- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
lionhearted #22026 üzenetére
...a magic constant port a képletből, amivel amúgy kb bárrmi más is hívhat.
Azért nem tud más hívni a "magic constant port"-ot használva, mert a mikrotik ezt csak a NAS belső IP címéről fogadja el (forráscím), a csomag cél címe pedig a listára felvenni kívánt cím (és persze adott interfészre is lehet szűkíteni a kört.). Ha kintről próbál valaki olyan csomagot küldeni, aminek a cél-címe a saját címe, az a csomag el sem fog jutni a routerig, hiszen annak a csomagnak a számára nem az én mikrotikem lesz a gateway, ez csakis belső hálózatból induló csomagok esetén lesz így, amelyek a router mint gateway-nek szintén a belső címére érkeznek. Persze lehet, hogy hibás a gondolatmenetem, de hol hibás?
Ez szerintem inkább a webszerver felől támadható - ha azt meg tudja hekkelni valaki. Persze ezzel akkor is csak portot tud nyitni, de ezzel még közel sem fér hozzá a routerhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 15 Pro Max 512GB Natúr titán
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- Intel Core i7 10700/RTX3060/16Gb ram/256Gb SSD
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest