Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rumos14
üzenetére
vártam az elmés kommenteket...
mindenki máshogy használja a vázat. van, aki hajlongó lányokat fotóz beállított helyzetekben, nyilván más kell oda, mint az everest tetejére, vagy streetfotózni, stúdiózni, esküvőzni stb. stb.
nekem jó dolog a jó stabi, ez meg már annyira jó, hogy szó szerint el lehet hagyni az állványt. mínusz másfél kiló (minimum). a váz formája és kialakítása is jobban tetszik, mint "más gyártóké".
ezzel együtt ezt az árat sosem tudnám benyelni, a pro funkciók egy részére semmi szükségem, úgyhogy tuti, hogy nagyon szenzoros gépek felé fordulnék.
-
válasz
silmatauki
üzenetére
értem. akkor vagy vállald be a kockázatot, vagy keress másik gyártót, ahol nincs limit, vagy vedd tudomásul a limitet. tényleg ez van sok éve, én sem értem, hogy minek ezen most dühöngeni.
-
-
igen, ez a másik. itt mindenki qrva nagy filmrendező? jó, ha 2 percet felveszünk vágás nélkül nagy ritkán, amikor veszünk. ha meg előadást filmezel, igazán nem fáj egy elvesztegetett másodperc, olyan jó előadást én még nem hallottam, amiből ne lehetett volna kivágni egyetlen másodpercet sem

-
válasz
silmatauki
üzenetére
én nem értek hozzá, de abszolút illogikusnak hangzik ez az ezüst-fekete teória, ami g7-nél igen, de máshol nem stb. inkább arra tippelném, hogy egy bizonyos batch (kor) fölött bezártak egy kiskaput és kész.
-
válasz
silmatauki
üzenetére
annyira nem meglepő, az egyik kifutó, a másik vadi új...
-
a pro cuccokból például az e-m1 és a 12-40 kicsi. ilyen váz és obi nagyobb szenzorral nagyobb, ez tehát kicsi, és mindegy, hogy abszolútértékben van kisebb mikrós váz. ha viszont (csak példa, ráadául sánta) egy d810 + 70-200 kombó sem nagyobb az ilyen-olyan oly cuccnál, akkor miért venném az oly-t?
-
a 12-40 a tudásához képest nem nagy, ilyen rajzú és közel ilyen fényerejű zoom nagyobb szenzoros rendszerekhez annyival nagyobb is. alapvetően hasonlóan gondolkodunk, leszámítva, hogy szerintem igenis indokolt a kisebb szenzor mellé, hogy az üvegek is kisebbek legyenek. elvégre ezért mikrózunk, vagy jószerivel ezért is. szóval mégis ez a rendszer lényege

-
nem kéne elfelejteni. nagy obi alá ugyanis nagy váz is mehet, ilyenből viszont már bazinagy konkurencia van és nem feltétlenül az oly jön ki győztesnek. minden egyéb azonossága mellett én is nagyobb szenzort választanék. a 12-50 relatíve nagy és ahhoz képest elég gyenge, nincs igazán érv mellette (most lett egy: az ára).
-
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Ez az a pont, amikor én is szólok: amit rendre itt művelsz (és t72killer is többször leverte ezt a lécet), lassan kimeríti a flood és topikrombolás fogalmát. Megkérlek nyomatékosan, hogy csak minden ötödik hozzászólásodat küldd el, hadd álljon vissza az egészséges user/komment arány.
-
válasz
Dolphin
üzenetére
egyáltalán nem látom még a problémát a mostani rendszerrel, ez az egy van, hogy ha valaki úgy válaszol pont egy általad tiltott usernek, hogy a válaszába másoknak is reagál (tehát a hülye usernek címzi a fő válaszát, de teleírja értelmes dolgokkal mellesleg más usereknek címezve), akkor az megy a levesbe. de eleve nem értem, hogy ez miért volna nagy veszteség, nem logikus számomra, hogy ez gyakori eset lenne. ezen felül meg kell oldani akkor, hogy ez a multiválaszos dolog okosabb legyen a mostani (amúgy is suta) megoldásnál. erre vonatkozóan mondjuk nem jött itt javaslat, csak a mostanin való "nyafogás". de megoldjuk majd mi a legjobb tudásunk szerint -- csak velünk meg az van, hogy nem látjuk akkora gondnak ezt a fent említett gondot, mint egyesek, így haladunk a fontosabb dolgokkal.
-
válasz
t72killer
üzenetére
mindig bonyi, ha a döntésképtelenséget úgy oldjuk fel, hogy minden verziót megcsinálunk. lásd designváltás, lehessen választani a régit is stb. persze. de inkább úgy mondom, hogy az a jó megközelítés, ha végiggondolod a problémát, hogy mi a gond az egyes verziókkal és megpróbálsz egy univerzális választ adni. jelen esetben nem az az igazi gond, hogy a tiltott usernek adott válaszokat is elrejti, sőt, az jó. az a gond, hogy ha valaki a válaszba beletesz másoknak írt dolgokat is, az elvész. na, ezt kell megoldani.

-
válasz
Lassú Víz
üzenetére
akarsz oltári nagy összegben fogadni, hogy ha megcsináljuk olyanra, mint az indexen van, akkor ugyanúgy lesz egy csomó user, aki meg azért reklamál? mellesleg sokat fórumozok az indexen, utálom, hogy látom azokat a kommenteket is, amik a tiltott hülyegyereknek mennek. az egy hsz-ben multiválaszos megoldás inkább az, ami reformra szorul itt a fórumban, ha már...
-
válasz
rumos14
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(a nex-ek markolata nekem a megjelenés óta a kedvencem, így kell szerintem egy modern, de funkcionális vázat tervezni. az egyetlen dolog, ami nem tetszett, az az, hogy az ujjam nemigen fért be a markolat és a bajonett közé kényelmesen. meg hogy túl alacsonyak a vázak. de egy 14-140 méretű zoom egy a6000 formájú vázon nekem működne)
-
nagyobb zoomhoz jobb is egy ilyen kvázi dslr-formájú gép. a gx80-at én is utálnám fogni egy zoommal, az kisebb fixekhez ideális. viszont a g80 sajnos pont elég jó lett, mind a stabi, mind a rángásmentes zár elég fontos feature-ök. a g7 meg szerintem nem elég olcsó, az nyitóáron sem annyi volt, mint a g80...
-
már évekkel ezelőtt is azt mondtam, de most aztán pláne azt mondom: a "milyen gépet vegyek?" kérdésre az a jó válasz, hogy amelyik a legközelebbi mediamarktban vagy fotós boltban kézbevéve, belenézve rohadtul bejön, kézreáll. az összes többi technikai paraméter leszarható.
(igen, tudom, felháborítóan sommás vélemény. cserébe nem kötelező megszívlelni
) -
válasz
madgie
üzenetére
látnád, ahogy az asztalra csap, amikor nyomatékosítja, hogy nagytejcsit kér! megtöltöm az ivókáját jó félig, mert tudom, hogy úgy sem issza meg az egészet. felemeli, megnézi, majd összeráncolja a homlokát és közli, hogy ez nem nagytejcsi és ő nagytejcsit kér. megtörök, teletöltöm. elégedetten hátradől, szemlézi, majd közli, hogy ha ezt most ő megissza, akkor kap még nagytejcsit.
-
válasz
madgie
üzenetére
de én nem is azt mondtam, hogy minden úgy jó, ahogy oly-ék csinálják

csak mindig elkezd bennem kavarni a kisördög, amikor a fórumon tanulom a drámai hiányosságait ezeknek a cuccoknak. az af külön vörös posztó.

amúgy végül bor lett belőle, vince meg épp most kért egy "nagytejcsiiit!"

-
válasz
hibavissza
üzenetére
tartom, hogy egy gx80-nal egy átlagos prosumer user mindent meg tud csinálni, ha akar. igen, ismerni kell a korlátait, de a pdaf-es csúcsváznak is. de nem akarok többet írni a témában, mindenki abban hisz, amiben akar. én azt hiszem, most iszom egy sört.
-
válasz
madgie
üzenetére
képzelem, ahogy f1,2-n nekiállsz követő fókuszálni a gyereket a nappaliban, nap mint nap

(mindenkinek: hiszen világos, hogy egy 10-20 képes sorozatnál kritikus ilyen esetben, hogy mindegyik kép éles legyen. ezen felül a gyerek a nappaliban tökéletesen véletlenszerűen mozog, sőt, ugrik a különböző távolságok között, tehát az is kizárt, hogy mondjuk 6 méterre állok tőle és rögzítem a fókuszt. a megoldás egy nikon d5, már csak azért is, mert néha este mosolyog a gyerek és a led-es lámpából alig jön fény, márpedig a fény nem állhat a kép útjába, goto iso 512000)
-
gyerekek, őszintén, nem ér csalni! szóval: komolyan nekiáll valaki a szobában játszó gyereket követő af-fel trekkelni?

én mobiltelefonnal szoktam vincét lekapni, marha sok az életlen, na de elég havi 1 tök jó kép, hidd el, hogy ha 10 éves korában nekiállsz végignézni az a 12x10 képet, bőven elég lesz...

-
egyébként tényleg óvatosan kell bánni ezekkel a fórumokkal, mert az ember hamar azon kapja magát, hogy minden szar (kivéve xy, mert az meg a legeslegjobbabb) és a 2 millió forintos cuccot is igazán fejleszthetnék már stb. a gyártók is ennek örülnek, amikor xy speckón pattog mindenki, mert azt lehet javítani, odaírni, hogy 27,4%-ot gyorsult és máris cseng a kassza.
nyilván van olyan, hogy valami nem elég jó valamire, de ha tényleg nagyon el akar mélyülni benne az ember, akkor érdemes utánakérdezni, hogy egész pontosan mit akart csinálni a user, mi történt, milyen beállításokat használt stb.
egyébként meg mc_mazsi bármikor lehívhatja ellenem azt az adut, hogy nedves álmaimban én is egy x-t2-ről fantáziálok........

-
mit értesz gyerekfotózás alatt? hogy bármikor, bármilyen beállítás mellett előrántod és exponálsz, akkor minden frankó és éles lesz? nem valószínű. de hogy az eszköz alkalmatlan lenne rá, az egész egyszerűen kizárt. tényleg elnézést kérek mindenkitől, akinek a lelkébe gázolok, de ezek a cuccok már mind elég jók szinte mindenre. de eszközök, meg kell tanulni használni őket, kikerülni a korlátaikat stb.
amikor hazahoztam az "ezerkettes makitát" (vésőgép), még sajnos nem voltam kész, pedig a gép mindent tud. (egy hétig reggeltől-estig vésnem kellett a lábazatot, majd összeh.gyoztam magam)
(a gx80 szerintem a legjobb vétel most a kínálatból, a g80 nekem jobban tetszik, na de 300e ft fölött kérnek érte, az horror)
-
válasz
madgie
üzenetére
mazsi, hiába kardozol, onnantól kezdve, hogy egy japán emberrel készült interjúból kiragadott mondatot hordozol, mint véres kardot, nincs miről beszélni. igen, egyáltalán nem biztos, hogy egész pontosan azt mondta, amit te kiolvasol belőle. a nikon d500 és a sony a6300 pedig mint tények jönnek ide, némileg erősebbek, mint hogy kovács jocó ezt és ezt mondta tükörfordításban.
de amúgy sem igazán értem, hogy mit akarsz bebizonyítani, mind az x-t2, mind az a6300 követő fókusza jelenleg milcia csúcsa (a nikon 1-et hagyjuk, ha már a nikon is hagyja...
). meglátjuk, hogy az előre licitként bedobott e-m1ii mit domborít, de az ugye még csak nedves fantázia. -
válasz
hibavissza
üzenetére
ja értelek. bár nem, mégsem: miért nem dslr-t használsz, ha tényleg ennyire kritikus a követő fókusz? (ezzel együtt élek a gyanúperrel, hogy ez a "páran már kifejtettük" legalább annyira szól a kifejtőkről, mint az adott vázról, különös tekintettel arra, hogy egy kicsit is komolyabb fókuszrendszer érdemi megismerése, kitanulása, esetleges hiányosságainak a tapasztalatok miatti elkerülése évekbe kerül. a profiknak.)
-
-
válasz
madgie
üzenetére
na...
1. egy japánról fordított interjúban a finom hangsúlyok igen gyakran félremennek...
2. nem csak a fujiról beszél, elég általánosan beszél
3. a sony-nál nem az a7 a megugrandó szint, hanem az a6300
4. ha bárki tanulni akar c-af-ből, akkor azt sejtem, hogy mondjuk a nikon d500 a szintnekünk meg aztán bőven elég már bármelyik kurrens milc is...
-
-
azért a piaci helyzetet látva jobb, ha mindenki felkészül rá, hogy ezek a termékek egyre drágábbak lesznek. világos, hogy ettől még veszteséges lesz jópár cég és végül letérdel, de jelenleg mindenki "high-end" gyártó akar lenni. a jobb objektívek is szépen elballagtak a 3000 dolláros űrhatárig, a vázak is egyre drágábbak. ez van. ott a gx7, már egy sarki zöldséges is sértetten utánad dobja, azt kell venni

-
válasz
jjeahh
üzenetére
az valóban személyeskedő, ha legközelebb ilyet látnék, ki is szedném (igen, néha vérmérséklettől is függ, remélem most nem kapok listát az elmúlt 16 évben alkalmazott "kettős mércéimről"). de azért nem kell belepusztulni (ráadásul, ha jelzed egy modnak külön, kiszedi úgy is).
-
válasz
mikrofon
üzenetére
zárjuk le ezt az elég értelmetlen mellékszálat. tíz ember sem döngeti a kapukat egyébként, és erre írtam, hogy ha bemondásra jött a szám, az a baj, ha meg privátban már 10 sértett sutyorog, akkor az. nem sértődni kell, hanem utat mutatni.
téma lezárva. nyílhat felőlem új topik is, meg nem is, szabadság van.
-
-
hangulatoldás végett kacagjunk együtt a sony-n, hogy 2016-ban sikerült egy a-mount vázat kiadniuk. szerintem egyetlen alkalmazott sincs abban a cégben, akit ha megkérdezünk, hogy akkor most élő termékcsoport-e még az a-mount, tudja rá a választ

-
válasz
jjeahh
üzenetére
akkor gondolom te vagy az egyik néma többség. fogalmam sincs, hogy mi történt itt középtávon, nem voltam itt. de fogd a képeidet és tedd be, nem hiszem, hogy bárki ilyenért cseszegetett. amikor a nyolcvanadik 5e ft-os manuálban gondolkodtál, biztos kaptál némi oltást, de valljuk be, alapja is volt

és egyébként meg a netes fórumozás tényleg nem való mimózáknak, de ennyit szerintem bárkinek bírnia kell. ha meg valakit tényleg genyáznak, jönnek a modok vagy jövök én és rendet teszünk. az, hogy a társaság inkább technózik, mint képel, nem olyasmit, amit topik-szerkezettel vagy bárhogy változtatni lehet. a durva hangnemen annál inkább, például úgy, hogy nem elhallgatsz és méltatlankodsz, hanem itt maradsz és nem azt a hangnemet használod.
a topikot ti tudjátok megváltoztatni, így, együtt. jó hozzászólásokkal, semmi mással, sértődéssel biztos nem. sőt, sértődéssel a világon semmit sem lehet megváltoztatni.
-
-
válasz
mikrofon
üzenetére
nézd, ingyen van topikot nyitni, itt a digitális fényképezés fórum, sok topikot elbír a szerver, hajrá! a világért sem szeretné szerintem senki belefojtani a szót másokba (mínusz tiltott dolgok, mint amilyen a migráncsozás is volt...). fogalmam sincs, hogy mi ment itt az elmúlt fél évben, mert ide se néztem, vissza lehet keresni, hogy a pár nap nappal ezelőtti hsz-eim előtt mikor volt az utolsó. csak mielőtt megfejtődik, hogy miattam szar a topik, mert leoltottam kovács jocókát vagy mittomén.
-
válasz
mikrofon
üzenetére
tehát akkor te most itt a néma többség nevében tényeket állító szóvivő vagy

egyébként tényleg azt gondolom, hogy ha vannak emberek, akik szerint lehetne jobb is ez a topik, akkor valami underground összeesküvés és a rajtad keresztüli kommunikáció helyett egyszerűen mutassanak példát. több kép, kevesebb technó? csak be kell tenni a fotót, volt már rá elég példa. a technóra meg be lehet linkelni a tavalyelőtti hozzászólást, amikor valaki élethalál-harcban védte az akkor épp bejelentett izét, amit ma már mindenki fintorogva kikerül
és kész.szóval, a jobb kontent nem működik szerintem így, szóvivőileg megszervezve egy külön topikba, mert nem a forma a fontos, hanem a tartalom. akkor lesz jobb a topik (vagy más topik, mindegy), ha jobb hozzászólások érkeznek bele. hajrá!
-
válasz
atis78
üzenetére
az, és tud mindent, ami kell, egyik másik váz sem tudja (nem olvasom újra a cikket és meg sem jegyeztem, de a gx85-ből is hiányzik valami). mondjuk a fuji x-t2-t százszor szívesebben használnám, de annyit sosem adnék vasért, ráadásul a dslr formát én szívesebben fogom.
-
na, ez a g85 ugyanúgy Tökéletesen Érett Terméknek tűnik, mint mondjuk a fuji x-t2 vagy a sony a6300. frankó videó, frankó af, frankó stabi(!) és frankó kereső + hajtipajti lcd végre egy vázban, aminek még a fogása is jó zoom obikkal. és ja, a 12-60 kit egész ígéretes!
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)