Hirdetés
Aktív témák
-
Pushy
tag
Üdv!
Szerintem te tényleg nem láttál még (úgy igazán) nyomtatót belülről. Különben nem mondanál ilyeneket. Az értelmi képesség és a szaktudás nem ahhoz kell, hogy kicsavarj két csavart, levedd, amit tartottak, és visszacsavarj egy másik ugyanolyat!!! Esetenként a visszarakás sem egyszerű!!! Bonyolult művelet sort kell végrejtani, hogy utána működjön is!!!
Ahhoz kell, hogy meg tudd mondani egy bonyolult készülékben mihez nyúlj, hogy megjavuljon!!!
Ez pedig érzék, ismeret, és tapasztalat szoros együttműködése útján lehetséges.
Ezért kerül ilyen sokba egy (jó)szerviz! És ezért készül egyre több használd és dobd el készülék, mert marha nagy költség képzett emberek alkalmazni és drága szervizeket fentartani. Egy egyszerű szőke is át tud tőled venni egy dögöt és oda tud adni helyette egy újat, ehhez nem kell ész!!! De lehet, hogy csak egy pitiáner pár forintos alkatrész miatt nem ment. Kit érdekel, megy a kukába az egész!
Nem kell agyalni rajta, hol a hibás alkatelem... Ez a folyamat nem ismerős??
Egyszerűen a gyártók már nem biztosítanak semmit a szervizeknek!
Egy öreg LBP-8-as nyominak (aki nem ismerné fel LJ III) több száz oldal volt a szervizkönyve. Az utolsó ellenállásig, mindennek volt rendelési száma!
Egy mai nyomtató szerviz könyve (ugyanmár könyv) 1-2 lapból áll. Rendelhető alkatrészek listája egy rövid bekezdésbe elfér. Ez a tendencia nyugaton már régóta! Mit gondolsz Magyarországon miárt változtatták meg a jótállási szabályokat kb 2 éve? Már egy gyártó sem tart 7-8 évig pótalkatrészt! Sőt, már jótállási időn belül sem köteles, és legtöbbje nem is tart fent. Garidőn belül behalt? Csere! Garidő után? Vegyél másikat! Mégis javíttatni akarod? Javítás több, mint egy új ára! Na erről ennyit!
Impregnálás= lásd előző hozzászolásom!
Akkor én (és a kollegáim) mesebeli figurák voltunk és a hely ahol dolgoztam, azis az üveghegyen túli birodalom része!
Pushy
[Szerkesztve] -
Pushy
tag
Üdv!
Válasz 1: Az impregnálás azt jelenti, hogy át van itatva egy olyan anyaggal, ami megakadályozza, hogy megszáradjon a festék, és így végig tud terjedni az egész anyagban, tehát amíg van benne hely addig felissza a tintát (lsd itatós papír, csak ott megszárad egy idő után, itt meg évek múlva sem)!
Válasz 2: Ne az oldalszám adja ki a tiltást, hanem a hulladék tintagyűjtőbe került tinta mennyisége. Mivel a tisztító egységbe kizárólag a fejen keresztül kerülhet tinta, és ismert adat egy pumpa ''köbcentije'', ill. a maintenance jet során kifecskendezett tinta cseppek száma (és pikoliterje) is, ebből +/- 10 % pontossággal meg lehet mondani, mennyi tinta van a gyűjtőben. És, ha azt is tudod, hogy mennyit tud felvenni a filc.... Ennyire egyszerű!
Ergó: minél többet tisztítasz (manuálisan, vagy ki/be kapcsolás által), annál kevesebb oldalt tudsz nyomtatné és fordítva is igaz!
És a filc kapacitása úgy van meghatározva, hogy vagy esedékes a mechanikai kopások miatt egy felújítás, vagy ennyi volt a mechanika élettartama. Na ezért kell szervizbe vinned!
Válasz 3: benne a 2.-ban. Kiegészítés: Használattól föggően lehet az élettartam 1év 1 hónap is (extrém esetben akát 2 hónap) és 10 év is...
Pushy -
ch.peter
aktív tag
''Na, látod, ebből a pár mondatból látszik, hogy lila dunsztod sincs, mit jelent hulladék tintagyűjtőt cserélni!''
Mivel a szervizes munkakörök betöltéséhez _általában_ középfokú végzettséget kérnek, ezért gondolom nem lehet egy olyan folyamat, amit egy, a nagy átlagnak megfelelő képességekkel rendelkező felhasználó a megfelelő ismeretek beszerzése után (ezt csináljuk itt a fórumon) ne tudna kivitelezni..
Az impregnálás lényege nem az, hogy az adott anyag ne szívjon be nedvességet?
Nem értek hozzá, csak kérdeztem csak.
Vagy ha az, akkor az impregnált filc hogyan szívja be a tintát?
De ez nem az én szakmám, nem értek hozzá
''..kitisztítod a nyomtatót minden kosztól és lerakódástól (és a rovar maradványoktól és ürülékektől, és több év kosztól, stb), újrakened az egész mechanikát, letisztítod a burkolatot kívűl- belül, berakod az új alkatrészeket, összerakod, beállítod (na ez a tíz perc az előző másfél óra után), és megírod a munkalapot!...''
Ez csak a mesében létezik, ez olyan mint az autók szervizelése. Ha a szervizes mellett állsz, akkor undorkodva, de megcsinál mindent, ha nem, akkor még az olajat sem cseréli le (tapasztalat). -
atala
addikt
Abban igazad van, hogy ez egy biztonsági blokkolás, ami a felhasználó érdekét védi, DE...
1. Az a filc ami magába szívja a hulladék tintát, a szerény meglátásom szerint egyfolytában szára is, nem csak nedvesedik.
2. Szemétség a Canontól, hogy a nyomtatási oldalszámokból ítélteti meg, hogy megtelt-e a hulladék tároló. Azt nem lehet tudni, hogy mennyi tinta ment veszendőbe!
3. Mire szoftveresen letiltódik a gép, addigra majdnem biztos, hogy letellik a garis idő. Akkor meg miért nem szedhetném én szét, tisztíthatnám meg a gépet, cserélném ki a filc réteget, és nulláznám le a számlálót?
Miért kényszerít a Canon arra, hogy egy bizonyos idő után egyszerűen letiltódjon, és használhatatlan legyen a készülék.
Szerintem kötelező lenne felhívni a vásárló figyelmét, hogy a gép használattól függően, 1-1,5, 2 év után eldobandó, legjobb esetben szervizelendő.
Szerintem a megoldás az lenne, hogy egy tinta tartályt építenének bele, amit egy szenzorral figyelnének. Amikor megtellik, bárki kiönthetné, vagy esetleg új tartályt tenne bele, és már használhatná toivább a készüléket, és nem kellene 5 ezret kiadni a szervizelésre. -
Pushy
tag
Üdv!
Na, látod, ebből a pár mondatból látszik, hogy lila dunsztod sincs, mit jelent hulladék tintagyűjtőt cserélni!
Az nem tartály, hanem egy impregnált filc szerű anyag. Na ez tele van több deka hulladék tintával. Ezt kioperálod (találkoztálmár szervizessel munka után? Tudod, hogy a bőrödre került tinta csak a bőröddel együtt távozik?), majd kitisztítod a nyomtatót minden kosztól és lerakódástól (és a rovar maradványoktól és ürülékektől, és több év kosztól, stb), újrakened az egész mechanikát, letisztítod a burkolatot kívűl- belül, berakod az új alkatrészeket, összerakod, beállítod (na ez a tíz perc az előző másfél óra után), és megírod a munkalapot!
És a mérnöki óra nem ennyi, főleg a szervizes nem keres ennyit, de komoly szerszám és műszer felszereltséggel fent kell tartani egy (több) szervizt, ez nem kis költség, stb...
Egy normális szervizben (márka szervizre gondolok) így működik...ez az a bizonyos pofátlan lehúzás. Ami egyébként tapasztalataim szerint egy jó pár sufnituning szervízben valóban lehúzás (pl. papírzsepivel kitöltött hulladéktintagyűjtő fészek, stb...) lehet...
Pushy -
ch.peter
aktív tag
Ahogy néztem, az oldal utángyártott patronokkal foglalkozik, nem lenne jó reklám nekik, ha rossz kódokat adnának ki....
A garanciás felvetésedet pedig tekintsük költői kérdésnek, ez egy fórum, ahol infókat osztunk meg egymással, hogy ki mihez kezd vele, az már egyéni szocproblem (hogy 280-as FSB-t ad egy Athlon XP procinak, vagy csak épeszű 200-at, vagy nem is tuningol az nem azon múlik, aki megmondta hogyan lehet elméletileg ilyet csinálni)
Nem tuningoljuk a nyomtatót, hanem a szervíz pofátlan lehúzását próbáljuk elkerülni, egy tartályt kiürítenek, megnyomnak egy gombot 5x és azt mondják 5000 pénz, mert 4+tréfa óradíjjal dolgozunk és minden megkezdett óra egésznek számít. Ha 1 rugóért megcsinálnák a ezt a 10perces műveletet, soha nem keresnék szervízkódokat, de a pofátlanságnak is van határa. És egy 4k+tréfás mérnöki óra egy ilyen munkáért...... -
Pushy
tag
NEM, NEM!!!
Ez a leírás a BJC sorozatból a későbbiekhez, és néhány S sorozathoz jó, de éppen nem azokhoz, amiket leírtál!!!
Szerintem nem kellene ilyen komoly témakörben megbízhatatlan infóval ''etetni'' a jónépet!!!
HA GARANCIAVESZTÉS LÉP FEL, akkor te állod???
Pushy
Ui: Az rendben van, hogy valakki nem képes elfogadni, hogy korlátozva van, de arra nem gondol, hogy oka van a korlátozásnak? Mondjuk az, hogy ne follyon ki a tinta a nyomatóból, ha megtelt a hulladék tintagyűjtő. És egyáltalán, egy nyomtatón mit akartok tuningolni???? Itt nincsenek teljesítmény paraméterek (mármint a szerviz módban). Most komolyan nem értem!!!! -
Pushy
tag
Üdv!
Ez az infó nem tudom honnan származik, de nem jó!
Ami itt le van írva, az egy előző szériájú Canon nyomtató szervízmódjára utal, de az általad leírt modellek nem teljesen így viselkednek.
Ha ezt valaki el kezdi használni, kellemetlen meglepetésben lehet része, mert nem az fog történni, amit vár. Szélsőséges esetben az EEPROM törlődése lesz a következmény, amit csak szerviz tud majd orvosolni!!!
JÓL FELFOGOTT ÉRDEKETEKBEN ne használjátok ezt a leírást!
És válaszolva a következő kérdésre előre, ami el fog hangzani: én nem adom ki az infót, hogy mi a helyes. Engem köt az esküm...és komolyan is veszem!
Pushy -
ch.peter
aktív tag
Canon i550, i560, i850, i950, i960 (May work with i860, i865)
Start with the printer OFF
Hold down RESUME and then hold down POWER
release RESUME
press RESUME twice, then release POWER
Let green light blink until printer is done moving print head.
Select functions below with RESUME press POWER to execute:
Number of presses - light color - function
0 presses - green - Test print (or exit service mode on i960)
1 press - orange - EEPROM info print (plus grid nozzle diagnostic on i960)
2 presses - green - EEPROM initialize
3 presses - orange - Reset waste ink counter
-----
Kapcsold ki a nyomtatót.
Tartsd lenyomva a Resume gombot, és nyomd le a Power gombot
engedd el a Resume gombot, aztán kétszer nyomd meg a Resume -t kétszer
és engedd el a Powert
A zöld led villogni fog, amíg mozog a fej
A funkciókat a Resume gombbal választhatod ki, és a Power megnyomására hajtódnak végre:
0 lenyomás - zöld led - tesztoldal nyomtatása
1 lenyomás - narancs - EEPROM info nyomtatása
2 lenyomás - zöld led - EEPROM inicializálás
3 lenyomás - narancs - a hulladéktinta tároló nullázása -
ch.peter
aktív tag
http://www.fixyourownprinter.com/forums/inkjet/16073
Bővebben: link
Itt van néhány trükk leírva, a tintatároló szoftveres ürítéséhez -
atala
addikt
Abban igazad van, hogy az eredeti tinta az biztosabb, de az eredetiben is kifoghatok egy szar tintát, (gyári hiba) és akkor is oda a fej.
Egyébként meg nem akarok mindenféle noname terméket venni, valami ismertebbet veszek bele. Mondjuk G&G.
Ja, és ha azt veszed, hogy az eredeti tinta az kb 10e Ft/ szett, az utángyártott meg 2000/szett, akkor az 8 ezer spórolás 1 cserénél. Tehát 4 csere után vehetek az árán egy másik nyomtatót, ha esetleg bedöglene.
Persze lehet, hogy az első után annyi neki, de van aki már vagy 10-15 garnitúrát elhasznált, és semmi baja a nyomtatójának. -
Pushy
tag
Üdv!
Tudom, hogy nem vagyok népszerű ezzel a véleményemmel, de ha jót akarsz magadnak hosszútávon, akkor nem használsz utántöltött/gyártott patront.
Lehet, hogy van jó minőségű nem eredeti patron, ezt nem tagadom, csak tudod, amikor már az utángyártottat is másolják (értsd: hamisítják), akkor mire számsunk?!
És elég egyetlen sz@r patron, hogy a fejet teljesen tönkretegye! Ilyenkor javításra majdnem mégegyszer kifizetheted a nyomtatódat! Meg kell gondolni, megéri-e a kockázatot.
Nekem speciel nem, ezért mindíg eredeti patront teszek bele, és megbízható helyről veszem (Canon márkaszerviz).
Pushy -
atala
addikt
Sziasztok!
Canon i560-as nyomtatóm van. Most először fogok utángyártott (G&G) patront tenni a nyomtatómba.
Egyenlőre csak a Magnetta fogyott ki. Keverhetem az utánygártottat, és az eredetit, vagy mindenképpen cseréljem ki az egész garnitúrát?
A másik, hogy vannak akik panaszkodnak, hogy elromlott a nyomtató fejük, az utángyártott tinta betétele után.
Nektek hogy szuperál at utángyártott tintával? Meghibásodás, vélemény?
Főleg az i560-as tulajdonosok véleményére vagyok kíváncsi, de más is írhat!
Köszi! -
dorka+
csendes tag
Tisztító egység? Az meg mi? Gondolod hogy azt esetleg az előző szervizeléskor nem nézték meg?
Hát mást tényleg nem tudok csinálni, ebből szervíz lesz, de remélem a canon nem addig szórakozik velem, amíg le nem jár a garancia, és utána már fizethetek.
Ha nem tudják megcsinálni, kénytelenek lesznek kicserélni az egészet, mert ugyanúgy hibásan nem adhatnak vissza egy garanciás gépet.
Bár én már most eldöntöttem hogy én canont nem vásárolok többet, szóval engem már elvesztettek, mint jövőbeni vásárlójukat.
eszembe nem jutott hogy turkáljak benne. A tintapatronokon kívül én semmilyen alkatrészt nem ismerek fel, ami benne van, és máshoz soha nem is nyúltam, a tintapatronhoz is csak azért hogy kicseréljem.
Ja, egyébként mindig eredeti boltban vásárolt patron volt/van benne, soha nem töltögettem, úgyhogy ettől sem lehet ilyen baja. -
Pushy
tag
Üdv!
Ez hasonlít a tisztító egység egy alattomos, nehezen detektálható hibájára.
Mindenképpen vidd vissza a szervizbe, és a megrendelőre írasd rá, hogy ugyananz a hibája, és kéred a tisztító egység ellenőrzését...
Meg fogják neked javítani, hidd el, ha meg ekkor sem lesz jó, akkor ismét visszaviszed....
Volt már rá precedens, hogy egy rejtett hiba miatt kicseréltek egy komplett gépet, csak, hogy a kedves ügyfélnek ne legyen rossz szájíze...
Egyre nagyon vigyázz, te ne turkálj bele semmiképpen.
Jó szakemberek vannak ott, csak türelem kell.
Pushy -
dorka+
csendes tag
S. O. S
van egy nyomtatóm, úgy hívják hogy canon i560. Fél éve vettem, tehát még garanciás (1év).
Eddig minden ok volt vele. egy hónappal ezelőtt viszont fogta magát és egészen új színeket produkált, a megszokottól eléggé eltérőt. Nyomtattam vele egy 100%-os cian, magenta és yellow foltot. A cián lilás lett, a magenta az maradt aránylag magenta, a yellow meg narancs volt. Tehát a magentát kezdte előtérbe helyezni a nyomtató, mert a 100%-ciánba, és yellowba is belekeverte, csak nem tudom minek.
Aztán elvégeztem rajta mindenféle lehetséges karbantartó műveletet, nyomtatófejtiszítés, fúvókaellenőrzés, meg tesztoldal meg ilyenek. Hát nem segített.
Aztán újratelepítettem, és lám újra tökéletes nyomat született. Így megnyugodtam.
Másnap megint hülye színeket nyomtatott, gondoltam, na ebből már szervíz lesz.
Az is lett, 1 hónapig ott volt a canonnál. És megcsinálták (legalábbis ők ezt írták a papírra) , meg azt hogy az volt a baja, hogy a fúvókák el voltak tömődve.
Hazahoztam, az első nyomat tökéletes volt.
Aztán pár nappal később nyomtattam vele megint, és.......megint furi szinekMost viszont a cián, és a sárga színek tiszták, és most a magenta lett sötétlila. Ezt én már nem igazán tudom követni.
Most mit csináljak vele, megint küldjem fel a szervízbe? Úgysem tudják megcsinálni. De hát mégiscsak garanciás, és ha garanciás,akkor elvárom hogy szart ne adjanak vissza.
Azért 36000 Ft-ért vettem a nyáron, és nem éppen úgy állok, hogy félévente vegyek újat
Aki találkozott már ilyen problémával, örülnék ha megosztaná velem.
És még egy kérdés: Lehetséges, hogy nem a nyomtatóval van baj, hanem a számítógéppel? Egy Windows újrainstall segítene??? -
biga
őstag
Hmmm... Az i865 tényleg valószínűbb, ha már elírás, mint az s750.
Egyébként egyetértek, sorry, ha ''támadónak'' tünt volna (utólag visszaolvasva nekem is egy kicsit annak tűnik), nem annak szántam, csak meglepődtem, hogy ezt a két nyomtatót low-end-ként említed, az i320-as beszélgetésröl lemaradtam -
Pushy
tag
Üdv!
A topik indítója valszeg elírta, ugy gondolom i865-re gondolt. Nem javítottam ki, mert nekem egyértelmű volt.
A hozzászólásomban említettem az i320-t, és egy másik topikban is csatáztunk a mi mit bír kérdéskörben. Az ott felgyülemlett gondolatok maradéka párolgott ki egy kicsit, sorry...
A low-end kb. az iP2000-ig tart a mostani szériában (az előző generációnál kicsit jobban összefolyt, de valahol az i455/475-nél)
A 560/865 valóban közép kategória, az e fölöttiek pedig a fotó nyomtatók.
Igazából mindegyik felhasználási területnek van belső kategórizálása, de ebbe most ne menjük bele.
Pushy -
gLes
őstag
3550-es...
Hát ez vmi elég gagyi gyári patron, mert eleinte elég szarul nyomtatott, aztán tisztítás, meg most már egy ideje használom szal most tűrhető, nem használom olyan sokat...most néztem megint, simán beparkolja balraDe nem látok alatt semmi mechanikát, hogy ha oda becsöpögne akkor ártana neki...de ez télleg érdekes, hogy nem a szivacsa fölé tolja
A beszáradt patron produkálhat ilyet?
-
biga
őstag
Az megtörténhet, hogy elromlik egy nyomtató (miért ne?
), de szvsz a patrontol aligha (hacsak bele nem folyik a patron pl.) Attol, hogy nem a helyén áll meg a patron, az két dolgot tehet szerintem:
1.: beszárad a patronod hamar
2.: mondjuk belefolyik a festék a nyomtatóba (ez gyári patronnal nem jellemző).
bal oldalon a hp-knál ebben a kategóriában (ránézésre mondjuk kb. 3xxx verzió-nak tűnik) ott a motor van, a fogaskerekek meg a vezérlőtárcsa, ami ezeknél egy gagyi kinézetü a tengely végén lévő nagy fogaskerékre ragasztott fólia foltokkal, ami egy optikai érzékel előtt forog (ha elenged a ragasztás, akkor tutin tudja tekerni a tengelyt, mint az állat. Olyankor mást se tud....) Szóval azért tud ott kárt tenni a felesleges festék, de gyári patron csak úgy magátol nem jellemzően folyik (azért az is tud, ha akar, csak nagyon ritka)
-
biga
őstag
Hát nem illik neki, csak a hivatalosan erre a célra kitalált helyen parkolnia a patronnak (illetve a fejnek). Ugyanis ott álló helyzetben egy gumi védőizére fekszik fel a fej, ami egyrészt tisztán tartja, másrészt valamelyest védi a beszáradástol. Biztos, hogy álló helyzetben (pl. kikapcsolva) a másik oldalon álldogál a fej? Mert ha igen, azt nemtommér, de szvsz nem jó...
-
biga
őstag
Csak én gondolom azt, hogy az i765 (nem s750 egyébként? mert ez nem rémlik) az nem épp low-end nyomtató, de még az i560 sem biztos, hogy annak tekinthető. Vagy ha igen, akkor felhomályosítanál, hogy az otthoni kategóriában hol végződik a low-end, hol a közép kategória, hogy a high-end-et ne is említsem.
gLes: a képeden jobb oldalon, a fehér műanyag lappal leválasztott rész mögött. Van ott egy gumi lehúzó vagymi és alatta van egy szivacsos réteg. Lényegében a tintapatron ''parkoló-állása'' alatt.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Pushy
tag
Na Kisfiam
!
1. és 2. Én is ezt mondam... csak kiegészítem azzal, hogy alacsony árkategóriánál pont a TE általad cserélhetőség miatt marha drága a kazetta, csak még így is olcsóbb, mint egy tintasugaras. De ha már egy profibb géppel hasonlítod, ahol szervíz cseréli a dobot, a hulladék festéket, stb., mindjárt más a kölség arány (jobb).
Persze felvetődhet a kérdés, mit mivel hasonlítunk össze. Mert hogy szerintem színes tintasugarast színes lézerrel kéne, és akkor már másfelé billen a mérleg. Csak fekete tintasugaras meg már régen nincsen, így ez összehasonlithatatlan a B&W lézerekkel...
3. Valóban típus függő, bár én inkább árkategória függőnek nevezném, de legfőképp használat függő.
Pl i560: láttam már 5000oldal után is, meg 67000oldal után is hulladék tintagyűjtő megtellt hibával leállt készüléket.
Ugyanez igaz más típusokkal is kategóriájának megfelelő számértékekkel. Pl i320 el tud menni közel 20000 oldalt is, pedig ez többszöröse annak, amire tervezték...
4. Itt felhoznám kedvenc típusomat a BJC-6000-est. Egy karbantartással (hulladék tintagyűjtővel) 30000-t elment, 9k+áfáért megvolt a felújítás. Még kétszer volt ez megcsinálva vele, ami már közel 100000oldal. Azt gondolom, ez egy mai lézernek is becsületére vállna.
Low-end kategóriától senki ne várjon csodákat, nem véletlenül ilyen olcsóak!
Nem véletlenül szoktam mondani, hogy mindent arra kell használni, amire való.
Magyar szokás KisPolszkival Rallye világbajnokságon indulni (vagy traktor húzó versenyen), mer' ocsó, meg elpöfög mosóbenzinnel is...
Pushy -
Gee-Bee
tag
Na Bácsi
1. A lézernyomtatót nem kell szervizbe vinni, ha megtelik a gyűjtő, jobb esetben a tonerrel együtt cseréled, roszabb esetben külön kellékanyagként, de te.
2. A lézernyomtatóban kicsit mások az arányok, (gyűjtő-toner), tonerár/hulladék
3. Más típusnál ritka, hogy megtelik a szivacs, pedig sokszor csak egy zsebkendőnyi darab, nem egy bazi nagy lepedő.
4. A trükköst arra mondtam, hogy nem néztem ki a húdetakarékos Canonból, hogy ilyen előfordulhat, ráadásul ezek szerint rendszeresen. Ez elkerülhető, tehát ha mégis van egy ''top'' gyártónál az vagy hanyagság, vagy trükkös. -
gLes
őstag
Itt melyik alkatrész?
Bővebben: link -
Pushy
tag
Na Ácsi...
A hulladék tintagyűjtő azért van, hogy a fej karbantartása során kiszippantott/fecskendezett tinta ne folyon szerteszét. A tintasugaras tecnológiához hozzá tartozik szükségszerűen ez a dolog (igen a HP-nél is).
Nem trükkös!!!
És csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a lézer technológiánál is van hulladék festék por, ami betöltős készülékeknél külön tartályba, kazettásoknál meg a kazetta elszeparált részébe gyűlik. Többek között ezért is számít veszélyes hulladéknak!
Pushy -
gLes
őstag
Ilyen a HP-knál is van?
-
Pushy
tag
válasz
steve@prhw #5 üzenetére
Üdv!
Egyik sem, és mindkettő!
A tisztító egységbe fecskendezett tinta mennyiségét ''számolja'', ennek a végértéke kb. +/-10% pontossággal megegyezik a valódi állapottal.
Ebből következően lehet sokoldalt nyomtatni kevés tisztítás/folyamatos üzem mellett. És kevés oldalt sok tisztítással (pl. sz@r utántöltött tinta miatt, vagy ritka használat mellett).
A mechanikának is van életartama, alacsonyabb árkategóriánál ez összehasonlítható a hulladék tintagyűjtő végértékével.
Közép/felső kategóriáná, ha a fej még jó, megéri a javíttatás.
Egyébként ennél sokkal több mindent is számol, pl. a ki/be kapcsolások számát is (többek között)...
Pushy -
Pushy
tag
Üdv!
Mégegyszer hangsúlyozom, hogy SEMMILYEN Buher BT-s megoldást nem javaslok!!!!
A gyűjtőt újra kell cserélni, kimosni nem lehet. Önmagával a cserével nem érsz semmit, mert az elektronikus tiltást csak szerviz módban lehet törölni - ezt meg nem fogom elárulni...
Tehát akkor fogj hozzá, ha:
- van új tintagyűjtőd
- tudod hogyan kell törölni a számlálót.
Ezekhez viszont csak szerviz férhet hozzá, ergo vidd szervizbe!!!
A félreértések elkerülése végett: nem dolgozom szervizben!
Pushy -
Pushy
tag
Üdv!
Ha az általad említett hibaüzenet Waste ink-re vonatkozik (hulladék tinta), akkor bizony szerviben a helye, ugyanis megtelt a tisztítóegység alatt lévő hulladék tintagyűjtő.
Ennek az állapotát az elektronika figyeli, és letilt, ha megtelt, ill. elvileg figyelmeztet 95%-nál.
Nem javaslok semmilyen buher BT-s megoldást, több kárt okozol vele, mint hasznot.
Ajánlom a Canon márkaszervizt: 14.ker. Egressy út 12.
Pushy
ui: ezeknél a típusoknál még megéri ezt a javítást elvégeztetni, ha a fej jó állapotban van (ez a kinyomtatott oldalszámtól és a fedettségtől erősen függ). Ha a fej sz@r már, akkor inkább vegyél másik nyomtatót (javítás költségei miatt). -
SworD!
tag
sziasztok,
a gond a kovetkezo:
a nyomatatoimnal egyforma gond jelentkezett...
valami ilyesmi, hogy ''... tank is full...'' talan resetelni kene a nyomtatot? azt hallottam, hogy lenyomtatta az adott oldalszamot es akkor leall, majd reseteles utan megint lehet nyomtatni vele, igaz ez?
segitsetek, ket nyomtatom all egyhelyben!
elore kossz,
udv.
Aktív témák
Hirdetés
- Doom: The Dark Ages teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ és használt GAMER PC készletről 1-3 év garancia, számla - legjobbat a legjobbaktól!
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest