-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
Petrowiczki #822 üzenetére
Csak az első a fontos. Még mindig van némi ellentmondás, hogy kaphat a az eth1 porton dhcpn IPt a routeredtől, miközben a kábelmodemtől nem kap.
Lehet nem is sima dhcp kell neked, hanem pppoe?
A franc se akar kérkedni a tudásával, de sokan (nem tudom te ide tartozol -e) minimális hálózati tudás nélkül akarnak rögtön mindent, lehetőleg a fórum tudását felhasználva.
a mikrotik mtcna vizsgára van demo tesztlap a mikrotik.com-n, töltsd ki, ha úgy érzed, hogy legalább érted a kérdéseket, még ha nem is sikerül elsőre "átmenni", akkor segitünk, akár én segitek, de nem tv-vel, mert nem érdekel a géped, adj egy winbox v. ssh hozzárérést a routerhez és megnézem mi a baj.
(egyébként 60% már megfelelt, ezt én személy szerint komolytalannak tartom..., ez nem az elégséges szint kellene legyen, hanem itt kellene kezdődnie az 1-es jegynek, azaz a nulla tudás után ez már az elégtelen szint..)
-
Ablakos
őstag
válasz
Petrowiczki #822 üzenetére
Sajnos abban tévedsz, hogy mindenkinek meg kell tanulni. Vannak szerencsések, akik már magzatként a köldökzsinór helyett, utp kábelen kapták a "életet".
Egyébként egyáltalán nem triviális az eszközöd konfigja. Az RB sorozatok alapból SOHO-ra konfigolt routeros-t adnak. CRS-ben odalökik a 24 portot hardveresen össze switch-elve. Igaz, nem a tanulatlanoknak (már magamra gondolok) készítik ezt a szolgáltatói licenselt dobozt.
A WIKI-n nagyon jó pédák vannak tűzfalkezelésre (is). A tűzfalszabályokat egy az egyben onnan másoltam.
Sértődni nem kifizetődő, minden topicban vannak, akik élvezkednek a tudásuk előnyével. Ha a beszólás mellé hasznosat is tesznek, akkor már jól jártunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest