Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

Sziasztok! Barátomnak segítek PC összeállításban. Van elképzelés, de várom a javaslatokat, segítséget :R
    1. Mire fogod használni a gépet? Autocad, Solid Edge, MS Office
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? periféria, fHD monitor
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged? táp, ssd, mobo, CPU+cooler, ram, VGA, ház
    4. Mennyi a kereted rá? 650k bruttó, ha indokolt, akkor mehet feljebb is, de inkább 600 k alatt
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? fHD, 60 Hz, jobb féle IPS irodai szint, semmi extra. HDMI, talán DP is
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Csak új, magyar bolt, garis. Win és Solid edge original megy rá, minden számlás kell alá.
    Ami a terv eddig:
    MSI PRO B760M-P DDR4: 4 ram foglalat és méret miatt, ~50k
    SAMSUNG 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 500GB, ~22k
    Táp: félmoduláris Be quiet!, Seasonic, EVGA, Super Flower, 600-750 W
    - be quiet! 700W 80+ Bronze System Power 9, ~38k
    - be quiet! Pure Power 11 650W, 46k
    - EVGA 750 GQ, 80+ GOLD 750W, 40k
    RAM: DDR4, 4×8GB az ajánlott... nem tudom, de a bővíthetőség miatt én 2×16 GB tennék...
    ház: be quiet! Pure Base 500, 40k, ezt még megnézzük, mATX kellene...
    CPU: SE elvileg kevés maggal beéri, magas frekit jobban igényelné.
    - i5-12600 3,3 GHz LGA-1700, 125k, elvileg ez lenne a jobb... de gyakorlatban passz.
    - i5-13500 2,5 GHz LGA-1700, 122k
    - i5-13600 2.7GHz LGA-1700, 130k
    Ezeknek elég a gyári hűtő, vagy érdemes venni vmi nagyobbat? Nem lesz több órás magas igénybevétel, egy-egy összeállítás megnyitása, mozgatása ami terheli, de nem folyamatosan maxra.
    VGA: nagy kérdés...Elvileg a feladatoknak nVidia kari megfelel, nem kell Quadro elvileg, nem lesznek olyan feladatok, ahol jelentene többletet. 3060 és környéke gondolom, 12 GB ram, MSI, Asus, stb... Gigabyte nem.

Köszönöm a segítséget! :R

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html

Új hozzászólás Aktív témák