Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz K1LLMy53Lf #7686 üzenetére

A 3D-n kívül más előnye is van a 120Hz-es paneleknek. Alacsony a válaszidejük (most ne csak a gyártói névleges szürkéből szürkébe értékeket nézd, a 120Hz-hez szükségszerűen alacsonynak kell lennie a valódi fekete-fehér értéknek is, ami gyakorlatilag rekordot jelent a legtöbb 60Hz-es panel tényleges étékeihez képest), így minimális az utánhúzásuk. Valamint 120 Hz-be kereken belefér a 24 fps, így nem hat ugrálónak a lassú oldalazó mozgás mozifilmeknél.
    Szóval vannak azért kellemes aspektusai. Ha sokat játszol pörgös FPS-ekkel, vagy filmek alatt kimondottan zavar a 3:2-es FRC (az ugráló oldalazó mozgás), mint amennyire a TN panel képi világa bántja a szemedet, akkor megfontolandó lehet. (És extraként ott a lehetőség, hogy kipróbáld 3D szemcsivel...)

Én nem igazán tudnék megbarátkozni egy 24"-os TN-el, még 17"-ossal sem tudtam, mert már azon is zavart, hogy középre nézve a sarkok felé változnak a színek, de még középen sem stimmel minden.

Engem érdekelne az nvidia féle 3D Vision játékokhoz, és kimondottan zavar a 3:2-es FRC is. Viszont a TN színvilágától mégjobban borsódzik a szemem. (Pedig lett volna ideje megszokni, mert a laptopom TN-es. Bár azon csak netezek, és "tanulok", arra pedig elég...)

Bár persze a TN-ek közt is van különbség. Erről jut eszembe: Ha van esetleg valakinél otthon (Budapesten) egy 120Hz-es FullHD LCD-je, akkor felőlem szívesen játszhatnánk olyat, hogy átugrom egy EyeOna-al, és a szemrevételezés lehetőségéért cserébe (vagyis inkább csak úgy öncélúan, tesztelés gyanánt :DDD) ingyen bekalibrálom neki. Vagy akár még a filmlejátszót is belövöm pöpecre a mérési eredmények alapján, ha érdekel a képminőség (mert engem érdekelne, hogy fest rajta egy HD film, ha faszául be van lőve :D)

Aktív témák