Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- LED / LCD TV topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
rumos14
üzenetére
Igen, DSLR vonalon szerintem is nagyon jók a Sony/Zeiss üvegek, ezt egy pillanatig se vitatom.

Sőt biztos vagyok benne, hogy azóta se felejtettek el obit építeni csak szerintem a NEX vonallal kicsit tudathasadásos állapotban vannak, mintha nem egészen tudnák eldönteni, mennyire vegyék komolyan.
A NEX 16-os árán is jól látszik, hogy direkt olyan amilyen. Szerintem ha akarták volna meg tudták volna csinálni sokkal jobbra is, csak akkor nem ennyibe került volna.Szóval egy pillanatig se vonom kétségbe, hogy a Sony egy nagyon komoly gyártó!
Itt most csak a tervezési elv a lényeg, konkrétan a szoftveres korrekció.
Ezt a technikát viszont több szempontból is csak a mirrorless-ekkel érdemes összevetni. Egyrészt mert egyetlen DSLR sem alkalmazott ilyet, még a 43-asok se. És nem véletlenül nincs egyikbe se, a DSLR-eknél vannak olyan kötöttségek amik miatt nem is lehetne olyan kompromisszummentesen megoldani mint ahogy azt tették a micro43 rendszerben.
Ezért volt logikus, hogy ha már szoftveres korrekció, akkor azt értelem szerűen a NEX-el vetem össze.
Megint másik végről itt van, hogy a mai digitális szenzorok nagyon érzékenyek a lapos szögben érkező fényre. Ez a probléma szenzorra tolt palacsinta obival fokozottan jelentkezik, azaz a rövid bázis távolság miatt ez sokkal nagyobb gondokat okozhat a mirrorless gépeknél.
Megérzésem szerint pont erre a jelenségre jelenthet némi gyógyírt a szoftveres korrekció, mert az optikailag korrigált, kifeszített képű hagyományos obikkal szemben az ilyen mFT obiknál ez negatív jelenség talán kevésbé jelentkezik. És ezáltal valószínű sokkal többet nyernek ezen, mint amennyit buknak a szoftveres korrekcióval.
Azaz egy mirrorlesre épített palacsinta obinál lehet végeredménybe többet ki lehet hozni egy direkt szoftveres korrekcióra tervezett üvegből, mint egy hagyományos optikailag korrigált társából.
-
válasz
rumos14
üzenetére
tény, csak tényleg sokan elfelejtik mellérakni, hogy mivel nincs szükség optikai korrekcióra, egyszerűbb és nagyszerűbb lehet az obi felépítése, magyarán a kategóriájukhoz képest élesebb képet tudnak elméletben produkálni. amin aztán némileg ront a korrekció, de így is abszolút eseti dolog, hogy az egyes obik végül jobban muzsikálnak-e, mint a konkurenciájuk.
lényeg a lényeg, más-más mérnöki megközelítés a kettő, de egyik sem jobb a másiknál, nem igaz az, hogy "azért az optikai korrekció jobb". lehet jobb és lehet rosszabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Jövedelem
- World of Warships
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest