- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Biztos vagyok benne, hogy az indokoltnál magasabb áremeléseket hajtanak végre a gyártók, forgalmazók, mert most úgyis minden drágul. Nehezen hiszem, hogy a legtöbb, általam vásárolt élelmiszeripari termék árának 1 év alatt duplájára kellett emelkednie. Nem tudom, ez is magyar specialitás-e?
-
Yutani
nagyúr
válasz
S_x96x_S #185 üzenetére
Nem a TSMC-re gondolok nyilván. Nem attól lesz egy kártya MSRP felett több 100 dollárral, mert a $45 GPU-t a TSMC $50-ért adja jövő héttől.
Egyébként látjuk fentebb, hogy a kártyák árai azért elég jól alakulnak. Jó 2-2,5 éves termékekről beszélünk, és azért ilyenkorra azért a legtöbb kifutó kártyának az ára MSRP alatt kéne legyen, de ugyanakkor viszontagságos is volt ez az időszak.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano #183 üzenetére
Az AMD procik tüskéinél én is arra gondolok, hogy kifogyott a készlet, így ami volt, drágábban kínálták (nem mondom, hogy el is adták) a procikat. Az Intel esetén szép lapos a vonal, de azt tudjuk, hogy náluk supply win volt.
A VGA-knál meg az látszik az NV esetében, hogy az elmúlt 1 hónapban még emelkedtek is az árak, nem hogy csökkennének. Kérdés az, hogy milyen készletszint van a jelenség mögött?
Az a baj, hogy a mining craze után ennyivel bármilyen áremelkedést csakis manipulációnak vagyok képes elfogadni. Sorry, my bad.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano #181 üzenetére
Megnéztem, a PCPartPicker milyen lowest árakon kínálja a kártyákat:
Való igaz, az AMD minden terméke elérhető bőven MSRP alatt. Az NVIDIA oldalán a legjobb ajánlat MSRP közeli szinten kapható, de több kártya is az felett van, a 3070 Ti-t meg nem is értem a 3080 közeli árával.
Szerk: De ugye az AMD CPU-k ára a téma, ezért érdemes megnézni az átlagos CPU árak alakulását. Érdekes, hogy az AMD árak felfelé tüskéznek, főleg a 2023 január nagyon érdekes az első 2 hét kiugrásával. Nagyobb volt a kereslet, mint a kínálat? Tehát miért is volt indokolt az undershipping?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest