Hirdetés
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
pupuka76
tag
Sziasztok!
A topikban Általatok többször ajánlott (nem nekem, én csak elolvastam a hozzászólásokat) YENKEE YMC 1040 Scout mikrofont vettem és köszönetem szeretném kifejezni: nagyon jó hálózatos játékra, pláne ha az árát is figyelembe vesszük. Az össze harcostárs szerint tökéletesen hallható és érthető vagyok úgy, hogy semmit nem állítottam, csak bedugtam egy USB aljzatba. Amatőröknek a legjobb vétel
.
Üdvözlettel,
P. -
nuke7
veterán
válasz
monchichi20 #748 üzenetére
én a 252+-t venném
-
monchichi20
aktív tag
Hello.
Ismerösöm 4 mikrofont nézet ki most mert "jó" árban vannak, mind emagon van
Trust GXT258 FYRU 4-in-1 28k
Trust GXT 252+ Emita Plus 26k
Trust GXT 232 6,5k
Razer Seiren Emote 30kTi melyiket ajánlanátok neki?
Megéri-e a Fyru és vesz hozzá egy kart vagy inkább vegye a szettet.
A razer az talán az ára miat jó csak. -
tylerddd
veterán
Üdv! Jelenleg egy AKG headsettel veszek fel hangot a videóimhoz OBS Studiot használva. Szeretnék egy olyan usb-s vagy jack csatlakozós mikrofont, ami ettől korrektebb minőséggel vesz fel. Amit szánnék rá, az max. 10k. Nem tudom, hogy létezik-e ilyen vagy ennyiért ezt engedjem el. Nem lenne rossz, ha fejre helyezhető lenne, hiszen a gépen kivitelezett tevékenység lenne rögzítve, a kezeim foglaltak, de állványos mikrofont nincs lehetőségem elhelyezni. Elég egy oldalas füles is hozzá. A felvétel minőségét szeretném javítani, ha lehet ennyiért. Köszönöm!
-
Kobe
veterán
-
drAmano
csendes tag
sziasztok!
AT2020 mikrofonhoz (USB-s verzió) milyen állványt ajánlotok? valami min. 180 fokban forgatható karos, asztalra szerelhető kellene. Köszi!
-
nuke7
veterán
a legolcsóbb usb-s kevesebb mint 7k
A superlux meg 16k, egy-két kategóriával még jobb is -
MARVEL
tag
Üdv! Videózáshoz keresek számítógéphez csatlakoztatható usb-s mikrofont vagy microportot. Keret:maximum 20ezer forint. Mit ajánlanátok?
-
flash-
veterán
Mikrofont szeretnék videózáshoz. Szempontok:
-panasonic videokamera Mikrofon bemenetére(jack 3.5) rá tudjam csaatlakoztatni.
-kb 3méterről vegyen fel hangot, beszéd lenne illetve gitáros játékát-énekét.
-mobil jack-re is ha rateszem mukodjon mikrofonkent
Keret:minél okcsóbban normális minőseg -
BMS
őstag
Hali.
Játékokhoz,teamspeak-hez és ingame chat-hez keresek mikrofont(olyat amit az asztalra lehet rögzíteni).
15.000Ft lenne a max keret.
A jelenlegi kiszemelt a YENKEE YMC 1030,ez megfelel a célnak? -
Haverok panaszkodtak, hogy Discordon fura a hangom egy ideje, pedig ugyan azt a fejhallgató kábelén lévő mikrofont használom, mint eddig. Lehet valami windows frissítés kavart be a külső hangkártyánál.
Ennek apropóján rendeltem egy HyperX SoloCast mikrofont, elég új a piacon, de az a néhány teszt, ami fellelhető róla YouTubeon, eléggé pozitívan nyilatkozik róla és a hangtesztek is kellemes benyomást keltenek.
Ha rajtam múlt volna, akkor egy Blue Yeti Nano-t vettem volna (jobban tetszik a brand és a design), de valamiért a Blue mikrofonokból teljes hiány van mindenhol. -
-
nuke7
veterán
Ez a fifine pont egy 20as
Ez a legolcsóbb USB-s és van vele jó tapasztalat itt a forumon is. (7k)
A superlux meg talán a legjobb ár/érték arányban(16k)
Ne aggódj a cardioid miatt, én hangfalat és mikrofont használok, nem visszhangzik, nem hallják vissza magukat az emberek, stb. stb. -
Kobe
veterán
épp emiatt javasoltam, hogy nézz szét azért más irányban is azért
Ha rákeresel pl a "cardioid polar pattern" kifejezésre, láthatod ábrázolva is egyes mikrofonfajták hogyan szedik össze a hangot.Nálad a nagyobb mikikből max a dinamikus mikik jöhetnének szóba, azok is többnyire egy boomarm-ra szerelve vagy masszívan a hangfal elé tolva mert az így kevesebb hangot "gyűjt" hátulról.
Link
A hagyományos kondis mikik pedig valamivel még "durvábbak" ilyen téren.Én egy kardioid kondis mikit néznék, lehet akár USB-s ha nincs külső interface, és azt egy tripod állványon a billentyűzet mögé állítanám.
Úgy már relatíve jó lesz, de ez is típusfüggőNalam pl igy nez ki, pont ezeket az osszeakadasokat kikuszobolendo
-
York
tag
Nem egeszen. Kulso eger+bill komboval hasznalom. A gep a hangfal vonalaban van. A mikrofon is ebbe a vonalba kerulne. Csinaltam fotot. Az uj gep monitora is ebbe a vonalba kerulne, mint a mostani kijelzo, a mikrofont tudom a monitor fole vagy ele tenni es kb. a hangfal vonalaba, vagy moge tenni.
-
Kobe
veterán
kinek mik az elvárásai a minőséget illetően ugye. Ha nem nagyon vannak, akkor 20K alatt bármelyik 1-2ezer forintos trust talpasmikrofon is meg fogja tenni, ugyanazt a szintet amit egy beépített mikrofon tud, hozni fogja.
A macbook prot gondolom most úgy használod hogy notebook előtted, a hangfalak meg valamivel hátrébb, így nem gerjed.
Na ha egy síkba kerül a miki a hangfalakkal, közéjük, akkor fognak gerjedni elég szépen, de a konstans önmagamat visszahallom feeling sem a legjobb hosszútávon, idegesítő.Mivel koncepcionálisan nem a legideálisabb irányban nézelődsz szerintem, így konkrétabbat nem szeretnék ajánlani, csak azért hogy bemondjak valamit.
-
Kobe
veterán
99% konferencia hivasokra hasznalnam
A hatter zaj nem gond, csak a visszhangEz a ket kijelentes nagyon erosen uti egymast. (tapasztalat mondatja velem, full home office + nonstop konferenciazas mellett)
Szerintem inkabb mikrofonos fejesek iranyaban nezelodj, kenyelmesebb lesz. Azoknak altalaban szaj fele fordulo mikrofonjuk van, igy ha nincs benne NC akkoris minimal hatterzajt vesz fel, illetve gerjedni es visszhangozni sem fog.
-
Kobe
veterán
Csak fyi, elegge meg fog tudni szivatni a setup a hangszorok miatt
Ahhoz hogy ne gerjedjen es visszhangozzon, egy eros noise cancellinges miki kellene. 20e ert ilyen nincs.
Kardioid asztali mikinel pedig valamennyi hatterzaj vissza fog hallatszani, akarhogy helyezed el, az oldalirwnyu hangok be tudnak szurodni (es raadasul NC sincs bennuk)Nem veletlen hasznaljak 99.9%ban fejhallgatoval ezeket
-
York
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Macbook pro-t hasznalok. Az elkovetkezo hetekben cserelem egy mac mini-re. Az MBP-be volt beepitett mikrofon, igy eddig nem kellett kulso megoldast hasznalnom. A minihez szeretnek egy asztalra helyezheto mikrofont ami a ket hangszoro kozott helyezkedne el. 99% konferencia hivasokra hasznalonam. Mi a javasolt eszkoz erre a felhasznalas tipusra?
-
nuke7
veterán
Ez a trust egy kicsit drágább, de elég fullos
-
nuke7
veterán
válasz
skippper #713 üzenetére
ilyen sajnos nincs 50 ezer forintért - a zajszűrés headset-en kb. úgy működik, hogy a headset-ben hallott dolgokat választja el a külvilági dolgoktól a mikrofon segítségével.
Ha visszakeresel pár százezer forintért már lehet olyan hw+sw-t kapni aminek jó zajszűrése van, de sajnos nagyon fejlett algoritmus kell ahhoz, hogy meg tudja különböztetni, hogy mi beszéd és mi "zaj".
talán ennyiért én jabra konferencia cuccokat néznék, de valsz. az se lesz teljesen jó neked... -
scream
veterán
válasz
skippper #713 üzenetére
Hát, ha XM4 alatt a WH1000XM4-et érted, akkor kommunikációra továbbra sem igazán használható a mikrofon ami benne van - XM3-nál talán jobb, de nem sokkal - és az XM3 nem használható még sima magáncélú hívásokra sem, nem hogy üzleti meetingekre...
Én lehet inkább szoftveres megoldás fele mennék el.
-
skippper
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék keresni valami olyan megoldást, ami tudna segíteni abban, hogy a konferenciahívások során a háttérzaj kevésbé legyen zavaró - de ne csak nekem, hanem a velem beszélgető emberek számára sem. Azt tudom, hogy a Sony XM4-ben az aktív zajszűrést a mikrofonon keresztül hallott dolgokra is alkalmazza, így segítene, de nem tudom, hogy az olcsóbb darabok esetében is így működik-e ez. Szemeztem Mpow H12-vel, illetve JBL Tune 750-el, de sehol nem tudtam infot szerezni arról, hogy a zajszűrés úgy működik-e, ahogy gondolom. Mit gondoltok, megfelelő lenne nekem ezek közül valamelyik?
Ha nem, akkor tudnátok-e esetleg ajánlani olyan típust (akár standalone mikrofont, akár mikrofonos fül/fejhallgatót), ami jó lenne erre (50k alatt a budget)
Köszi előre is.
-
Sveppir
csendes tag
Siasztok, van egy audiotechnica at2020 xlr-em és szeretnék venni mikrofon kart, stabilizátort, és pop filtert hozzá. Ezeket meg tudom szerezni kb 15 ezer forintból? Ha igen tudtok linkelni pár opciót?
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Nekemis az a problémám mint Sleepyhun-nak, halk nagyon a fejhallgatómon lévő mikrofon.
Egysteelseries arctis pro a fejhallgató.
Próbáltam hangkártyába dugva is jack-el.. és a saját usb-s tekergetős izéjében is.
Ha felhúzom a mikrofon erősítését csak a zúgás lesz nagyobb.
Van valaki ötlet erre? Vagy mindenképpen venni kell valamit helyette?
Köszi -
Sleepyhun
csendes tag
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni milyen mirofont tudnék venni 10-15e Forintért.
Gyakorlatilag csak teamspeak/discordhoz játékhoz és rpghez.
Jelenleg egy Corsair Void fejhallgató mikrofonját hgasználom, de mindíg mindenkinek az a baja hogy halk vagyok nagyon. (mikrofon maxon)
Láttam a Yenkee YMC 1030 meg a Gxt Mantist olvasgatás közben, ezek jók lennénmek nekem vagy van jobb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest