- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigabyte alaplap topik
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jó cikk!
Emlékszem rá mit szívtam 4 éve a legelső mikrotikkel (Rb2011) amit rámbíztak. Nehezítésnek terepen kint 30+ fokban wifin keresztül egy kicsi netbookal teljes délelőtt. Maga az eszköz egy padláson volt fent 50 fokban gyakorlatilag semmi rögzítéssel a kábeleken lógva, de lakáson kívül kellett programozni.
PPPoe-t kellett beállítani úgy hogy semmit nem értettem belőle. Netes leírások alapján (mert hát mobilnetem volt telefonon sikerült is)
Persze ment kb 10 percet és használhatatlan lett. Az 53-as portot nem tiltottam, na hát kérnem is kellet új címet a szolgáltatótól mert nem volt már használható semmire az eredetileg megkért.Persze a servicesnél sem tiltottam semmit.
Aztán összetákolva ugyan de ment, viszont így nem lehetett ügyfélnek átadni. Szerencsére egy mikrotikes okos emberke tudott segíteni és távolról megcsinálta sok baromságot amit beállítottam.
De kezdőként már az sikerélmény volt hogy megy rajta net.
Éppen két hete állt le szegény, de nem dolgozom már ott nem tudom mi lehetett vele. 4 évet ment hibátlanul télen nyáron tetőtérben. Talán a kondik főttek meg benne vagy feltörték de lehet csak a táp szállt el.A legrégebbi ami megy az rb433-as gyári ezeréves firmwarrel, szétfolyt kondikkal mai napig már 8-9 éve, azt nem én programoztam de senki nem mer belenyúlni. Eléggé más felülete van winboxon, fejből nem emlékszem hogy 4-es vagy 5-ös volt a szoftja.
-
Soma01
veterán
Szerintem nekem jó lesz, mert még mindig 0-n állok és kellene a segítség. Angolul annyira nem vagyok profi, hogy mindent megértsek 100%-ban. Tanfolyamra elmenni nemigen fogok. Bár lehet megérné, de csak magam miatt csinálnám. Nem is tudom, mennyibe kerül egy tanfolyam. Más meg ne állítsa be, mert én szeretném tudni, hogy mi micsoda. Ha meg megtanulom, lehet tudom már alkalmazni is ezt a tudást több "munkámnál" is. (segíteni szoktam egy biztonsági cégnek, netes, hálózatos ügyekben)
-
bacus
őstag
Az a baj, hogy akinek ez segítség, annak nincs, vagy nullához közeli a hálózati alapismerete.
Aki meg akarja tanulni, annak ott van az angol nyelvű wiki, számos tanfolyamra beiratkozhat, aki meg nem, annak ott a quick setting és kér egy kis fizetős segítséget. (vagy nyilván egy szintig kaphat itt ingyen is segítséget, ha megakadt és nem nullán van, nem követelőzik és nem azt várja, hogy kompletten felprogramozza neki valaki a routerét)Ha elmegy ez a fórum a teljesen kezdők felé, akkor nem lesz értelme komolyabb kérdést feltenni.
Ez a router mindig is feltételezett számos alap ismeretet, ha valaki vizsgázott, akkor tudja, hogy az első vizsga alig foglalkozik magával a mikrotikkel..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Spórolós topik
- Hardcore café
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged