- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sssent
senior tag
Nem a vita kedvéért, mert tulajdonképpen az egésznek semmi értelme, csak olyan kötözködős hangulatban vagyok
Az elmeleti max is kevesebb, (...)
Az elméleti maximumban pont az a pláne, hogy a gyakorlatban annyit már úgysem fogyaszt, akármit műveljen is az illető a szerencsétlen géppel. Csak azért nem írtam többet, mint 65W, mert azt már nyilvánvalóan úgysem bírná.
(...) Az a 20W pedig nem keves azert (...)
Ha szerinted teljesen normális, hogy 20 W plusz már nem volt a tápban, az némileg ellentmond annak, hogy #66-ban arra jutottál, hogy a 65-ös táppal 40-nél nem eszik többet.
Az általam említett gép esetében ráadásul akku híján nem annak a töltése sütötte meg a tápot.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
(...) Meg persze ertelme sincs. (...)
Pont ezért vágtam rá, hogy számolhat a táp névleges értékével. Kár ezen agyalni, hogy mennyi is az elméleti max - 50 vagy 65 vagy akármennyi. Épeszű felhasználásnál úgysem eszik többet 20W-nál. Igazából szerintem már a kérdésnek sincs semmi értelme.
Én a magam részéről nem is látok normális okot arra, hogy miért kéne egy notebookot 24/7-ben használni. Talán egyedül folymamtos letöltésre lehetne célszerű az alacsony fogyasztás miatt, de csak emiatt noteszt venni sok értelme nincs. Ha véletlen nincs is vhol a sufniban egy elfekvő régi 486-osa, akkor is lehet szerezni innen-onnan max 10e-ért. Letölteni, fileszervernek meg hasonló célokra teljesen jó. A notesz valószínűleg előbb tönkremegy, mint visszahozná a villanyszámlán a különbözetet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest