Hirdetés
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ne szórd ki a pénzed pixelekre!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
Petrowiczki
üzenetére
Csak az első a fontos. Még mindig van némi ellentmondás, hogy kaphat a az eth1 porton dhcpn IPt a routeredtől, miközben a kábelmodemtől nem kap.
Lehet nem is sima dhcp kell neked, hanem pppoe?
A franc se akar kérkedni a tudásával, de sokan (nem tudom te ide tartozol -e) minimális hálózati tudás nélkül akarnak rögtön mindent, lehetőleg a fórum tudását felhasználva.
a mikrotik mtcna vizsgára van demo tesztlap a mikrotik.com-n, töltsd ki, ha úgy érzed, hogy legalább érted a kérdéseket, még ha nem is sikerül elsőre "átmenni", akkor segitünk, akár én segitek, de nem tv-vel, mert nem érdekel a géped, adj egy winbox v. ssh hozzárérést a routerhez és megnézem mi a baj.
(egyébként 60% már megfelelt, ezt én személy szerint komolytalannak tartom..., ez nem az elégséges szint kellene legyen, hanem itt kellene kezdődnie az 1-es jegynek, azaz a nulla tudás után ez már az elégtelen szint..)
-
Ablakos
addikt
válasz
Petrowiczki
üzenetére
Sajnos abban tévedsz, hogy mindenkinek meg kell tanulni. Vannak szerencsések, akik már magzatként a köldökzsinór helyett, utp kábelen kapták a "életet".
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként egyáltalán nem triviális az eszközöd konfigja. Az RB sorozatok alapból SOHO-ra konfigolt routeros-t adnak. CRS-ben odalökik a 24 portot hardveresen össze switch-elve. Igaz, nem a tanulatlanoknak (már magamra gondolok) készítik ezt a szolgáltatói licenselt dobozt.
A WIKI-n nagyon jó pédák vannak tűzfalkezelésre (is). A tűzfalszabályokat egy az egyben onnan másoltam.
Sértődni nem kifizetődő, minden topicban vannak, akik élvezkednek a tudásuk előnyével. Ha a beszólás mellé hasznosat is tesznek, akkor már jól jártunk.

Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Google Chrome
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkSystem NE0152T Gigabit Ethernet Switch (7Y81CTO1WW) - Piaci ár alatt
- Edgecore Data Center Switch (AS4610-54T) - 48 portos
- Lenovo Local Console Manager 1754A1X - 8 portos
- Dell EMC PowerSwitch S4112F-ON Chassis (00P7H1) - Piaci ár alatt
- Lenovo RackSwitch G8272 (7159-HCW) Switch - 48 port - Piaci ár alatt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ekkold