- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
Cathfaern #48 üzenetére
Nekem jó. 2 éve van egy PFC-s, 400W-os Azona tápom, semmi bajom sincs vele.
Már lassan 2 hónapja hajt egy Palomino 2100+, R9700, 512DDR, író-olvasó, 80G Maxtor, stb konfigot és stabil, semmi baja. Egyedül a terhelésre felpörgő ventijét tartottam hangosnak a hálószobában, de kicseréltem benne és tök jó. Szerencsére nem cseréltem le csak emiatt 20-30-rel többért egy Chieftecre vagy Enermaxra. Szerintem azok sem jobbak... -
Airdagger
csendes tag
Hi! Nekem volt egy Seasonic 300w tápom na mostan nem tom miért de elfüstölt a
kismeghajtó a gépben viszont magával vitte a tápot is mást nem szerencsére.
De az is lehet hogy forditva történt.Most egy Codegen 300W van benne. De nem hagy nyugodni egy dolog ami ez elött is volt. Mikor kikapcsolom a gépet az optikai
egér ledje tovább villágit és a bill-en is a ledek de csak kisebb fényen. Ne hogy ez a táp is elszálljon. Na most én ugy vélem kicsit hangos jó persze a seasonic az még egy 5el több de itt nem igazán hallottam arrol se jókat. És még egy hogy a
confighoz ami nekem van elég egyáltalán ez a táp mert most már ehez ugylátszik
hozzá kell szokni hogy celeronnál nem kellet ezen izélni hogy milyen a táp. Most AMD-nél kell? jA és a hangoságon lehet segiteni vagy shiftec csak a megoldsás?
Régebbi hozzászolásba volt aki azt mondta hasonló konfignál hogy nem hangos.
Mondjuk nincs bezárva a ház lehet az is számit.
AMD Athlon 1700+
MSI KT3 Ultra2-C
MSI GF4 TI4200 64MBDDR
256MB DDR
PÁJÓ DVD
TEAC CDIRÓ
80GIGA MATROX WINYÓ
háló kártya
sb live 5.1
várom a válaszokat
byegli -
Cathfaern
nagyúr
Az Azona táp milyen? Bármilyen meglepő, de Azona házhoz adták :)
-
hungeek
senior tag
jóvanna.... :D
-
hungeek
senior tag
nekem 2 hónapja megy egy 300 W-s codegen táppal az alul írott konfig 2 winyóval, cd-íróval, cd olvasóval és 1 USB eszközzel...... eddig semmi nem volt vele... kicsit meleg de hát istenem..... procim is 46-52 fokos mindig (mondjuk napi 20 órában nem csodállom)
amúgy én is k*rva sok szar dolgot hallottam erről a tápról..... de én mindig ilyen szerencsés ember vagyok.... aranykezem van :)) -
Bogyó bá'
nagyúr
Szasztok!
Szóval tegnap vett csodálatos Codegenem mára bemondta az unalmast.....a gép csippan egyet, de nem indul. Kb. 10 inditási kirérlet után káromkodva visszaszereltem a régi bevált Skyhawkot, és hálistennek minden megy a régi kerékvágásban.
Erről ennyit: Codegen XAR!!! :( -
Bogyó bá'
nagyúr
Hali!
Én ma vettem egy 300-as dögnehéz Codegent a régi 250-es Skyhawk helyett
(3 éves szegény, nem volt semmi baja, csak nagyon hangos a ventije újkorától), mert a régi házamat apránként készitgetem a Celeron800@1066-ról PIV-re való váltáshoz, és hát kiváncsiságból szétszedtem:
Nagyon szép hütőbordák vannak benne, az egyiken a hőfokszabályozós venti érzékelője csücsül....Na szóval rájöttem , mitől olyan nehéz - a primer, 230V-os oldalra csatlakozik egy lemezelt vasmagra tekercselt legalább egykilós zavarszürő fojtótekercs.
Igényes dolog, a számitógépből igy semmilyen elektromos zavar nem kerülhet ki a hálózat felé. Meglepő dolog egy ilyen olcsó szerkezettől. -
Ra3
őstag
ja, és a haver tápja kb másfél évig birta, igaz csak egy 433-as celeroncsot vitt...
-
Ra3
őstag
egyik munkatársam kb fél órája behozta a gépét a céghez azzal hogy lehalt a tápja. szétkaptuk, és miután láttam hogy egy zöld JNC Vargáné és Tsa. bt felirat ott figyel az alján gyorsan megvigasztaltam hogy valszeg temetheti a konfigot... beleraktunk egy céges gép tápját, és meglepve láttam hogy minden ok...szerintem ez az első Vargáné táp ami nem rántotta magával halálba a fél konfig mellett kis hiján a usert is :)))
-
Loader
tag
Nálam kb. 2 hónapig ment egy 300W-os Codegen táp aztán feladata :)
-
Ra3
őstag
hétvégén tápot cseréltem egyik haver gépében, egy KM tipusu cuccot cserélt 300-as Chieftecre (természetesen az én tanácsomra), beszerelés elött lemértem mindkettőt, a KM 950 gramm volt, a Chieftec meg 1,45 kg... szoval cca. 35%-al több...
-
Van itt mellettem egy bőven 2 Ghz feletti P4, 250W-os Seasonic táppal. És megy.
-
Ra3
őstag
na, most hogy ujra előjött a topic elmondanám hogy végleg letettem a Codegen táp vásárlásáról, több helyen is utánaolvastam és végül egy 360-as Chieftecet vettem. igaz hogy árban több mint egy tizessel fölötte van a Codegennek, de nem kell azon aggódnom hogy magával rántja a 150ezres config felét, szerintem ennyi pluszt megér, ja és a lifetime garancia sem elhanyagolandó! :)
-
Jym
tag
Codegen házzal vettem egy 300-as Display tápot. Kicsit melegszik ugyan, viszont olyan halk, hogy csak a légáramlásból tudom, hogy működik.
No comment... -
Witlok
tag
Nem egészen ide tartozik, de nem tudja valaki, hogy ATX tápnál melyik két alaplapi csatlakozót kell összekötni, hogy bekapcsoljon?
Azt hiszem az egyik kábel zöld középtályon... -
törölt tag
Kapcsolouzem :) De a nehezekben is.
Amiben jobbak a nehez tapok, szerintem a hutesuk (a melegedo alkatreszek kapnak egy vagy ket bazi nagy kozos hutobordat), megfeleloen tulmeretezett alkatreszek vannak benne (nem a hatarerteken tancolo kondik meg tranyok) es eleve a megfelelo mennyisegu alkatresz (nem sporolnak azzal, hogy kiszedjenek zavarszurest, feszvedelmet). -
Ra3
őstag
tud valaki arról hogy a 'könnyü' tápokban mi van trafó helyett ???
-
BoGár
tag
Az én gépemben DTk táp van. Egyszer, egy zárlat miatt elszállt, de szerencsére nem vitt magável semmit sem a gépből. Bele se merek gondolni, mi lett volna a Codegen póttápom van benne. (Ezután belekerült, de sajna sokat fagyott vele a gép. Még CD-írásra sem volt alkalmas akkor a gépem.)
-
ocrulez
csendes tag
Ja most eppen tapot keresek, probalgatok. mbm-al nezegetem a core fesz
alakulasat. Az utobbi idoben logolom az eredmenyeket. Nemi 3dmark+ut2k3 utan
kb igy alakulnak.
Current Low High Average
Core 0 1,89 V 1,79 V 1,90 V 1,88 V codegen 400w konnyu
Core 0 1,87 V 1,84 V 1,90 V 1,88 V codegen 300w nehez
Core 0 1,88 V 1,83 V 1,91 V 1,88 V chieftec 300w (ez is nehez)
Core 0 1,88 V 1,87 V 1,89 V 1,88 V compaq 325w server tap nagy es nehez -
ocrulez
csendes tag
Nem nem eliras. Igaz, hogy csak becsles. De hatarozottan akkoruli a sulya.
Pont nalam van egy 400w os pehelysulyu codegen.
codegen 400w model:350xx
+3/3v 20a
+5v 35a w max
+12v 16a
-5v 0.5a
-12v 0.8a 9.6w max
+5vvsb 2a
Na kb ez szerepel a cimken. Na ez egy hulladek, sem a ki, sem a bemeneten
nincsen zavarszures. Ha pedig a cimken leirt ertekeket leadja (nem egy 0.1s-ig,
es nem robban fel) akkor en megeszem a kalapom.
Steroid ne hidd el amit a cimken latsz. Cimket konnyebb gyartani mint tapot. ;) -
[amne]
senior tag
válasz
RosszCsont #20 üzenetére
''Késöbb rájöttünk, hogy a számítógépünk nőnemű és ráadásul szőke, mert nincs agya és mégis beszél!! '' -ez tetszik, nekem is szokott szólni minden bekapcskor. ASUS rlz.
-
Gboy
csendes tag
nekem mercury van, 2 év garival vettem, és semmi gond vele. (2db 40 gigás vinyó /7200rpm/ 2 db cd-íro /8* Pana és 40* Teac/ , 1 db Cd-olvasó /40* Teac/, 1db coolink 111+ :) és még vagy hat ventillátor+ egy kék színű fénycső), szóval atomkirály! :DD
-
Sea-you
csendes tag
Mi a velemenyetek a Mercury tapokrol, van egy 300w-os belole es iszonyat bikan mukodik :))
-
Balint
tag
A Codegenből tényleg jelentős súlykülönbözetű tápok léteznek.
Volt egy 250esem amiben eldurrant egy kondenzátor (viszont semmit nem vitt magával, ami igencsak jó pont), ezért vettem helyette 300ast. Hát komolyan... meglepődtem mennyivel nehezebb.
Ha az ember felnyitja őket, látszik, hogy mennyivel több alkatrész van benne.
Tudom ajánlani egyébként a PFC, NoiseKiller jelzésű tápokat, mert tapasztalatom szerint jelentősen halkabbak mint a normál tápok. A dolog lényege asszem az, hogy egy érzékelő figyeli, hogy hány fokos a ventin áthaladó levegő, és ha nem túl meleg akkor visszavesz a fordulatszámot. -
tothjozsef
aktív tag
válasz
RosszCsont #20 üzenetére
Hat igen, velem is megesett egyszer, hogy egy ismerős felhív, hogy gond van a gépével. Megkérdeztem, mi a baja, erre azt mondja, hogy nem tudja elolvasni, mit ír a gép, mert nem látja a FÜSTTŐL. Persze kiderült, hogy nem a gép miatt van füst, de egy pillanatra megállt az ütő bennem...
-
RosszCsont
csendes tag
válasz
tothjozsef #18 üzenetére
Ilyen nekem is volt már:
Bátyám telefonált, hogy bekapcsolta a gépet és egy női hang azt mondta neki, hogy: ''No CPU installed''. :DD
ASUS POST Reporter rulez! -
[amne]
senior tag
válasz
tothjozsef #18 üzenetére
Ja, nekem egyszer a hugom hívott fel hogy rossz a monitor, közben csak Power le volt véve róla mert esete ment a letöltés és nem akartam hogy világítson a led. Azért egy kis időre rám hozta a frászt.
-
Loader
tag
Nekem is Codegenem van. Két hónapja vettem, de tegnap este öcsém telefonált, hogy a gép kikapcsolt menetközben és most nem lehet bekapcsolni :) . Ma megyek haza megnézni.
-
Lomos
aktív tag
Codegen 350 W-os tap:
Athlon XP 1700+
Quantum 30 gb
Quantum 20 gb
CDRW
DVD
Ati Radeon 9000
Hangkartya, halokartya
es vigan rohangal....
csak mintha kicsit hangos lenne :-((( -
ocrulez
csendes tag
Alapvetoen 2 fajta codegen tap van, az egyik fajta 10-15dkg na ez full gagyi, es van egy 2kg-os na ez jo, soot tuti. De ez a suly dolog kb. minden markara all. Minnel nehezebb annal jobb?
-
GaBBoR
tag
Helló!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen tápot vegyek. Egy CD, CDíró, 1-2vinyó, kisfloppy, és úgy 6ventillátor :DDD. Ja és tervezek bele vagy 10db közepes fényerejű Led-et. Szóval ehhez min. hány Wattos táp kéne. És mit javasoltok Chieftec vagy Enermax, 20k-nál nem igazán akarok többet fizetni (áfástúl).
uff -
Ra3
őstag
na, akkor lehet hogy egyelőre maradok a zizegős KM tápnál, aztán összespórolok még egy ötöst chieftecre...
remélem az ellen senkinek nincsenek kifogásai? azért enermaxot nem akarok venni :(( -
cheroub
csendes tag
Hali.
Nekem nincs ilyen tápom csak javítunk ilyeneket :) . Több topicban is ki lett fejtve hogy mit érdemes nézni a tápon érdemes rákeresni(nem csak az ár az).
Byez -
PoPeY
csendes tag
Nekem (igaz régebben) volt 1 codegen tápom. 235W-os volt. De az mit ki nem birt. A fesz ingadozást fel sem vette. Kb 190-200V-nál még vigan indul. :)))
-
zrubi
senior tag
''a egy táp meghal, sok esetben viheti magával az alaplapot is, stb., lehet bármilyen márkájú.''
Na pont ebben különbözik egy 'jó' táp a többitől. Ha meghal NEM viszi magával az egész kócerájt. De a 'jó' táp sokkal kissebb eséllyeh hal meg.
De a remény hal meg utoljára... :) -
Yutani
nagyúr
Más topicban mindenféle rossza összehordtak a Codegen tápokról, mesélve hogy ennek is, annak is tönkrement. Ez nagyszámú eladásnál persze hogy megtörténik, és szerintem ha egy táp meghal, sok esetben viheti magával az alaplapot is, stb., lehet bármilyen márkájú.
Az biztos, ha házat veszek, Codegen lesz. Codegen táppal. :)) -
Jöhetnék azzal hogy az neeem jó, vegyél 30000ért gyémántberakásos enermax tápot, de szvsz teljesen jó lesz az a 350-es, bár ha még van egy pár forintod, akkor körülnéznék, hol lehet Huntkey tápot kapni. (olcsóbb mint a többi márkás cucc, a belseje meg nagyon tiszteletet parancsoló.)
-
Ra3
őstag
ok, a kérdés egyértelmü, tápcsere lesz, és ebből 5kHUF körül találtam 350W-ost. szerintetek megéri, vagy keressek mást?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest