Hirdetés
- Amazon Kindle
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
#42556672 #6374 üzenetére
Bocs, délután nem voltam gépközelben.
Összedobtam egy gyors tervet, a végére ezt szeretném elérni. Akkor fogom betenni a hEX helyére az RB450-t, ha sikerült nagyjából működőképesre bírni az ábrán látható elképzelést.
Az ether2 a jelenlegi hEX-es konfigurációban is trunk, és a natív 1-esen kívül 2 VLAN-t visz át taggelve (client, guest). Jelenleg más VLAN ID-kat használok, ezt nyilván hozzá kell majd igazítani az új konfighoz az AP-n.
Az ether3 porton egy otthoni szerver foglal helyet, ami egyben NAS is, ezen virtuális gépeket szeretnék futtatni, amik másik VLAN-ból fognak IP-t kapni, ezért kell a trunk.
A hálózatok közötti átjárhatóságot a tűzfal fogja szabályozni, ennek beállítását még nem csináltam meg.
Az RB450 jelenlegi konfigja, aminél elvesztettem az elérést a router mgmt-jével. Ha kikapcsolom a bridge alatt a vlan-filteringet, akkor ismét elérem MAC alapon. ether4-re vagy ether5-re csatlakoztatott PC megkapja a helyes IP címet a megfelelő VLAN-ból, és a router összes VLAN Interface-e pingethető.
(a későbbiekben tervezek bevezetni egy DMZ zónát, de ennek szükségességét még mérlegelem)
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amazon Kindle
- Parkside szerszám kibeszélő
- Steam topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó egy Pixel 8 újképek
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 15 M2! 8/256 8C+10C. Mint az új! 99% Akkumulátor!
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest