Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz wolfman #22290 üzenetére

Én meg megmondom őszintén, a fórumokon nem hiszek el mindent elsőre. Amit hallottam, az annyi, hogy 2 db ITX-es FM2-es lappal gond volt, mATX-esről nem hallottam. Nagyon meglepve nem vagyok, egyrészt az ITX-es lapokon erősen össze vannak zsúfolva az alkatrészek, nagyobb eséllyel hibásodik meg. Azt sem tudjuk, hogy használták ezeket a deszkákat, vajon milyen házba tették bele? Jól szellőzött a ház vagy rosszul?

Másodsorban az FM2 egy nagyon új platform, a hibák az első pár hónapban jönnek elő. Aki vár fél 1 évet vele, az már rev2-es kiforrott deszkákat fog venni. Történhet ez asus-al, msi-vel meg gigabyte-al is.

Nálam van egy ASRock FM2 mATX, a Pro-4M, nekem semmi bajom vele. Pedig elég soxor van bekapcsolva, mozgatva a ház, szétszedve stb. Sőt, igaz nem FM2, hanem 1155, de az inteles ASRock deszkámat kb. ebben az évben 40 db házba szereltem bele, mivel tesztelek és még mindig működik.

Ezzel kapcsolatban pedig szívesen látnék vmi linket, vagy saját tesztet, ami bizonyítja, hogy valóban így van/volt:

"USB2.0 nem másol 25 megával csak 18-al, a SATA csatoló se képes a gyakorlati maximumot se leadni folyamatosan csak ingadozva"

A BIOS-t viszont már most sem hiszem el, főleg azért sem, mert nem hiszem hogy az az ASRock, aki anno az AM3 idején először kihozta az UCC-s deszkákat, később az elsők között lépettt elő a grafikus AXTU-val, fapados BIOS-t gyártana. Egyáltalán mi hiányzik Neked egy FM2 ASRock BIOS-ból??

Hozzáteszem, a topikban gépet kérő vevők 99%-a (én is:) annyit állít a BIOS-ban, hogy pl. XMP 1600 vagy 1833 MHZ profil betöltése, meg ventivezérlés, esetleg 5800K szorzóemelése. Kifújt. Na jó, kivételek nálam is lehetnek, de nem igazán van szüksége a legtöbb user-nek a BIOS nagyon összetett állítgatására.

Új hozzászólás Aktív témák