Aktív témák
-
dezz
nagyúr
A múlt hónapban én is megnéztem a Green-t, sőt az Oázisból át is hoztak egy 2209WA-t összehasonlításul. Teljesen egyértelmű volt, hogy a Greenben eIPS panel van (mint már párszor leírtam, ez a H-IPS-en alapul, csak valamilyen filtert lehagynak róla), mint a 2209WA-ban, mivel ugyanolyan volt a fekete, tekintve annak mélységét és szögfüggőségét.
Én is idéznék az egyik linkről:
"Mindent összevetve az IPS ma talán a legjobb paneltípus, ennek ellenére mégis inkább a profik körében terjedt el, ami elsősorban árának köszönhető. Ezen a helyzeten változtathat az LG és az IPS Alpha eIPS (Enhanced IPS) panelje, amelynél az apertúra méretének csökkentésével sikerült mindkét gyártónak a fényáteresztő-képességet növelni. Habár a panel előállítása ezzel nem lesz olcsóbb, a háttérvilágítás esetében kevesebb lámpatestre van szükség, így mégis lehet költséget megtakarítani. A jobb fényáteresztő képesség értelemszerűen több szivárgó fényt eredményez, így az eIPS kontrasztarányra picit gyengébb. Emellett az eIPS panelek színreprodukciós képessége is elmarad az S-IPS-étől (de a TN/VA megoldásokhoz képest továbbra is jobb)."Szóval, az eIPS feketéje nem is olyan mély, mint pl. a "fullos" H-IPS-é, és a felfénylés is erősebben jelentkezik a fekete részeken, amihez nem kell "oldalról nézni", mivel a nem pont veled szemben elhelyezkedő pixeleket ugyebár máris más szögben látod... Ez persze függ a monitortól való távolságtól is, de 0.5-0.6 méterről nézve észlelhető. A 2209WA még éppen a határon van, mert éppen ott érjük el a monitor (távolabb eső) szélét, ahol az effekt kezdene eléggé zavaróvá válni (a rálátási szög növekedésével). A Green viszont nagyobb, tehát tovább fokozódik a dolog. Más szóval, a 24"-es eIPS már egy kissé kompromisszumos dolog.
Megjegyzem, volt még más problémája is a monitornak (és most már talán nem vádol meg mzsombor elfogultsággal, hiszem maga is láthatta), szóval aki azt képzeli, hogy egy U2410 szintű monitort kap féláron, az bizony téved... Amúgy javasoltam is, hogy hozzanak át pl. egy U2410-est is, de erre sajnos végül nem került sor, pedig tanulságos lett volna. (Azért persze a hibáival együtt is jobb választás összességében, mint egy TN paneles.)
Aktív témák
- Trollok komolyan
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Energiaital topic
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Pánik a memóriapiacon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG Odyssey G4 LS27BG400EUXEN + INGYEN SZÁLLÍTÁS
- LG UltraGear 32GQ850-B GAMER Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- LG 27GX790A 27 inch natív 2K 480Hz gamer monitor eladó
- Dell UltraSharp U2913WM 2560 1080 monitor + Dell Sound Bar AX510 10W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest