzenetére
Állítottam egy kis konfigot össze magamnak - eltudnátok mondani a véleményeteket, illetve tudnátok jobb komponseket ajánlani a kategóriában - ha valamelyik nem teljesen passzol? Nagyon köszönöm!
Ház: Kolink Citadel Micro-ATX (mindenképp kissebb méretű gépházat szeretnék)
Proci: Intel Core i3-9100 BX80684I39100 processzor
RAM: G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16S-8GISB memória
SSD: Samsung 250GB 860 EVO MZ-76E250B/EU SSD meghajtó
Táp: Be quiet! 400W BN300 80+ Bronze System Power 9 (Ide elég lenne 400W, vagy sok is?)
Alaplap: GIGABYTE H310M H 2.0 alaplapÖssz.:137.841 Ft
Valakinek van tapasztalata i3-9100-al? Esetleg megérni AMD konfigra beruházni? Bár kb. egész nap menne a gép, megbízhatóság a fontos, stabil legyen a rendszer..ne melegedjen túl stb.- ezért gondoltam az Intelnél maradok, eddig ezen szempontok alapján ez volt be.
Ha valaki az árkategóriában tudna jobb konfigot, gondolok erősebb CPU? Nagyon köszi!
A számítógép kvázi egész nap menne, fontos lenne a stabil rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Tivi103
tag
Köszönöm a választ!
Igazából max. filmezésre/videókra - böngészőn keresztüli kezelésre lenne használva a számítógép- alap programok mint excel, world, adobe reader stb. Várni sajnos nem tudok, és nem szeretnék külön VGA-t sem venni a gépbe, később sem- talán így hűvösebb és kevesebb fogyasztást is produkálni a gép ezáltal valamennyivel.
6 mag 12 szál igen csak jobbanak tűnik a 4 mag 4 szállal szemben, azonban jó lenne emellett egy integrált vga. Ilyen opciója AMD nek nem lenne, ami kicsivel talán drágább is- tehát össz. konfig 150 -ben benne van....bár akkor már az i5 9400 is szóba jönne.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Olcsó 7thgen gépalap (Asus B150M-A, G4400, 2x4G Gskill DDR4)
- Dell Optiplex 5050 Tower i5-6500/64GB RAM/256 GB NVME SSD
- Gamer Pc Rayzen 5 5600X/ M2 500 SSD/16 gb Ram DDR4/RTX GeForce 3060 ti 8 gb
- Eladó komplett gamer setup
- ASUS SABERTOOTH X58 // i7 980 // 24GB DDR3 RAM // Intel gyári toronyhűtés egyben eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest