Új hozzászólás Aktív témák

• jeges

senior tag

sziasztok,
    úgy néz ki, szükség lesz egy új gépre, de az utóbbi években nem követtem a hardverek fejlődését, így már a foglalatoknál elakadtam. a topiknyitó kérdésekre adott válaszok:
    1. Mire fogod használni a gépet? net, youtube, video-k, de pár éves játékok is lehetnek pakliban (life is strange szint kb).
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    ssd, merevlemez, wifi kártya, kártyaolvasó, illetve a ház (táppal együtt, bár nem lehetetlen, hogy tápot cserélni kell)
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    alaplap, processzor, ram (min 8 gb legyen), vga (nem kell bivaly, de az alapszintű 3d-s játékokat bírja ki lehetőleg)
    4. Mennyi a kereted rá?
    100k körül jó lenne max. ha meghaladja, nem tragédia, de pl 150et már csak nyomós indokkal költenék rá.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
    őszintén szólva nem tudom. egy kb 5-6 éves samsung monitor, talán 1920*1080 a felbontása.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    nincs sem elkötelezettségem, sem különös elvárásom. működnie kellene viszonylag üzembiztosan két tinédzser használata mellett.
    előre is köszönöm a tippeket, válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák