Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
emca
tag
Elolvastam a tárgybani beírásokat, de azon kívül, hogy más a jelzése nem lettem sokkal okosabb, mert a laptopom továbbra is csak a DVD+R feliratos lemezt hajlandó írni. Ráadásul a meglévő lemezeim már majdnem mind DVD-R feliratosak.
Lehet stlg a programban is (NÉRO) módosítani, vagy figyeljek oda, hogy amit veszek mind +R-es legyen
Tud stlg vki segíteni? -
xrvman
őstag
Szerintem valami codec pakkot tettel fel, vagy olyan codec csomagot, ami nem free.
Szedd le az eddig felpakolt codec ill codecpakot.a free-codecs.com oldalról szedd le az alábbi fájlokat
Download DivX 8 ebből csal a codecet tedd fel, abbol is a simát a többi, meg a pro NEM kell
Koepi's XviD Codec 1.2.2
AC3 Filter 1.63b -
erikmen1
csendes tag
Sziasztok
Van egy kerdesem.
Megtudna mondani valaki hogy a gepem miert nem viszi a PC DVD- Rom os jatekokat?
Csak a PC CD-Rom osakat viszi. -
gabo5565
csendes tag
Tudna valaki segíteni?
Nem tudok DVD-R-re filmet írni. Ha valakinek van pár perce és tud valamit akkor segítsen. -
4444
csendes tag
a dvd+R lemezre rátettem több videót de a dvd mindegyiket csak 10 másodpercig játsza le mitől van ez? tudna valaki segíteni?
-
hamy2
csendes tag
sziasztok!!
Látom ismeritek a http://dvdr.atw.hu/ oldalt.....
Szoval ezen a http://dvdr.atw.hu/ oldalon megláttam a Jvc márkáju minuszos dual layert amit 400 ft/db áron adnak,és taiyo yuden az alapanyaga(remélem jolmondom...)
a kérdésem az hogy milyen minöségü a lemez??
ha támogassa az iro/dvd lejátszó is akkor érdemes vele foglalkozzni vagy vegyek inkább verba dlt?,
Jo lenne ha valaki tenne fel 1 tesztet a verbatim dual layerröl (ami SZINGAPURI gyártásu),és
a elébb emlitet Jvc márkáju lemezröl...nagyon kiváncsi vagyok hogy menyi a 2 közt a külömbség....
de gondolom mindnyájan kiváncsi vagyunk rá igaz??
Szoval,várom a tesztet, priviben küldjétek el ok??
üdv...
-
jeni
félisten
Milyen DVD-RW vagy DVD+RW lemezt vegyek?Elvileg a Verbatim a jó márka,de esetleg más alternatíva?
-
válasz
pitypang25 #42 üzenetére
feltéve, hogy már amúgy is nem friss firmware van az írón, vagy van egyáltalán firmware frissítés adott íróhoz - természetesen médiakód függvényében...
mert sajnos némely írók akkor sem írnak meg bizonyos lemezeket, ha a fejünk tetejére állunk... -
pitypang25
csendes tag
Nem is azért irtam én se veszek ilyet többé csak hogyha valaki belesik ilyen problémába akkor így még orvosolható.
-
válasz
Laci_a_Paci #38 üzenetére
azért csak ne általánosíts! mint nagyon sok "márka", rengeteg mid mellett kapható, és a MCC004Fake illetve a MCC 03RG20Fake médiakódtól az igazi MCC, Ricoh, Sony, CMC, Ritek, MBI, Optodisc...stb médiakódig nagy szórásban kapható! természetesen nem mindegy, hogy hol és milyet vesz az ember, de - a fent felsorol médiakódok függvényében - kifogható akár nagyon jó minőségű is! persze ha valaki belenyúl egy gyengébb, vagy fake médiakódba, akkor szinte garantált a gyenge minőség!
-
gg72
veterán
válasz
pitypang25 #39 üzenetére
De azért fontos dolgokat ne írjál rá...
-
pitypang25
csendes tag
Sziasztok!
Tanulságul másoknak azt aláirom nem egy nagy minőség lehet ez az emtec lemez de azért azt nem gondoltam hogy 10db lemezt egyszrüen a kukába kéne dobni kicsit jobban utána néztem. A megoldás a dvd író firmware frissitése.
Ez után megírta a lemezt rendesen.Üdv.
-
Laci_a_Paci
tag
válasz
pitypang25 #37 üzenetére
Hát az emtec lemezeket nem érdemes megvenni, mert egyszerüen gagyik... Ennyi... nem sok mindent tudsz kezdeni, vegyél más lemezt. (Verbatim, Ricoh, esetleg netántán TDK, meg most a Memorexek is nagyon jók)
-
pitypang25
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni eddig dvd-r lemezt használtam minden gond nélkül mivel kifogytam gyorsan vennem kellett lemezt meg se nagyon néztem emtec dvd+r sikerült beválasztanom néroval ki akartam irni a filmeket minden simán ment a végén viszont sikertelen irás üzit kaptam meg se tudom nézni a lemezt hogy mi történt vele nem érzékeli a gép mindtha benn se lenne a lejátszóba.Próbáltam másik gépen nem történik semmi ha berakom nem is látja a gép van valami ötletetek hogy írjam rá a filmeket.
Köszi előre is
-
marilona
csendes tag
Elég zöldfülű vagyok, az a kérdésem, hogy szeretnék másolni egy DVD-t de az a hibajelzés jön ki, hogy nincs elég tárhelyem. a DVD-R lemez ugye 4m7GB-s, de nekem kb 7,5 GB helyre lenne szükségem. Van olyan DVD lemez, amire ezt rátudom irni? Vagy mi a megoldás? Köszi
-
a lejátszó típusának függvénye, illetve régebben az volt - amikor még voltak olyan lejátszók, hogy az egyik csak a dvd-r médiát olvasta be, a másik pedig a dvd+r lemezt.
ellenben egy ideje már nincs ilyen probléma, minden asztali lejátszó olvassa a dvd-r és a dvd+r lemezeket is! inkább legyen az a szempont, hogy milyen íróval akarod megírni, az milyen médiakódos lemezeket szeret, milyen minőségű írható dvd lemezt akarsz használni...stb. minőségibb korongok esetében (verbatim, sony...stb) nincs túl nagy jelentősége, hogy dvd-r vagy dvd+r, viszont az olcsóbb kategóriában nem mindegy, hogy egy maxell 16x dvd+r (mondjuk ricoh mid), vagy pedig maxell 16x dvd-r (mondjuk cmc mid) - ebben az esetben egyértelműen a dvd+r lemezre esne a választásom!
szóval ha szigorúan csak azt nézzük, hogy dvd-r vagy dvd+r szabvány, akkor mindegy, de vannak más szempontok is - amiket fentebb is említettem -, azok tükrében kell dönteni... -
localhost
Közösségépítő
A magyar nyelvben nincs olyan szó, hogy "meik"! >>> [link]
Mert az a DVD lejátszó éppen a Pluszos, vagy a Mínuszos lemezeket "szereti" ?
Például az én Panasonicom a Mínuszos, a haverom Keenwoodja a Pluszost, míg a másik barátom Sonyjának meg szinte mindegy.
Lásd még a lejátszód leírásában.
-
babai
csendes tag
Helosztok...segitség kéne..mert dvd lemezt akarok rendelni. .namost.van a dvd-r és a dvd+r.meik lenne a jobb ahoz hogy a dvd lájátszo beolvassa.
-
Yutani
nagyúr
Melyiket vásárolom, ha az ára ugyanaz? Attól függ, mit akarok rá írni. Ha asztali lejátszóban akarom majd a lemezt használni (DVD film, DiVX film, fotók), akkor inkább a DVD-R lemezt veszem a jobb kompatibilitás miatt. Ha leginkább csak adatmentésre vagy játékok kiírására kell, akkor megfelel a DVD+R ugyanúgy, de attól még lehet szintén DVD-R is. Ha 100-as gurigát veszek, és tudom, hogy sok filmet is fogok írni, akkor evidens, hogy DVD-R lesz a választásom. És én így is tettem.
-
Antigabo
tag
-
ha nem tudsz kérdezni, illetve nem adsz meg elég információt, akkor nem is fogsz értelmes és egyértelmű választ kapni! pláne nem, mert nem lehet kijelenteni, hogy a dvd+r vagy a dvd-r a jobb! mindig a körülményektől függ - amely körülményeket te jól titkolsz...
így ne is várj segítséget, sem pedig megoldást! vegyél minőségi lemezt, és ebben az esetben általánosságban a dvd-r és a dvd+r is jó lehet!
ha elárultad volna az íród típusát, és az azon lévő firmware verziót, akkor lehetett volna pontosítani kicsit, mivel vannak írók, amik firmware függvényében bizonyos lemezeket, médiakódokat nem kedvelnek, vagy nagyon kedvelnek. mivel válasz helyett butaságokat irkáltál, így sajnos részemről is csak ennyi tellett...
ha jobban érdekel a téma, akkor pedig olvass a témakörben sokat, járj utána a dolgoknak, tanulj meg kérdezni, tanulj meg válaszolni, olyan kérdéseket pedig ne dobj fel szavazási témának, amire nincs egyértelműen általánosítható jó válasz!
kezdetnek; Mi a különbség a DVD+R és a DVD-R között? -
Antigabo
tag
Hűha !
Gyerekek ! - Mondta már vki nektek hogy nagyon okosak vagytok ?
Óriásit segítettetek !
Ez egy szavazás jellegű kérdés lett volna.Nekem nincs problémám egyikkel sem.
Az én íróm a legmodernebb és ugyanezen játszom is le szóval nem ez volt a kérdés.
de ha valaki egy 50-100 db-os vásárlás előtt áll és nem tesztelgetni akar...Kérdezzetek bátran én is szívesen segítek bármiben - mindenhez értek !
Hát az attól függ...
Ki kell próbálni...
stb... -
-
Antigabo
tag
Namostakkor... keresztkérdés : Te melyiket vásárolod - ha az ára u.a. ?
-
MBeatrix
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Mi lehet az oka annak, hogy a DVD+R lemezre kiírt fényképeket nem játsza le a házimozirendszerem?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
SD182
csendes tag
Köszönöm szépen a tájékoztatást! Sokat segítettél!
-
PPeter
addikt
A két dolognak semmi köze egymáshoz, tehát nem azért DVD+RW mert több (vagy kevesebb) gyártási fázisa van, a névnek ehhez semmi köze, hanem részben a marketingfogás (plusz, mint valami, ami ''többet'' ad), valamint a könnyű megkülönböztethetőség miatt lett eltérő a jelölése. Szóval erősen hülyeséget beszéltél.
-
Protezis
őstag
''Alapvető gyártástechnológiai különbség, hogy a DVD-R lemezek a préselés során nem kapják meg azokat az előformázott információkat, amelyket a DVD+R esetén kapásból a lemezre kerülnek, tehát a DVD-R lemezek gyártása plusz egy fázisból áll...''
Nem értek hozzá, de logikailag úgy tűmnne helyesnek, hogy:
...tehát a DVD+R lemezek gyártása plusz egy fázisból áll
Ha hülyeséget beszélek, elnézést
Ha már itt vagyok, megkérdezem: adott egy CSS nélküli műsoros DVD. Ezt simán, akár Neroval is másolhatom a DVD-copy funkcióval? Jó ideje van íróm, de DVD filmekkel nem foglalkozom, ellenben most az ajándék dvd lejátszó mellé mellékelnék 1-2 filmet is
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
A DVD+RW szabvány (amely magában foglalja az egyszer írható DVD+R és az újraírható DVD+RW lemezeket) az újabb, technológiailag fejlettebb szabvány, gyorsabb és könnyebb - ezáltal olcsóbb - a gyártása (mégis egyelőre ez a kicsivel drágább, legalábbis mifelénk). Alapvető gyártástechnológiai különbség, hogy a DVD-R lemezek a préselés során nem kapják meg azokat az előformázott információkat, amelyket a DVD+R esetén kapásból a lemezre kerülnek, tehát a DVD-R lemezek gyártása plusz egy fázisból áll, egy úgynevezett prewriting process-ből, amelynek során ezek médiaazonosító adatok a lemezre kerülnek. Különbözik még az előre rögzített nyomvonal kialakítása is, amely mentén az írás történik, a DVD+RW szabvány pontosabb, ugyanakkor rugalmasabb megoldást alkalmaz, ezáltal alapból képes (lehetett volna) mind a CLV, Z-VCLV, mind a CAV, P-CAV írásmódokra (ezek abban különböznek, hogy a lemez külső része felé növekvő kerületi sebességet hogyan használja ki, vagy kompenzálja az író az írási sebesség növeléséhez vagy épp szinten tartásához), valamint jól látszik, milyen gyorsan tudték növelni az írási sebességet a DVD-R-vel szemben. A DVD-R előnye, hogy meglehetősen korán rendelkezésre állt, tehát a lejátszók és olvasók mindegyike elég nagy magabiztossággal kezeli, hiszen a gyártói érdekszövetségek jól összedolgoztak annak érdekében, hogy a kompatibilitás kezdettől fogva magasszinítű legyen. A DVD-R lemez a műsoros lemezek gyártás előtti előkészítésének egyetlen hivatalos formátuma (a szalagos meghajtókon leadott masteren kívül), hiszen csak a DVD-R A, azaz DVD-R for Authoring lemezekre tudunk (megfelelő íróval) CSS védett anyagot rögzíteni, a DVD+RW szabvány nem teszi lehetővé a házilagosan írt lemezeken a másolásvédelem alkalmazását, tehát a hivatalos authoring, premastering stúdiók számára csak a DVD-R használható, persze ez nagyon pici (profi) szelete a piacnak (időközben a legtöbb a gyárban már elfogadják - védelem nélküli gyártáshoz - a DVD+R és +R DL lemezeket). A DVD+RW szabvány későn jött, ezáltal kompatibilitási gondokkal küzdött az elején. Ennek az oka az eltérő médiaazonosító jelölés. Ugyanis minden egyes lemeztípushoz (a gyárilag préselt DVD-ROM korongokhoz, egyszer- és újraírható DVD-R és DVD+R lemezekhez egyaránt) tartozik egy úgynevezett médiaazonosító jelzés, más néven BookType bitsetting. Ez a lemez legelején található digitális azonosító, és ez alapján dönti el az olvasó (vagy az asztali lejátszó), hogy milyen olvasási stratégiát kell alkalmaznia az adott korong helyes dekódolásához, stabil olvasásához (különben csak akadozva, vagy egyáltalán nem tudja majd lejátszani). Mind a DVD-R(W), mind a DVD+R és DVD+RW lemezek saját azonosítóval rendelkeznek, és természetesen a DVD+R DL is kapott egyet. A gond ott kezdődik, hogy sok asztali lejátszó nem igazán ismeri a DVD+R, DVD+RW és DVD+R DL lemezek kódját, így előfordul, hogy nem képesek lejátszani (helyesen felismerni) a pluszos korongokat. Erre nyújt megoldást a BookType bitsetting rugalmas beállítási lehetősége, amelynek köszönhetően a DVD+R, +RW és DL lemezekre a gyárilag sokszorosított DVD-ROM lemezek médiaazonosító kódját írathatjuk a default pluszos médiakódok helyett. Mivel a megírt lemezek optikailag igen közel állnak a gyári korongokhoz, az így megtévesztett lejátszók DVD-ROM lemezként megközelítve simán tudják majd kezelni az ügyesen megírt lemezeket. A DVD+RW lemezeken természetesen utólag is lehet változtatni a bitsetting beállítást, a DVD+R és és DVD+R DL lemezeken ezt az írás előtt kell elvégezni, és a meghajtó – újabb változtatásig – az összes lemezt így írja majd meg. Sajnos nem minden DVD-író esetén van módunk a bitsetting szabad átállítására. Ahol ez lehetséges, általában nagymértékben növeli a pluszos lemezek várható kompatibilitási esélyeit.
Maga az írás túl sokban nem különbözik, alapvetően a sávkövetls módszere különbözik, itt a DVD+R(W) szabvány előnyben van, ugyanis az előre rögzített ''sorvezető'' más rendszerű, az írás menete rugalmasabban programozható, a menet közbeni minőségellenőrzés implementálása is egyszerűbben ment a pluszos szabványnál, a külöböző gyors írásmódok bevezetéséről (P-CAV, Z-CLV) nem is beszélve. A lemezre rögzített adatok logikai és fizikai kódolása (adatrögzítés, hibajavítás, szektorok) természetesen megegyezik mind a két szabványnál, hiszen ennek minden tekintetben a közös '''alap'' DVD formátummal kell megegyeznie. Ma már mindegy, milyen lemezre írsz, ha normális, márkás lemezt veszel, legyen az akár DVD+R, akár DVD-R, ugyanazt várhatod el tőlük mind kompatibilitás, mind életattartam szempontjából. -
SD182
csendes tag
Sziasztok!
Nem régen vettem egy DVD írót és az az igazság hogy nem tudom mi a különbség a DVD+R illetve a DVD-R lemez között!
Ha valakinek ért hozzá, és van 5 perce, akkor az írja már le legyen olyan kedves, hogy melyiket mire használjuk. (pl. DivX filmeket akarok kiírni DVDre úgy hogy azt asztali DVD lejátszón meg tudjam nézni)
Szóval ilyen alapvető tudnivalókat írjatok má légyszi!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPad topik
- Gumi és felni topik
- Windows 10
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest