- A popóalávaló: DXRacer Drifting gamer szék tesztje
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Transcend lehet a RAM-para következő áldozata?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- VR topik
- Durván kitömte memóriával két új Radeonját az AMD
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Az a 15000:1 és más hasonlók LCD monitorok esetén csak a dinamikus kontrasztarány. Nyilvánvalóan nem vagy tisztában a fogalommal, de most itt inkább nem kezdenék kiselőadásba, inkább keress rá!
Lényeg, ez csak egy parasztvakítás, legalábbis jelen formájában. Akár egy szürke feketéjű monitorra is rá lehet írni 50000:1-et... Aztán az első lépés, hogy kikapcsolja az ember, mert csak zavarja, amit a monitor ilyen címen csinál... És akkor marad a natív kontrasztarány, ami a mai monitorokban alkalmazott panelek többségénél 1000:1 körül van...A nagy dinamikus kontrasztarány lényegében azt jelzi, hogy a háttérvilágítás intenzitása nagy tartományban szabályozható. De pl. lehet, hogy csak felfelé vagy csak lefelé.
Lehet, hogy ez a dolog változik majd a LED-es háttérvilágítású monitoroknál (*), és valami értelmes dolog sül ki belőle, de még ez sem biztos.
* Jelenleg a LED-ek a CCFL helyén vannak, szépen egy sorban a panel valamely szélénél, azaz nem a panel mögött, így nem valósítható meg az un. zone-dimming, amit egyes csúcskategóriás tévéknél alkalmaznak, többezer LED-et felhasználva. Monitoroknál esetleg évek múlva lesz ilyen, ha lesz egyátalán.
Egyébként a CRT-k 5000:1 körül voltak, és nagy dolog volt a plazmák esetén, amikor elérték a 10000:1 arányt (ezek term. natív számok)...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem fogok veled ezen vitázni,de szerintem még most felejtsük el ezt a dinamikus kontrasztarány magasztalást, mert jön valami vérmesebb kolléga, és akkor aztán hajajj

Nem jó az semmire, hidd el nekem. 1000:1-hez bőven megfelel, és az legalább nem szemenszedett hazugság, ahnem valós kontraszt. A dinamikus kontraszt meg mehet a budiba, aztán flush

-
Mezoo
csendes tag
Hát figyelj menj el és nézd meg!
nekem tökéletesen megfelelt és tetszett amit láttam!most LG 30000:1kontrasztarányú monitorom van és hidd el tapasztalat,hogy sokkal szebb képe van nála!
és gondolom a külföldi tesztelők sem irkálnak össze vissza hülyeségeket...főleg nem a németek!de ahogy kérted ajánlottam egy monitort!nem rábeszélni akarlak semmire!
az enyém is csupán egy vélemény!
a Benq is egy nagyon jó monitor,de nekem élőben nagyon nem tetszett de ettől neked még jó lehet!
Aktív témák
- LG 27GX790A 27 inch natív 2K 480Hz gamer monitor eladó
- LG UltraGear 32GQ850-B GAMER Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Eladó 1 db WQHD AOC monitor - Monitor 34" AOC U34V5C/BK
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4051, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Lényeg, ez csak egy parasztvakítás, legalábbis jelen formájában. Akár egy szürke feketéjű monitorra is rá lehet írni 50000:1-et... Aztán az első lépés, hogy kikapcsolja az ember, mert csak zavarja, amit a monitor ilyen címen csinál... És akkor marad a natív kontrasztarány, ami a mai monitorokban alkalmazott panelek többségénél 1000:1 körül van...