Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[P]laci
senior tag
Sziasztok!
Egy csúcskategóriás gépet szeretnék összerakni, de az elmúlt 1-2 évben lemaradtam, ezért a segítségetekre lenne szükségem.1. Mire fogod használni a gépet?
A gép felhasználási területe: képszerkesztés (Adobe Photoshop Lightroom), képmanipuláció (Adobe Photoshop), videóvágás/renderelésre és végezetül kiadványszerkesztés lenne.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Semmilyen alkatrésszel nem rendelkezem.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Billentyűzetre, egérre, etc. hasonló dolgokra nincs szükségem, azokkal rendelkezek. A szoftverek is birtokomban vannak, tehát ezekre sem tartok igényt. Viszont ha valamilyen speckó processzorhűtés is szóba jöhet, akkor arra is vevő lennék (ha van értelme). Mindenféleképpen egy SSD+HDD kombóban gondolkozok (Samsung 850 Pro 128 vagy 256 GB és WD 1-2 TB a Red szériából).4. Mennyi a kereted rá?
Mivel munkaeszköz lesz, a racionalitás keretein belül korlátlan forrással rendelkezek.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Eddig 2 eset volt a jellemző: vagy csak egy 22 colos full HD monitoron dolgoztam, vagy 2 db 22 colos full HD monitort használtam egyszerre.Remélem tudtok nekem segíteni, amit előre is köszönök.
-
[P]laci
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Elég nagy valószínűséggel az asztali gépünk VGA kártyája úgy döntött nem funkcionál többé működésének megfelelően (hétfőn derül ki biztosra), szóval néznem kellene egyet, de sajnálatos módon igencsak megkopott a tudásom ezzel kapcsolatban.A későbbiekben emlegetett konfig korszerűsítésen fog átesni a következő félévben, mert igencsak öregecske már. ezért gondolkoztam olyan VGA-ban, amelyik ilyen tekintetben futureproof (pl.: PCI-E 3.0 támogatás).
1. Mire fogod használni a gépet?
Leginkább általános felhasználású a konfig: böngészés, 720p-s filmnézés/sorozatnézés. Ritkán egy pár webalapú játék, valamint egy kis Diablo 3, DOTA 2 testvérem jóvoltából.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Csináltam régebben egy AIDA reportot, remélem az megfelelő erre a célra.3. Mennyi a kereted rá?
Maximum 40.4. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Jelen pillanatban 1440*990 a használt felbontás, de hamarosan váltanánk full HD felbontásra (többek közt emiatt nem lenne rossz a hdmi kimenet megléte). -
[P]laci
senior tag
Sziasztok!
Egy barátomnak és szüleinek szeretnék segíteni összelegózni egy gépet, de sajnos én inkább a mobileszközökben vagyok otthon, ezért hozzátok fordulnék segítségért!1. Mire fogod használni a gépet?
Egy alapszintű felhasználású gépre van szükség. Leginkább filmet, sorozatot néznének rajta 720p - 1080p felbontásban, valamint böngészés és alap irodai munkák lennének a gép feladatkörei. Bár játszani nem szeretnének elsősorban rajta, de esetleg későbbi bővíthetőség szempont lenne a tervezés folyamán.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Egy másodlagos 7200 rpm-es winchester biztos átkerülne a régi gépből, a többi új lenne.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Egy jól szellőző midi, vagy micro gépházra és annak minden tartalmára. (Billentyűzet, egér, monitor, hangfalak vannak.)4. Mennyi a kereted rá?
Mivel darabokban vásárolnák meg 2-3 hónap alatt és nem egy erőgépet szeretnének, hanem inkább megbízhatót, így árat nem mondtak.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Full HD+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Igazából az Intel CPU család az amit ide sorolnék, használtak már MSI alaplapot, VGA-t, de ASUS termékeket sem vetették meg sosem (ház, alaplap, VGA). A jól működű hűtést viszont preferálnák, mint mindenki más is. Az alaplapon lehetne 4-5 USB port, minimum 1 db 3.0-s porttal (külső winchester miatt).Előre is köszönöm szépen az ötleteket és a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest