Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
SQX_Barto #15 üzenetére
Úgy érzem, kevered a tvout és a tv-kártya fogalmát. Ha én értettelek félre, bocs. De tvout a videokártyákon van, a tévékártyán pedig tvbemenet, és/vagy antennabemenet. Ilyenem van nekem is. De ez csak befele viszi a tévé jelét. A kiválasztott lapon 3 PCI slot van. Ezek mindegyike foglelt lenne nálam, mivel még a net megosztására is szeretném használni, illetve éjszakai letöltésre (kis terhelés, tehát csaknem hangtalan lenne). A 3 kártya:
- 1 tvkártya
- 1 satkártya (végre sikerült nagyjából életre ketenem)
- 1 hálókártya, mert az alaplapra ''csak'' 1 van integrálva az teljesen más tészta, hogy a jelenlegi alaplapomon van 2 is, de azt jelenleg nem használom ki...
És ezzel a módszerrel tudnám helyettesíteni nemcsak a videómat, hanem még digitális beltérit se kell vennem, valamint lenne egy garantáltan minden új és legújabb formátummal kompatibilis DivX-es lejátszóm is
Tehát PCI-os videokártya nem játszik. PCIe-s pedig 2 okból se:
- mivel a cél a csendesség, és ehez egy hideg kártya kell, nem tennék bele mindenféle PCIe-s kazánokat
- a PCIe-s kártyák jelenleg nemcsakhogy hangosak és melegek, de sokat is fogyasztanak -> nagyobb tápigény -> zaj.
De hogy a te problémádra is válaszoljak, vagy hogy magam mellett beszéljek: elég sokminden megvan szerintem az A64-hez is nálad. Gondolom nem SD-RAM-os a géped, hanem DDR van benne. Ezek kellenek A64-hez is. Tehát ''csak'' a procit és az alaplapot kell megvenni. Esetleg lesz egy második géped is
Nálam az A64 mellett szól az a tapasztalati tény is, hogy alig melegszik, a hűtőventi általában áll, mert 40 fok akarr van a proci. Ezt az azelőtti 1600+xp-mről nem igazán tudtam elmondani fullon járatott FalconRock II mellett se...
Az már tényleg sok esetben mellékes, hogy az A64 még egy jódarabig bővíthető lesz. Persze ha ez egy többé-kevésbé ''zárt'' konfig, akkor nem számít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- Nintendo Switch 2
- Synology NAS
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest