Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ddekany
veterán
Én azt akartam kifejezni, hogy konkrétan a ChatGPT nagyon alap megértést igénylő feladatokon is elvérzik, és vad zagyvaságokat kezd el tippelni, és a megoldásra rávezetni is borzalmasan nehéz. Ez (állítólag) egy archiekturális probléma ezeknél, nem egy mennyiségi probléma. Nem tudjuk lesz-e áttörés ilyen téren belátható időn belül, azaz hogy találnak-e olyan felépítést, ami nem így viselkedik, és persze elég hozzá a mai hardver is. Ettől még egyfajta tipp keresőnek ígéretes ez most is. Persze a ChatGPT nem ideális, mert nagyon könnyen benyőg hülyeségeket, szóval kellene valamit tweakelni, hogy ilyenkor inkább azt mondja, hogy nem tudja, vagy hogy az állítása mellé tegyen bizonyítékot is (mint ez és ez a SO válasz pl). Na, meglátjuk a Google majd mivel rukkol elő, ha reagálni fog erre.
-
ddekany
veterán
Nyilván nincs éles vonal a statisztikai és logikai között az embernél sem. A programozás jelentős részét én is "statisztikai" alapon nyomom. Kevesebb kalória.
De elő tudom kapni a megértési részt, mikor a statisztika nem ad magabiztos választ. De a ChatGPT nem tudja, látszólag nem fedezte fel a közös mechanizmust a sok eset mögött. Persze az emberek sem mindig értik meg, amiről olvasnak, de amit a ChatGPT művel ilyen téren, az embernél már bőven orvosi eset lenne.
-
ddekany
veterán
Programozói fejjel elég alapvető dolgokat nem képes megérteni. Generál egy hibás megoldást, mondom neki mi a baja, és bár kb. jó helyen nyúl hozzá, de nyilvánvaló értelmetlenséget tippel oda. Mert nem tudja kinyerni az alapokat sem a rengeteg anyagból amit feldolgozott. Mintha képtelen lenne felfedezni a valódi összefüggéseket, és ahelyett rengeteg nagyon specifikus eset megoldását tudja betéve, aztán azok alapján tippre összeollóz valamit. Ha ez egy fundamentális korlátja a jelenleg alkalmazott működési elvnek (pár AI szakértőtől halottam, hogy az), akkor ez a fajta rendszer nem fog valóban értelmessé válni, csak mert kap még több vasat, és több tréninget. Az "exponenciális fejlődés" nem egy törvényszerűség. Egyébként "nálunk" sincs az. Az elején gyors a fejlődés, mint minden új területen, de aztán elkezded lassulva közelíteni az adott megközelítés korlátát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest