Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csusza`

senior tag

Sziasztok!

Mit gondoltok, HotSpot setup esetén mi a legjobb módszer arra,hogy a HotSpot IP tartományába ha elhelyezek még egy AP-t,és a komplett subneten van egy 512/256k pcq korlátozás - hogyan zárjam ki a korlátozásból az AP-t? Illetve,mi a legegyszerűbb módja? Jelenleg úgy oldottam meg meg,hogy az 512/256k-s korlátozás 8 priority-t kapott,7 priority-re pedig beraktam egy unlimited/unlimited-et az AP felé,illetve az AP Mac címét IP Binding-be tettem.
    Milyen egyéb opciók lehetnek még? Esetleg AddressList vagy a DHCP tartományra nem lehet valamilyen úton megtenni a korlátozást?
    Néztem, hogy a HotSpot UserProfilesban lehet tx/rx limitet adni,kérdés,hogy ezt a trial userekre is lehet-e alkalmazni,mert az olyan,mintha dinamikusan jönne létre... Egyébként mind trial user.
    Aztán,ha van köztetek szakavatottabb ember,aki esetleg céges szinten vagy nagyobb rendszerekben is használ Mikrotik-et,szeretnék tőle egy kis segítséget kérni privát üzenetben,főként tűzfallal kapcsolatos kérdésem lenne. Ugyan hónapok óta gyakorlom a Mikrotikek telepítését,de azért vannak még sötét foltok.

Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák