Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Aktív témák
-
justo00
tag
Sziasztok!!! Lenne egy kérdésem rem vki tud majd segíteni!
Nem tom eldönteni h melyik karit válasszam de sokan a hd 6950-et ajánlják a hd 6870 toxic helyett de a 6870 toxic nem erősebb szerintetek?Sapphire HD6870 1GB GDDR5 Toxic PCIe
Grafikus processzor:
970 MHz-es órajel
40 nanométeres chip
1120 db Stream ProcesszorMemória:
1024 MB-os méret
256 bites GDDR5 szabvány
4600 MHz effektív órajelSapphire HD6950 1GB GDDR5 PCIe
GPU:
800 MHz Core Clock
40 nm Chip
1408 x Stream ProcessorsMemory:
1024 MB Size
256 -bit GDDR5
5000 MHz EffectiveElőre is köszönöm aki tud segíteni ebben a döntésben!
Még egy kérdés a stream processzor mire szolgál? -
Zoliy
tag
köszönöm!
-
törölt tag
Minden megy rajta, már évek óta, a 64 bitesen is, 4GB ram-ra az ajánlott. A 32 bites csak 3-3,5GB-ig kezel, nagyrészt a vga RAM-jától függően. Ami 32 bites szoftver, az a Program Files X86 mappába kerül, de az is tökéletesen fut. Kivételek ugyan vannak, de én nem nagyon találkoztam olyannal, ami nem működött volna.
-
Zoliy
tag
Sziasztok bocsánat ha nem ide illene de ha meglesz az uj config érdemes már win7-et pakolni rá vagy még mindig a jól bevált xp a jó? Úgy hallota win7-en azért még nem megy minden. Köszönöm előre is a segítségeket!
-
kurtz
aktív tag
nah picit utána néztem az új chipsetnek az asrock május közepén ad ki 1 z68 extreme 4 névre hallgató deszkát ez előtt kétlem h meg lesz a gép szóval kíváncsian várom
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
will5
tag
Sziasztok!
Megerősítést szeretnék kérni tőletek.
Keret 40-45 ezer és alaplap+processzor kéne. Általános használat+játék.LAP: AsRock H61DE-S3 17K
CPU: Intel i3 2100 26KJó ez a lap vagy inkább valami mATX-est vegyek?
Későbbiekben i5 2400 vagy 2500-öst szeretnék hozzá. -
Globusz89
csendes tag
Ilyen gépet tettem össze a sok tanács alapján. Egy utolsó mustrát kérnék rá.
Videókártya: Sapphire HD5850 Xtreme 32.5K
Alaplap: Foxconn H67M-S 22K
Proci: Intel Core i3 2100 3.1 Ghz 3 Mb 25.5 K
Memória: Kingmax 4Gb DDR3 1333Mhz 8.5K
Ház: Coolmaster Elite 430 Midi Tower 10.5K
Táp: Chieftec A-80 CTG 500 500W 11.5K
HDD: Samsung 1TB 7200 RPM Sata 300 32Mb HD103SJ 12.5KTudom, hogy lehetne olcsóbb alaplapot is bele, de ebben minden van ami kellett nekem.
Összesen: 123K
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Guru3d Parancsolj Azért látszik, hogy a leghalkabbak között van. Ami ez előtt van, mindkettő jóval kisebb teljesítményű. Ha 4,2Ghz-re pakolod, akkor mindennek rendben kell lenni, de szerintem működne 4,5-ön is. De ezt majd inkább próbáld ki magadnak.. Sok múlik a ház szellőzésén is pl.
Globusz89: Tökéletes Esetleg egy coolert vegyél bele még, mert a 430-on csak elöl van. Pl. ilyet: Arctic Cooling F12 PRO PWM, halk s jó erős.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szabo0217 #29482 üzenetére
valami ilyesmit tudok elképzelni:
lap: ASROCK H61M-VS - 12k
cpu: Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX - 26k
mem: KINGMAX 2048MB DDR3 1333MHz - 5k
vga: PALIT GTS450 512MB GDDR5 PCIE - 21k
Összesen ~64k, árak iponból.2 magos, 4 szálas proci, játékokban bőven kielégítő teljesítménnyel (pariban van AMD Ph II X4-ekkel). A videókártya meg szénné alázza a 430-at. Bár a lap kicsit fapados, 2 memória slot van benne, ezért jobb lenne 4 GB ram a 2 helyett. Így 68k-ba fájna a konfig. (12+26+9+21)
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Himym
senior tag
válasz horush #29481 üzenetére
Akkor nyugodtan rálehetne rakni egy core i7 2600k-ra, 4,5ghz-n és a ventitől se fog emgsókeltülni senki se? Met ha ez tényleg így van akkor okés, mert amilyen teszteket találtam a ventiről mindenhol hangosnak írják. De ha te azt mondod, hogy halk még terhelés alatt is akkor rendben van.
-
kurtz
aktív tag
valakinek véletlenül nincs tapasztalata asus xonar essence st hangkártyával kapcsolatba?
[igaz ez már inkább HI-FI /házi mozi irányultság mint számtech] asusvagy vki tud 1 hasonló rca dugós hang kártyát ?
[és egész csendes is már mint a ninja 3]
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Egy Scythe Ninja 3 vagy Scythe Mugen 2 lenne jobb választás egy core i7 2600k-hoz? OC is lenne 4 ghz körül.
-
kurtz
aktív tag
-
Jim-Y
veterán
válasz #98593280 #29471 üzenetére
Nah akkor bővebben, a samun van egy 50-60 gigás C: ezen csak az opsys, a játékok és a programok vannak, illetve van egy D: amin az adatok. Most rakom a gépbe az új alaplapom és akkor azt mondod SK, hogy indítás után win7 64bitet akkor nem kell újraraknom?! az jó lenne, köszi^^
-
szabo0217
csendes tag
Hali
mi a véleményetek eről a gépről .
lap : Asrock 880g extreme3
proci : Amd phenom x2 555 3,2 ghz
ram : 2GB Kingstone DDR3 1333 mhz cl9
hdd : Wd 500
vga : gainvard gt430 1gb ddr3Mire lenne elég ?
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz balagedebr #29468 üzenetére
a ram annál gyorsabb minél kisebb az óra jel és az időzítés közti arány -> minél nagyobb az órajel és minél kisebb az időzítés [na meg persze a dual chanel stb is gyorsítja a rendszert]
cf sli: létjogosultsága mindig is volt az más kérdés h 1 kis gamehez teljesen fölösleges [most sincs ez másképp sztem] ha bírja szépen full grafon 1 kártya akkor már úgyse fogod észre venni a javulást ha van bent még 1 [játék élmény terén természetesen fps mérő progik észre veszik ]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Win7-et nem kell újratelepíteni. Én többször cseréltem alaplapot, procit az elmúlt pár hónapban, párszor restartol, beadod neki az új drivereket és kész
A telepítőnek mit kellene felismernie? Oda telepíted az opsys-t, ahova akarod. Bár hiába rakod a D: -re, a C:-re fogja úgyis tenni az indító file-okat. Szóval ajánlottab csak 1 meghajtóra telepíteni, azon csak windows legyen.
[ Szerkesztve ]
-
balagedebr
tag
válasz horush #29427 üzenetére
jah amit nem mondtam, hogy hogy CF kompatibilitást meg szeretném tartani, későbbi továbbfejlesztés céljából(ezért esett a választásom rá, plusz Bluetooth is jól jön) vagy vegyek majd esetleg később egy komolyabb vga-t? nagyon régen olvastam CF,SLI teszteket, akkor még sok értelme nem volt, mert nem használták ki a játékok, ma már van ennek létjogosultsága?
RAM-nál meg azt néztem igazából, hogy CL7-es legyen, vagy nincs észrevehető különbség CL7 és CL9 között? -
kurtz
aktív tag
én nem rég próbálkoztam ezzel [vista] nálam nem tudott bootolni akármit csináltam [és ha abszolút nincs mázlid akkor usb portról sem fogsz tudni úgyhogy marad a jó öreg cd / dvd telepítés és karcolhatod a lemezt :S]
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, alaplapcserénél ugye ildomos újratelepíteni a windowst?! És rögtön érdemes, vagy azért még egyszer be lehet lépni adatokatmenteni stb?! üdv
-
balpis
őstag
válasz tukko1 #29455 üzenetére
Itt van két péda is, 130k-ra
Szükség esetén házon, tápon, alaplapon is lehet faragni.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
horush
addikt
válasz tukko1 #29455 üzenetére
Hali, parancsolj:
LAP: MSI H61MU-E35 ~18eFt
CPU: Intel I3-2100 BOX ~25eFt
RAM: 4Gb Kingmax DDR3 1333MHz ~8eFt
HDD: Samsung F3 500Gb (HD502HJ) ~8,5eFt
VGA: Sapphire HD6850 1Gb ~40eFt
TÁP: Chieftec CTG-500-80P ~12eFt
HÁZ: Cooler Master Elite 370 ~9eFt
Összesen: ~120,5eFt.kurtz: Elvileg támogatnia kéne..
Nagyon fogynak a sparkle gtx465-ök
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz KAMELOT #29453 üzenetére
aero cool s9 pro [v van még 1 hozzá hasonló háza acnek] esetleg nem ismered? [40 centis fan oldalt 700rpmel pörög ha jól emlékszek]
ami a lapot illeti: asrock p67 extreme 3 pic-e slotal rendelkezik erről vki nem tud valami okosságot ? [konkrétan az érdekelne h a legalsóba megy-e 16x vga switch kártya nélkül nélkül] a hangkártyám végett [és esetleges későbbi bővítések végett] amennyiben működik switch nélkül is akkor jobban megfelelne a slotok elhelyezkedése mint az msi v akár az asus [p8 p67 deluxe] esetében
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz 360xbox360 #29454 üzenetére
aránylag drága....
Ha nincs szükséged ATX méretre (pl. sok PCI csatlakozó miatt), akkor - ha már ASUS -, akkor inkább ASUS P8H61-M LE/USB3, amin szintén van egy jól használható PCI csati (2 slotnyira a PCIe-től), és USB3 is. Ráadásul olcsóbb is...
De ha nincs extra elvárásod, akkor jóval olcsóbb, megbízható H61-es alaplapok is vannak az Asrock és a "sz@r" ( ) MSI palettáján.Úgy látszik, a semmire válaszoltam
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
tukko1
aktív tag
Ki lehet hozni egy olyan i3 vagy i5-ös (vagy ennek megfelelő amd-t) gépet 100-120 ezerből újan, ami kihajt egy gtx460 (vagy ennek megfelő ATI-t)?Ház-táp-lap-proci-vga-ram-hdd kellene! Mondanátok konkrét példákat is? Húzva nem lenne! Nem vagyok mostanság képbe az új dolgokkal! Milyen Bestbuy lapok, procik vannak mostanában?
[ Szerkesztve ]
-
360xbox360
tag
semmi
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Ramra felesleges bordát tenni! Kivéve ha tuningolod!
De ha van egy jól szellőző házad akkor ez nem gond!
Ha meg annyira melegszik akkor vegyél rá ventiket! habár szerintem nem!
nekem a DDR2 ramjaim már 3 éve muzsikálnak hiba nélkül! KINGSTON hűtőborda nincs rajta!!!MSI lapokkal semmi gond max egy picit nagyobb a hőfokjuk mint a többi lapoknak. De ez is szintén megoldható egy jól szellőző házzal.
Pl. az én GIGA lapom normál esetben 36 fokos. 24cm-s venti bekapcsolása után 32fok alapon. terhelésnél 35fok.Mindent meg lehet oldani olcsón és ügyesen! Ja és persze a 24cm-s venti oldalt a házon 400rpm-el pörög!!!
mégvalami: haveromnak aMSI lapja van PHENOM X3 van benne. Proci 80%-ban terhelve van egész nap. 3 éve megy hibátlanul a komplett gép!!!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kurtz
aktív tag
válasz #98593280 #29443 üzenetére
csodás m1 fejtegethetnénk még évekig de fölöslegesen offoljuk tele a topicot mert úgyse jutunk előrébb annál h én bizonytalansággal fordulok az msi irányába [előző hszekbe írtam pár kiegészítést] persze lehet h tök fölöslegesen parázok tőlük de erről úgy is csak az fog meg győzni teljes egészében utána jártam a témának
-
horush
addikt
válasz 360xbox360 #29448 üzenetére
Olyan, hogy P61 chipset nincs, az csak a gigabyte átverése. Ugyanúgy H61-re épül. A h61 butított H67, egy-két dolgot (pl. raid) nem tud, de nagyjából egyezik a h67-el. A p67-ben lehet tuningolni a procit, de az igp-t nem lehet használni, a h67/h61-ben pedig működik az igp, de a procit nem lehet tuningolni. A Z68 tudja mindkettőt.
A h67/h61 lapok közt is van olyan egyébként, ami nem támogatja az igp-t.Globusz89: Bele tudod tenni így is, ne aggódj
[ Szerkesztve ]
-
Globusz89
csendes tag
Mint pár hsz-el korábban írtam, ma megrendeltem az hd5850 Xtreme kártyát. A korábban ajánlott Foxconn H67 M-S alaplapot néztem ki, de most nézegettem még, és PCI-E 2.0 csatlakozó van az alaplapon, a hd5850 pedig 2.1-es csatlakozós. Első gondolatra új alaplap után kell néznem. Vagy bele tudom tenni így is? Ebben kérek tanácsot. Ha újat kell keresnem, akkor ajánlanátok valamilyen olyan lapot, amiben USB 3, SATA 3, PCI slot és 2.1-es PCI-E csatlakozó is van? Köszi a válaszokat, remélem nem gáz hogy sokat kérdezek.
-
360xbox360
tag
Mi a különbség a P61 és H61 között?
Valamint a P61-P67 és H61-H67 között?
-
törölt tag
Már elsőre is értettem a hsz-edet... Mivel ma már a Sandy Bridge procik tartalmazzák az északi hidat is, az alaplapok közötti teljesítmény különbség tovább csökkent. Lényegében ma már szinte csak felszereltségben, szolgáltatásban van különbség alaplap és alaplap között. Távol áll tőlem, hogy az MSI alaplapokat dicsőítsem, csak nem szeretem azt, amikor több évvel ezelőtti tények alapján mondanak ítéletet, friss mai alkatrészek felett. Mint ahogy az más témakörökben is előfordulhat, a számítástechnika is változik. Ma már jók az ASRock alaplapok is, eddig sem voltak rosszak az MSI deszkák sem. A két gyártónak olcsó alaplapjai vannak a H61-es kategóriában, más kérdés, hogy esetleg nem mindegyik kondi szilárd elektrolitos, csak a cpu körüliek, de mivel úgysem lehet H61-ben tuningolni, így ez nem is olyan fontos.
Ezenkívül az MSI-nek van egy jó árú P67-es alaplapja. A Giga ás ASUS alaplapok pedig kicsit drágábbak, ráadásul a Giga 1155-ös deszkák felszereltsége általában a többiekhez képest szerény. Mindenki el tudja dönteni, milyen lapot szeretne magának, milyen célra és mennyiért kb. De azt kijelenteni, hogy az összes MSI sz@r, azt csak hozzá nem értő kóklerek tudják, ez a véleményem. Hogy esetedben ki a kókler, a haver, a tesó, vagy az uncsitesó, engem nagyon nem érdekel, csak ne vitatkozz itt olyan fórumozókkal, akik hónapok, évek óta követik a hardvert, nap mint nap bújják a teszteket, a híreket, a review-kat, adott esetben még gépet is raknak össze. Azt gondolom többet tudnak róla, mint a haverjaid...
Ráadásul itt a topikban többen figyeljük a történéseket, szint mindig mindent tudunk, segítjük, javítjuk egymást. Itt összegyűlnek a friss információk. Aki ezt a topikot követi, azt gondolom kevés eséllyel marad le akciós hardverekről, ajánlott vételekről.
"am ha 1%al lenne gyorsabb akkor nem árulnák gondolom én"
Sok mindent árulnak, jóval drágábban, mint amennyivel többet tud..., az olyan hiszékeny hozzá nem értők mint te, pedig meg is veszik.
"kedvelem az ilyen "értő olvasó mester" embereket"
A neten egyrészt nagyon sok információ megvan, amit adott esetben hozzáértő szakemberek írtak meg, gyakorlati tapasztalatok alapján. Másrészt szerintem több gépet ajánlottam, raktam össze, teszteltem le, mint te.
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz Wukiwo #29439 üzenetére
prö hardveren néztem h a high end lapjai jók [1155 socket]
[igaz el felejtettem ki kötni h nem konkrétan az 1155 ről mondták h nem jó minőség]de mint mondtam nem kötöttem ki h ha azt mondták akkor az is
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz balpis #29435 üzenetére
heló
nem azt írtam h szerintem szr kukába való hulladék az msi csak h nekem nem tanácsolták + mindenki azt a gyártót favorizálja amit ismer pl: én világ életembe asus lapot használtam kingmax mem 2 gépembe volt tökéletesen futott de 1 kis kalandozás bele fér nem ?
modding? plexi ház neon miegymás hogy néz már ott ki 1 csupasz kingmax?
igaz nyilván csak tuning esetén van gyakorlati haszna [bár élettartam növeléshez nem árt gondolom én] am g.skillnek vannak alacsonyabb feszel menő ramjai is [1.2-1.35] ezekkel már lehet szórakozniR.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
balpis
őstag
válasz horush #29436 üzenetére
Ez elég régi bolt már. És még régebbi üzlet.
Még boltja se volt a srácnak, a Sch. koleszban vettem tőle az első (ja, s utolsó is ) 386-os lapomba a 4MB RAM-ot. Kicsitt drágábban, mint most 4GB ára(#29439) Wukiwo: ha neki azt mondják, hogy sz@r az MSI, hidd el inkább te is, az egy nagy rakás kaki...
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Szerintem se vegyél MSI lapot! Ha mindenki szerint szar, akor biztosan az.
Nekem meg csomó "gyerek" azt mondta, hogy kizárólag Giga lapot vegyek. Semmi más nem jó!
Komolyan!Azokat a RAM-okat pedig azért gyártják, mert el tudják adni. Pl. neked.
(Vagy akár nekem, mert mikor én vetem a HyperX-et, megtetszett, s a különbség csak egy ezres volt. De ezen kívül semmi jelentőségét nem látom. 1600 helyett 1066MHz-en használtam az elmúlt hónapokban, s semivel sem éreztem lassabbnak. Pedig az AMD mellett még lehett volna is kicsit tuningolni - de nem volt értelme.)És mi a fenének tenne bárki hűtőbordát a másfél volton működő, 1333-as RAM-ra? Tudod mennyit fogyaszt egy ilyen modul? kb. 1W-ot.... na, pont ennyire meleg is.
Borda akkor kell, ha hajtod, s különösen, ha ehhez emeled a feszültséget is, de ezt most nem tudod, mert a Sandy 1,5V-os RAM-okat szeret. Esetleg 1,65-ig elviseli, de afölött már nem.
Vagy akkor, ha a látványra mész. Sok esetben a RAM bordái - különösen az utólag felrakottak - még ronthatják is a hőleadási képességet...Bocs az offolásért és esetleges etetésért. Ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz po1son #29433 üzenetére
:S csak tudnám h minek árul az hardver aprón akiből hiányzik 1 igen fontos részlet: a gerinc
[le késtem az előző hsz szerk idejét]
az asrock p67 extreme 4 fölöslegesen erős lap 1333mhzes ram hoz így bátorkodtam 1 szintjéhez illő megoldást felhozni
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz #98593280 #29431 üzenetére
igen akkor most olvasd el újra a hszemet és akkor írj ha meg is értetted
de mivel ezt úgyse teszed meg :engem óvva intettek az msi lapok vásárlásától: köznapi nyelven h te is meg értsd: haver / tesó / uncsi tesó / vagy aki neked tetszik azt mondja h ne vegyél msi lapot
én hol írtam h gyorsabb a gép? azt írtam h erősebb [órajelű] ramot vehet plusz 3k ráfizetéssel [am ha 1%al lenne gyorsabb akkor nem árulnák gondolom én ]
kingmax: igen és vegyél rá 1 értelmes hűtő bordát és máris ott vagy mint ha a g.skillt vennédkedvelem az ilyen "értő olvasó mester" embereket
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz horush #29427 üzenetére
a vidi szerk csak alkalmi úgy poénból néha napján 1 kis amw semmi különösebben komoly a lényegi része sorozat nézés és game
végig ati kártyákba gondolkodtam így a zöld pizsi tudásom enyhén meg kopott mit jelent a Ti jelölés ?
msi lap minőségileg milyen ? engem ált óvva intettek msi lap vásárlásától
-
KAMELOT
titán
válasz balagedebr #29420 üzenetére
Így jó ahogy van! Jó kis gép lesz! hajrá!
Csak vegyél rá valami jó kis hűtőt!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
horush
addikt
Hali, videószerkesztésre én inkább nvidia vga-t ajánlanék a cuda magok miatt, pl. gtx560 Ti-t:
LAP: MSI P67A-G45 (B3) ~31eFt
CPU: Intel Core I7-2600K ~65eFt
CLR: Scythe Ninja 3 ~12eFt
RAM: 8Gb Kingmax DDR3 1333MHz KIT ~16,5eFt
VGA: Point of View GeForce GTX560 Ti 1024MB PCIe ~53eFt
HDD: Samsung F3 1Tb (HD103SJ) ~12eFt
ODD: NEC AD-7260S ~4eFt
TÁP: Chieftec CFT-650-14CS ~22eFt
HÁZ: Sharkoon T9 Value ~15eFt
Összesen: ~230,5eFt
SLI képes lap, 2600k, 8gb ram, ninja 3, cuda magos vga, 1tb gyors hdd, 650w moduláris táp (bőven elég, 2. kártyával se fogyaszt majd többet 500wattnál), szép nagy, jó minőségű ház.balagedebr: Hali, parancsolj:
lap: MSI P67A-C43-B3 ~26,5eFt
proc: i5-2500K Box ~45eFt
CLR: Cooler Master Hyper 212 plus ~8eFt
mem: Kingmax 4Gb DDR3 1333MHz kit ~8,5eFt
vga: Sapphire HD6870 ~45eFt
táp: Chieftec CTG 500 ~12eFt
Összesen: 145eFt
Ez is nagyon jól felszerelt p67 lap, felesleges olyan drágát venni. Ramból is bőven jó egy kingmax kit.[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz balagedebr #29424 üzenetére
a p8 p67 2200mhzig kezeli a memóriát [oc]
4 gigás csomagok [sztem] pofátlanul olcsók így akár erősebb ramokat is vehetsz minimális ár emelkedéssel pl nem egész poton 16 k-ért g.skill: F3-14900CL9D-4GBXL
Kategória - DDR3
Speed - 1866Mhz
Size - 4GB (2x2GB)
Latency - CL9
Channel - Dual
Timing - 9-9-9-24
Voltage - 1.5Vez 1 kicsit reklám lesz de:
rambazár pötty kom és a g.skill hivatalos honlapja közös lakalamzásával be lehet lőni 1 jó ramot
[rambazáron látod a legfontosabb statokat 1 körülbelüli árat és a "kereső" része is egész jó az oldalnak]
[ Szerkesztve ]
-
RufuszX
senior tag
válasz Rommel6600 #29421 üzenetére
Limitált mennyiség került a piacra és gyorsan kellett lecsapni rá. Egyébként ez volt az:
Sapphire Radeon HD5850 Xtreme 1024MB PCIe
árak[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz balagedebr #29420 üzenetére
melyik sorozatból akarsz választani ? [ram]
[ Szerkesztve ]
-
balagedebr
tag
sziasztok!
köpködjétek meg légyszi a tervezett konfig-ot, hogy mi lóg esetleg ki a sorból (lefelé, felfelé egyaránt), 1920x1080 felbontáson játékra lenne kb. 145-150k körül.
lap: Asus P8P67 ~35k
proc: i5-2500K Box ~45k
mem: G.Skill DDR3 1333Mhz CL7 4GB (2x2) ~13k
vga: Sapphire HD6870 ~45k
táp: Chieftec CTG 500 ~12k -
kurtz
aktív tag
heló
nos 1-2 hét múlva meg is lesz a pénz az új vasra
régebben már ki kértem a véleményeteket de azóta változtak az elérhető termékek és azok árai és ezt ti nyilván jobban tudtátok követni mint
utoljára abban maradtunk hogy:
i72600k [azért mert degradált az i5 ]
asrock p67 extreme 4
sapphire 6950 rev 1 [esetlegesen x2 későbbiekben]
corsair tx 650 rev 2 [az esetleges 2. vga végett]
vmi g.skill/kingston ram 1333mhz 4/8 gb dual chanel kit
western digital 1tb hdd [vmi szokványos példány]
haf 912 p házikó
scythe ninja 3
a cél még mindig 1 minőségi cuccokból álló gamer / video szerk / film nézegetős csúcs kategóriás gép [a megfizethető verzió így sajnálatos módon nem 6990 /ares és 980 x proci ]i5 2500k
asrock p67 extreme 4
msi twin frozr III oc
táp -
ram -
w d hdd 1tb
ház -
scythe ninja 3a 3 - abból ered hogy : tápra 1ik gyerek azt mondta h 2 6950nek [rev 1 húzva 6970re] már nem lenne elég [nem tudom h az msinek elég-e]
ram: nem-e lenne érdemesebb akkor már 1 nagyobb óra jeles ram? [ ez is "1ik gyerek" től származik /ti anno azt mondtátok gamere untig elég/
ház: haf 912p jó szép de fölöslegesen drágaaz i5-i7 ház stb ből kiamradó összeget inkább a ram/táp/vga vonalba ölném bele [vagy új hangfal set 1 részének megvételébe]
a keret továbbra is 230k ft [szerk: hardver apróról történik majd a beszerzés]
ennek még nem jártam utána de: azt hallottam h vmikor jönni fog 1 új chipsetel szerelt lap [a p jelzésü lapkák tuningosak a h energia takarékos és jön 1 oc ami vegyítené a kettőt]
>> ismétlem csak úgy fél füllel hallottam lehet marhaság nem tudom<<előre is kösz és bocs a kisregényért [bár az eredeti hosszabb lett volna ]
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
-
törölt tag
válasz andree04 #29414 üzenetére
(#29415) MZsoltee : Valószínűleg nem volt tudatában mindenkinek, többek között nekem sem. Önmagában szép hír az hogy 28k a GTX465, de én szeretek többet tudni a dolgokról..., gondolom nem baj, hogy utána néztem és leírtam többeknek. Azt meg mindenki el tudja dönteni saját maga, kell-e neki tojássütő vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz #98593280 #29413 üzenetére
A GTX400-as mind melegedett, ami a 100-as lapkára épül. Tehát az összesről lehet így nyilatkozni, de ezt eddig is tudtuk!
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
andree04
aktív tag
Sziasztok.
Van nekem egy Foxcorn PGA 370 alaplapom,benne egy Intel pentium3 proci.
Amúgy a számát nem tudom,probáltam rákeresni,de semmi.
JNC LC300W táp,HP Pavilion/nagyon szép/ ház
Vajon mennyit ér ez MA?
Új gép vásárlása előtt vagyok így minden pénz számít. -
törölt tag
Ha jól látom terhelve a Sparkle GTX 465 90 fokos Rémlett, hogy ez is melegszik mint az állat, nem hiába nem ajánlottuk anno. Azt írják 65%-nál nem megy feljebb a venti, ekkor még elviselhető a hangja. Sejtésem szerint azért csendesnek nem nevezhető. Én ez alapján nem hiszem hogy megvenném, de kíváncsian várom a tapasztalatokat
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hol a venti, a vinyók előtt? Mondjuk ha ott szív, akkor sem lesz akkora hűtési hatásfokkal a merevlemezre, mintha ráfújná. Az RC430-ban szerintem azért 25 fokos a Samum, mert a gyári venti pont előtte van és 1200 rpm-el tolja rá a levegőt. Ezenkívül még az aljában is van egy 12-es Coolink nekem, ami szintén vmennyire alulról is hűti a Samum
Hűtésben az RC430 azért odaver
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz #98593280 #29409 üzenetére
A mért értékek azért falsak lehettek, hátul szívja be, és elől az előlap mögött van egy venti ami kifújja a levegőt, az előlap széle lyukas , ott távozik a levegő. Amikor mértem a hőfokokat akkor pl a CPU-cooler ventije rossz oldalon volt, merthogy ilyen elrendezés mellett azt is meg kellett volna fordítanom. Ma este bepakolom az új cuccokat, és lemérem megint.
-
Jim-Y
veterán
válasz #98593280 #29407 üzenetére
Nekem volt olyanom, az elején tetszett, majd egyre kevésbé, nem használtam ki igazán és bazi nagy volt Egyébként meg izlések és pofonok, azért külcsinre nekem sem 100%-os ez, de még mindig ez mint a többi, ami most nagyon tetszik, de még nem lehet kapni, az a FD Define Mini.
-
törölt tag
Jó a cikk, gratu. Érdekes a ház. Mondjuk nekem kicsit unalmasnak tűnik, túlságosan letisztult, én szerintem mást vennék 25k körül. Valszeg maradnék a CM692 Advanced-nél.
Amúgy mitől 31 fokosak neked a vinyóid ebben a házban? Az enyémben 25 fokos a HD502HJ
(#29406) KAMELOT : Használtan 2GB DDR2-öt is kap 5k-ért. A socket 775-ről 775-re cserét én pedig ahogy mondtam, értelmetlennek tartom, garancia ide vagy oda. Bár végül is tök mind1, a 775 mellett már az AM2+ és az AM3 is lényegében kifutó platform.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz horush #29399 üzenetére
28k valóban jó ár egy GTX465-ért. Kérdés számomra főleg az lenne, mekkora a hangja ennek a Sparkle-nak? Az Xtreme 5850-ről tudtam, hogy ugyanaz a hűtés van rajta, mint a 6850-esemen volt, ezért is vettem meg nyugodt szívvel.
(#29402) fezlergabor: H61-ben nem lehet?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest