Új hozzászólás Aktív témák
-
pzozi
csendes tag
Jön valaki holnap TechNet-re? A Sugárba ?
SharePoint, ingyenebéd ?
Kb. 1 hónapja küzdök vele.. de mostmár majdnem kész a migráció... spss 2.0-ról tettem át a rendszert wss 3.0-ra.. közben adatbázis kiszolgálót is cseréltem SQL 2000-ről SQL 2005-re ! Már csak a PWA 2007-et kell beleintegrálnom és írok az egészről egy könyvet !
-
pzozi
csendes tag
Lassan...
még 2006-ban lettem MCP... aztán volt egy hosszabb kihagyás..
Mondhatni 1 év 1 vizsga...de most, hogy a kollega is beelőzőtt és ő már csak 1-re van az MCSE-től, én is belehúzok és felszívom magam !
Már nézegetem a könyveket a 70-293-ra !
Március végére betervezve !
-
pzozi
csendes tag
Köszi!
MIre gondolsz az idő kapcsán ?
Az elméletnél nem használtam ki a 90 percet... ott maradt még 30. A szimulációt többször átnéztem, mert azt a hülye incomplete pipát nem vettem ki és attól tartottam, hogy nem értékeli a progi a válaszaimat ! A review nézetben nagy piros I betű vírritott !
Itt 14 percem maradt !
-
pzozi
csendes tag
Haliho!
Sikerült a 70-431 !
Így megvan a 4 vizsga és MCSA lettem !
Elég sokat izzadtam vele !
A non Performance based rész 35 kérdésből állt és kb 90 perc volt rá.. ezek voltak az elméleti kérdések. Volt benne minden ...Linked server, T-SQL, Maintenance Plan, Service Broker, Replication...
A Performance based rész 12 kérdéses volt.. ez a szimuláció... erre laza 150 perc volt.. 3 Backup-os, pár Security, pár Triggeres és Viewes kérdés volt..
Ez a rész azért vicces.. mert ha bizonytalan is vagy és másik megoldás keresnél... nem nagyon találsz, mert az SSMS-ben az le van tiltva !!
Ennek ellenére az elmélet jobban ment, arra 914 pontot kaptam, míg a szimulációra csak 760-at.. Gondolom, ha az egyik nem érte volna el a 700-at, akkor bukta !
Amit én tettem az MCTS Traning kit és Testking.. de ebből egy régi verziót találtam csak a neten !
-
pzozi
csendes tag
Szevasztok!
No elhatároztam magam.. február 6. megyek 70-431-re !
MS SQL Server 2005 Implementation & Maintenance
Eddig CBT Nuggets meg VLC videok voltak, meg olvasgatom MS könyvet.
TK-t néztem hozzá.. de sajna csak egy 7.1 verzió van amiben 72 kérdés és 12 szimu van!
Hááát ahogy a TK oldalán néztem 67 dolcsi és 294 kérdés meg 20 szimu !!Ideje belehúznom!
Üdv
Zoli -
pzozi
csendes tag
Haliho!
Végre eljött az idő és a cég.. fizeti a rendszeres 1 év 1 tanfolyam sorozatot !
Jövőhéten megyek 2780-ra a NetAcademiához ! Maintaning MS SQL 2005...
Valszeg. régen voltam mert már új helyen vannak és a kaja sincs benne az árba !
Parkolot lehet bérelni, meg ajánlásba egy napi 50 eurós szálló !
Remélem egy jó előadot kapunk !
Üdv
zozi -
-
pzozi
csendes tag
-
pzozi
csendes tag
Hali!
Persze angolul van az egész !! Nemcsak a 70-290-en, de az XP és a többi is !
Azért egy erős közepes szint nem árt angolból, nameg a kellő koncentráció és akarat !
Ha sok hasonló szöveget olvasol ill. tesztet kitöltesz egy idő után az ember agya rááll !
Szerintem ilyenkor kell nyomni végig az összes vizsgát ha komolyn gondolod, mert akkor benne vagy a témában és nem esel ki belőle !
Nyilván van egy csomó olyan téma ami itt is ott is előfordul. 2003 vizsgán találkozol egy kis WSUS-al, GPO-val, DNS-el.. ami előfordul XP és Networking vizsgán is. Persze más-más súllyal !!
Ebben a fórumban korábbról találsz hasznos link-eket ! Ahol 1-2 testking-et letöltve láthatod milyen típusú kérdések várnak !
Üdv
pzozi -
pzozi
csendes tag
Haliho!
No, sikerült a 70-290 ! 914 pontom lett.
A kollegám kirakta a falra, hogy most ez a csúcs!
)
3 éves Win2003-as szerver gyakorlattal elég volt 4 napot készülnöm a vizsgára ! Meg egyszer a Testking-et átolvastam ! Igaz abban még sok SUS-os kérdés volt !
) Nem volt valami túl új verzió !
A vizsgán 5 szimuláció volt, de ezek főleg AD-vel, share-kel és hozzáférési jogosultságokkal kapcsolatos kérdések voltak.
Most így megvan a 70-270, 70-290 és a 70-291 is.
Ti mit ajánlotok mit lenne érdemes 4-nek választani az MCSA-hoz ?
Én security-re gondoltam. Mivel az SQL túl közel nem áll hozzám és Exchange szerverünk sincs.. szerintem túl sok választásom nincs !
Köszi a válaszokat!
pzozi
-
pzozi
csendes tag
Hali!
vmware-ból server-t használtok vagy workstation-t ?
én eddig vpc-ztem, csak az a fő gondom, hogy nem tudok 1280*800 felbontásra váltani!
vmware-ban ez megoldható vagy erre az ingyenes server nem alkalmas ?
Üdv
zoli
-
pzozi
csendes tag
Ja és hogy mi a teljesítmény ???
Nos, a 70-291-hez a v50-es testking potom 900 oldal !!
Csak azt 1x elolvasni, szerintem az is teljesítmény !!
Persze ettől még nem lesz senki Networking GURU, csak legalább sejtheti az ember, hogy mire vállalkozik!
-
pzozi
csendes tag
A vizsgát ICQ John Bryce-knál tettem le. Sajnos a NetAcademia ezen a héten még mindig nem akkreditált. Azért szerintem ez vicces !!!!
-
pzozi
csendes tag
Haliho!
Jelentem mai nap sikerült 70-291 networking vizsga !
Még tavaly voltam tanfolyamon, úgyhogy abból nem sok maradt meg.
De sikerült kivenni 1.5 hét szabadságot, azt erre szántam.Főleg a TestOut videókat nézegettem és webcast-oltam meg 1-2 könyvet elolvastam
.
Az utolsó nap meg átlapoztam a TestKinget ! Sajnos ebből egy elavult verzió járt nálam ebben még egy csomó SUS kérdés volt, ami mára má WSUS -ra cserélődött a vizsgán !Így is a 46 kérésből 14-15 megegyezett ! Nekem főleg IPSec, WSUS és DNS kérdéseim voltak, de volt pár számolgatás is !
Egy biztos, aki csak úgy előtesztelés nélkül nekiugrik (Testking, Certexam) a vizsgának az szerintem felkötheti a gatyáját. Így is volt egy-két olyan kérdés, amire csak hasból klikkel-tem.
Szóval most boldog vagyok ! Januárban 70-290-re megyek addig még van Second SHOOT !
Üdv
Zoli -
pzozi
csendes tag
Hi Takoca!
Nos, a DNS ahogy most nézegetem teljesen a 70-291-es vizsga része !
Már vagy 3 órája ezt hallgatom a TestOut-ban !DE sajnos abban igazad van, hogy bizonyos DNS ismeretek szükségesek a 70-290-es vizsgához.
Modjuk ott valszeg nem kérdezik meg, hogy mik azok az AD integreted zones !!
GPO biztos van... mert anno a 70-270 (XP) vizsgán is találkoztam vele !
Igaz nem olyan mélységeiben, de volt 3-4 kérdés belőle.Üdv
Zozi
-
pzozi
csendes tag
Haliho!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra !
Eddig nekem csak a XP vizsga van meg igaz nagymellénnyel azon is 1 pont hijján sikerült elsőre megbukni.Igaz, akkor még nem ismertem az olyan varázsszavakat, mint testking, examking, virtual certexam..etc..
Most ugrok egyet és a 70-291-nek megyek neki! Voltam tanfolyamon, de a NetAcadémiás oktatótól nem voltam elájulva. Sajnos nem a Fóti Marcell volt !
Az egyik ismerős ajánlotta a testout oktatóprogramot, ami nem is olyan rossz! Egy angol csóka online magyaráz, rajzol ... és a végén tesztelhetsz meg egy virtuális win 2003-on beállításokat nyomogathatsz!
A vizsgára 3 hét múlva megyek, de már most készülők!
Üdv
Zozi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hobby elektronika
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- XPEnology
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bekebelezte az Untether AI mérnökeit az AMD
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged