- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Meghallgattuk az egymillió dolláros, magyar fejlesztésű high-end audiorendszert
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Az fps fixálásnak az is a lényege, hogy mehet vele párhuzamosan a vsync, így is segít. Én képtelen vagyok vsync nélkül játszani... egyszerűen hányingerem van a szétcsúszó képtől. Annak érdemes kikapcsolnia, aki inputlagot észlel miatta, és nem zavarja a szétcsúszó kép.
Ahány ember, annyi nézőpont, vélemény, habitus, tapasztalat, stb... felesleges egymással foglalkozni, mert az sehova nem vezet. A fórum arra van, hogy mindenki leírja a tapasztalatait, és abból mindenki annyit merít, amennyire szüksége van.
-
TTomax
félisten
Nem hogy gyakorlati de elméleti fogalmad is nagyon kevés van az adott témakörröl....Fogalmad sincs mi az a vsync,nem hogy még double vagy triple vagy esetleg adaptive,hogyan működik DX esetleg OGL alatt,vagy hogy mire/mitől jó a 120Hzes monitor mert köze nincs a villogáshoz...
Mielőtt elkezdenél hőzöngeni,inkább olvass el néhány cikket az adott témakörben,merits vitaalapot hogy legyen érdemben miről vitatkozni...
A real 120Hz refresh rate can significantly benefit input lag especially in twitch shooters.
(#585) fsb1000
Windowed módban nincs vsync... -
fsb1000
nagyúr
Szerintem meg nem mondhatod, hogy 60Hz a dolga, mert nem ez a működési elve.
És ha nem 60Hz-en fixál, annak nem feltétlen az az oka hogy "szar", Pl windowed módban biztos lehetnek épeszű okai, hogy miért nem 60Hz-en fixál néhány esetben.A vsync nem egy különálló rendszer mint ahogy egyik hsz-edben vizionáltad (festő, meg galériatulajdonos, vagy mittomén mi), hanem csak egy beállítási paraméter amely befolyásolja a képmegjelenítési metódust, nincs külön vsync csip, sem pedig vsync szoftver.
Ha van is galériatulajdons a VGA analógiában, akkor az nem a vsync. A vsync az az utasítás amit otthon kap az asszonykájától, hogy miként rakja ki a képeket.
-
fsb1000
nagyúr
A v-sync-nek 60Hz a dolga, ha nem 60 akkor szar
Én azt hiszem ezt csak te gondolod így. És nem is helyesen gondolod.
A vsync nem a 60 Hz-hez köthető, hanem a monitor és az alkalmazott felbontáshoz tartozó maximális képfrissítés frekvenciájához.*****
"Ha 480-a van akkor semmi szüksége a v-sync-re"
Én ezt nem így gondolom, valószínüleg a Vsync és annak lehetséges pozitív hatásainak félreértelmezéséből vagy nem ismeretéből fakad a véleményed.
-
Redneck
nagyúr
Ezzel én is tisztában vagyok. A dolog csak azért érdekes mert nincs nagy input lag se v-sync-el se nélküle ezzel a beállítással. Reménykedünk hogy az 5 jobb lesz.
Ez az egész csak azért érdekes végképp mert a BF3 is begyorsult és egyenletesebb lett! Ahhoz természetesen nem használok v-sync-et.
-
Redneck
nagyúr
GTA IV kapcsán érdekelt annó ez a mikroszaggatósdi. Cseréltem VGA-t és meg is szűnt az idegesítő jelenség de a GTA-val változatlanul nem tudtam mit kezdeni. Ha v-sync off van előfordul hogy csíkoz, ha pedig bekapcsolom akkor néha csinálta a mikrolagg szerű fps drop dolgot. Adtak egy tippet. Beállítottam driverben a v-syncet és az AB-ben limitáltam a képkocka sebességet 30-ra. Nem tudom mitől 30 ez mert simán 60nak néz ki és az AB is 60-at ír.
1080p
Water: Very High
Night Shadows: Medium
AF 4x
minden más High
25/50/51
Így GTX 460 SE-vel úgy hasít mint az állat. Előtte mindegy volt hogy 720p vagy 1080p, Medium vagy High, ugyanolyan egyenetlen és idegesítő volt.Kössz a tippet. Majd megpróbálom HD kamerával felvenni. Ezt Frapsel úgy sem tudnám rögzíteni. Csinálok egy videót a különbségről.
Szerk:
A mély pontoknál a grafikonon a Menüben voltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest