Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bakter9011
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mivel már egyáltalán nem játszom így megválnék az asztali gépemtől és laptopot vennék. Igaz a PC most karácsonykor lesz 5 éves de a legújabb játékokat is simán viszi. Utoljára a Resident Evil 7-el játszottam High beállításokkal akadás nélkül (FPS adatom nincs).
Arra lennék kíváncsi szerintetek mennyit ér a komplett gép így:
Gigabyte SKT-1155 Z77-DS3H
Intel Core i5-3570K CPU (4 x 3.40GHz, Ivy Bridge, Socket 1155, 6Mb L3 Cache) + Coolermaster Hyper 212 Evo
Sapphire 11196-09-40G HD7950 3GB Vapox-X
Corsair CMZ16GX3M2A1600C10 Vengenace 16GB 1600MHz CL10 DDR3Intel 120GB SSD
Western Digital 1TB 3.5inch SATA6
Corsair Builder Series CX 500 Watt ATX/EPS 80 PLUSDell Ultrasharp U2312HM 23 inch IPS LED Monitor
Sony AD-7280S-0B 24x Internal SATA DVD Multi Writer
Logitech Z506 5.1 hangrendszer
Logitech K120 billentyűzet + random egér
Sharkoon T5 Midi TowerSem a videókártya sem a processzor nem volt húzva szóval még akár gyorsítani is lehet a rendszert.
Köszi a válaszokat! -
Bakter9011
csendes tag
Sziasztok!
Gyorsan kellett választanom házat és tápot az új konfigomhoz és szeretnék megerősítést kérni tőletek jól választottam e?
Lap: Gigabyte Z77 d3h
Proci: Core I5 3570K
Memória: 16 GB Corsair Vengeance 1600mhz
VGA: Sapphire HD7950
Vinyó: WD 1 TB sata 3
Sony DVD író
....Ehhez a konfighoz rendeltem:
Corsair Builder Series CX 500 Watt ATX/EPS 80 PLUS Bronze Power Supply Unit
Sharkoon T5 Value Midi Tower PC Case with Window ATXTisztában vagyok vele hogy a Z lap és a K proci tuningra való de egyenlőre nem szeretnék hozzányulni, csak pontosan ugyanannyiba került így mint a sima proci és a b75 ös lap és akkor már gondoltam fenntartom a lehetőséget a későbbiekre.
Elég lesz a táp, akkor is ha húznám a VGA t? Jó lesz a ház?
Köszi előre is!
-
Bakter9011
csendes tag
válasz gyuribácsi88 #25522 üzenetére
Dell Ultra Sharp U2312HM monitor amit ajánlottál, 8 ms az nem sok? Játékra lesz
Jah és köszi néztem Turtle Beach headsetet ritka de sikerült -
Bakter9011
csendes tag
válasz gyuribácsi88 #25549 üzenetére
Akkor ajánlanál egy jó alaplapot a 3570 es mellé? Nem tudom milyen chipsettel lenne a legjobb... Ár érték arányban kellene valami jó!
Garit sztem rakok a VGA ra meg a procira az elég nem? Vagy max még alaplapra
-
Bakter9011
csendes tag
válasz Coolmat #25521 üzenetére
Köszi srácok a gyors választ! Gyuribácsi neked is!
Az a helyzet, hogy jelen pillanatban nem szeretném húzni se a procit se a VGA t de hosszú távon gondolkodom ezzel a géppel szerintem elég erős, és ezért néztem a K s procit meg az alaplapot. Most egy Asrock B75 Pro3 alaplappal a sima 3570 proci pontosan ugyanazon az áron van mint a K-s. Akkor nem érné meg inkább azt vennem?
Vagy ha van olyan lap ami látványosan olcsóbb akkor esetleg tudnátok linkelni? Mert így logikusabbnak érzem, hogy maradok a később majd húzható konfignál...A 16 giga ramhoz szintén azért ragaszkodom, mert nem 1 évig szeretném használni a gépet mellette ps ezek meg videot is akarok vágni és 15 font a különbség a 8 és a 16 gb között ami 2 óra munkám gyümölcse és úgy érzem ennyi jár.
A házat kicseréltem az általad javasoltra igazából nekem teljesen m1 hogy néz ki csak szellőzzön
A monitort kicseréltem az általatok javasolt Dell re. Fülest kukába dobtam, az ár igazából nem nagyon változott.
Néztem 3 másik headsetet, valamelyiket tudjátok ajánlani??
Utolsó kérdésem, ha nem lenne FSP táp milyen más márkát javasoltok? Már csak 5 db van belőle amazon on és máshol nem találom.
Köszönöm!
-
Bakter9011
csendes tag
Sziasztok!
Összeraktam a konfigot már csak meg kell rendelni de mielőtt megtenném egy végső megerősítést várnék tőletek:Alaplap: Gigabyte z77-d3h
Processzor: Intel Core I5 3570K
Memoria: Corsair Vengeance 16gb 1600mhz 2x8gb
Merevlemez: WD Caviar Green 6gbps SATA 3 1TB
SSD: Kingston V+200 Sata 3 120 GB
VGA: Sapphire HD 7950 Vapor-X OC 3GB
Egér: Logitech G500
Bill: Logitech K120
Ház: CiT Vantage Midi mesh gaming
Táp: Coolermaster GX-Lite 600w
Monitor: Samsung S24B300HL+ Plantronics Gamecom 780 PC Gaming Headset with 7.1 Surround
Logitech X-530 PC Multimedia Home Theatre Speaker SystemKérdéseim:
1. Jó a 600W táp vagy elég lenne csak 500w?
2. Processzorra jó az alap intel hűtés?
3. Be merjem vállalni garancia nélkül megrendelni a cuccokat? (Angliában lakom és Amazon.com ról rendelem a cuccokat mert mindenhol máshol rohadtdrága)4. Legfontosabb, Milyen kábeleket rendeljek mellé pluszba mivel nekem kell összeraknom a gépet, csak sata 3 kábel kellene vagy esetleg valami más is? Nem tudom mit adnak...
Köszönöm! Sziasztok
-
Bakter9011
csendes tag
A kis regényért elnézést kérek, összeraktam egy konfigot erre kérnék véleményt:
Alaplap: Asrock H77M
Processzor: INTEL Core i5-3570 3.40ghz box
Memória: Kingston 8192MB HyperX Beast DDR3 1600Mhz
VGA: Asus GTX660-DC2O-2GD5 GTX 660 2GB DDR5 vagy Sapphire v. Asus HD 7870
Merevlemez: WD 1000GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD1002FAEX
SSD: Kingston 120 GB SATA3 2.5" SSDNow V300 SV300S37A
Egér: Logitech G500
Ház Thermaltake VL800M1W2N V3 BlackX
Táp: Chiestec CTG-600-80P 600W BoxAz SSD vel kapcsolatos bugyuta kérdésem még fenn áll mert a választól függően lehet nagyobb SSD t vennék és elhagynám a vinyót vagy fordítva.
A videokártya kiválasztásában is szeretnék segítséget kérni!Köszönöm! Még egyszer bocs az előzetes hosszasz szöveg miatt de már nem tudtam szerkeszteni!
-
Bakter9011
csendes tag
Sziasztok!
Rég óta vágyom egy pöpec számítógépre de sajnos eddig még nem volt rá lehetőségem, hogy összerakjak egyet. Most viszont a külföldi munkának hála vásárolnék egyet de sajnos már nem nagyon követem a hardver világát ezért szeretnék segítséget kérni tőletek! Előre is köszönöm!
A gépet elsősorban játékra használnám mellette egy kis photoshop ez az. Pár olvasott teszt alapján úgy vettem észre érdemesebb beruházni kicsivel drágább Intel proci mert magasan veri az FX Amd ket. A régi HD4870 es kártyámmal nagyon meg voltam elégedve, nem tudom hogy muzsikálna megint egy új radeon vagy nyugodtan vehetek e Geforce kártyát.
Amiben a tesztek alapján biztos vagyok:
Intel Core I5 3470 vagy 3570 proci
Geforce GTX 660 esetleg 660 Ti (de a radeontol sem zárkózom el csak úgy érzem intel mellé nvidia dukál)
8 gb 1600 mhz ramAz alaplap - ház - táp - monitor amin úgy gondolom a legtöbbet lehet spórolni viszont nem tudok érdemes e.
Alaplap sajnos nem vagyok tisztába vele mennyire fontos egy komoly alaplap, viszont nem kell rá integrált vga meg semmi extra. 15-20 ezerre gondoltam
Ház teljesen jó 10 ezerér nem kell nekem ledes meg stb csak szellőzzön.
Táp nem a legsilányabb de ha lehet venni mondjuk 17 ért jót nem kell a 28 ezres.
Monitorból sem kell feltétlen a samsung teljesen meg voltam elégedve anno a 23" HKC monitorommal, tökéletes volt és kb 20 ezerrel olcsóbb. 30-40 között kellen monitor 23-24"Ezen felül lenne még egy nagyon bugyuta kérdésem ha nem volt elég nevetséges amit korábban írtam
Nem sokat tudok az SSD ről csak annyit h sokkal sokkal gyorsabb. Gondolkodtam a vásárlásán mert van egy két játék ami szeret jó sokáig tölteni. A kérdés az lenne, hogy pl. játéknál elég lenne egy 60GB os ssd amire csak a játékot rakom és a rendszer meg vinyón van, vagy jobb lenne egy nagyobb ssd és arra kellene raknom a rendszert is. Tudom hülye kérdés, de inkább röhögjön ki egy szaki mint feleslegesen szórjam a pénztEzek mellé még egy Logitech G500 egy sima dvd író meg 1 alap billzet és azthiszem meg is van a gép. Ha az SSD nem dob annyit akkor egy 1TB vinyó kellene vagy max mellé a 60GB SSD, fordított esetben egy gyors 240gb os ssd-t dongoltam.
A gépet max 300.000 Ftból szeretném kihozni, hardver webáruházból sikerült 270 ből kirakni kérdés jó e a konfig és elég e az alaplap táp stb.
Nagyon hálás lennék ha valaki írna nekem egy kész konfigot amivel nem lenne gondom 1-2 évig.
Nagyon szépen köszönöm! Sziasztok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Everest / AIDA64 topik
- Autós topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Horgász topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest