Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcol7
senior tag
válasz
istvan170
üzenetére
köszi!
és ha a két gépen levő kitobit nézzük (gf7 12-32; pl7 14-42)? feltételezzük, hogy nem fogok obit venni rá, a kitobival használnám családi célra.
12-32-ről jobbakat olvastam, és nem utolsó sorban kisebb is mint a pl7-en levő(elég fontos szempont az egész cucc mérete, alapban gm1-et akartam, de nincs sehol..
)amúgy első gépnek lesz mobillal fényképezés után.. és már megrendeltem - bár le tudom mondani, de valószínű gf7 lesz, nem utolsósorban az ára miatt is. alapban max 100k volt a keret..
ez pótaksikkal sdkártyával 130körül áll meg. -
hcol7
senior tag
attól kérdezem, akinek volt a kezében GM1 és GF-7 is:
a GF7 esetén is ugyanaz a masszív fémes burkolat, mint amit a GM1-ről írnak? vagy "műanyagabb"?
Köszi
-
hcol7
senior tag
Hali!
Lassan eldől, gondoltam még1x utoljára tanácsot kérek az allábbiak tekiktetében:
Előrebocsájtom, hogy nem értek a témához, csak két hete olvasgatok utána.
Családi (járni tanuló izgő-mozgó gyerek, ladba után rohanó kutya, kirándulások, családi események, esetleg tájképek) fényképezésére-videózására keresek minél kisebb méretű kompakt méretű gépet.
Alábbiak között nem tudok dönteni:
PANASONIC Lumix DMC-GF7K fekete + 12-32 mm ASPH. MEGA O.I.S. Kit 135K
Panasonic DMC-GM1KEG-D(5ÉV)+12-32 narancs+bőrtok 140K
Nem tudom eldönteni, hogy a fenti kettő közül melyiket, elvileg beltartalmat nézve ugyanazt tudják(fixme).
GM1 előnyök
+kisebbGF7 előnyök
+2évvel újabb, valószínű több feature van a szoftverében
+felhajtható screen (gyerkőccel anyával közös kép készítésekor jól jöhet, nem kell megkérni mást, hogy fényképezzen)Valószínű GF7, de nem hagy nyugodni a GM1 mérete, csak zavar, hogy 2 éves cucc, és fix screen, meg pár reviewban láttam, hogy a kis mérete miatt sokszor hozzáért a hüvelykujja a screen jobb felső részéhez és akaratlanul odazoomolt, ami azért elég idegesítő lehet, és gyakori, főleg nagyobb kéz esetén.
Ami viszont rendesen megkeveri a szitut, az az alábbi:
NIKON 1 J5 + 10-30 PD Zoom KIT 145K
ez nem 4/3, hanem kisebb szenzor, viszont cserében GM1 méretű, sokkal jobb az AF, sportképekre ajánlják, ami azért lenne fontos, mert eddig gyereket fényképezve(kövezzetek meg, mobillal
) állandóan elmosódottak lettek a képek, meg életlenek a videók.Viszont ha már belefektetek fényképezőbe, akkor szeretnék elkezdeni foglalkozni a témával, beletanulni kicsit, és jó képeket csinálni nemcsak családról, hanem tájról, épületekről, autókról, bármiről, így elvileg valamelyik 4/3 jobb választás lenne, mint a Nikon J1. Sokszor van, hogy rossz fényviszonyok között kell fényképezni, ilyenkor is hátrányos a kisebb szenzor, ha jól tudom.
Szóval:
- Hagyjam a Nikon J1 et, és válasszam vmelyik Panasonictot a fentieket figyelembe véve? (És ha igen, akkor melyiket?
)
- A nikonhoz adott obi a jobb, vagy a Panasonicokhoz?Köszi,
Üdv -
hcol7
senior tag
beírom ide is, hátha jön segítség

eddig az alábbiak jönnének számításba. azért írom be, mert mindegyik kit, és az objektívekhez már végképp nem értek. ha esetleg valamelyikhez nem túl jó a hozzáadott objektív, akkor légyszi jelezze aki ért hozzá. köszi

az ár mediamarkt-ból, vagy digitcam.hu ról van, de ha sikerül választanom, nyilván körülnézek, hogy hol mennyibe kerül
.
PANASONIC Lumix DMC-GF7K fekete + 12-32 mm ASPH. MEGA O.I.S. Kit 135K
+NIKON 1 J5 + 10-30 PD Zoom KIT 145K
PANASONIC Lumix DMC-GF6W fekete + 14-42 mm ASPH. II MEGA O.I.S + 45-150 mm ASPH. MEGA O.I.S. Kit 130K
+Panasonic DMC-GM1KEG-D(5ÉV)+12-32 narancs+bőrtok 140K
A +al megjelöltek tetszenek nagyon, masszív felépítésnek tűnik mindkettő.A Nikont csak most láttam valahol, annak semennyire sem néztem még utána, de mivel tetszett, beleratkam a listába azt is.
A GF6 meg valószínű gyengébb mint a többi, de az is lehet, hogy megérné a duplakit, mert jó lenne messzebbre is tudni fényképezni. Persze ha a másik 2-3 annyival jobb nála, akkor hajlandó vagyok várni a plusz objektívvel egy kicsit, úgy is meg kell tanulni fényképezni.
simán előfordulhat, hogy hülyeségeket kérdezek/mondok, mert nem értek a témához, ezért is jöttem ide

családi, amatőr felhasználásra kellene, 15% videó 85% fényképezés, de jó lenne, ha jó videókat csinálna, ezért inkább Panasonicokat gyűjtöttem össze. Gyors AF is kellene, mert van kisgyerek, kutya a családban.
Valószínű először auto módban lesz használva, de tervezem manuálban is majd, ha beletanulok a későbbiekben.
Azért kisméretű kompaktokat nézek, mert így is sok cuccunk van, amit mindenhova kéne vinni. Egyúttal az összeszerelési/anyagminőség is fontos, nem szeretnék műanyagot. -
hcol7
senior tag
válasz
silmatauki
üzenetére
GM-1 ára tokkal "visszament" 125k-ről 140k-ra digitcam.hu -n..

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)
ez pótaksikkal sdkártyával 130körül áll meg.