- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Deathmatch #61 üzenetére
''Ilyenkor sajnálatos módon mindent le kell gyalulni a gépről és fog menni!''
Csak az amatőrök csinálják így. (Mindent előlről, a kályhától kezdve.) -
mr_ricsi
veterán
A letöltött bios AMI, nem Award. (Vagyis én nem tudok belepiszkálni, és nem csoda, hogy nem működött az awdflash.)
A leírása szerint csak a Matrox VGA-kkal való kompatibilitást javítja, ezért nem is biztos, hogy érdemes frissíteni.
Amiatt sem mernék ilyet kockáztatni, hogy a HP-nél attól függően lehet más alaplap benne, hogy a világnak melyik tájára készítették.
(Tényleg van az alaplapodon egy integrált Matrox G100 vga?) -
mr_ricsi
veterán
''ha végül is BIOS frissítés lesz a vége, akkor megint a 30 dolcsinál kötünk ki.''
Miért kellene 30 dolcsi?
Ha sikerülne az alaplapod beazonosítani, akkor a gyártója honlapjáról lenne bios, amit ezzel a progival be tudsz égetni, vagy azt a bios modifikálom neked, és nem is kell menteni a jelenlegit. -
mr_ricsi
veterán
''én már bogarásztam fél órát és nem találtam semmit.''
Persze, mert Award alaplap nincs, az csak a nyers biosvázat írta.
Ha ez az eredeti alaplap a dobozban, akkor a HP-nél kell újabb biost keresned. (De ahhoz nagyon pontosan be kell azonosítanod az alaplapot.)
''Inkább elküldeném a bios-t, ha elmondod, hogyan mentsem ki!?''
Keress a neten egy awdflash.exe-t. (7.xx vagy újabbat)
Csinálj egy w98 bootfloppyt, amelyen csak az io.sys, az msdos.sys és a command.com van.
Másold rá az awdflash.exe-t.
Bootolj be róla, majd a parancssorba írd be:
awdflash -pn -sy orig.bin
aztán Enter. Az orig.bin fájlba kimenti a biost, mást nem csinál, kárt nem okoz. -
mr_ricsi
veterán
''A következő gondok adódtak: - a bios harddrive autodetect ''lefagy'', ha az új lemezt akarom felismertetni.''
Ha a 32GB-os limittel van gond, akkor mentsd le az alaplapod biosát, küld el nekem, lehet hogy tudok rajta segíteni. (Vagy adj egy linket a gyári bioshoz.)
'' win98 lemezről bootolásnál vírusriasztást kapok a biostól''
Ez a biosban szintén kikapcsolható. (A telepítés idejére érdemes is.)
Advanced Bios Features Setup -> Virus Warning: Disabled
''- erre néhány másodperces formázás után közli, hogy az elsődleges particiót nem sikerül formázni, így nem tudom telepíteni az op.rendszert.''
Mert a Fedora valószínűleg nem FAT32 fájlrendszerre van telepítve, ezért a w98 nem tud vele mit kezdeni.
Vagy egy Linuxos telepítő cd-vel kell törölni a meglévő particiót, vagy futtasd a Maxtor Powermax progijának a Quick Low Level Formatját.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 980 PRO 500GB nvme ssd eladó /Garanciás/
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital Black 500GB 3,5"-os hdd-k (
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung 840 Evo , 850 Evo , 860 Evo 512GB 2,5" Sata SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest