-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levente1991
tag
válasz
Roland861010 #2299 üzenetére
Hazai piacon én nem tudok mást, gondolkozom egy ideje az Edigital által ajánlott VENZ 10 Pro+on, de nem merem megvenni. Videók alapján jónak tűnik, de minden a gyakorlatban dől el.
-
Roland861010
veterán
válasz
Levente1991 #2298 üzenetére
Nagyon jó, akkor nem lesz ilyenem.
Esetleg valami alternatíva? -
Levente1991
tag
válasz
Roland861010 #2297 üzenetére
Január óta használom, az Oreora való frissítés előtt minden igényt kielégítő, gyors, akadásmentes, stabil eszköz volt, azóta viszont állandóan eldobálja a hálózatot, gyakran akadozik, amit csak az újraindítás szüntet meg, Bluetooth, kivetítés nincs, illetve utóbbi csak nagy nehezen, távirányító nem mindig reagál. Gyári beállítások visszaállítása ideig-óráig megoldja, de aztán kezdődik elölről.
Ha együtt tudsz élni ezekkel, akkor kiszolgál, de mai fejemmel ha lenne más alternatíva hazai kínálatban, nem venném meg.
-
Roland861010
veterán
Van valakinek tapasztalata az Mi Mibox3-al?
-
Necronom
senior tag
RK3328 boxom volt, ugyan az LE nem probaltam ki rajta, akkor meg hire hamva sem volt hozza
De az teny, hogy annyira high fosh az Android rajta, hogy az csak na, tobbszor fagyott is...
Nemtudom, lehet en fogtam ki az egyetlen rosszat, de barmelyik S905 vagy S912 rendekkel erosebb akar filmezesre is
Kar, hogy anno nem csinaltam meg vele a videos tesztet, szoval hiaba a sok csillivilli, meg a sok memoria, semmit sem szamit - lassu volt, olyan nyogve nyelosen lehetett kezelni az egesz boxot, a filmek akadoztak, a hang csuszott
Reszemrol soha tobbet RK -
válasz
Levente1991 #2294 üzenetére
USB 3.0-s csati RK3328-as boxokon van talán elérhető LIbreElec is, de kevés velük a tapasztalat.
-
Levente1991
tag
válasz
Roland861010 #2293 üzenetére
Ilyen engem is érdekelne!
-
Roland861010
veterán
Sziasztok
Olyan androidos Boxra lenne szükségem amivel 4k és a vele járó formátumokat kitudom használni.
CsatlakozókSB 3,Hdmi2
Azt se bánnám ha valami itthoni boltból be szerezhető lenne!
-
Beetlejuice
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy streamelni képes eszközt, ami képes a következőkre:Netflix HD stream
HBO GO HD stream
Horizon Go
NAS-ról filmek lejátszása (pl. Kodi support)Jelenleg van egy PS4, de nem tud hálózatról rendesen streamelni a média lejátszója (nem ismer bizonyos audio formátumokat). Aztán van egy gearbestes Mini MX II Android box is, de ezen nem megy a Netflix és az HBO minősége sem valami jó rajta, viszont jól streamel NAS-ról és a Horizon Go is megy. Tehát olyan eszközt szeretnék, ami fenti dolgokat tudja, (4K nem kell) és ezen belül a legkevesebbe kerül.
Köszi a segítséget, előre is!
-
-
-
Papíron csak 4k-ban gyengébb, egy kicsit 4k 30fps vs 60fps de nem is ezzel van a baj, nincs hozzá tökéletes Libre/CoreElec bizonyos videoknál kódolási hiba lehet.
Nekem még nem okozott gondot- talán nem nézek olyat.(#2287) kismokesz
RK3328 Quad-Core 64bit Cortex-A53Rokchip én nem vennék olyat nekem fontos a LIbreElec
Bizonyos szempontból jobb USB 3.0, Gigabit NET, 3D-ben gyengébb
Itt megnézhetedHa gyatra Androiddal jön a box Rk esetén nem tudsz mit tenni, Amogicra lehet Libreelecet tenni...
-
fcjuveka
csendes tag
Sziasztok! Nem nagyon vagyok képben ezekkel a boxokkal, ezért szeretném megkérdezni, hogy online sport nézésére milyen boxot ajánlanátok? Mennyire nehéz ezeken ilyen tartalmakat, sport streameket lejátszani? Valami appot kell telepíteni, vagy már van rajta valami app és simán megy? Válaszokat előre is köszönöm!
-
HBO Go nem annyira válogatós, csak egér kell hozzá. Távval nem vezérelhető.
(#2283) bepken
Mecool M8s Pro Android TV OS-sel jön, de személyes tapasztalatom nincs vele -
v.tom
őstag
Sziasztok,
Felteszem én is a standard kérdést: milyen box-ot tudnátok ajánlani nekem a következő célokra?
- DLNA szerverről filmek, up to 1080p.
- HBO Go
- HDMI
- Jó WiFi, mert nem tervezem kábelre kötni, csak ha nagyon nincs más megoldás.Az általam eddig olvasottak alapján az Android lesz a befutó, tetszett a Xiaomi Mi box 3, de olyan értesüléseket kaptam, hogy az HBO Go nem annyira egyszerű rajta (bár nem repültem rá a kérdésre mélyen).
A média forrás NAS lesz, és/vagy PC.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
v.tom -
bepken
veterán
sziasztok,
hosszú ideje tervezem már a box vásárlást. szerintem biztosan írtam már ebbe a topikba is korábban....de aztán mégsem vettem semmi
- lényeg, hogy a boxot leginkább szüleimnek szánnám, én nagyon ritkán filmezek a nappaliban. egyikük sem elutasító az újabb kütyükkel szemben, és azt is tudom, hogy nem egy bonyolult rendszer az egész, tehát ilyen alapon bármit választhatnék....viszont az Android TV rendszere tűnik számomra a leginkább letisztultnak, felhasználóbarátnak, kényelmesnek.
van esetleg ajánlott AndroidTV rendszerű box 10-12k környékén? leginkább YouTube, Kodi (online és külső HDD) féle videózásra volna használva, fHD bőségesen elég.köszi előre is
-
válasz
namyang #2280 üzenetére
Itt a hangkártya optikai is koaxiális kimenete is van, simán megy vele a 5.1 DD, DTS pass through
-
válasz
kismokesz #2278 üzenetére
Ha tényleg 905w akkor 3000FT megér nyugodtan vedd meg, ha az Android nem túl jó nem jó akkor LibreCoreElec simán fut rajta, film nézés+ Youtube jól megy.
(#2280) namyang
Netdflix HD nem megy az X96 anfroidján sajnos.
Ha kell optika akkor külső USB hangkártyával (10 USD) orvosolható) -
namyang
tag
Sziasztok,
X96 és mecool m8s pro plus között gondolkodom (mindegyik s905x chippel,2/16gb verzió). X96nak van digitális hang kimenete (most még nem szempont,de később lehet) m8s pedig biztosan viszi a hd netflixet és kapható azonnal Magyarországon. X96 viszi a hd netflixet? Ha nem, akkor eldőlt,ha igen, akkor melyiket javasolnátok a kettő közül?
Köszi. -
kismokesz
tag
Vagy ez
Quad core cortex-a53 2ghz
GPU: Mali 450 750MHz
RAM: 2GB DDR3
Flash: 8GB eMMCEzt is 3 ezerből meglenne
-
-
kismokesz
tag
X96 mini menyire jó?
-
Necronom
senior tag
Rendben van, azert is jo, ha az ember fia tobb boxot is ki tud probalni, mert akkor rajon, hogy ez nem feltetlen igaz
Nalam ugyanis az Androiddal minden rendben van....
cocka:
jajo
2.5 szobas, de az csak egy dolog...ha szepen vezeted, 4m tavolsagbol is lehet 20 metert csinalni
Itt nalunk minden csatornazva van, fal mellett a padlonal...nehany furassal megusztam amugy...
Okes, hogy vagy egy hetig csinaltam, de megerte, mindenhova CAT5E vezettem, a Gigabites net miatt is, de ez most itt off...Nemregen jott ide a Digi gigas netje, de orulok, hogy ilyen kabelt huztam anno
Igy a digis embernek csak a lakas ajtajaig kell jojjon ..
Majd mar csak jobb router kellene...egyszer...majdDe tuti maradok a LinkSys mellett
kenand:
Elolvastam ami kuldtel kis szerver temaban, de valahogy nem szimpi
Jobb lenne valami mas, amit meg nem tudok mi lenne, de talan olyan file szerver kellene, amit kivulrol is el tudok erni...jojo NAS de ahhoz meg egy szamgep kellene, vagy venni egyet keszen, az sem jarhato ut -
-
-
buri62
csendes újonc
válasz
Necronom #2267 üzenetére
Az általánosítás nem a Lan hibára voatkozik de egy átlag felhasználónak érdemes tudnia
ha vesz egy android Tv boxot ezeken soft ,app hibák lehetnek és így kell használni.
Nem mindenki tudja meg keresni a hibák okait de lehet boszantani fogja.
Egy windos vagy samsung androidnál vagy fix op-nál sokkal kisebb a hibák lehetösége
de azt hiszem Te is tudod. -
Necronom
senior tag
Elmeletben a LAN akar 100 meterre is huzhato normal kabellel, tovabb is CAT5E esteleg CAT6 kabellel vagy reapeterrel
Nem lehet sebesseg csokkenes ekkora tavolsagoknal
10 meternel meg fokepp nem
Nalam a lakasba (ugyan minden szet van furva, csatornazva, de egyszer kell jol megcsinalni) mindenhova LAN vezet, falba dughatoan - itt a legnagyobb kabeltavolsag a kiszalgalo routertol kb 35m
Termesztesen a telok wifin mennek, de annak van egy sajat wifi routerje
A kiszolgalo router pedig Linksys, ami nem mai gyerek, de meg bosegesen teszi a dolgat es igencsak megbizhato - ennek nincsen hasznalva a wifije, mert lassu, de LAN-on tud 100/1000, ezen meg van egy switch, hogy eleg legyen a LAN csati...keszezzel a 3 dobozzal bosegesen ki van szolgalva egy lakas szerintem
Eddig egyetlen problema sem volt ilyan teren, a boxon ugyan USB-n nezem a filmeket, ezt pedig ugy, hogy van az USB-re egy 2/4 portos automata switching HUB, igy akar billentyurol is at tudom kapcsolni az USB-s eszkozoket a szamgeprol a boxra
Altalaban szamgepen megy a torrent, aztan a boxon meg a nezelodesekMindezek mellett teljesseggel hiheto, hogy van olyan box, amin a wifi csak ugy jelen van mint disz, tokre mindegy, hogy az dual band vagy sem
Viszont azt nehez elhinnem, foleg altalanositani, hogy a boxokon rossz lenne a LAN, meg ugysem, hogy az tipusfuggo
Az okes, hogy egyetlen boxon rossz, merthat miert ne lehetne egy ilyen kinai valami egyszeruen sz@r -
cocka
veterán
válasz
Necronom #2267 üzenetére
Na ha már így említed a lant, kérdeznék valamit, akár tőled, akár bárki mástól.
Aki ethernet kábellel használja a boxát, az milyen hosszú kábelt használ?
Csak mert nekem alapból 10 méteres kell, mert az elég, de épp emiatt nem is használok kábelt, mert fene se fogja kerülgetni meg fúrni-faragni, hogy az átvezetett kábel ne látszódjon. Helyette ott az 5 GHzes wifi, ami elég stabilnak tűnik.
Ezek szerint vannak olyan boxok, ahol az 5 GHzes wifi annyira gagyi, hogy csak az ethernet lehet mellette opció?
-
Necronom
senior tag
Sajna az android op mindig ilyen lesz müködéséből adódóan
Ezt nagyon ne altalanositsad kerlek
Jomagam mindig LAN-on vagyok, egesz ejjel megy a YT nalam, sosem kapcsolt szet..eddig egyetlen egyszer sem!
Az, hogy pont azon a boxon (meg csak a tipusra sem eskusznek) a droid, vagy talan a LAN olyan amilyen, attol ez meg kicsit sem altalanos bibi -
buri62
csendes újonc
Na most hogy használtam a T95zplus-t új hiba jelentkezett, Lanon 5-10 perc múlva szétkapcsol pl Youtebon.
Wifire kapcsolva müködik. LE alatt nem tapasztalom ezt a hibát.Ha ötlet van érdekelne.
Sajna az android op mindig ilyen lesz müködéséből adódóan szemben Le ,windos. speciális soft mediaplayerekkel szemben ha azt is jól sikerül megírni. -
cocka
veterán
válasz
Levente1991 #2264 üzenetére
Az edigitalnak külön kategóriája van erre.
-
Necronom
senior tag
válasz
Levente1991 #2262 üzenetére
Szia,
Itthon (normalis boltokban - nem olyanban, hogy vegyelkinait meg ezek semmit sem ero webshopok) eleg keves a valasztek, de pl itt egy normal box, normal hazai boltbol, hazai garancival stb stb...picit persze dragabb mint kinabol, de ez van
-
Necronom
senior tag
válasz
Real_Necro #2258 üzenetére
Barmi jo, amiket az elobb felsoroltam, erdemes egy normal Youtube appot beszerezni es kesz is
-
Necronom
senior tag
-
Real_Necro
veterán
Tudtok ajánlani youtubera megfelelö boxot? Másra nincs szükségem... gyerek meg nyaggat...
Köszönöm
-
kismokesz
tag
az alábbi leirást megnéznéd hogy megfelel-e amiket fentebb irtam?
CPU - RK3229, 28nm Quad core Cortex A7, High cost performance 4K OTT Box solution
GPU - ARM Mali-400 GPU
System Memory - 1GB DDR3
Storage - 8GB NAND flash + SD card slot up to 32GB
WiFi - 802.11 b/g/n, RTL8703
Wired network – Ethernet GMAC 10/100/100M Ethernet controller
IR - Infra Remote control
Connectivity – 100Mbps Ethernet, 802.11 b/g/n WiFi -
válasz
kismokesz #2254 üzenetére
Baromi olcsó.... többet nem tudok mondani.
De 905w-s amlogic is van 25-28 USD ért (1 GB RAM-mal) (Tanix TX3 Mini joybuyon 25 USD volt) azon ha a z Android problémás, legalább a Libre/CoreElec elfut (905w-n az is problémásabb, mint 905x-en, de azért bevállalható)[ Szerkesztve ]
(#2254) kismokesz válasza kenand (#2253) üzenetére ÚjVálaszPrivát2018-09-17 12:07:27
kismokesz
(tag)
V88 rk3229 ez menyire jó?(#2255) Necronom
Nekem van telefonom teljesen jó több, mint 2 éve megy.
-
válasz
kismokesz #2250 üzenetére
Nem annyira.... rokchipest nem választanék, és Androidhoz inkább 2 GB RAM kell a simább futáshoz..
(#2249) Necronom
Xiaomi cuccokat általában preferálom, de Xiomi box nem javallt szerintem sem. : gyenge problémás sok (905w vagy 905L) LAN hiánya és dupla ár miatt.(#2252) ElGatto
HDMI váltó vagy házi mozi erősítő és akkor a hang is rendben lesz -
ElGatto
aktív tag
Üdv Urak!
Egy JVC tv készülékem van aminek pendrive – ról lejátszott filmek esetén baromira „kockásodik” a képe (transcend). Sajnos nem találok a problémára korrekt hibaleírást így megoldást sem.
Arra gondoltam vennék egy tv boxot amivel a film lejátszást meg tudnánk oldani, számítógép tárhelyéről. Ami még gond lehet, hogy csak két hdmi csati van a tv – n amit egy xbox és egy set top boksz lefoglal. Mi a teendő mit ajánlanátok részemre? -
cocka
veterán
És minek kell nektek pluszban egy Chromecast, amikor a normális Android OS-es boxok okostelefonos chromecastos bohóckodások nélkül is mennek?
Mert az okostelefonok tárhelyét/memóriakártyáját általában nem arra használják az emberek, hogy lewarezolt filmeket tartsanak rajta. A netes tartalmat meg mi a francnak castolni, azt közvetlenül a box is meg tudja nyitni.
És nem a kínai verziók.
Mutass egyet, amit mondjuk Európában gyártottak és legalább olyan olcsó, mint a kínai boxok.
Levente:
az Oreo frissítés óta csak a baj van vele...
Így hirtelen nem is rémlik, hogy annyira elterjedt lenne a 8-as Android bármelyik Android boxon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AliExpress tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Fotók, videók mobillal
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Pentium G4400 16GB DDR4 120GB SSD GTX1050Ti 4GB!
- Eladó konfig! Ryzen 9 7900X 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Gigabyte GA-A75 + AMD A8 -3870 + 16GB Corsair DDR3 + 240GB Samsung 840 Pro + Alpenföhn brocken hűtő
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest