- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Hát igen, a triumvirátus...
Nekem valahogy az a rögeszmém, hogy nagy teljesítmény: nagy méret és zaj. Szerencsére van, ahol ez nem teljesen igaz.
Egy ilyen táp viszont nem hiszem, hogy a ''beugrok a sarki számtechboltba és veszek kettőt'' kategória...meg árban se alsókategóriás, gondolom én. -
ngabor2
nagyúr
válasz
SQX_Barto #28 üzenetére
Nagy teljesítményű mATX táp... számomra egy kissé ellentmondásos. A nagy teljesítményhez nagy cuccok kellenek (vagy legalábbis a hűtőnek illik nagynak lenni, meg a szűrőelkóknak).Plusz még egészséges méretű venti se árt rá. Jelenleg nem igazán tudok elképzelni nagyteljesítményű játékgépet pici házban. Remélem valaki megcáfol. na nem, mintha nekem kellene, egyáltalán nem szoktam mostanában játszani.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
SQX_Barto #21 üzenetére
Ezesetben valóban nem érdemes A64-re beruháznod. Hacsak a régi gép ''maradványait'' jó áron el nem tudod adni.
Úgy látom, már érdeklődtél Meménél én meg kémkedek utánad, tehát még van remény
A 939-es, ami után érdeklődtél valóban dual memvezérlős, de 1 modullal is elvan single-ben. Vagy ha szeretsz üzletelni, akkor ki tudod hozni a memóriát is olcsón. Az A64 mellett szól az, hogy olyanba procit még egy darabig fognak gyártani. A SocketA-val már leálltak.
Házat meg én például alulemezből fogok hajtogatni, ennek több előnye is van:
- ha ehez rögzítem a vinyót, akkor már kapott is egy szép nagy passzív hűtést
- akkorára csinálom, amekkorára szeretném, jelenesetben 13,5 cm lesz, hogy teljes magasságú kártyák pont beleférjenek.
mATX S754-es (és néhány 939-es, valamint egyéb foglalatú) lapot is ajánlanak a köv címen: Bővebben: link, az utolsó oldalakon, ill. előtte is. Érdemes átnézni. Talán házra is kapsz ötletet, bár kissé húzós -
ngabor2
nagyúr
válasz
SQX_Barto #15 üzenetére
Úgy érzem, kevered a tvout és a tv-kártya fogalmát. Ha én értettelek félre, bocs. De tvout a videokártyákon van, a tévékártyán pedig tvbemenet, és/vagy antennabemenet. Ilyenem van nekem is. De ez csak befele viszi a tévé jelét. A kiválasztott lapon 3 PCI slot van. Ezek mindegyike foglelt lenne nálam, mivel még a net megosztására is szeretném használni, illetve éjszakai letöltésre (kis terhelés, tehát csaknem hangtalan lenne). A 3 kártya:
- 1 tvkártya
- 1 satkártya (végre sikerült nagyjából életre ketenem)
- 1 hálókártya, mert az alaplapra ''csak'' 1 van integrálva az teljesen más tészta, hogy a jelenlegi alaplapomon van 2 is, de azt jelenleg nem használom ki...
És ezzel a módszerrel tudnám helyettesíteni nemcsak a videómat, hanem még digitális beltérit se kell vennem, valamint lenne egy garantáltan minden új és legújabb formátummal kompatibilis DivX-es lejátszóm is
Tehát PCI-os videokártya nem játszik. PCIe-s pedig 2 okból se:
- mivel a cél a csendesség, és ehez egy hideg kártya kell, nem tennék bele mindenféle PCIe-s kazánokat
- a PCIe-s kártyák jelenleg nemcsakhogy hangosak és melegek, de sokat is fogyasztanak -> nagyobb tápigény -> zaj.
De hogy a te problémádra is válaszoljak, vagy hogy magam mellett beszéljek: elég sokminden megvan szerintem az A64-hez is nálad. Gondolom nem SD-RAM-os a géped, hanem DDR van benne. Ezek kellenek A64-hez is. Tehát ''csak'' a procit és az alaplapot kell megvenni. Esetleg lesz egy második géped is
Nálam az A64 mellett szól az a tapasztalati tény is, hogy alig melegszik, a hűtőventi általában áll, mert 40 fok akarr van a proci. Ezt az azelőtti 1600+xp-mről nem igazán tudtam elmondani fullon járatott FalconRock II mellett se...
Az már tényleg sok esetben mellékes, hogy az A64 még egy jódarabig bővíthető lesz. Persze ha ez egy többé-kevésbé ''zárt'' konfig, akkor nem számít. -
ngabor2
nagyúr
Én is először azt hittem, hogy nagyon drága. De aztán számoltam. Persze csak akkor, ha semmi nincs meg belőle. A proci (939-es) 30k, az MSI RS480M2 24e (Igen, ilyen olcsó integrált x300 videokártyával). Ehez már nem kell videokártya se egy darabig, de ha kevés lesz az x300, PCIe vidkártyával bővíthető. Van még rajta 3db PCI slot is. Nagyon kellemes kis lap.
Néztem K7-ben is lapot, mondjuk én a tvoutra kihegyezve kerestem, de úgy is találtam egy Biostar lapot. A HWSW-n is sokféle lapot ajánlanak. -
ngabor2
nagyúr
Ha nem baj, csatlakoznék én is ehez a topikhoz a címben levő kérdéssel. Mindössze annyi a különbség, hogy én inkább A64 felé mozdulnék, és olyan lap kellene, amin van tvout. Eddig egy ilyen lapot találtam: MSI RS480M2.
Már egy kicsit lejjebb is adnám az igényeimet, 3 dolog számít:
- A64 (fejlődni kell, de hogy 939, vagy 754, az már mindegy)
- kis méret (ezt azért nem adom fel)
- tvout (nem akarok videokártyát venni, tévével akarom használni, esetleg hálózatban).
- lehetőleg min. 2 PCI slot (tv+DVB-S kártya)
Tehát ami mindegy:
- chipset
- AGP/PCIe slot
- gyártó
A hwsw-n ajánlottak több lapot mATX formátumban, de egyiken se volt tvout. Nem tudom, miért nem tudják már alapból rápakolni, nem hiszem, hogy akkora plusz költség lenne.
Ha nem A64-es, de tvout-os mATX lapról tud valaki, az is érdekel, ha minden madzag szakad, talán az is jó lesz... -
ngabor2
nagyúr
válasz
SQX_Barto #10 üzenetére
Olcsó barebone ház egyelőre szerintem nem igazán van... vagy ha igen, abba nem fog belemenni a tápod. Szerintem alulemezből, vagy plexiből hajtogassatok egyet
Jó játék, én is ezt akarom csinálni. Hátlapot meg egy régi házból lehet rá szerválni, azzal IMHO nem érdemes geccsolni.
jó az aláírásod, a diplomamunkám mottója is tőlük van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- War Thunder - MMO Combat Game
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Hardcore café
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- GTA VI
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.