Új hozzászólás Aktív témák
-
eminem
tag
-
eminem
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám cod black ops multi része szaggat.(EREDETI)
Idáig soha semmi probléma nem volt több mint 700 óra van benne a gép azóta jócskán fel lett újítva a régihez képest és ott soha semmi baj nem volt.Minden cod jól megy.Gondoltam játszok vele megint de hát így nem lehet, folyamatosan szaggat és nem értem mért a ping 30-120 között van.
MOSTANI KONFIG:
Alaplap:MSI990fx-gd80
cpu:amd fx 8150
ssd:samsung 840 120gb
vga:amd hd 6950 amd_catalyst_13.8_beta van rajta de volt régi is de ott is ez volt a hiba
ram:Giel Enhance corsa 8gb 1333mhz vadi új tesztelve.
Win7 rendszer
Előre is köszi a segítséget.
Ui: Nem fut semmi semmi le és fel töltés. -
Mazsolla79
csendes tag
válasz
quailstorm #646 üzenetére
Zotak 465 gtx
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Mazsolla79 #644 üzenetére
Érdekess, akkor neked nem jött be. Jópofi ez az új driver. Nekem meg disznó mázlim van
Ki gyártotta a VGA-dat? -
Redneck
nagyúr
válasz
Mazsolla79 #644 üzenetére
Mondtam
Sajnos az újabb driverek főleg a régi játékokban vesznek el fps-t. 296.10-zel kétszer annyi fps-em van Source engine alatt mint a 3xx-es driverekkel. Nem mindegy hogy 50-60 fps van mondjuk CS:GOban vagy 100-120.
5-ös és 6-os Geforceokhoz jók az újak, a régieknél zsákbamacsek.
-
Redneck
nagyúr
válasz
quailstorm #642 üzenetére
A 3xx-es driverek igaziból az 5 és 6-os szériákra lett fejlesztve szóval jól látod a javulást azoknál. A többinél zsákbamacska.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
quailstorm #640 üzenetére
Elárulom hogy sok drivert teszteltünk többen és GTX 460-as kártyákon az új driverek hoznak szép lassulásokat is bizonyos játékoknál.
A 450-es az még a G92 egyenes leszármazottja. Lehet annak jót tett az új driver.
-
quailstorm
nagyúr
Elárulom hogy a 320-as driver bizonyítottan hoz pár FPS-t GTS540 szintű kárrtyán is, pl GTA4-ben. Kipróbáltam....
Nekem szintén repül a CoD4, pedig csak egy Celeron E3200 és egy GTS450 dohog. Ja és fullmax.
Úgyhogy az ott user error lesz. Valami nem jól van feltelepítve, vagy beállítva.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Mazsolla79 #638 üzenetére
Melyik driver van fent a VGA-hoz? Az újabbakkal előfordulnak anomáliák. Rossz OC nincs beállítva?
Nekem 1 éves a rendszer de még mindig szépen hasít, semmi lassulás.
Próbáld meg a 296.10 drivert a kártyádhoz. Az még nem fps lehúzó.Nekem még HD 4850-en X2-es Phenommal is millió fps volt CoD 4-ben élsimítással. Valami ott nagyon nem frankó.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Mazsolla79 #636 üzenetére
Cod 4-hez az sok GPU hőmérsékletnek sztem. Driverek és windows mikor lettek újrarakva? Gép kitakarítva? CoD 4 nem szaggathat azon a gépen.
-
Mazsolla79
csendes tag
Segítsen nekem aki tud minden jó tanácsot elfogadok a gépem
Ga-965P-DQ6 a lapom Q8300 proci 2x2giga ram 465 gtx vga
Még is a Cod 4 úgy szaggat,hogy játszhatatlan.
És biztos megörülök.
Aida 64 azt írja terhelés alatt Cpu 52-65 fok között
Vga 70-85 fok között
Lehet,hogy az sok nem tudom.
Várom az ötleteket köszönöm. -
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #634 üzenetére
Ilyen a technológia... ezzel nem lehet mit csinálni!
-
Baxter
csendes tag
Segitségeteket szeretném kérni mi baja lehet a vga mnak? laggol rajta a játék és nem olyan játék hogy fu de nagy szám hanem pl nfs undercover amit lazán viszi a laptopom integrált vga ja is Inno3D 9600GT 512 röl lenne szó!
-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz
Crossfit007 #628 üzenetére
Ez nem mikroakadás, nem röcögés... ha nincs annyi FPS-d ahány Hz-n megy a monitorod, (tehát, ha nincsenek szinkronban), akkor ez a jelenség tapasztalható... mindegy, hogy AMD vagy NV kártyád van, ez ilyen.
Törekedj arra, hogy meglegyen a 60FPS... egyébként a jelenség valószínűleg a CF miatt erősebb nálad.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Crossfit007 #628 üzenetére
Mivel a procid és a RAMod bitang így nem azzal van a gond, feltéve hogy minden rendesen be van állítva és a rendszer is naprakész, tiszta. HD 6990-es driverekkel lehet a gond, illetve az AMD-s mikroszaggatással, amivel nagyon még nem kezdtek semmit, ergo nincs rá érdemleges megoldás 60 fps alatt. V-syncet próbáld csak játékokban belőni, illetve az OC-t vedd vissza kicsit, hogy kevesebb legyen a drop.
Ha pl egy játék 5 szinten kínál grafikai beállítást, tedd a negyedikre és megszűnik a jelenség mert mindig 60 fps felett leszel 1080p esetén is.
Ez az én véleményem, de főleg az hogy a jelenlegi helyzetben egy hasonló kategóriájú nV kártya oldja meg a dolgot, bár a jövőre nézve ez nem biztos hogy jó döntés.Üdv!
-
Crossfit007
senior tag
Sziasztok,
régen írtam már microszaggatás ügyben, ami sajnos azóta se múlt el.
Kipróbáltam MSI Afterburner beépített frame limiter-jét, és egyszerűen 60 fps alatt Vsync-el vagy anélkül is beröcög durván a kép, és nem csak játékokban, hanem animációknál és Google Earth alatt is.
Régi AMD-s konfiggal is ez volt a gond, mostani configomat láthatjátok a profilomnál.
Készítettem egy videót a Google Earth-ről 40 fps-re állított limiterrel:[Mit lehet ezzel már kezdeni?]
Van egy erős alsó-felsőkategóriás gépem és egyszerűen élvezhetetlen rajta minden, ha nincs meg a 60 fps.
Mit lehetne már tenni?
Milyen hibaforrások miatt lehet ez?
Tuning nélkül is produkálja, Win7-64 bit reinstallal is. A gép elég rendesen karban van tartva, és a felesleges szolgáltatások is kilőve.Köszönöm előre is mindenki segítségét.
Üdv. Laci
-
donkisc
tag
helló nekem notbookom van lenovo y580 i7 3610qm 4x3.4ghz 16gb ddr3 1600mhz ram gtx660 2gb gddr5 kártya
128gb msatás ssd +750 hdd win7 ulti és nekem is szagat nem értem mért wan mikor a win7 alatt is az egér
nem tulmelegedés mert készítettem egy hűtőpadot ami kb 25c hűt mindenen igaz sok játék van fent most kb 30db ha már gamer laptop akkor legyen fent minden és amivel van kedvem azzal játcok ha tud valaki segíteni akkor írjon legyen szíves -
quailstorm
nagyúr
Anno még a bénább revíziójú gépemnél(GF9500GT DDR2+2GB RAM), N95-ről skype-oltam a haverokkal, akkor nem volt FPS drop
Bedugtam a gépbe hangbemenetnek, és nem volt különbség.
Erre visszatértve 900/1900MHz-en már alig szaggat be, szerintem a 128-bites memóriabusz lesz a sovány...
-
-Solt-
veterán
válasz
sotetlovag97 #616 üzenetére
Én első körben kipróbálnám a TS-t. Lehet, hogy a skype laggol, és emiatt érzékeltek FPS droppot...
-
Redneck
nagyúr
válasz
sotetlovag97 #619 üzenetére
Takarítás nem ártana a gép hűtésének. Szép tiszta Windows és programok, minden teljesítményre állítva. VGA driverben beállítások átfésülése. Notebook, többet nem nagyon tehet értelmes keretek közt.
-
quailstorm
nagyúr
Hát tapasztaltam... jó ha 5 percet használtam. (alig)Szebb kép, bazi nagy input lag.
Viszont CoD9 free hétvége van. Elkezdtem tolni. Celeron E3200@3GHz 3GB DDR2@1GHz GeForce GTS 450 GDDR5 1GB 810/1800MHz
Beépített FPS limiter 90-re, detail high, texture high, ami többi van pl árnyék az low(AA nincs). Meg benyomnak hogy mutassa az FPS-t. DE kevésnek érzem. Általában min 24, de leginkább 30-40 közt mozog, 60 fölé csak nagyon zárt helyen megy. Eszerint viszont smoothnak kéne lenni. Ehelyett laggol mint a fene, vannak megakadasáok ritkán, meg olyan mintha 8-15-20 FPS közt mozogna. Mondhatni botrányos. Ehhez képest a CoD4 hasonló értékekkel remekül fut, bár azért az 40-70 közt megy inkább. Ilyenkor mi van? -
sotetlovag97
tag
Bocsi nem vagyok nagy számítógépes zseni valami számomra érthető nyelven el tudnátok mondani( nem sértésnek szántam) hogy mit tehetek ellene.
A saját hűtője azt hiszem nem rendesen működik de alatta van egy laptophűtő.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nincs összeesküvés. Az fps limiterek azok gyakorlatilag jelenetlimiterek, vagyis a motor nem számolhat a megadott számú jelenetnél többet. Ez viszont befolyásolhatja a motor működését, mert megboríthatja a szinkronizációt, ami igen abnormális dolgokat csinálhat. A legtöbb fórumról azért törlik őket, mert több kárt csinál, mint hasznot. De ide nyugodtan dobhattok működő linket, nem fogjuk törölni, ám ajánlani semmiképp sem ajánlom.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
sotetlovag97 #616 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor nincs benne Intel HD graphics, csak az nVidia. Én throttling-ra gondolok, szóval utána kéne nézni egy komolyabb hűtésnek(előtte persze figyelni a hőmérsékleteket). Esetleg erőforrás figyelővel logolni mi okozza a hirtelen teljesítményvesztést.
-
sotetlovag97
tag
Üdv!
Szeretném segítségeteket kérni ó.
Az lenne a gond hogy én és egy jó barátom nagy WOT rajongók vagyunk és toljuk is ezerrel.
A baj az lenne hogy Skype és Wot közben neki néha iszonyatosakat esik az FPS.
Pl: 40-ről 8-ra egy pillanat alatt.
Ez egy idő után eltűnik és van amikor vissza se jön de ha igen........A gép egy Packard Bell laptop.
linkAz lenne a kérdésem hogy hogy lehetne kicsit növelni az FPS-t és lecsökkenteni az "ilyen" problémák előfordulását a lehető legkevesebb pénzből?
Gondoltunk már a processzorra meg a videókarira meg olvasgattam a ram-ról is de nem tudom már.
Az is jó lenne ha az esetleges "tuning"-ban tudnátok tippeket mondani.Előre is köszi a válaszokat.
-
priti
addikt
jahh, mpeg zajcsökkentéssel, amit tök felesleges bekapcsolni, ha natív fullHD-ban használod, de még a 30ms is tökéletes játszani egyébként. A kedvenc FPS multimban első vagyok számtalanszor, de az első 3-ban minig benne vagyok. Ennél több bizonyíték nekem nem kell. Persze lehet hogy ebben az is benne van, hogy a cfos ping javításra van állítva, de igazából nem tudom hogy az mennyit ér, csak azért fan fent, mert enni nem kér meg gondot nem okoz.
-
priti
addikt
Amúgy otthon sosem látok képtörést. Úgy megy a VGA, ahogy a csövön kifér, nincs szinkronizáció, nincs maxfps, tudod mi van? Egy Sony KDL-40W4000 LCD TV, amit annó PS-hez is fejlesztettek. HDMI bemeneten megoldja. Kérezd a japcsikat hogy csinálják. Van egy 10 bites panel benne, ami ha leveszed a fényerőt alap 50-ről 40-re vagy az alá nem buzizza szét a szemed, belebújhatsz 30-nál már egész közel fél méterre is, mint egy monitorba. Ílyenkor nem színhelyes, de szép képe van. A játékokban a fényerőt előfordul, hogy feljebb kell tenni, hogy a sötét részeken lásd a részleteket ha a TV-n le van véve. A TV-n el lehet menteni a beállítást, mondjuk a "mozi"-ra így annyi, hogy amikor TV-t nézel messziről akkor átkapcsolod "normál"-ra amikor meg monitornak használod akkor meg "mozi"-ra és bakker nincs nagy lagja. A kis kommancs megoldotta. Nem értem hogy, de megoldották. Volt a TV annó 250k mittomén 2008-ban vagy mikor, megvettem aztán enjoy.
Ezekből a szoftveres taknyolásokból sosem lesz normális otthoni -amolyan végfelhasználó számára élvezhető- megoldás. Ez mindig ilyen akkor éppen abban a szoftver és hardverkörnyezetben amikor foglalkoznak vele nagy nehezen összehozzák, de másnap máshol már nem jó. -
Redneck
nagyúr
Szerintem ami miatt mi PC-sek szopunk az a konzolokról való "portolás" ami néha tényleg valós munkát takar, néha annyit hogy kibontják a konzol fájlokat és adnak hozzá exét meg pár beállítási lehetőséget. Ilyenkor jönnek a gyártók és próbálják a drivereiket ezekhez igazítani. Mivel drivert gyökeresen nem szabhatnak át, ezért van az hogy az új driver a régi játékokban teljesítménycsökkenést okozhat. Na meg persze azért hogy vegyünk erősebb hardvert. Vagy ha már nagyon tele a tökünk, konzolt.
Ezért gyanús hogy a mikroszaggatásról jó ideig ment a kuss, eltűntették állandóan a limiter progit... Ami lehet hogy nem volt megoldás, de nem akarták hogy egy éleseszű programozó továbbfejlessze.
A konzolok teljesen eltérő felépítése az még egy fontos dolog. Lehet hogy valóban nem tudnak minden kódtöredéket egyértelműen átültetni PC-re mert az architektúra teljesen más felépítésű és egész egyszerűen alapjaiban kéne újraírni a programokat.
Mi meg szopunk és sírunk és eldöntjük hogy új alkatrész/rendszer vagy konzol.
Ez az én elméletemSzerk:
A konzolosodásnak egy nagy hátránya van szerintem. A játékok leegyszerűsödnek sokszor és stílusok szűnnek meg. Ezért emberek veszítik el az állásukat, mert megszűnik a stúdió/kiadó. Mi meg egyre butább játékokkal szórakozunk. Most nem azért de az fps-ek legtöbbje egyszerű lett mint a faék. Valós ügyesség egyre kevesebb kell, taktika meg pláne. Singleben természetesen. A multi más tészta de ott is rossz irányba mennek a stíluson belül. Ha egy mai kölyköt leültetnék Half-Life 1 multival vagy akár Quake 1-2vel, hiába jó Codban vagy BF-ben. Nagyon hamar elpicsázva érezné magát egy régi motorossal szemben. Visszatöltődő élet és satöbbi... Mármint annak a hiánya. -
Redneck
nagyúr
Pontosan tudom mi a v-sync, a 90-es években is volt csak még mondjuk CS-ben maximum emelkedőre futásnál láttál kis csíkokat, addig a modern játékokban már vízszintes fordulásnál is undorító tud lenni.
Nyilván az sem mindegy hogy double vagy triple buffered beállítást alkalmazunk.A limiterrel elég jól kiküszöbölhető a vízszintes elcsúszás. Ha teszem a maximum fps 100, a minimum 60 de azt csak nagy droppokkal látod akkor célszerű a mindenkori minimumra belőni. Ha minden körülmények közt 60 fps-t produkál alacsony frametime mellett akkor nincsenek kiugró hibák és ronda csíkok. Single játékokat elképzelhetetlennek tartok vertikális szinkron nélkül. Sokkal egyenletesebb szebb képet kapunk ha bekapcsoljuk. Mondjuk én kontrollerrel játszom a single játékokat, úgy is konzolra készült a legtöbb. Na meg kényelmes vagyok és szeretem azt a kevés időt amit otthon (pláne a gép előtt) töltök, fekve eltölteni
Egyébként nem minden játékmotor csíkoz v-sync nélkül.
-
priti
addikt
"Az fps fixálásnak az is a lényege, hogy mehet vele párhuzamosan a vsync."
Vagy nem, attól függ hogy van fixálva, de végülis igen.
Idézek az első hsz-emből:
"Ha nem tud és v-sync nélkül szar, akkor megpróbálom megkeresni mi az a max FPS amit tud a VGA-m stabilan és a matekot meg a számítógépre bízom, de úgy kapcsolom be a v-sync-et, hogy az FPS-em fixálva van, ha nem tudom fixálni akkor nem használom, szóval nagyon ritkán, szinte soha nem használom, inkább erős VGA-t próbálok tartani"
Leírtam hogy használom, ha ner adj Isten használom. Azzal kezdtem, az első hsz-em volt ebben a topic-ban. Véletlenül jól. Na mindegy. Rágd velük a csontot, ha az jól esik, nekem nyolc.
Annak szerintem nem sok értelme van, amikor azt írja valaki, hogy a szinkonizáció nem biztos, hogy szar akkor, amikor 60:55 van. Mi nem biztos ezen? Egy szinkron akkor jó, ha pontos, ha nem pontos akkor semmire nem jó. Akkor az biza szar gyerekek. Vagy meg kell oldani, vagy meg kell kerülni a problémát. Meg tudom oldani? Nemtom. Meg tudom kerülni? Megtom. Éljen a maxFPS. Igazából min rugózunk? Azt szerintem nem tudjuk, csak rágjuk a csontot. -
-Solt-
veterán
A kép nem azért csúszik szét, mert sok, vagy kevés az FPS, hanem azért, mert nem kap szinkronjelet, ha a vsync (vertikális szinkronizáció) nincs bekapcsolva!
"A vsync a vertical syncron sign rövidítése, vagyis függõleges szinkron jel. A videokártya akkor adja ezt a jelet, amikor kirajzolt egy teljes képet, és hamarosan új képet kezd kirajzolni (pl. 100Hz-es képfrissítés esetén másodpercenként 100-szor).
Amikor egy program a képernyõre rajzol, akkor általában kettõspuffer technikát használ. Ez azt jelenti, hogy két kép van a memóriában (sõt tripla buffernél 3). Az egyik az, amit a képernyõn látunk, a másik az, amit éppen kirajzol. Ha befejezte a kirajzolást, megcseréli a két képet, és az válik láthatóvá, amelyiket utóbb rajzolt, a korábban látható képet pedig letörli, és oda rajzolja a következõt.
Ha a vsync be van kapcsolva, akkor a program megvárja, amíg a videokártya vsinc jelet küld, és csak akkor cseréli meg a két képet, míg kikapcsolt vsyncnél azonnal, amint befejezte a kép kirajzolását. Ennek az a hátránya, hogy egy pillanatra a képernyõ felsõ részén még a régi kép látható, az alsó részén már az új."
Ha valaki kikapcsolt vsync-kel, 60Hz-es képfrissítés mellett quake-ezik 200fps-sel, akkor egy képen 4 vagy 5 kirajzolt kép egy-egy darabját látja."
A limiter nem a kép szétcsúszásának a kiiktatására lett kitalálva, hanem arra, hogy ne legyen nagy FPS drop, amikor mondjuk 150-ről beesik 75-re, vagy 50-ről 30-ra... Plusz még arra jó, hogy a VGA mondjuk a játék menüjében ne tekerjen 100%-n azért, hogy a menü 2000+ FPS-l menjen... lásd Stalker.
-
quailstorm
nagyúr
Na már végeztem is az FPS limiter használatával. Ugyanis lelassítja a "karakterem" így esélyem sincs...
-
quailstorm
nagyúr
Talán 59 FPS-en a legjobb, de van screen tearing.
Ez egyébként OpenGL app. És a legjobb eddig PowerVR IGP-n volt az általam próbáltak közül... -
quailstorm
nagyúr
A Super hexagon 30FPS-en olyan mintha 10 lenne, 59-61-en meg nem sok változás van. Szerintem bénán van megírva...
-
Redneck
nagyúr
Egyébként a v-sync ellenzését nem értem. Nem csak attól csúszhat szét a kép ha kevesebb fps van mint 60, hanem ha túl gyors a képkockaváltás. Erre találták ki a limitert. Ha az új képet már rakná miközben a régi még a monitoron van, bizony képtörést tapasztalunk.
A megoldást találjuk meg az fpsdrop/microstuttering problémakörre.Az egyenetlen futással van a baj. Ezek a modern motorok tele vannak utófeldolgozó technikákkal, speciális effektekkel melyek nem egyenletesen jelennek meg a játék folyamán. Ha 2 helyett hirtelen 12 utófeldolgozó folyamat zajlik le, a kártyának nehezebb dolga akad, nem feltétlenül tudja a 2 effektes teljesítményt hozni. Akik régi motorosok, megszokták a shader mentes régi játékokat, amelyekben nem sok tényező befolyásolta a játékélményt. Felbontás, színmélység, megjelenített modellek száma és a pálya mérete. Kb ennyi ami számított pl. a Quake idején. A mai programokban a shaderek, szűrők, fizika, részecskeeffektek nem egyenletesek. A textúrák és a modellek változatosak, eltérő részletességgel bírnak. Ezt nehéz egyenletesen megjeleníteni.
Ne gyertek azzal hogy vegyél jobb VGA-t. Mikor a közepes VGA-n még lowon, kis felbontáson is megjelennek képhibák, és a prémium kategóriás termékeken sincs kiegyensúlyozott működés sajnos (a kommentek alapján). Találjunk kategóriákra egyenletesen működő beállításokat és többen leszünk elégedettek -
fsb1000
nagyúr
Megnézem teljes képernyőnél is.
Az a gond, hogy nekem most kifogástalanul megy a GTA4 Vsync nélkül is, tehát lehet hogy méréssel se fogok semmi különöset tapasztalni. (vagy majd visszarakom a GTX460/2GB-ot és visszaórajelezem)Egyébként GTA4-ben van olyan ingame beállítási lehetőség is hogy 1920x1200 / 59 fps.
Nekem ettől szokott megbolondulni. Rég használtam és már nem tudom pontosan mitől állt át 59re, de asszem kifagyás vagy install után vagy mikor lekérem az ajánlott beállítást.
Nézd meg hátha nem 60-on van nálad.(#600) TTomax
Sajnos ezekből egy sem müxiki, de ha valakinek sikerül letölteni átküldhetné nekem is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest