- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrots
junior tag
válasz
myk_to #24447 üzenetére
"free-hdd-space: 0 "
Eleve ac2-t 7.13 vagy fole upgrade-elni szerintem bator dolog. 50-50, hogy belefutsz misztikus problemakba. A torles amit csinalsz okes, de nem segit igazabol, a netinstall gyalulja le ugy a flash-t, hogy tenyleg szabaduljon fel valami hely, de igazabol az is minimalis. Nem is kell nullanak lennie a szabaly helynek problemakhoz, elegendo siman keves szabad hely is, attol fugg milyen beallitasaid, scriptek, naplozas stb vannak.
-
-
yodee_
őstag
válasz
myk_to #23739 üzenetére
Amennyiben mindenképp kell a wifi, akkor a saját cuccukat kell használni. Nem méregdrága...
[R11e-5HacD] - 5GHz AC900 867mbps
[R11e-2HPnD] - 2,5GHz Wifi4 300mbps
-
ekkold
Topikgazda
válasz
myk_to #23697 üzenetére
A mikrotik is csak egy linux, csak jobban el van fedve az eredeti linux felület. Tudtommal viszonylag kevés wifi chip tipust támogat, tehát az irány jó, olyan tipust kell beszerezned amit biztosan támogat a mikrotik. Sok gyári routerben is (Pl. RB4011) mini PCIe wifi adapter van, meg kell nézni milyen, és olyat használni... Mondjuk az tök ügyes lenne , ha valamelyik USB-s wifi adapter típus is menne.
-
mrots
junior tag
válasz
myk_to #23695 üzenetére
Tok ertheto mit es miert akarsz csinalni, en is csinaltam. Az egyetlen kulonbseg, hogy olcson szereztem hasznalt mikrotik routert ami a labor eszkoz lett es azon tudtam mindent kiprobalni. Nem kellett licensz problemakkal kuzdeni, emulalni wifit, driverekkel vacakolni - csak ott volt es ment. Bonusz elony, hogy legalabb volt egy hidegtartalek eszkoz, ha az eles esetleg bekrepalt volna.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
myk_to #23697 üzenetére
Én úgy tudom, magának a passtrough-nak leginkább a gazda oldalon vannak követelményei, vendég oldalon meg annyi, hogy legyen driver/kernel modul az átengedett eszközhöz. A RouterOS, hiába Linux alapú, nem olyan, mint egy átlagos distro, ahol legalább a nyílt driverek nagy részét beleépítik, hogy mindenen is elinduljon.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
myk_to #23695 üzenetére
Őőő, nem. Azt fogja látni a virtuális környezet, amit a VM gazda rendszer átenged valahogy. Vagy emulál egy konkrét hw-t vagy pedig emulál egy szintetikus eszközt (gyorsabb, mint egy létező eszközt emulálni). De még ennyi nem elég, a vendég rendszerben meg kell driver ehhez. Persze van még olyan, hogy USB meg PCIe passtrough, ami teljes egészében átengedi az eszközt a vendég rendszernek.
Wifi esetén én még nem láttam, de nem is kellett olyan, hogy a wifi-t teljes egészében átengedd (max USB vagy PCIe passtrough), max a hálózati forgalmát tudod becsatornázni (de jöjjön bátran egy guru, aki meg tud cáfolni), de ilyen Wifi specifikus dolgokat nem érsz el (kapcsolódás hálózathoz, üzemmód váltás, stb..), hanem egy vezetékes eszköz fog látszani. -
ekkold
Topikgazda
válasz
myk_to #23659 üzenetére
Anno párféle USB-s wifi adaptert kipróbáltam RouterOS alatt, x86 hardveren. Nem működtek, de betudtam annak, hogy nem néztem utána melyik wifi chipeket támogatja, egyszerűen csak kipróbáltam ami a kezem ügyébe került
Amúgy érdekes projekt lenne, ha sikerülne ilyesmit működésre bírni.USB-s ethernet adaptert próbáltam amúgy, az működött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Path of Exile (ARPG)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest